freelove Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μία δύσκολη περίπτωση για μονωσει είναι ανάμεσα στους 2 τοίχους εκεί που μπαίνουν τα συρόμενο πόρτες αλουμινίου. Υπάρχει μόνο από την μία πλευρά το μπλέ φελιζολ καί αυτό εφαρμογή άρπα κόλλα, η άλλη πλευρά σκέτο τούβλο. Σκέφτηκα να πάρω κάτι φύλλα αλουμινίου Με αφρολεξ μία που η πρόσβαση ανάμεσα τούς τοίχους πρέπει να είναι 25 πόντους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μένεις στο σπιτι; Θα αλλάξεις κούφωμα; Τι θες να κάνεις; Πολλοί αλουμιναδες τα θεωρούν τα καλύτερα και πολλοί γνωστοί μου τα προτίμησαν σε ανακαίνιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_^ThEo^_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Πολλοί αλουμιναδες τα θεωρούν τα καλύτερα και πολλοί γνωστοί μου τα προτίμησαν σε ανακαίνιση. Ποια θεωρούν καλά; Τα χωνευτά κουφώματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freelove Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Οι πολυκατοικία είναι χτισμένη το 2014. Εδώ και ένα βίντεο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δεν λες τι θελεις οποτε δε θα παρεις απαντηση. Αν ειναι οπως στο βιντεο δεν υπαρχει κατι να κανεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihanikos1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Αυτά τα αλουμίνια είναι ότι χειρότερο από άποψη μόνωσης. Είναι ελληνική πατέντα και χρησιμεύει μόνο στην εξοικονόμηση χώρου. Όσο καλή μόνωση και να κάνεις απ' έξω πάντα υπάρχει απώλεια από το κενό που αφήνει το συρόμενο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slaughter Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου και σου έχουν αφήσει και το μεσαίο κενό για σίτα που δεν έβαλαν μην πέσουν έξω απο το κόστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου τα χωνευτά είναι πατέντα για να μην ανοίγει το παράθυρο προς τα μέσα και το παντζούρι προς τα έξω και χάνεις χώρο καθώς θα πρέπει να αφήσεις χώρο και από τις δύο πλευρές. από άποψη μόνωσης, πρόκειται για την χειρότερη επιλογή. ο χώρος για τα παντζούρια έχει λυθεί με τα εξωτερικά ρολλά που ανοίγουν και κλείνουν με διακόπτη. εάν θέλεις επάλληλο από την μέσα πλευρά, μπορείς να επιλέξεις ένα κομμάτι σταθερό και το άλλο από να σύρεται πάνω στο σταθερό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, james01gr said: τα χωνευτά είναι πατέντα για να μην ανοίγει το παράθυρο προς τα μέσα και το παντζούρι προς τα έξω και χάνεις χώρο καθώς θα πρέπει να αφήσεις χώρο και από τις δύο πλευρές. από άποψη μόνωσης, πρόκειται για την χειρότερη επιλογή. ο χώρος για τα παντζούρια έχει λυθεί με τα εξωτερικά ρολλά που ανοίγουν και κλείνουν με διακόπτη. εάν θέλεις επάλληλο από την μέσα πλευρά, μπορείς να επιλέξεις ένα κομμάτι σταθερό και το άλλο από να σύρεται πάνω στο σταθερό. Πολλές φορές και τα ρολα μπάζουν αν το κουτί είναι μέσα ίσως και χειρότερα. Γιατί έχεις μια επιφάνεια με σκέτο αλουμίνιο. Μερικά έχουν μόνωση αλλά δε ξέρω πόσο επαρκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου δεν θα κερδισεις τιποτα. τα επαλληλα μπαζουν απο παντου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Έχω από τα ίδια, όπως ακριβώς τα περιγράφει ο ts. Με το κακοτοποθετημένο μπλε φελιζόλ από τη μία πλευρά και τούβλο από την άλλη. Επειδή κι εγώ έχω τρίτη ράγα για σίτα, που ποτέ δεν έβαλα, θεωρώ ότι αυτό (η απουσία της σίτας) επιβαρύνει την κατάσταση, καθώς αν δεν υπήρχε αυτό το κενό, όταν το πατζούρι ήταν ανοιχτό και το τζάμι κλειστό (πχ χειμώνας) το κενό ανάμεσα στα δύο αλουμίνια θα ήταν μικρό. Προφανώς δεν μιλάμε για "μόνωση" αλλά απλά για καλύτερη κατάσταση. Τώρα όμως, με την απουσία της σίτας, το κενό που μένει είναι χαώδες με αποτέλεσμα να "μπάζει". Έχω σκεφτεί να βιδώσω ένα αλουμινένιο "φιλέτο" ή μία γωνιά στο παντζούρι έτσι ώστε όταν είναι μέσα στον τοίχο να μπλοκάρει το κενό σα να είχε σίτα. Ή και ακόμα περισσότερο. Αλλά για την ώρα δεν το έχω κάνει για να πω αποτελέσματα. ΥΓ. Μία άλλη σκέψη θα ήταν να μπει σίτα που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται. Το θέμα είναι ότι δεν μου πολυχρειάζεται για την ώρα, "βαράει στο κεφάλι" (έχω ρωτήσει) ειδικά αφού έχω ένα διπλό φύλλο στο σαλόνι και 2 μονά σε δωμάτια και θεωρώ ότι με την σκέψη που ανέφερα ίσως πετύχω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα (μικρότερο κενό ανάμεσα στα φύλλα, αν γίνει σωστά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freelove Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 9 ώρες πριν, haris_216 είπε Έχω από τα ίδια, όπως ακριβώς τα περιγράφει ο ts. Με το κακοτοποθετημένο μπλε φελιζόλ από τη μία πλευρά και τούβλο από την άλλη. Σκέφτηκα από την πλευρά πού είναι τοποθετημένο το μπλέ φελιζολ που Στην ουσία είναι η πλευρά τοίχου τού σπιτιού νά βάλω κάτι τέτοιο μια που το πάχος που σέ αφήνει το συρόμενο τζαμί είναι 2 πόντους . Αυτό ναι μεν από την μία πλευρά έχει αυτοκόλλητο αλλά το θεωρώ αδύναμο νά κρατήσει, με τι θά μπορούσανε νά κολλήσουν καλύτερα καί νά έχει εύκολη εφαρμογή καθώς το κενό πού είναι ανάμεσα στους 2 τοίχους είναι 20 πόντους περίπου, αλλά το βάθος φτάνει 1.20 μέτρα. Με ρόλο και με κοντάρι σκέφτηκα μπορεί νά γίνει η εφαρμογή κάποιας στυλ κόλλας για να κολλάει αλλά ποια κόλλα....?? https://www.temu.com/gr/10pcs-car-heat-noise-insulation-mat-sound-deadening--mat-car-silent-compact-van-proofing-5mm-auto-g-601099533174888.html?_oak_mp_inf=EOiQmaGm1ogBGhUzdnVjZWg5czBsb2p4cDgxbjVncnQgosvFrKMy&thumb_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2FFancyalgo%2FVirtualModelMatting%2Fea9cb7231d6df719bbcc712ee363a7a8.jpg%3FimageView2%2F2%2Fw%2F500%2Fq%2F60%2Fformat%2Fwebp&_web_cover=thumb_url&pic_h=800&pic_w=800&spec_gallery_id=4058397235&refer_page_sn=10032&refer_source=0&freesia_scene=25&_oak_freesia_scene=25&_oak_rec_ext_1=NjUx&_oak_gallery_order=1890626357%2C1795891625%2C98037149%2C2057623774%2C2017652159&refer_page_el_sn=200444&from_rec=1&enable_cache=1&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1727475572750_bxl48s72xc&_x_sessn_id=obn1fujr2v Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν μπαζει σοβαρο αερα απο μπαλκονοπορτα δεν ειναι θεμα το μπλε αφρολεξ ή γυψοσανιδα..οποτε τα πετας κ κλεινεις το κενο με πετροβαμβακα,πολυουρεθανη κτλ και βαζεις ανοιγομενα. Καποια προφιλ παιρνουν εξτρα βουρτσακια,γεμισματα ,γωνιες κτλ.. Η καλυτερη λυση ανοιγεις τα εξτρα 2 3 4 μετρα κ βαζεις ανοιγομενα ή ακριβα προφιλ επαλληλα συρομενα οχι χωνευτα με μηχανισμους τυπου vw ή ανασηκουμενα. κοστος μερικα χιλιαρικα αλλα αλλαζει εντελως ο χωρος(δηλ.αυτα π αποφευγουν οι κατασκευαστες λογω κοστους ) Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 18 hours ago, basilis_k6 said: δεν θα κερδισεις τιποτα. τα επαλληλα μπαζουν απο παντου. τα επάλληλα μπάζουν απο παντού ? δε θα το ελεγα, έχεις και το λες ? ποια σειρά, ακόμα και europa 6000 σειρά που έβαλα είναι άψογο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Κατά σειρά απωλειών, από τις μεγαλύτερες στις μικρότερες, συρόμενα---επάλληλα---ανοιγόμενα. Τώρα ως προς τους πρακτικούς περιορισμούς στο χώρο, του καθενός: Συρόμενα: η καλύτερη λύση (πάντα μιλώντας για τον χώρο) αφού το φύλο οπτικά "εξαφανίζεται" μέσα στο διπλό τοίχο και δεν πιάνει ωφέλιμο χώρο Επάλληνα: ομοίως δεν καταλαμβάνει ωφέλιμο χώρο αλλά πρέπει κανείς να αποδεχτεί ότι το παράθυρο/μπαλκονόπορτα δεν θα είναι ΠΟΤΕ ανοιχτό σε όλο του το μήκος, παρά μόνο στο μισό Ανοιγόμενα: όπως και τα απλά συρόμενα μπορούν να ανοίξουν τελείως, έχοντας σαν βασικό μειονέκτημα το ότι για το άνοιγμά τους πιάνουν χώρο. Αν και στο σπίτι αυτή τη στιγμή έχω κάποια συρόμενα και κάποια επάλληλα (τα είχε το σπίτι) σίγουρα κάποια στιγμή θα πάω σε ανοιγόμενα σε κάποια σημεία. Ειδικά εκεί που είναι τα επάλληλα (πχ ημιυπαίθριο) θα μου δώσει την δυνατότητα πλήρους ανοίγματος και καλύτερου εξαερισμού (προφανώς θα πρέπει να προσέχουμε αφού έχουμε συνηθίσει να μην "εισβάλει" τίποτα στο χώρο και άρα τα πρώτα "ατυχήματα" είναι δεδομένα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα