Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα. Πριν κάνω την ερώτηση, θα ήθελα να αποφύγουμε τα γελοία και παρωχημένα αστεία με τα καλαμάκια του φραπέ, χαμουτζήδες και σία. Είναι απορία ετών που φαντάζομαι πολλοί θα την έχουν. Πιθανώς να έχει απαντηθεί και εδώ μέσα. Πας στο σουβλατζίδικο και παραγγέλνεις καλαμάκι χοιρινό σε πίτα. Η εντολή του μάστορα είναι βάλε καλαμάκια για πίτα και καλαμάκια σκέτα. Προς τι αυτός ο διαχωρισμός; Η προφανής απάντηση είναι τα καλαμάκι για πίτα να είναι "κατώτερης" ποιότητας, γιατί τα υπόλοιπα υλικά μπορούν να το καμουφλάρουν ενώ στα σκέτα, όχι. Σίγουρα κάποιος που έχει δουλέψει σε ψητοπωλεία μπορεί να μας διαφωτίσει. Υ. Γ. Σε σουβλατζίδικο που επισκέπτομαι χρόνια, ο υπάλληλος παράκουσε, μπέρδεψε, δεν ξέρω και γω τι, και έβαλε στην πίτα μου καλαμάκι που προοριζόταν για σκέτο. Και όντως, αντιλήφθηκα διαφορά. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Rebelos2018 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Πρώτη φορά ακούω για αυτόν τον διαχωρισμό και ειμαι στην εστίαση 20 χρόνια. 21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosana Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Τα καλαμάκια της μερίδας είναι τα συνήθως τα λεγόμενα μπριζολοκαλαμα που είναι μεγαλύτερα και πιο ευπαρουσιαστα σε μερίδα . Πολλά σουβλατζίδικα έχω δει να τα έχουν στο μενού και κανένας δεν θα σου αρνηθεί να τα βάλει σε πίτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, Morosana είπε Τα καλαμάκια της μερίδας είναι τα συνήθως τα λεγόμενα μπριζολοκαλαμα που είναι μεγαλύτερα και πιο ευπαρουσιαστα σε μερίδα . Πολλά σουβλατζίδικα έχω δει να τα έχουν στο μενού και κανένας δεν θα σου αρνηθεί να τα βάλει σε πίτα. Δεν αναφέρομαι σε αυτά. Μιλάω για καλαμάκια, σκέτα, ίδιου μεγέθους, που δίδονται ατομικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosana Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μάλλον θα έχουν διαφορετική αναλογία λίπους κρέατος η θα είναι από διαφορετικό μέρος του ζώου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Morosana είπε Μάλλον θα έχουν διαφορετική αναλογία λίπους κρέατος η θα είναι από διαφορετικό μέρος του ζώου Κάτι τέτοιο πιστεύω και εγώ. Στο πρόσφατο περιστατικό που αναφέρομαι, που αρχικώς παρήγγειλα καλαμάκι σε πίτα, όταν ήρθε η ώρα να παραλάβω μου είπε ο μάστορας "μας είπες σκέτο". Και ύστερα ακούστηκε και ένα τέλος πάντων. Άρα στην πίτα μου τοποθετήθηκε κάλαμος που προοριζόταν για σκέτος. Και αποδείχθηκε, καλύτερος από τον συνηθισμένο. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Rebelos2018 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Η μόνη διαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι το ένα να είναι μπούτι κοτόπουλο και το άλλο να είναι στήθος, με το μπούτι σαφώς πιο ωραίο. Πιστεύω πάντως πως ελάχιστα ψητοπωλεία θα μπουν στον κόπο να περιπλέξουν την δουλειά τους έχοντας διαφορετικά κρέατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε Η μόνη διαφορά που μπορώ να σκεφτώ είναι το ένα να είναι μπούτι κοτόπουλο και το άλλο να είναι στήθος, με το μπούτι σαφώς πιο ωραίο. Πιστεύω πάντως πως ελάχιστα ψητοπωλεία θα μπουν στον κόπο να περιπλέξουν την δουλειά τους έχοντας διαφορετικά κρέατα Το έχω συναντήσει σε σουβλατζίδικα ανά την χωρα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, νησιά, ηπειρωτικά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ακόμα και τα μηχανής δεν είναι ίδια όλα μεταξύ τους, πόσω μάλλον αυτά που φτιάχνονται στο χέρι. Κάποια κομμάτια λοιπόν στο ψήσιμο μαζεύουν και μέχρι να ψηθούν εντελώς γίνονται λιγότερο ελκυστικά τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση. Άλλα του ξεφεύγουν του ψήστη και αρπάζουν λίγο. Οπότε δεν είναι παράλογο τα καλύτερα να τα κρατάνε για τις μερίδες και για σκέτα και τα υπόλοιπα να τα βάζουν στα τυλιχτά που ο πελάτης δε θα καταλάβει κάτι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το ίδιο γίνεται και με άλλα προϊόντα, όπως κομμάτια γύρου, ντομάτες, μαρούλι και άλλα. Δεν καταλβαίνω τι σας φαίνεται περίεργο, έχει συζητηθεί και στο παρελθόν εδώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Ακόμα και τα μηχανής δεν είναι ίδια όλα μεταξύ τους, πόσω μάλλον αυτά που φτιάχνονται στο χέρι. Κάποια κομμάτια λοιπόν στο ψήσιμο μαζεύουν και μέχρι να ψηθούν εντελώς γίνονται λιγότερο ελκυστικά τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση. Άλλα του ξεφεύγουν του ψήστη και αρπάζουν λίγο. Οπότε δεν είναι παράλογο τα καλύτερα να τα κρατάνε για τις μερίδες και για σκέτα και τα υπόλοιπα να τα βάζουν στα τυλιχτά που ο πελάτης δε θα καταλάβει κάτι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το ίδιο γίνεται και με άλλα προϊόντα, όπως κομμάτια γύρου, ντομάτες, μαρούλι και άλλα. Δεν καταλβαίνω τι σας φαίνεται περίεργο, έχει συζητηθεί και στο παρελθόν εδώ. Εγώ αγοράζω από τον συγκεκριμένο 8 χρόνια, έχω φάει 3ψηφιο αριθμό σουβλακιών. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτός ο διαχωρισμός, κατά λάθος κιόλας, ήταν το καλύτερο από όλα όσα έχω φάει. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή για να εκφράσω την απορία ετών. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 4 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε Την πρώτη φορά που συνέβη αυτός ο διαχωρισμός Την πρώτη φορά που το κατάλαβες εννοείς; Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι πάντα γινόταν απλά δεν το έπαιρνες χαμπάρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Την πρώτη φορά που το κατάλαβες εννοείς; Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι πάντα γινόταν απλά δεν το έπαιρνες χαμπάρι. Και ομως επειδή πάντα παίρνω καλαμάκι χοιρινό σε πίτα, δεν έχει τύχει να μου βάλει μέσα κάποια καλαμάκι που προοριζόταν για σκέτο. Σήμερα έγινε το λάθος γιατί παράκουσε, γιατί είχα άλλον πίσω που παρήγγειλε καλάμια σκέτα. Και όταν ήρθε η ώρα να παραλάβω γιατί περίμενα να ψηθούν, έγινε η υπόδειξη "μας είπες καλαμάκι σκέτο και όχι για πίτα". Και αφού επικράτησε μία αμηχανία, η ατάκα ήταν τέλος πάντων και το τύλιξε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ναι, αυτό λέω κι εγώ. Ότι πάντα γίνεται ο διαχωρισμός και στα τυλιχτά βάζουν συνήθως τα κατώτερα. Φυσικά μπορεί να συμβεί να μπουν και τα καλύτερα στα τυλιχτά έτσι; Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα υπάρχουν πάντα στην άκρη χειρότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rebelos2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Ναι, αυτό λέω κι εγώ. Ότι πάντα γίνεται ο διαχωρισμός και στα τυλιχτά βάζουν συνήθως τα κατώτερα. Φυσικά μπορεί να συμβεί να μπουν και τα καλύτερα στα τυλιχτά έτσι; Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα υπάρχουν πάντα στην άκρη χειρότερα. Ε αυτό λέω και εγώ, δεν λέω κάτι άλλο. Ότι είναι διαφορετικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Εγώ νομίζω ότι η διαφορά είναι στην ποσότητα. Όταν παίρνω καλαμάκι σκέτο νομίζω ότι έχει περισσότερο κρέας από αυτό που βλέπω όταν το παίρνω σε πίτα. Ειδικά το καλαμάκι κοτόπουλο. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα