Crash24 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Όπως αναμενόταν, το Quest 3S, η νέα οικονομική έκδοση του δημοφιλούς headset εικονικής πραγματικότητας της Meta, είναι πραγματικότητα με τιμή 300 δολαρίων. Η παρουσίαση της συσκευής έγινε πριν λίγο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου Connect της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες για μια πιο προσιτή εκδοχή του Quest 3. Για την ώρα πάντως η Meta δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για διεθνή κυκλοφορία του Quest 3S πέρα από την αμερικανική αγορά. Παρά τη σημαντική διαφορά τιμής σε σχέση με το βασικό μοντέλο Quest 3, που κοστίζει 500 δολάρια, το Quest 3S διατηρεί πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του. Χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon XR2 Gen2 και διαθέτει 8GB RAM, γεγονός που του επιτρέπει να υποστηρίζει αποκλειστικούς τίτλους του Quest 3, όπως το επερχόμενο Batman: Arkham Shadow. Η συσκευή προσφέρει επίσης έγχρωμη λειτουργία passthrough για εφαρμογές και παιχνίδια μικτής πραγματικότητας, ενώ συνοδεύεται από τα ίδια χειριστήρια με το περσινό μοντέλο. Ο ρυθμός ανανέωσης κυμαίνεται μεταξύ 90Hz και 120Hz, ενώ οι εξωτερικοί αισθητήρες και οι κάμερες φαίνεται να είναι σχεδόν πανομοιότυποι με αυτούς του τυπικού Quest 3. Ωστόσο, για να επιτευχθεί η μείωση της τιμής, η Meta έχει προβεί σε ορισμένους συμβιβασμούς. Το Quest 3S δεν διαθέτει pancake φακούς και δεν υποστηρίζει περιεχόμενο σε 4K ανάλυση. Αντ' αυτού, χρησιμοποιεί φακούς Fresnel, παρόμοιους με αυτούς του Meta Quest 2, με ανάλυση 1832 x 1920 ανά μάτι και 20 PPD (pixels per degree). Το οπτικό πεδίο είναι επίσης ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με το κανονικό Quest 3. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει υποστεί σημαντική μείωση, με το βασικό μοντέλο να διαθέτει 128GB, ενώ υπάρχει και έκδοση 256GB διαθέσιμη με 400 δολάρια. Παράλληλα, η Meta μείωσε την τιμή του Quest 3 με 512GB στα 500 δολάρια, από 650 δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Quest 3S είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το Quest 3. Σύμφωνα με τη Meta, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 2,5 ώρες με μία φόρτιση, σε αντίθεση με τις 2,2 ώρες του Quest 3. Ως μπόνους για την εορταστική περίοδο, οι πελάτες που θα παραγγείλουν οποιοδήποτε μοντέλο Quest 3 ή 3S θα λάβουν δωρεάν το παιχνίδι Batman: Arkham Shadow όταν αυτό κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, μια προσφορά που ισχύει μέχρι τον Απρίλιο. Το Quest 3S είναι συμβατό με τα περισσότερα αξεσουάρ του Quest 3, αν και στη συσκευασία περιλαμβάνεται το τυπικό, και αρκετά άβολο, λουράκι κεφαλής. Ως γνωστό, η αγορά του Elite Strap θεωρείται συνετή επιλογή, ειδικά της έκδοσης με την πρόσθετη μπαταρία. Οι προπαραγγελίες για το Quest 3S έχουν ήδη ξεκινήσει, με ημερομηνία κυκλοφορίας την 15η Οκτωβρίου. Παράλληλα με την επικείμενη κυκλοφορία του Quest 3S, η Meta ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα καταργήσει τα μοντέλα Quest 2 και Quest Pro. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosraptor84 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Εχω μια απορία; Πέρα από κάνα DCS ποια είναι η χρήση του; εγκυκλοπαιδικά ρωτώ. Γιατί και 30€ να πάει δεν θα πάρω! ΤΙΑ 1 1 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dikasths Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 14 minutes ago, mariosraptor84 said: Εχω μια απορία; Πέρα από κάνα DCS ποια είναι η χρήση του; εγκυκλοπαιδικά ρωτώ. Γιατί και 30€ να πάει δεν θα πάρω! ΤΙΑ Τσόντες, τι άλλο; 2 1 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whoever81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mariosraptor84 said: Εχω μια απορία; Πέρα από κάνα DCS ποια είναι η χρήση του; εγκυκλοπαιδικά ρωτώ. Γιατί και 30€ να πάει δεν θα πάρω! ΤΙΑ ΤΙΑ; Εγκυκλοπαιδικά ρωτώ Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από whoever81 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freegr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Θα κουράζει τα μάτια και ίσως η μπαταρία να μην κρατάει αρκετά αλλά κυρίως το κόστος είναι όντως υπερτιμημένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimAslan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Προφανώς δεν έχει παίξει κάποιος εδώ Half Life Alyx.... 8 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 58 minutes ago, DimAslan said: Προφανώς δεν έχει παίξει κάποιος εδώ Half Life Alyx.... Μονό γι' αυτό θέλω κάτι αξιοπρεπές γύρω στα 300 και περιμένω να δω τι θα βγει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blacckvodka Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Ο Τσακ Νόρις έκανε μασάζ στη μέση του πουθενά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 7 ώρες πριν, whoever81 είπε ΤΙΑ; Εγκυκλοπαιδικά ρωτώ Tia ,Θεία,Zia. Π.χ Tia Maria. Zia στα Ιταλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screaming_trees Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, DimAslan είπε Προφανώς δεν έχει παίξει κάποιος εδώ Half Life Alyx.... Το Alyx βγήκε πριν 4 χρόνια... Απο τότε τι? Χωρίς υποστήριξη software δεν πάει πουθενά το πράγμα... Εχω το quest 3 και είναι τα πιο πεταμένα χρήματα που έχω δώσει για προϊόν τεχνολογίας 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Οποιος δεν τα εχει δοκιμασει δεν μπορει να κρινει, οποτε δεν μπορειτε να εχετε και αποψη.. Λοιπον ως κατοχος του meta 3 και πρωην κατοχος psvr2 του ps5 τα οποια μολις αγορασα τα meta 3 τα πουλησα διοτι ειχαν πολλα κατα μπροστα στα meta3, εχω να πω οτι τα meta quest 3s ειναι αρκετα οικονομικα για αυτα που προσφερουν... και μπραβο στην meta. Το expiriense που εχεις οταν τα φορας δεν συγκρινεται με τιποτα αλλο. Α. Καταρχας ειναι αυτονομα δηλαδη μπορεις να τα χρησιμοποιεις χωρις καποιον υπολογιστη,.. εχει δικο του store για games , apps αλλα και explorer.. Aν εισαι ταινιοφιλος ειδικα απλα δεν ξανακαθεσαι σε τηλεοραση.. Β. Ειναι ασυρματα μπορεις να τα συνδεσεις με τον υπολογιστη απλα γρηγορα με ενα κλικ χωρις καλωδια και με απιστευτη συνδεση χωρις διακοπες και lag αρκει να εχεις 5g router. Γ. Δεν ζαλιζουν. Πλεον το vr εφτασε σε μια πολυ καλη εμπειρια για να μπορεις να πεις οτι τωρα μπορω να δωσω τα χρηματα μου. Ειναι και αλλα πολλα που μπορω να γραψω αλλα θα φτιαξω εκθεση και δεν το θελω. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου από Sakm 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosraptor84 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, whoever81 είπε ΤΙΑ; Εγκυκλοπαιδικά ρωτώ Thanks in advance μάστορα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eko13 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δηλαδη σε σχεση με το Quest 2 ειναι πολυ καλυτερο ε? Σκεφτομουν για μεταχειρισμενο αλλα να περιμενω μπας και ερθει Ευρωπη με κανα 300ρι ευρω? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Εγώ πάλι περιμένω να βγουν 70ppd όπου κοντεύουμε να το έχουμε, τα pimax Crystal/12k κτλ για παράδειγμα προς τα εκεί πηγαίνουν. Επίσης να έχει 120HZ ελάχιστο και να μην κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Πολλά ζητάω θα πει κανείς αλλά σκεφτείτε πριν μερικά χρόνια βλέπαμε πίξελ σε τέτοια γυαλιά και έχει φτάσει ήδη αρκετά ψηλά το επίπεδο ποιότητας, και επειδή δεν υπάρχει αρκετό content εγώ δεν βρίσκω τον λόγο να αγοράσω τέτοια τώρα. Έχω δοκιμάσει σε γνωστό μου και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Στο μέλλον το vr θα γίνει τεράστια μπίζνα αλλά θα πρέπει τα vr γυαλιά να φτάσουν να θεωρούνται ότι θεωρείται σήμερα μία οθόνη υπολογιστή, να υπάρχει σε κάθε σπίτι δηλαδή, ώστε να αρχίσει να δημιουργείται υλικό και όχι μόνο παιχνίδια, αλλά ντοκιμαντέρ, ταινίες, video clips τραγουδιών, συνεντεύξεις, αθλητικά κτλ. Προς το παρόν για content πιο πολλές τσόντες βγαίνουν παρά εκπαιδευτικό ή άλλους είδους ψυχαγωγικό υλικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashvill Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Παράλληλα, η Meta μείωσε την τιμή του Quest 3 με 512GB στα 500 δολάρια, από 650 δολάρια. Αυτό !!! Έχω τα 128 g και ήθελα το 512 άντε να κατέβει να το πάρουμε .Εμένα προσωπικά μου αρέσει το quest απίστευτα . 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα