sonikk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Γεια σας. Θέλω να αδειάσω το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου που πάει προς αλλαγή και στάθμευση σε δικό μου χώρο κλειστό. Έχω μια αντλία για να το αδειάσω το τεποζιτο που έχει μια σωλήνα για να μπει μεσα αλλα βάζοντας την στην τρύπα του στομίου πλήρωσης καυσίμου έχω την εντύπωση πως δεν φτάνει μέχρι το βαθος του ρεζερβουάρ.Δεν είμαι και σίγουρος βέβαια γιατί οπτική επαφή δεν υπάρχει μέσα στο τεποζιτο για να δω μέχρι που φτανει το σωληνάκι άντλησης. Επειδή είναι παλιό μοντέλο του 95 μήπως υπάρχει κάποια σίτα μέσα στο τεποζιτο του καυσίμου που εμποδίζει να πάει τέρμα ο σωλήνας άντλησης ή αυτά τα έκαναν στα πιο σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων; Γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ πολύ.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Αν κατάλαβα καλά άδειασες σχεδόν όλο το τεπόζιτο αλλά θέλεις να στραγγίξει τελείως? Δεν κατάλαβα πάντως τι θα κάνεις το αμάξι και γιατί θες να το αδειάσεις 1
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, sonikk είπε Γεια σας. Θέλω να αδειάσω το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου που πάει προς αλλαγή και στάθμευση σε δικό μου χώρο κλειστό. Έχω μια αντλία για να το αδειάσω το τεποζιτο που έχει μια σωλήνα για να μπει μεσα αλλα βάζοντας την στην τρύπα του στομίου πλήρωσης καυσίμου έχω την εντύπωση πως δεν φτάνει μέχρι το βαθος του ρεζερβουάρ.Δεν είμαι και σίγουρος βέβαια γιατί οπτική επαφή δεν υπάρχει μέσα στο τεποζιτο για να δω μέχρι που φτανει το σωληνάκι άντλησης. Επειδή είναι παλιό μοντέλο του 95 μήπως υπάρχει κάποια σίτα μέσα στο τεποζιτο του καυσίμου που εμποδίζει να πάει τέρμα ο σωλήνας άντλησης ή αυτά τα έκαναν στα πιο σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων; Γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ πολύ. Εχει διαμερίσματα μέσα που θα δυσκολευουν το λάστιχο που βάζεις.Πρέπει να πέσεις απο κάτω και να ξεσυνδέσεις σωληνες κλπ για να το αδειάσεις εκεί όσο μπορείς και μετά όταν το πάρεις στο χέρι το αδειάζεις τελείως.Αν έχεις πρόσβαση απο πάνω ,πχ η τρόμπα να ειναι κάτω απο το πίσω καθισμα μπορείς απο εκεί να τραβήξεις το καυσιμο. 1
sonikk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Εχει διαμερίσματα μέσα που θα δυσκολευουν το λάστιχο που βάζεις.Πρέπει να πέσεις απο κάτω και να ξεσυνδέσεις σωληνες κλπ για να το αδειάσεις εκεί όσο μπορείς και μετά όταν το πάρεις στο χέρι το αδειάζεις τελείως.Αν έχεις πρόσβαση απο πάνω ,πχ η τρόμπα να ειναι κάτω απο το πίσω καθισμα μπορείς απο εκεί να τραβήξεις το καυσιμο. Από φωτό που κοίταξα τεποζιτα μοντέλων της εποχής του δεν φαίνεται να έχει διαμερίσματα που είχαν βάλει κάτι site φωτό σαν ακτινογραφία για να το θέσω παραστατικά.Ειναι κάτι ενιαίο που έχει εντός κάτι αισθητήρες σαν μαγνητακια που παρακολουθούν την στάθμη καυσίμου μόνο. Αυτο με την τρόμπα βενζίνης είναι σωστή η σκέψη. Τώρα για το άλλο που λες να πέσω από κάτω και να λύνω λίγο μπελας μου φαίνεται,σκεφτόμουν κάτι πιο απλό.Ασε που λόγω παλαιότητας μπορεί να μου μείνει και τιποτα στο χέρι και να μην ξανακουμπωνει παλι. Επειδή το χρησιμοποιώ ακόμη ήθελα κάτι πιο απλό και γρήγορο. Τελικά εχουν σίτα αυτά μέσα και δεν πάει το σωληνακι μέχρι τον πάτο;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, sonikk είπε Από φωτό που κοίταξα τεποζιτα μοντέλων της εποχής του δεν φαίνεται να έχει διαμερίσματα που είχαν βάλει κάτι site φωτό σαν ακτινογραφία για να το θέσω παραστατικά.Ειναι κάτι ενιαίο που έχει εντός κάτι αισθητήρες σαν μαγνητακια που παρακολουθούν την στάθμη καυσίμου μόνο. Αυτο με την τρόμπα βενζίνης είναι σωστή η σκέψη. Τώρα για το άλλο που λες να πέσω από κάτω και να λύνω λίγο μπελας μου φαίνεται,σκεφτόμουν κάτι πιο απλό.Ασε που λόγω παλαιότητας μπορεί να μου μείνει και τιποτα στο χέρι και να μην ξανακουμπωνει παλι. Επειδή το χρησιμοποιώ ακόμη ήθελα κάτι πιο απλό και γρήγορο. Τελικά εχουν σίτα αυτά μέσα και δεν πάει το σωληνακι μέχρι τον πάτο; τι αμάξι είναι;Δεν θα το βγάλεις ούτως ή άλλως για να το αλλάξεις;Το καινούργιο δεν το έχεις διαθέσιμο να δεις πως είναι μέσα; Συνήθως έχουν γύρω απο εκεί που ειναι η αντλία διαχωριστικά ώστε να μην αδειάζει απο καυσιμο σε στροφές ή φρενάρισμά η αντλία. 1
giannnis122 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2024 Αφού λες πας αλλαγή τεποζιτου σήκωσε το πίσω κάθισμα και εκεί θα βρεις ένα καπάκι και μια φυσά και σωληνάκια, εκεί είναι η αντλία. Από εκεί θα μπορέσεις να το αδειάσεις με την αντλία σου 1
Neda7325 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το πολύ καύσιμο μπορείς να το τραβήξεις χρησιμοποιώντας την ίδια την αντλία καυσίμου του αυτοκινήτου, αν τη βάλεις να δουλέψει. Δηλαδή να κουμπώσεις το δικό σου σωληνάκι στη θέση αυτού της εξόδου της αντλίας. Προϋπόθεση πάντα η ασφάλεια και μεγάλη προσοχή με τις αναθυμιάσεις, για αυτό καλός αερισμός και μακριά από σπινθήρες (στατικός ηλεκτρισμός, ηλεκτρικά κυκλώματα κλπ). Στο τελείωμα του αδειάσματος της δεξαμενής καλύτερα να μην τραβήξεις το καύσιμο με την αντλία γιατί και θα υπερθερμανθεί χωρίς να ψύχεται αλλά και μπορεί να τραβήξει σκουπιδάκια που τυχόν έχουν μαζευτεί στον πάτο (η αντλία έχει σίτα υποτίθεται αλλά δεν ξέρεις τί θα κρατήσει και τί όχι). Για να βάλεις την αντλία καυσίμου του αυτοκινήτου να δουλέψει, για ευνόητους λόγους καλό είναι να μη κλείσεις το κύκλωμα πάνω στους πόλους την αντλίας αλλά κάπου απομακρυσμένα πχ στην ασφαλειοθήκη (δηλαδή πρέπει να ξέρεις την ασφάλεια της αντλίας και να πάρεις ρεύμα από τη μπαταρία, πάντα χωρίς σπινθήρες πχ με κάποιο διακόπτη). Αφού λοιπόν θα έχεις αδειάσει σχεδόν όλο το καύσιμο (μπορείς να παρακολουθείς τη στάθμη από το δείκτη του καντράν), την ελάχιστη ποσότητα που απομένει μπορείς να την τραβήξεις αφαιρώντας τότε τελείως την αντλία καυσίμου. Και περνάς και το καθάρισμα που θες ίσως στο εσωτερικό της δεξαμενής. Η ασφάλεια προέχει και το καύσιμο είναι πάντα εύφλεκτο ειδικά οι αναθυμιάσεις του. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2024 από Neda7325 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα