Προς το περιεχόμενο

Η Samsung εξοπλίζει το Galaxy S24 FE με ΑΙ λειτουργίες, παρέχοντας ενημερώσεις για 7 χρόνια


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από πολλές διαρροές, το Galaxy S24 FE είναι επίσημο.

Το νέο Galaxy S24 FE εισάγει σημαντικές αναβαθμίσεις στη σειρά Fan Edition της Samsung, με κυριότερη την ενσωμάτωση της μηχανής ProVisual για βελτιωμένη απόδοση στη φωτογραφία και το βίντεο. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών, αυξημένη κατά 0,3 ίντσες σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, προσφέροντας περισσότερο χώρο για προβολή περιεχομένου.

Στην καρδιά του Galaxy S24 FE βρίσκεται ο επεξεργαστής Exynos 2400e, μια επιλογή που εφαρμόζεται από τη Samsung παγκοσμίως, καταργώντας τις περιφερειακές διαφοροποιήσεις στους επεξεργαστές που παρατηρούνταν σε προηγούμενα μοντέλα. Αν και η Samsung δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες, εικάζεται ότι ο κύριος πυρήνας Cortex-X4 λειτουργεί σε χαμηλότερη συχνότητα ρολογιού. Παρόλα αυτά, η συσκευή υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε παρατεταμένη χρήση, χάρη σε ένα νέο σύστημα ψύξης το οποίο είναι 1,1 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Η μνήμη του Galaxy S24 FE παραμένει στα 8GB, ισοδύναμη με αυτή του βασικού μοντέλου Galaxy S24. Οι επιλογές αποθηκευτικού χώρου περιλαμβάνουν εκδόσεις με 128GB, 256GB και 512GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα της RAM δεν επηρεάζει τη δυνατότητα εκτέλεσης των λειτουργιών Galaxy AI.

Η οθόνη του S24 FE βασίζεται σε ένα OLED panel με ανάλυση FHD+ και με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz. Παρότι δεν διαθέτει την τεχνολογία LTPO του S24+, ενσωματώνει το σύστημα Vision Booster για βελτιωμένη ορατότητα σε έντονο φωτισμό.

Στον τομέα της φωτογραφίας, το Galaxy S24 FE εισάγει τη μηχανή ProVisual, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία Nightography για βελτιωμένες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό με ένα σύστημα αναγνώρισης αντικειμένων για βελτιστοποίηση χρωμάτων σε λειτουργία Super HDR. Επιπλέον, προσφέρει οπτικό ζουμ 2x υψηλής ποιότητας.

Το κεντρικό σύστημα καμερών περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 50MP (f/1.8), ένα τηλεφακό 8MP με 3x οπτικό ζουμ (f/2.4) και έναν υπερευρυγώνιο φακό 12MP με οπτικό πεδίο 123° (f/2.2). Η εμπρόσθια κάμερα για selfies διαθέτει αισθητήρα 10MP. Η μπαταρία του S24 FE έχει αυξηθεί στα 4.700mAh, προσφέροντας 200mAh επιπλέον χωρητικότητα σε σύγκριση με το S23 FE. Οι ταχύτητες φόρτισης παραμένουν ίδιες, στα 25W ενσύρματα (0-50% σε 30 λεπτά) και 15W ασύρματα. Υποστηρίζει και αντίστροφη φόρτιση, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν άλλες συσκευές ασύρματα χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ως βάση φόρτισης. 

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 162,0 x 77,3 x 8,0mm με βάρος 213g, ελαφρώς μεγαλύτερες από τον προκάτοχό της. Το Galaxy S24 FE υποστηρίζει φυσικά 5G, Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3, ενώ διατηρεί την πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό.

Το λογισμικό της συσκευής βασίζεται στο Android 14, σε συνδυασμό με το περιβάλλον OneUI 6.1. Η Samsung δεσμεύεται για επτά γενιές αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος και επτά χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με τις πιο ακριβές συσκευές της.

Από το νέο FE δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης Galaxy AI οι οποίες χαρακτηρίζουν από τις αρχές του χρόνου κάθε νέο smartphone της Samsung. Αυτές περιλαμβάνουν το Circle to Search για εύκολη αναζήτηση στη Google, το Live Translate για μετάφραση κλήσεων, το Interpreter για μετάφραση πρόσωπο με πρόσωπο, το Composer για αυτοματοποιημένη σύνταξη μηνυμάτων και το Note Assist για αυτοματοποίηση στη διαχείριση σημειώσεων.

Το Galaxy S24 FΕ θα είναι διαθέσιμο από τις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα σε 4 χρώματα (μαύρο, κίτρινο, μπλε, πράσινο) και με τιμή από 789€ για το μοντέλο με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ενώ το μοντέλο με 256GB αποθηκευτικό χώρο κοστίζει 839€. Για τον πρώτο μήνα διάθεσης, η Samsung παρέχει με κάθε αγορά έκπτωση 100€ για όσους προχωρήσουν σε αγορά του Galaxy Watch FE που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

59 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

789€ για το μοντέλο με 8GB RAM και 128GB 😂. Καταξοδεύτηκαν!

Γενικά το έχει χάσει η Samsung τα τελευταία χρόνια με τις τιμές άλλο που βάζει και exynos ο οποίος είναι ότι χειρότερο. Δηλαδή καλύτερα mediatek παρά exynos. 499 αν είχε η έκδοση 12 512 ίσως αξίζε την προσοχή μας στα 789 για το μίζερο 8 128 απλά είναι ένα τεράστιο όχι. 

  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

800€ και δεν έχει ούτε συμμετρικά bezels απ' ό,τι βλέπω στο gsmarena. Φθηνό δεν είναι, Galaxy S δεν είναι... Ποιο το νόημα ύπαρξης αυτής της σειράς;

 

Αναφορά σε κείμενο

Παρόλα αυτά, η συσκευή υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε παρατεταμένη χρήση, χάρη σε ένα νέο σύστημα ψύξης το οποίο είναι 1,1 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

"1,1 φορές μεγαλύτερο";! Αν το διαβάσεις φωναχτά, ακούγεται τέρμα μίζερο.

image.png

Επεξ/σία από empyr3an
προσθήκη φώτο με τα bezels
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος να μην πάρει το S24+ στα 815€ που είναι καλύτερο. 

Αυτό το κινητό ίσως θα έχει νόημα το Δεκέμβριο που θα το ρίξει στα 500€ με 600€. Είναι περίπου σαν refresh του S23+.

Μου θυμίζει την σειρά SE του iPhone αλλά χωρίς νόημα. Εκεί είναι σχεδόν μισή τιμή και πετσοκομμένο. Η Samsung έχει την σειρά Α5x για αυτή την δουλειά. Ειδικά αν ανεβάσει λίγο τον επεξεργαστή….

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

   Ένα πολύ μέτριο (καθαρά κ μόνο στα specs) smartphone που ΕΙΝΑΙ Galaxy S (Samsung S24FE) με Galaxy/αστρονομική τιμή που βασικό selling point της είναι οι 7 γενιές αναβαθμίσεων (αυτό πιστεύω ότι έχει σπρώξει τόσο πολύ πάνω την τιμή του).

   Kυκλοφορεί με Android 14 που αυτό σημαίνει ότι θα φτάσει μέχρι την έκδοση 21 μαζί με όλα τα security patches, όσα και αν είναι αυτά ως τότε. 

   Θεωρώ ότι απο αυτό κ μόνο θα κρατήσει κάπως τιμή, αλλά θα σπρώξει κ τον ανταγωνισμό ώστε να μην παροπλίζονται ικανές και πολύ καλές συσκευές,  μετά το πέρας των 3 ετών 

   Σιγά-σιγά φτάνουμε στο σημείο,  που η τάση να απαιτεί πιο ανθεκτικές στο χρόνο μπαταρίες, γιατί φαίνεται ότι το υπόλοιπο sw/hw μπορεί να αντέξει στο χρόνο (εννοείται με τις οποίες αναβαθμίσει - sw).

Επεξ/σία από TechnoState
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 hours ago, Dimitris_1981 said:

Το ερώτημα είναι γιατί κάποιος να μην πάρει το S24+ στα 815€ που είναι καλύτερο. 

Αυτό το κινητό ίσως θα έχει νόημα το Δεκέμβριο που θα το ρίξει στα 500€ με 600€. Είναι περίπου σαν refresh του S23+.

Μου θυμίζει την σειρά SE του iPhone αλλά χωρίς νόημα. Εκεί είναι σχεδόν μισή τιμή και πετσοκομμένο. Η Samsung έχει την σειρά Α5x για αυτή την δουλειά. Ειδικά αν ανεβάσει λίγο τον επεξεργαστή….

Αυτη τη στιγμή όντως, το s24+ φαντάζει καλύτερο και φθηνότερο ταυτόχρονα.  Πρέπει να είναι κάποιος ασχετος για να παρει το Fe. Όμως είναι η 1η τιμη του Fe. Είναι βέβαιο οτι θα κατρακυλήσει η τιμη του ταχύτατα προς τα 500ε, και εκεί θα έχει νόημα.  Μιλάμε για ενα επεξεργαστή πρακτικά ισοδύναμο σχεδόν με snapdragon gen3 (150.000 λιγότερο στο untutu,  αντι για 1.7 εκατομμύρια 1.55 δηλαδή.  Ούτε καν μπορείς να το αντιληφθείς). Και οθόνη oled με χαμηλότερη ανάλυση (σιγά μη το καταλαβει κανεις, είναι υπερ αρκετή παλι. Μη πάει και καλύτερα στα παιχνίδια..)  Στα 500ε θα βγάλει εκτός αγορας πολλά άλλα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, mants118 είπε

Εντυπωσιακά υψηλή τιμή, όντως αν πέσει σε κάνα 6μηνο στα 500+ ευρώ θα έχει κάποια τύχη να κάνει πωλήσεις. 

Σε 6 μηνες δεν θα το θυμαται κανενας, απο Ιανουαριο θα αρχισει και η μεγαλη πτωση τιμων των S24 λογω της κυκλοφοριας τον φεβρουαριο των S25 και ο κοσμος θα κοιταξει εκει.

Η τελευταια αρπαχτη της χρονιας καπως ετσι πρεπει να το βλεπει η Samsung...
 

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...