Προς το περιεχόμενο

Καλαμάκι σε πίτα vs σκέτο


Rebelos2018

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

33 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Όταν βρίσκεται καλαμάκι προβατίνα ή κοντοσούβλι να προτιμάτε... Χοιρινά και κοτόπουλα έχουν βγει εκτός πλέον...

Το κοντοσούβλι χοιρινό δεν είναι;

Επίσης ποια προβατίνα; Τώρα με την πανώλη ή πριν από αυτή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Το κοντοσούβλι χοιρινό δεν είναι;

Επίσης ποια προβατίνα; Τώρα με την πανώλη ή πριν από αυτή;

Έχει πολλών ειδών κοντοσούβλια. Και το κοντοσούβλι συνήθως είναι έστω πιο χειροποίητο εμένα δε με χαλάει έχει και το λιπάκι του. Η πανώλη μόλις μπει στο κάρβουνο ξεχνάει την ύπαρξη της. Κι άμα είναι ελληνικό το πρόβατο και όχι βαπτισμένο δεν έχει τίποτα. Αυτά έχουν τα ελληνοποιημένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Σε όσα μαγαζιά δούλεψα εστίαση πάντα όλα τα σουβλάκια ήταν το ίδιο, απλά στη μερίδα/τεμάχιο βάζαμε αυτά που κρατούσαν το σχήμα τους καλύτερα, είχαν πάρει πιο ομοιόμορφο χρώμα και δεν είχε κάποιο μαυρισμένο σημείο, τώρα ν; το μπει κάποιος στο κόπο να έχει 2 ποικιλίες σουβλάκια (φτηνή/ ακριβή) το θεωρώ χαζομάρα

Ίσως κάποια μαγαζιά έχουν διαφορετικά γραμμάρια για πίτες και άλλα για τεμάχιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, Aurumnus said:

Ούτε βρήκα κάποια αναφορά στη νομοθεσία για σχετική απαγόρευση, με μία αναζήτηση που έκανα.

Ο περιορισμός έχει να κάνει με το ότι πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός χώρος παρασκευής 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Και εγώ αυτό έχω παρατηρήσει, από όπου έχω φάει και υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο γύρος είναι χειροποίητος (π.χ. Αχιλλέας στο Νέο Κόσμο).
Μεγάλη διαφορά στη γεύση αλλά και στην υφή του κρέατος.

Οπότε μου φαίνεται παράξενο να υπάρχει τέτοια απαγόρευση και παρόλα αυτά κάποιοι να εξακολουθούν να φτιάχνουν δικό τους γύρο.
Ούτε βρήκα κάποια αναφορά στη νομοθεσία για σχετική απαγόρευση, με μία αναζήτηση που έκανα.

Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση 

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=2711

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tzotzo είπε

Νομιζω πως άλλαξε κάτι στην άδεια και πλέον δεν μπορούν να παρασκευάσουν οι ίδιοι τα προϊόντα, χειροποίητο καλαμάκι, χειροποίητος γύρος συν το γεγονός ότι είναι μονοπώλιο πια ο Μέγκα γυρος

Δεν είναι μονοπώλιο ακριβώς, υπάρχει και άλλη μία με ίδιο το δεύτερο μέρος στην ονομασία, στα δυτικά παίζει μπάλα ένας -όπουλος. 

Τα μαγαζά τα συνοικιακά μπορούν να έχουν χειροποίητο γύρο. Τα μεγάλα, που εξυπηρετούν πλείστον κόσμο, καταφεύγουν στην ευκολία (και στην καλύτερη τιμή) των εργοστασιακών γύρων, κρεατοσκεϋάσματων. 

Φυσικά και τα μαγαζά που έχουν χειροποίητα, γύρο ειδικά, είναι ελάχιστα αναλογικά. Ξέρω τρία, δοκιμασμένα σε βάθος ετών. Και είναι και τα τρία συνοικιακά. Οικογενειακές επιχειρήσεις τους και τα τρία. 

 

5 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Όταν βρίσκεται καλαμάκι προβατίνα ή κοντοσούβλι να προτιμάτε... Χοιρινά και κοτόπουλα έχουν βγει εκτός πλέον...

Κοντοσούβλι (κοντοκαλάμι για εμάς τους Αθηνέζους) σε πίτα ελάχιστοι βάζουν, δυστυχώς. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Κοντοσούβλι (κοντοκαλάμι για εμάς τους Αθηνέζους) σε πίτα ελάχιστοι βάζουν, δυστυχώς. 

Ένα θα σου πω... ανακάλυψα φρυγαδέλι σε πίτα πρόσφατα 😁

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...