tzotzo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 8 hours ago, Rebelos2018 said: Γιατί πηγαίνω στον συγκεκριμένο 8 χρόνια και τον ξέρω. Το ξέρω γιατί τα βλέπω στη ψησταριά, γιατί επίσης όταν έχω πάρει τόσες φορές, ξέρω τις μπουκιές τα μεγέθη όλα. Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μία εξήγηση, αλλά ταυτόχρονα δεν εξηγεί την δυσανασχέτηση από μεριάς τους. Πες μου ποιο είναι να πάω να ρωτήσω εγώ. Αν πάντως συνεχίζεις και πηγαίνεις 8 χρόνια και τρως τυλιχτο με το "μαππα", σημαίνει ότι είναι πολύ καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 10 λεπτά πριν, tzotzo είπε Πες μου ποιο είναι να πάω να ρωτήσω εγώ. Αν πάντως συνεχίζεις και πηγαίνεις 8 χρόνια και τρως τυλιχτο με το "μαππα", σημαίνει ότι είναι πολύ καλό. Είναι όντως πολύ καλό, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει. 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Τα περισσότερα μην πω σχεδόν όλα είναι τετραγωνοποιημένα-βιομηχανικά και άθλια σε γεύση. Είτε σκέτα είτε σε πίτα είτε σε τορτίγια. Όπως και ο γύρος.... Έχει χαλάσει πολύ το σουβλάκι. Μεγάλη αλήθεια αυτό. 1 ώρα πριν, adi32 είπε Ανάλογα και το μαγαζί. Το έχω παρατηρήσει και εγώ τα σκέτα κοτόπουλο είναι πιο πλούσια. Χοιρινό δεν παίρνω ποτέ γιατί είναι όλο ξύγκι στα πιο πολλά μαγαζιά Τελευταία φορά έφαγα στον παλιό καραμπαμπα Ο συγκεκριμένος κάνει πολύ καλό σουβλάκι, χωρίς ξύγκια. 1 ώρα πριν, pipboy2000 είπε οκ, αμα τα έχεις δει νωπά το ένα δίπλα στο άλλο. γιατί ψημένα, αλλάζει το πράμα.. και, μπορεί να είναι καλαμάκια με κρέας απο άλλο μέρος του χοιρινού, πχ. αντί λαιμό, σπάλα.. έχει διαφορά στη γεύση και στο μάσημα.. Και εγώ αυτό πιστεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makiss8 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, milos_ είπε ο διαχωρισμός έχει να κάνει με το εξίς, τα σάπια δεν τα βαζουν σε μερίδα γιατί ο πελάτης θα το καταλάβει αμέσως. Τα βάζει σε πίτα και τα πνίγει με μουσταρδες πατατες κλπ ώστε να μη παρει ο πελάτης χαμπάρι τη σαπίλα. οπως και λεμονι, οταν ο μαστορας βαζει λεμονι το κρεας ειναι απο χτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Τα περισσότερα μην πω σχεδόν όλα είναι τετραγωνοποιημένα-βιομηχανικά και άθλια σε γεύση. Είτε σκέτα είτε σε πίτα είτε σε τορτίγια. Όπως και ο γύρος.... Έχει χαλάσει πολύ το σουβλάκι. επειδη ειναι ολα απο τις ιδιες εταιρειες. ακομη και εκει υπαρχει καρτελ. ειναι δυσκολο να υπαρχει χειροποιητο σουβλακι και χειροποιητος γυρος. υγ. εκτος απο την Αθηνα, υπαρχει αλλη περιοχη που να λενε το σουβλακι ως καλαμακι;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Είναι βαριά κουβέντα να πούμε πως τα κρέατα είναι σάπια, έτσι απλά και ανερυθρίαστα. Ένας που να έχει δουλέψει κάποια στιγμή στη ζωή του σε ψησταριά - σουβλατζίδικο, θα ξέρει σίγουρα να μας διαφωτίσει. Εικασίες κάνουμε όλοι, το θέμα είναι αν το ξέρει κάποιος από τη "μπίζνα". 11 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε επειδη ειναι ολα απο τις ιδιες εταιρειες. ακομη και εκει υπαρχει καρτελ. ειναι δυσκολο να υπαρχει χειροποιητο σουβλακι και χειροποιητος γυρος. υγ. εκτος απο την Αθηνα, υπαρχει αλλη περιοχη που να λενε το σουβλακι ως καλαμακι;; Σε ποια άλλη περιοχή εκτός της Θεσσαλονίκης λένε κασέρι το ένταμ, την γκούντα ή αλοιφή την κετσα και την γιαούρτη; Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου από Rebelos2018 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Σάπιο κρέας είναι σχεδόν απίθανο να σερβίρουν, εν γνώσει τους μάλιστα, είπαμε. Εγώ που έχω δουλέψει αλλά και ψήνω και μόνος μου, ξαναλέω ότι μετά το ψήσιμο (ενδεχομένως και από πριν) δεν κάνουν όλα για σκέτα/μερίδες. Επίσης, σίγουρα πολλοί προψήνουν για μείωση χρόνου, και όταν τα ξαναβάζουν στη φωτιά γίνονται πιο στεγνά σε σχέση με τα μία κι έξω. Επίσης να ξέρετε ότι κάποιοι τηρούν και προτεραιότητες. Συνήθως το take away/delivery μπαίνει πρώτο στη λίστα, και τελευταίοι είναι εκείνοι που κάθονται στο μαγαζί. Αυτοί που κάθονται λοιπόν είναι πιο πιθανό να φάνε μη προψημένα σε σχέση με τους άλλους επειδή δε βιάζονται το ίδιο και το μαγαζί μπορεί να διαχειριστεί την όποια καθυστέρηση πιο εύκολα (πηγαίνοντας πρώτα τα ορεκτικά κ.λπ.). Δεν είναι πανάκεια όλα τα παραπάνω αλλά ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ λογικά, δεν ξέρω γιατί το συζητάμε ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Σάπιο κρέας είναι σχεδόν απίθανο να σερβίρουν, εν γνώσει τους μάλιστα, είπαμε. Εγώ που έχω δουλέψει αλλά και ψήνω και μόνος μου, ξαναλέω ότι μετά το ψήσιμο (ενδεχομένως και από πριν) δεν κάνουν όλα για σκέτα/μερίδες. Επίσης, σίγουρα πολλοί προψήνουν για μείωση χρόνου, και όταν τα ξαναβάζουν στη φωτιά γίνονται πιο στεγνά σε σχέση με τα μία κι έξω. Επίσης να ξέρετε ότι κάποιοι τηρούν και προτεραιότητες. Συνήθως το take away/delivery μπαίνει πρώτο στη λίστα, και τελευταίοι είναι εκείνοι που κάθονται στο μαγαζί. Αυτοί που κάθονται λοιπόν είναι πιο πιθανό να φάνε μη προψημένα σε σχέση με τους άλλους επειδή δε βιάζονται το ίδιο και το μαγαζί μπορεί να διαχειριστεί την όποια καθυστέρηση πιο εύκολα (πηγαίνοντας πρώτα τα ορεκτικά κ.λπ.). Δεν είναι πανάκεια όλα τα παραπάνω αλλά ισχύουν σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ λογικά, δεν ξέρω γιατί το συζητάμε ακόμα. Υπάρχει κάποιο όριο για το τι θα συζητάμε και πόσο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 50 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε υγ. εκτος απο την Αθηνα, υπαρχει αλλη περιοχη που να λενε το σουβλακι ως καλαμακι;; Βασικα σε οποιο σουβλατζιδικο να πεις καλαμακι θα καταλαβει τι θελεις. Στη Ναξο λεγαμε μικροι παμε για σουβλακια και εννοουσαμε τυλιχτο με γυρο. Νομιζω εχει συζητηθει απειρες φορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charismo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Την επόμενη φορά πες του ένα καλαμάκι σκέτο αλλά βάλτο μέσα σε πίτα, να δεις αντίδραση. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Ή τέλος πάντων μετά από 8 χρόνια που πας και σε ξέρει και τον ξέρεις, ρώτα τον να σου φύγει και η περιέργεια. Μπορεί να είναι κάτι "αθώο" σαν απάντηση. Αν αρχίσει να σου τα μασάει, τότε κάτι βρωμάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Εμενα το μαπα καλαμακι εκτος πιτας μου φαινεται καλυτερο μεσα σε πιτα αλλα σκετο το καλαμακι χωρις πατατες κλπ Εδω που ειμαι οι σουβλατζηδες δεν κανουν διαχωρισμο βαζουν 30 καλαμακια στη φωτια και αλλα τα δινουν σκετα και αλλα τα βαζουν σε πιτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, thermaikos4 said: υγ. εκτος απο την Αθηνα, υπαρχει αλλη περιοχη που να λενε το σουβλακι ως καλαμακι;; Το λένε λάθος, γιατί δεν καλαμακώνεις το κρέας, αλλά ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου, οπότε άστο να πάει στην ευχή του Διονύσου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 13 λεπτά πριν, elgol είπε Εμενα το μαπα καλαμακι εκτος πιτας μου φαινεται καλυτερο μεσα σε πιτα αλλα σκετο το καλαμακι χωρις πατατες κλπ Εδω που ειμαι οι σουβλατζηδες δεν κανουν διαχωρισμο βαζουν 30 καλαμακια στη φωτια και αλλα τα δινουν σκετα και αλλα τα βαζουν σε πιτα Αν είσαι από τους τυχερούς και ζεις εκτός Αθήνας, όντως είναι αρκετά πιο σπάνιο. Το έχω δει Θεσσαλονίκη, Νάξο, Αγρίνιο, Λευκάδα, Πελοπόννησο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-WISE- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 5 λεπτά πριν, csontheline είπε Το λένε λάθος, γιατί δεν καλαμακώνεις το κρέας, αλλά ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου, οπότε άστο να πάει στην ευχή του Διονύσου. Θα μπορούσε αυτό να ισχύει σαν εκδοχή. Γιατί όμως «καλαμάκι» στην Αθήνα Μια θεωρία λέει ότι στην Αθήνα μέχρι και τη δεκαετία του 70’ και λόγω έλλειψης ξύλου, συνέλεγαν καλάμια (Phragmites australis και Arundo sp.) από τους υγροτόπους της περιοχής (Σχινιά κλπ.). Τα έκοβαν σε λωρίδες και τα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν σουβλάκια, τα οποία σερβίρονταν συνήθως με μια φέτα ψωμί. Τα καλαμάκια της Αθήνας (και σουβλάκια της υπόλοιπης Ελλάδας) ίσως εκεί οφείλουν το όνομά τους: στις φέτες από τα καλάμια, τα μικρά καλάμια, «τα καλαμάκια», στα οποία τοποθετούσαν τα κομμάτια κρέατος για ψήσιμο. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 31 λεπτά πριν, elgol είπε Εδω που ειμαι οι σουβλατζηδες δεν κανουν διαχωρισμο βαζουν 30 καλαμακια στη φωτια και αλλα τα δινουν σκετα και αλλα τα βαζουν σε πιτα αλλο θεμα και αυτο με τις σαραντα πατατες που θαβουν το σουβλακι ή άλλοι που θελουν οπωσδηποτε τζατζικι/αλοιφη. περι ορεξεως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα