xatzinikos_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα Έχω διαρροή νερού πήγα να κλείσω τον κεντρικό διακόπτη που είναι στην αυλή αλλά έχει χαλάσει (γυρνάει σαν τρελός ) δεν κλείνει . Πήγα να κλείσω τον διακόπτη στον μετρητή αλλά με το χέρι δεν γυρνάει , να χρησιμοποιήσω κάποιο εργαλείο μπας και κλείσει ; Αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας μου πει την γνώμη του. Ευχαριστώ
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για το διακόπτη του "ρολογιού" χρειάζεσαι αυτό το κλειδί (για να μπορέσεις να βάλεις δύναμη) Δεν είναι κάτι ακριβό (μάλιστα κάποιοι που έχουν ηλεκτροκόλληση το κάνουν μόνοι τους) αλλά που να το βρεις τέτοια ώρα; Αν είσαι Αθήνα και μπορείς να έρθει προς νότια προάστια λίγο αργότερα (είμαι στη δουλειά ακόμη) ευχαρίστως να σου δώσω να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά θα το ξαναφέρεις, ε; (μην την πατήσω μελλοντικά σαν και σένα και τρέχω ) ΥΓ Δεν θυμάμαι (έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω) αν ο διακόπτης του μετρητή κλείνει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα (είναι καλό να ξέρει ο φίλος επειδή αν ο διακόπτης έχει ψιλοκολήσει λόγω ετών δεν θα ήταν καλό να το ζορίσει προς την λάθος πλευρά) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2024 από haris_216
cumulus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Αν δεν έχεις το Ταφ των υδραυλικών που λέει ο φίλος από πάνω γίνεται δουλειά και με γερμανοπολυγωνο κλειδί.
xatzinikos_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Για το διακόπτη του "ρολογιού" χρειάζεσαι αυτό το κλειδί (για να μπορέσεις να βάλεις δύναμη) Δεν είναι κάτι ακριβό (μάλιστα κάποιοι που έχουν ηλεκτροκόλληση το κάνουν μόνοι τους) αλλά που να το βρεις τέτοια ώρα; Αν είσαι Αθήνα και μπορείς να έρθει προς νότια προάστια λίγο αργότερα (είμαι στη δουλειά ακόμη) ευχαρίστως να σου δώσω να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά θα το ξαναφέρεις, ε; (μην την πατήσω μελλοντικά σαν και σένα και τρέχω ) ΥΓ Δεν θυμάμαι (έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω) αν ο διακόπτης του μετρητή κλείνει δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα (είναι καλό να ξέρει ο φίλος επειδή αν ο διακόπτης έχει ψιλοκολήσει λόγω ετών δεν θα ήταν καλό να το ζορίσει προς την λάθος πλευρά) Καλησπερα Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες . Τετοια ωρα οντως δεν θα το βρω , αλλα ισως μπορω να κανω πατεντα πχ καποιος καβουρας και απο πανω να τον πιασω με κατι . Δοκιμασα τους διακοπτες μεσα στο σπιτι αριστερα ειναι ανοιχτοι (τρεχει νερο ) , δεξια ειναι κλειστοι , υπαρχει περιπτωση ο διακοπτης του "μετρητη " να ειναι αναποδα ; Ευχαριστω θες να μου δανεισεις το εργαλειο σου αλλα θα βρω ακρη . 1 ώρα πριν, cumulus είπε Αν δεν έχεις το Ταφ των υδραυλικών που λέει ο φίλος από πάνω γίνεται δουλειά και με γερμανοπολυγωνο κλειδί. Καλησπερα ευχαρστω για την απαντηση . Οντως δεν το εχω και ουτε μπορω να το βρω τετοια ωρα σε καποιο μαγαζι . Καλη ιδεα με το γερμανοπολυγωνο και απο πανω να βαλω καποιο αλλο κλειδι η σιδερο για να κανει μοχλο . Ο φιλος παραπανω με μπερδεψε , δεξια πρεπει να κλεισει το νερο , σωστα ; Συμφωνεις ;
cumulus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Βάλε τη δαγκάνα του κλειδιού στον διακόπτη και δες που πάει δεξιά ή αριστερά γιατί δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια. Πρέπει να γυρίσει κάθετα στη σωληνα. Δες το σχήμα Το μαύρο είναι ο διακόπτης και το κίτρινο το κλειδι Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2024 από cumulus
xsterg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 δεν μπορει ολοι οι διακοπτες σου να ειναι χαλασμενοι. κολλημενοι ναι απο την πολυκαιρια η απο χαμηλης ποιοτητας υλικα. ψεκασε πανω στον διακοπτη με αφθονο wd40. χρησιμοποιησε ενα γαλλικο κλειδι. εν αναγκη φερε υδραυλικο.
xatzinikos_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, xsterg είπε δεν μπορει ολοι οι διακοπτες σου να ειναι χαλασμενοι. κολλημενοι ναι απο την πολυκαιρια η απο χαμηλης ποιοτητας υλικα. ψεκασε πανω στον διακοπτη με αφθονο wd40. χρησιμοποιησε ενα γαλλικο κλειδι. εν αναγκη φερε υδραυλικο. Καλησπερα ευχαριστω για την απαντηση . Χαλασμενος μονο ενας ειναι , ο διακοπτης στον μετρητη λειτουργει απλα εχει χρονια να κινηθει και δεν γυρναει με το χερι , εκανα την πατεντα με το κλειδι που προτεινε ο προηγουμενος φιλος . Αυριο θα ερθει υδραυλικος . 2 ώρες πριν, cumulus είπε Βάλε τη δαγκάνα του κλειδιού στον διακόπτη και δες που πάει δεξιά ή αριστερά γιατί δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια. Πρέπει να γυρίσει κάθετα στη σωληνα. Δες το σχήμα Το μαύρο είναι ο διακόπτης και το κίτρινο το κλειδι Το εκανα , οπως ειπες , ενταξει εκλεισε . Ο διακοπτης πρεπει να ειχε 20 χρονια μπορει και παραπανω να κουνηθει , καταρχας ηταν μεσα στο χωμα δεν φαινοταν αρχικα . Τελικα δεξια κλεινει , με το κλειδι και ενα μικρο σιδερακι που εκανα μοχλο εκλεισε πανευκολα . Χιλια ευχαριστω 2 ώρες πριν, cumulus είπε Βάλε τη δαγκάνα του κλειδιού στον διακόπτη και δες που πάει δεξιά ή αριστερά γιατί δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια. Πρέπει να γυρίσει κάθετα στη σωληνα. Δες το σχήμα Το μαύρο είναι ο διακόπτης και το κίτρινο το κλειδι Σε εμενα καθετα στην σωληνα ηταν ανοιχτος τον πηγα οριζοντια στην σωληνα και εκλεισε . Δεν ξερω αν σε ολα ισχυει το ιδιο απλα το αναφερω μην τυχον εχει καποιος αλλος αντιστοιχο θεμα .
haris_216 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, xatzinikos_ είπε Σε εμενα καθετα στην σωληνα ηταν ανοιχτος τον πηγα οριζοντια στην σωληνα και εκλεισε . Δεν ξερω αν σε ολα ισχυει το ιδιο απλα το αναφερω μην τυχον εχει καποιος αλλος αντιστοιχο θεμα . Συνήθως οι σφαιρικοί διακόπτες, βρύσες, κλπ είναι "κλειστοί" με τη λαβή κάθετα στο σωλήνα και ανοιχτοί με τη λαβή παράλληλα με το σωλήνα. Με τους διακόπτες των ρολογιών δεν ξέρω τι μπορεί να διαφοροποιείται (γι' αυτό και παραπάνω κράτησα μία επιφύλαξη για το προς το ποια κατεύθυνση μπορεί να κλείνει). Αφού τελικά έκανες τη δουλειά σου...τέλος καλό, όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα