SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Αξίζει κάποιος να πάει σε αστικό δικαστήριο και να ζητήσει χρήματα που δεν του έδωσε το δημόσιο; Μιλάμε για 600+ ευρώ περίπου που δεν τα εδωσαν καθώς η απάντηση τους ήταν ότι θα μπορούν μόνο μέχρι το 2022 να δώσουν ότι χρωστάνε ( τα έδωσαν αυτά μεταγενέστερα) ενώ για προηγούμενα χρόνια ( στην προκειμένη περίπτωση από Σεπτέμβρη του 2020) πρέπει να διεκδικηθούν με αγωγή. Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποια προσαύξηση λόγω καιρού που πέρασε . Υπάρχει γραφείο που να ζητά αποζημίωση για την εργασία του ανάλογα με τα το ποσό που θα κερδίσει αυτός που διεκδικεί τα χρήματα του μέσω των δικαστηρίων;
vagos789 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Υπάρχει γραφείο που να ζητά αποζημίωση για την εργασία του ανάλογα με τα το ποσό που θα κερδίσει αυτός που διεκδικεί τα χρήματα του μέσω των δικαστηρίων; Για 600 ευρω; οχι 1
mariosnik_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Το άτομο που πρέπει να ρωτήσεις είναι ο δικηγόρος. Δεν ξέρω καν αν και τι μπορεί να διεκδικήσεις αν έχουν περάσει κάποια χρόνια. Σε ποσο μπορείς να διεκδικήσεις ότι θες, εφόσον κερδίσεις θα πάρεις και τα δικαστικά και τους τόκους.
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 46 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το άτομο που πρέπει να ρωτήσεις είναι ο δικηγόρος. Δεν ξέρω καν αν και τι μπορεί να διεκδικήσεις αν έχουν περάσει κάποια χρόνια. Σε ποσο μπορείς να διεκδικήσεις ότι θες, εφόσον κερδίσεις θα πάρεις και τα δικαστικά και τους τόκους. Πώς μπορώ να διεκδικήσω παραπάνω χρήματα από αυτά που δεν μου έδωσαν ; Το θέμα είναι αν μπορεί να βρεθεί δικηγόρος που θα πληρωθεί από τα κερδισμένα και όχι από πριν
Aris_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 στο δημόσιο εχεις ακόμα ενα πρόβλημα υπάρχουν κοφτες από τα μνημόνια που σημαίνει οτι αρκεί να σου πουν δεν υπάρχουν χρήματα λόγο κόφτη και χίλια δίκια να έχεις θα περιμένεις μέχρι να έχουν στο εξωτερικό είναι άμεσα εκτελεστές οι αποφάσεις εδώ περιμένεις τι θα κάνει ο δικηγόρος απο που θα πληρωθεί
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Πώς μπορώ να διεκδικήσω παραπάνω χρήματα από αυτά που δεν μου έδωσαν ; Το θέμα είναι αν μπορεί να βρεθεί δικηγόρος που θα πληρωθεί από τα κερδισμένα και όχι από πριν Υπάρχουν δικηγόροι που αμοίβονται από τα κερδισμένα για διάφορες υποθέσεις. Και σίγουρα αυτό αποτελεί κι ένα έξτρα κίνητρο για εκείνον. Τώρα βέβαια, όταν το αρχικό ποσό είναι 600€, πόσο να το "φουσκώσει" με την όποια προσαύξηση και τι να πάρει αυτός. Ακόμα και fifty-fifty να τα μοιραστείτε δε νομίζω να αρκούν για αμοιβή, χαρτόσημα, "γραμματόσημα" ή ότι άλλο χρειαστεί για να τελεσφορήσει θετικά (πλεονασμός το "θετικά" ) μία αγωγή Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2024 από haris_216
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, haris_216 είπε Υπάρχουν δικηγόροι που αμοίβονται από τα κερδισμένα για διάφορες υποθέσεις. Και σίγουρα αυτό αποτελεί κι ένα έξτρα κίνητρο για εκείνον. Τώρα βέβαια, όταν το αρχικό ποσό είναι 600€, πόσο να το "φουσκώσει" με την όποια προσαύξηση και τι να πάρει αυτός. Ακόμα και fifty-fifty να τα μοιραστείτε δε νομίζω να αρκούν για αμοιβή, χαρτόσημα, "γραμματόσημα" ή ότι άλλο χρειαστεί για να τελεσφορήσει θετικά (πλεονασμός το "θετικά" ) μία αγωγή Άρα στην ουσία δεν αξίζει να το κυνηγήσω γιατί δεν θα πάρω χρήματα...... Αγωγή χωρίς δικηγόρο δεν γίνεται
haris_216 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Άρα στην ουσία δεν αξίζει να το κυνηγήσω γιατί δεν θα πάρω χρήματα...... Αγωγή χωρίς δικηγόρο δεν γίνεται Δεν είπα αυτό. Και ούτε βέβαια η νομική είναι το αντικείμενό μου. Κατά συνέπεια ότι ανέφερα είναι γνώΜη και ΟΧΙ γνώΣη. Επειδή όμως στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει δικηγόρο με "αμοιβή από τα κέρδη" σε κληρονομικό θέμα αλλά και σε άλλο με χρωστούμενα από εργοδότη, ξέρω ότι γίνεται (για την ακρίβεια γινόταν). Απλά για την περίπτωσή σου (κατά τη γνώμη μου πάντα) η αρχική απαίτηση είναι πολύ μικρή για να δελεάσει κάποιον. Εννοείται πως την τελική απάντηση θα στην δώσει δικηγόρος (της νομικής και ουχί του insomnia ) 2
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Δεν είπα αυτό. Και ούτε βέβαια η νομική είναι το αντικείμενό μου. Κατά συνέπεια ότι ανέφερα είναι γνώΜη και ΟΧΙ γνώΣη. Επειδή όμως στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει δικηγόρο με "αμοιβή από τα κέρδη" σε κληρονομικό θέμα αλλά και σε άλλο με χρωστούμενα από εργοδότη, ξέρω ότι γίνεται (για την ακρίβεια γινόταν). Απλά για την περίπτωσή σου (κατά τη γνώμη μου πάντα) η αρχική απαίτηση είναι πολύ μικρή για να δελεάσει κάποιον. Εννοείται πως την τελική απάντηση θα στην δώσει δικηγόρος (της νομικής και ουχί του insomnia ) Ήλπιζα μήπως το έβλεπε κάποιος δικηγόρος και απαντούσε αλλά οκ Σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω μόνος
cpc464 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Αν είναι πολλοί η παθόντες δες μήπως κάνετε μαζική αγωγή. 1
mariosnik_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Το θέμα είναι αν μπορεί να βρεθεί δικηγόρος που θα πληρωθεί από τα κερδισμένα και όχι από πριν Σε καμία περίπτωση. Εκτός κι αν μπορέσεις να αξιοποιήσεις την χρήση κάποιων διατάξεων για δωρεάν νομική βοήθεια, αφορά ευπαθείς ομάδες και έχει κριτήρια, αλλά πολύ δύσκολο να βρεις να ασχοληθεί σοβαρά άμα δεν πληρώσεις. Ολοι οι δικηγόροι θα ζητήσουν ένα ποσόν από την αρχή για την εργασία του και τα παράβολα. Τώρα αν το ποσόν που διεκδικείς είναι από ένα όριο και πάνω και το θεωρήσει υψηλό, μπορεί να ζητήσει και αμοιβή στην συνέχεια ως ποσοστό επί του ποσού αυτού. 7 ώρες πριν, haris_216 είπε Υπάρχουν δικηγόροι που αμοίβονται από τα κερδισμένα για διάφορες υποθέσεις. Και σίγουρα αυτό αποτελεί κι ένα έξτρα κίνητρο για εκείνον. Τώρα βέβαια, όταν το αρχικό ποσό είναι 600€, πόσο να το "φουσκώσει" με την όποια προσαύξηση και τι να πάρει αυτός. Ακόμα και fifty-fifty να τα μοιραστείτε δε νομίζω να αρκούν για αμοιβή, χαρτόσημα, "γραμματόσημα" ή ότι άλλο χρειαστεί για να τελεσφορήσει θετικά (πλεονασμός το "θετικά" ) μία αγωγή Από ότι κατάλαβα, δεν ψάχνει μόνο αυτό, αλλά να μην ζητήσει τίποτε ο δικηγόρος για αμοιβή. Να περιμένει δηλαδή να πληρωθεί μόνο από το πόσο που θα κερδίσει, άμα κερδίσει ο ts. Πολύ δύσκολα θα βρει δικηγόρο να το δεχτεί αυτό. Άμα κάνω λάθος σε αυτό που κατάλαβα ζητώ συγνώμη από τον ts. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2024 από mariosnik_
milos_ Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δε μας λέει ο TS τι λεφτά είναι αυτά πουν δεν του έδωσε το δημόσιο. πχ μισθοί? επίδομα? επιστροφή φόρου?
SAVVAS_PAPADOPOULOS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Σε καμία περίπτωση. Εκτός κι αν μπορέσεις να αξιοποιήσεις την χρήση κάποιων διατάξεων για δωρεάν νομική βοήθεια, αφορά ευπαθείς ομάδες και έχει κριτήρια, αλλά πολύ δύσκολο να βρεις να ασχοληθεί σοβαρά άμα δεν πληρώσεις. Ολοι οι δικηγόροι θα ζητήσουν ένα ποσόν από την αρχή για την εργασία του και τα παράβολα. Τώρα αν το ποσόν που διεκδικείς είναι από ένα όριο και πάνω και το θεωρήσει υψηλό, μπορεί να ζητήσει και αμοιβή στην συνέχεια ως ποσοστό επί του ποσού αυτού. Από ότι κατάλαβα, δεν ψάχνει μόνο αυτό, αλλά να μην ζητήσει τίποτε ο δικηγόρος για αμοιβή. Να περιμένει δηλαδή να πληρωθεί μόνο από το πόσο που θα κερδίσει, άμα κερδίσει ο ts. Πολύ δύσκολα θα βρει δικηγόρο να το δεχτεί αυτό. Άμα κάνω λάθος σε αυτό που κατάλαβα ζητώ συγνώμη από τον ts. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη . Δεν αφορά εμένα , εγώ άνοιξα το θέμα γιατί δεν έχει αυτός που διεκδικεί τα χρήματα λογαριασμό εδώ . Είναι ας το πούμε επίδομα ( δεν ξέρω αν λογίζεται ως επίδομα) . Δεν του είχαν περάσει το σύμφωνο συμβίωσης και δεν πήρε τα χρήματα. Το κατάλαβαν αργότερα αλλά του είπαν ότι πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν κάπως ώστε να τα βάλουν. Του είπαν μόνο με αστικό δικαστήριο μπορεί να τα πάρει . Δεν ξέρω σε πόσους έκαναν αυτό το λάθος . Πόσο θα ζητήσει ένας δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση; Ρωτάει για να ξέρει αν αξίζει η ταλαιπωρία για τα χρήματα που διεκδικεί
vagos789 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Πόσο θα ζητήσει ένας δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση; Ρωτάει για να ξέρει αν αξίζει η ταλαιπωρία για τα χρήματα που διεκδικεί τωρα κανεις την σωστη ερωτηση ας παει σε ενα εργατολογο που να ειναι κοντα στην περιοχη του και να τον ρωτησει ωστε να του πει συνολικα τη γνωμη του για το θεμα
Nabuko Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε Πόσο θα ζητήσει ένας δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση; Συνήθως παίρνει ποσοστά. Αν μαζευτούν πχ 100 άτομα και διεκδικούν από 1000 ευρώ θα του δώσουν όλοι από ένα 20αρικο για να ξεκινήσει τη διαδικασία και τα οποία δεν επιστρέφονται κερδίσει/χάσει την υπόθεση και αν την κερδίσει μπορεί να πάρει το 10% από το σύνολο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα