Προς το περιεχόμενο

Μονωση ανάμεσα στους τοίχους σε σε συρόμενα αλουμινίου πως??

freelove

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 26/9/2024 στις 10:25 ΜΜ, freelove είπε

Μία δύσκολη περίπτωση για μονωσει είναι ανάμεσα στους 2 τοίχους εκεί που μπαίνουν τα συρόμενο πόρτες αλουμινίου.

Υπάρχει μόνο από την μία πλευρά το μπλέ φελιζολ καί αυτό εφαρμογή άρπα κόλλα, η άλλη πλευρά σκέτο τούβλο.

Σκέφτηκα να πάρω κάτι φύλλα αλουμινίου Με αφρολεξ μία που η πρόσβαση ανάμεσα τούς τοίχους πρέπει να είναι 25 πόντους.

wall_width.gif

Τό πρόβλημα είναι ότι ανάμεσα στους 2 τοίχους είναι πολύ μικρή απόσταση για να μπορεί να γίνει κάποια εργασία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 26/9/2024 στις 10:25 ΜΜ, freelove είπε

Μία δύσκολη περίπτωση για μονωσει είναι ανάμεσα στους 2 τοίχους εκεί που μπαίνουν τα συρόμενο πόρτες αλουμινίου.

Υπάρχει μόνο από την μία πλευρά το μπλέ φελιζολ καί αυτό εφαρμογή άρπα κόλλα, η άλλη πλευρά σκέτο τούβλο.

Σκέφτηκα να πάρω κάτι φύλλα αλουμινίου Με αφρολεξ μία που η πρόσβαση ανάμεσα τούς τοίχους πρέπει να είναι 25 πόντους.

wall_width.gif

Συρόμενα έχω και γω αλλά για μόνωση και όχι τέλεια βέβαια πρέπει από την αρχή να γίνει σωστή τοποθέτηση του μονωτικού και να μπεί καλή σειρά αλουμινίου να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες διαρροές.Στο ένα υπνοδωμάτιο έκανα ανοιγόμενο μεγάλη διαφορά.

Η καλύτερη μόνωση είναι ανοιγόμενα.Τώρα ότι και να κάνεις ημίμετρα και φυσικά αρκετά έξοδα.

• Like 1

Στις 28/9/2024 στις 10:15 ΠΜ, Silenzio είπε

τα επάλληλα μπάζουν απο παντού ? δε θα το ελεγα, έχεις και το λες ? ποια σειρά, ακόμα και europa 6000 σειρά που έβαλα είναι άψογο

χωνευτα ηθελα να γραψω. και τα επαλληλα παντως μπαζουν καλα. εχω καινουργιο επαλληλο -απλη σειρα- και χανει σε σχεση με το επαλληλο ανασηκουμενο -εχω και τετοιο- που ειναι βεβαιως εξωφρενικα ακριβο. και παλι ολα ειναι χειροτερα απο ανοιγομενα. αλλα ανοιγομενα ουτως η αλλως πλεον στα μεγαλα ανοιγματα δεν μπορεις να βαλεις. ειχα σκεφτει για 3πλο ανοιγομενο σαν των μαγαζιων αλλα με χαλαγε οπτικα. 

οφφ τοπικ οφφ

ολα εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους. 

απο αποψη πληρους μονωσης -θα συμφωνησω με τον Παπου- τα καλυτερα ειναι τα πληρως ανοιγομενα.

ομως, και στις αλλες επιλογες, γινεται αρκετα καλη μονωση, αλλα το μεγαλο προβλημα σε αυτες τις περιπτωσεις, εγκειται συνηθως στην ποιοτητα κατασκευης και τοποθετησης των κουφωματων. αν η κατασκευη και η τοποθετηση ειναι καλη και σωστη, δυσκολα θα διακρινετε διαφορες...!! αλλα επειδη στην Ελλαδα ψαχνουμε τους καλους και σωστους μαστορους με το .... τουφεκι..., ειναι δυσκολο σε συρομενα να πετυχεις την αρτιοτητα. 

τωρα οσον αφορα την συγκεκριμενη περιπτωση του φιλου, να ρωτησω κατ' αρχας, υπαρχει σιγουρα μπλε φελιζολ αναμεσα στους 2 τοιχους που μπαινουν τα συρομενα..? το ακριβες προβλημα περι μονωσης, ποιο ειναι ..?  μπαζει αερα......??? 

• Like 1

Το "μπλε φελιζόλ" λεγόταν "Dow". Αυτό για να συνεννοούμαστε. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω τι θα σου προσφέρει η οποιαδήποτε επιπλέον μόνωση εφόσον οι απώλειές σου είναι στα κουφώματα. Μόνο ο τελευταίος (cadbik) εντόπισε την ουσία του θέματος.

• Like 2

3 ώρες πριν, cabdik είπε

ολα εχουν τα θετικα τους και τα αρνητικα τους. 

απο αποψη πληρους μονωσης -θα συμφωνησω με τον Παπου- τα καλυτερα ειναι τα πληρως ανοιγομενα.

ομως, και στις αλλες επιλογες, γινεται αρκετα καλη μονωση, αλλα το μεγαλο προβλημα σε αυτες τις περιπτωσεις, εγκειται συνηθως στην ποιοτητα κατασκευης και τοποθετησης των κουφωματων. αν η κατασκευη και η τοποθετηση ειναι καλη και σωστη, δυσκολα θα διακρινετε διαφορες...!! αλλα επειδη στην Ελλαδα ψαχνουμε τους καλους και σωστους μαστορους με το .... τουφεκι..., ειναι δυσκολο σε συρομενα να πετυχεις την αρτιοτητα. 

τωρα οσον αφορα την συγκεκριμενη περιπτωση του φιλου, να ρωτησω κατ' αρχας, υπαρχει σιγουρα μπλε φελιζολ αναμεσα στους 2 τοιχους που μπαινουν τα συρομενα..? το ακριβες προβλημα περι μονωσης, ποιο ειναι ..?  μπαζει αερα......??? 

Ναι έχει το μπλέ φελιζολ μόνο από τό τούβλο πού είναι προς το διαμέρισμα.

Φουλ κακοτεχνίες φυσικά, 

Αν βάλω εξωτερική μονώσω αξίζει η τζάμπα τα έξοδα??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την στιγμή που το έχει από την μερια του διαμερίσματος μια χαρά νομίζω είσαι. Πρώτα να δεις αν τα αλουμινένια σου είναι στεγανά, δηλαδή αν έχεις ανοιχτό το παντζάρι και έξω έχει αέρα βλέπεις να κουνιέται η κουρτίνα, δηλαδή να μπαζει αέρα,

Και εγώ συρόμενα έχω δεν υπάρχει κάποια λύση 

Επεξ/σία από giannnis122

1 ώρα πριν, giannnis122 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Την στιγμή που το έχει από την μερια του διαμερίσματος μια χαρά νομίζω είσαι. Πρώτα να δεις αν τα αλουμινένια σου είναι στεγανά, δηλαδή αν έχεις ανοιχτό το παντζάρι και έξω έχει αέρα βλέπεις να κουνιέται η κουρτίνα, δηλαδή να μπαζει αέρα,

Και εγώ συρόμενα έχω δεν υπάρχει κάποια λύση 

Τα αλουμινια τα έφτιαξα. Έφερα το προφίλ κοντά Στην πόρτα.

Από την πλευρά πού είναι το φελιζολ το μπλέ είναι τραγικη η μόνωση.. εκεί είναι όλο το πρόβλημα καθώς ο αέρας που εγκλωβίζεται παγώνει διαρκώς το τούβλο καί τό μπετό. Πιάνεις το τοίχο από μέσα καί είναι παγωμένο 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα το φελιζολ το έχεις στο εξωτερικό τούβλο, νομίζω έτσι είναι και στο δικό σπίτι αλλά δεν παγώνει ο τοίχος σε σχέση με τους άλλους, το έχω μετρήσει με θερμόμετρο λέιζερ, ο μόνος τοίχος που έχω διαφορά είναι στις δύο εξωτερικές κολώνες που δεν έχουν μόνωση 

Επεξ/σία από giannnis122

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι διπλοτοιχιες με κενο αναμεσα, και μετα με φελιζολ, ειχαν τον στοχο ακριβως της θερμο/ηχομονωσης, οπως ακριβως εχουν και τα διπλα τζαμια.

η διαφορα στα τζαμια ομως, ειναι οτι ειναι εντελως κλειστο το διακενο ενω στον τοιχο δεν γινεται αυτο. παρ ολα αυτα με σωστη εφαρμογη τοιχου/φελιζολ, και σωστη τοποθετηση των κουφωματων, συνηθως δεν υπαρχει θεμα. 

στο δικο μου το σπιτι (κατασκευης 97-98), με ολα τα κουφωματα συρομενα, και μονο την κεντρικη πορτα(φυσικα) ανοιγομενη, εαν ειναι κλειστα ολα τα παραθυρα, ο απορροφητηρας δεν τραβαει....... (αν σου λεει κατι αυτο......)..!!!  

αν ομως υπαρχουν κακοτεχνιες..... .εεε εκει διορθωνεις ο,τι μπορεις...! 

ΥΓ,  ΠΡΑΚΤΙΚΗ Συμβουλη για οσους θα βαλουν κουφωματα, η αλλαξουν...,  αν μπορειτε, τα εξωτερικα αλουμινια καντε τα ΜΟΝΟ ανοιγομενα. Ή ολα ανοιγομενα, ή αν θελετε να κερδισετε εσωτερικο χωρο, συρομενα τζαμια-σιτα κια ανοιγομενο παντζουρι.  θα σας ευγνωμονει οποιος πλενει τα πατζουρια........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Επεξ/σία από cabdik

18 λεπτά πριν, cabdik είπε

ΥΓ,  ΠΡΑΚΤΙΚΗ Συμβουλη για οσους θα βαλουν κουφωματα, η αλλαξουν...,  αν μπορειτε, τα εξωτερικα αλουμινια καντε τα ΜΟΝΟ ανοιγομενα. Ή ολα ανοιγομενα, ή αν θελετε να κερδισετε εσωτερικο χωρο, συρομενα τζαμια-σιτα κια ανοιγομενο παντζουρι.  θα σας ευγνωμονει οποιος πλενει τα πατζουρια........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Εκεί που πέφτει μπινελίκι αναφορικά με τον καθαρισμό είναι σε επάλληλα παράθυρα όταν έχουν αρκετό μήκος και απέξω δεν υπάρχει μπαλκόνι (πχ όπως στην περίπτωσή μου που είναι στον ημιυπαίθριο). Προφανώς με τα χρόνια βρίσκεις τα "κόλπα" και τα "εργαλεία" αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ταλαιπωρία

• Like 2

Το σωστό (αλλά κοστοβόρο) είναι να πας σε ανοιγόμενα , να κλείσεις το άνοιγμα και να γεμίσεις το κενό ( πχ )

Διαφορετικά όσο παραμένει το κενό ανάμεσα στους τοίχους τόσο θα έχεις απώλειες ( https://www.youtube.com/watch?v=LWNysHflhIM )

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι:

• Αντικαθιστάς τα συρόμενα με ανοιγόμενα και γεμίζεις το κενό του τοίχου. ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι τσάμπα λεφτά
  • Αντικαθιστάς αυτά τα συρόμενα με άλλης καλύτερης σειράς ανοιγόμενα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι τσάμπα λεφτά
  • Βάζεις εξωτερική μόνωση. ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι τσάμπα λεφτά

Και όλα τα παραπάνω γιατί είναι σπίτι του 2014 και όχι του 1970.

Οπότε το μόνο που κάνεις, είναι να ρυθμίζεις τα αλουμίνια που έχεις να είναι σωστά τα βουρτσακια τους κ να μην περνάει αέρας μέσα στον τοιχο. 

Αν ασχοληθείς με ενεργειακές αναβαθμίσεις και παράλληλα διαβάσεις του συντελεστές καθε σειράς κ τύπου κουφωμάτων, θα καταλάβεις πως είναι αυτονόητα όσα γράφω, 

Επεξ/σία από sphinxgr

10 minutes ago, sphinxgr said:

Οπότε το μόνο που κάνεις, είναι να ρυθμίζεις τα αλουμίνια που έχεις να είναι σωστά τα βουρτσακια τους κ να μην περνάει αέρας μέσα στον τοιχο. 

Μιας και το ανέφερες, επειδή έχω κι εγώ συρόμενα αλουμίνια, έχουμε κανένα μάστορα που να αντικαθιστά τα βουρτσάκια ?

• Like 1

33 λεπτά πριν, Sablj είπε

Μιας και το ανέφερες, επειδή έχω κι εγώ συρόμενα αλουμίνια, έχουμε κανένα μάστορα που να αντικαθιστά τα βουρτσάκια ?

Εγώ με κλειστά μάτια πάντα συνεργάζομαι με αυτούς https://www.practikal.gr/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...