Προς το περιεχόμενο

TOYOTA IQ

Free_xariz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια είναι η γνώμη σας για το toyota iq αυτόματο ;

Είναι αξιόπιστο;

ψάχνω για μικρό αυτοκίνητο.  (ΟΧΙ smart !!!). ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ. Για μετακίνηση στην Αθήνα.  Και 2 / 3 φορές το χρόνο, στην εθνική  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η παραγωγή του κράτησε μόλις 8 χρόνια 

Κύριος λόγος η μεγάλη του τιμή 

Κοίτα πιο καλά για κάποιο yaris, hyundai ή παρόμοιο. 

Εγώ θα προτιμούσα yaris 1300 . 

Υπαρχει και με αυτόματο κιβώτιο. 

Συμφωνώ απόλυτα στο αυτόματο κιβώτιο 

4 τέτοια έχω αλλάξει αλλά μεγάλου κυβισμού εκτός το jazz που ήταν 1400 κυβικα 

Πάρα πολύ αξιόπιστο. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Free_xariz είπε

Στο ίντερνετ είδα ότι Peugeot 107, Citroen c1 και toyota yaris ήταν "ίδια ". Με ρομποτιζε κιβώτιο.  Αυτο το κιβώτιο βγάζει συχνά βλάβες; 

Όντως αλλά αυτά είναι 1000 κυβικα και ΔΕΝ θα τα συνιστούσα. Χάλια κιβώτιο 

Έχει η κόρη μου το c1

Είναι και με 3 κύλινδρους

Βλάβες δεν έβγαλε αλλά δεν είναι ουσιαστικά αυτόματο. Απλά δεν εχει συμπλέκτη και αλλάζει μόνο του ταχύτητες. Μακρυά 

Το 1300 όμως από ότι ξέρω είναι διαφορετικό και μόνο toyota. 

5 minutes ago, Free_xariz said:

Στο ίντερνετ είδα ότι Peugeot 107, Citroen c1 και toyota yaris ήταν "ίδια ". Με ρομποτιζε κιβώτιο.  Αυτο το κιβώτιο βγάζει συχνά βλάβες; 

Το Aygo είναι το ίδιο. Όχι το Yaris. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, NickTG είπε

Το Aygo είναι το ίδιο. Όχι το Yaris. 

Σωστα όχι το Yaris. Νομίζω όμως ότι βγαίνει και το Yaris σε 1000 κυβικα αλλά λίγα για το αμάξωμα του. 

Aygo, c1 και 107 είναι ολόιδια με μηχανή toyota 

Στο Aygo απλά ο πίσω προφυλακτήρας είναι στο χρώμα του αμαξώματος. 

Οκ. 

Σκέφτομαι περισσότερο το toyota iq. Είναι πιο ακριβό από τα άλλα.... όμως θεωρώ ότι εχει πιο καλο κιβώτιο(αυτόματο κιβώτιο). 

Ακόμη,  είναι πιο μικρό.

Εύκολο για Αθήνα.

Έχετε οδηγήσει toyota iq αυτόματο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Free_xariz είπε

Έχετε οδηγήσει toyota iq αυτόματο;

Εγώ όχι αλλά δύσκολα θα βρεις. Δεν θεωρήθηκε πετυχημένο λόγω τιμής κυρίως και δεν κυκλοφόρησε πολύ 

Να ξέρεις ότι ένα 1000ρακι δεν είναι το πιο καλό για ταξίδια 

Μία φορά πήγα με το c1 από Αθήνα ως Κύμη 150 χλμ και δεν μου άρεσε καθόλου. 

Σε κόντρα ανηφόρα εντός πόλης με 3 άτομα το γύρισα σε χειροκίνητο. 

https://www.car.gr/used-cars/toyota/iq.html?category=15001&gearbox_type=automatic&make=13301&model=15401&offer_type=sale&pg=1&sort=pra

Να ασχοληθώ με κάποιο από τα toyota iq; Είναι καλές τιμές;

Έχουν περίπου 200.000 χλμ. Παρόλο που φαίνονται πολλά χλμ. Νομίζω πως είναι φυσιολογικά χιλιόμετρα... (περίπου 10.000 με 15.000 χλμ το χρόνο).

Ή να ψάξω κάτι άλλο;

1 λεπτό πριν, Free_xariz είπε

https://www.car.gr/used-cars/toyota/iq.html?category=15001&gearbox_type=automatic&make=13301&model=15401&offer_type=sale&pg=1&sort=pra

Να ασχοληθώ με κάποιο από τα toyota iq; Είναι καλές τιμές;

Έχουν περίπου 200.000 χλμ. Παρόλο που φαίνονται πολλά χλμ. Νομίζω πως είναι φυσιολογικά χιλιόμετρα... (περίπου 10.000 με 15.000 χλμ το χρόνο).

Ή να ψάξω κάτι άλλο;

Προσωπικά 15 ετών 1000ρακι με τόσα χλμ δεν θα το κοίταγα καθόλου με τέτοιες τιμές ειδικά. 

• Like 2

12 λεπτά πριν, Free_xariz είπε

Σας ευχαριστώ!!

Οπότε ξεχνώ το toyota iq...

Εγώ τη γνώμη μου είπα. 

Καλή απόφαση να έχεις. 

Όπως είπες μακρυά από κουβάδες smart. 

Να συμπληρώσω ένα μεγάλο ΝΑΙ σε αυτόματο. 

Οποιος οδηγήσει αυτόματο δεν οδηγεί ξανά μηχανικό 

Έχω Honda CRV του 2008 και είχα και jazz και civic 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω λεω ΟΧΙ  στο Toyota IQ. 

Οδηγουσα ενα δανεικο για τρεις μηνες και το κιβώτιο εχει θέματα, το βασικότερο για εμενα ηταν ότι μια στις πέντε φορες που πατουσες γκαζι απο σταση δεν επιταχυνε καθόλου. Φαντασου να θελεις να βγεις στον κεντρικό δρόμο απο στενό και να πατας γκαζι και να τσουλαει σιγα σιγα. 

Εψαξα στο ίντερνετ και το ειχαν παρα πολλοί 😢, δεν ασχολήθηκα γιατι δεν ηταν δικο μου αλλα δεν ηθελα να το οδηγαω τις μερες που ειχε κίνηση. 

Επισης ειναι φαρδύ για μικρό. 

Ευχαριστιεμαι 100 φορές παραπάνω να οδηγώ Smart αλλα και αυτο έχει αλλα θεματα, ενα ειναι οτι τα κλεβουν, ειναι σαν κουβας, και τέτοια. 

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 1

To iq είναι εργαλείο αφού ειναι βασιλειάς στην πόλη, είναι ποιοτικό λόγω Toyota αλλά ειναι ενα αμάξι περιορισμένης παραγωγής με ότι συνεπάγεται αυτό για το θέμα των ανταλλακτικών. ΤΟ κιβώτιο ειναι CVT οπότε θα καίει αρκετά και δεν αγαπάει την εθνική οδό.

Αν το γουστάρεις πάρτο να κάνεις την δουλειά σου, θα σε βολέψει απίστευτα στο παρκάρισμα. Τα 1.0 μοτεράκια δεν τα βλέπω να αντέχουν πολύ πάνω απο τα 200.000χλμ αν δεν είναι σωστά συντηρημένα. Και το κιβώτιο πιθανόν μετά τα 200Κ να θέλει αλλαγή ιμάντα.
Εναλλακτικά με τα ίδια λεφτά βρίσκεις ενα Aygo-C1-107 νεότερο και με λιγότερα χλμ επίσης να κάνεις την δουλειά σου. Τα αυτόματα πνίγουν το μικρό μοτέρ οπότε αν μπορούσες να πας σε χειροκίνητο θα εβλεπες μεγάλη διαφορά σε σβελτάδα και οικονομια. Επίσης οτι και να πάρεις υπολόγιζε ενα ποσό κοντά στο χιλιάρικο για πιθανές εργασίες που πρέπει να γινουν (φρενα-αμορτισέρ-ιμαντες ή συμπλέκτες, υγρά, εξαρτήματα ανάρτησης κτλ).

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, lary7 είπε

To iq είναι εργαλείο αφού ειναι βασιλειάς στην πόλη, είναι ποιοτικό λόγω Toyota αλλά ειναι ενα αμάξι περιορισμένης παραγωγής με ότι συνεπάγεται αυτό για το θέμα των ανταλλακτικών. ΤΟ κιβώτιο ειναι CVT οπότε θα καίει αρκετά και δεν αγαπάει την εθνική οδό.

Αν το γουστάρεις πάρτο να κάνεις την δουλειά σου, θα σε βολέψει απίστευτα στο παρκάρισμα. Τα 1.0 μοτεράκια δεν τα βλέπω να αντέχουν πολύ πάνω απο τα 200.000χλμ αν δεν είναι σωστά συντηρημένα. Και το κιβώτιο πιθανόν μετά τα 200Κ να θέλει αλλαγή ιμάντα.
Εναλλακτικά με τα ίδια λεφτά βρίσκεις ενα Aygo-C1-107 νεότερο και με λιγότερα χλμ επίσης να κάνεις την δουλειά σου. Τα αυτόματα πνίγουν το μικρό μοτέρ οπότε αν μπορούσες να πας σε χειροκίνητο θα εβλεπες μεγάλη διαφορά σε σβελτάδα και οικονομια. Επίσης οτι και να πάρεις υπολόγιζε ενα ποσό κοντά στο χιλιάρικο για πιθανές εργασίες που πρέπει να γινουν (φρενα-αμορτισέρ-ιμαντες ή συμπλέκτες, υγρά, εξαρτήματα ανάρτησης κτλ).

Για τα Aygo, c1 και 107 είπα την γνώμη μου τουλάχιστον για αυτά με αυτόματο κιβώτιο από προσωπική εμπειρία σε αυτοκίνητο της οικογένειας. 

Απλα μακρυά. 

Αν το iq έχει κιβώτιο cvt σίγουρα είναι πιο καλό. Το είχε το civic του 2007 που είχα. 

Πολύ καλό κιβώτιο αλλά αυτά που λέει ο ο φίλος έχουν και πολλά χλμ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...