Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Ψάχνω φωτιστικό με μεταλλικό καπέλο, πιάσιμο τύπου μανταλάκι για να πιάνει στο γυαλί του ενυδρείου και με εύκαμπτο άξονα που να αντέχει ισχύ περισσότερα απο 40-50 watt, ιδανικά και πάνω απο 60watt και ντουί Ε27 κατά προτίμηση προσελάνης. Η χρήση είναι για ενυδρείο νεροχελώνων, χρειάζομαι ένα για την λάμπα UV και ένα για το basking spop θέρμανσης. Η 1η είναι κάτω απο 20w αλλά η δεύτερη ίσως φτάσει και τα 50watt. Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα καπέλα π.χ αυτό αλλά το κόστος ειναι πάνω απο 30 Ευρώ το ένα. Απο την άλλη όσα έχω βρει είναι κάτω απο 40watt αντοχή που δεν τα εμπιστεύομαι. Έχετε κάποια πρόταση που μπορώ να βρω? Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Δεν έχω πρόταση, προτάσεις θα σου δώσουν οι υπόλοιποι,
έχω όμως μια εμπειρία από φωτιστικό με μανταλάκι, κι αν σου είναι χρήσιμη την κρατάς.

Επειδή το ελατήριο που είχε το μανταλάκι στο δικό μου φωτιστικό ήταν πολύ πολύ δυνατό (και σωστά, για να γραπώνει καλά)
κι επειδή το μάνταλο ήταν πλαστικό,
μετά από χρόνια έσπασε και διαλύθηκε.

Δε θέλω να σκεφτώ τί θα συνέβαινε αν διαλυόταν το μανταλάκι κι έπεφτε το φωτιστικό την ώρα που βρίσκεται πάνω από ένα ενυδρείο.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Neda7325 είπε

Δεν έχω πρόταση, προτάσεις θα σου δώσουν οι υπόλοιποι,
έχω όμως μια εμπειρία από φωτιστικό με μανταλάκι, κι αν σου είναι χρήσιμη την κρατάς.

Επειδή το ελατήριο που είχε το μανταλάκι στο δικό μου φωτιστικό ήταν πολύ πολύ δυνατό (και σωστά, για να γραπώνει καλά)
κι επειδή το μάνταλο ήταν πλαστικό,
μετά από χρόνια έσπασε και διαλύθηκε.

Δε θέλω να σκεφτώ τί θα συνέβαινε αν διαλυόταν το μανταλάκι κι έπεφτε το φωτιστικό την ώρα που βρίσκεται πάνω από ένα ενυδρείο.

ούτε εγώ θέλω να σκεφτώ. Αρα το καλύτερο θα ήταν μεταλλικό μάνταλο με λάστιχο εσωτερικά για να μην τραυματίσει το γυαλί μαλλον. π.χ αυτό αλλά όπως τον βλέπω να είναι κατασκευασμένο, το άνοιγμα του καπέλου θα είναι στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του ενυδρείου και εγώ ίσως χρειάζεται να το εχω πιο ψηλά για να πιάσω τις αποστάσεις και τις θερμοκρασίες που πρέπει εκεί που θα στεγνώνουν οι νεροχελώνες.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

καλησπέρα. Ψάχνω φωτιστικό με μεταλλικό καπέλο, πιάσιμο τύπου μανταλάκι για να πιάνει στο γυαλί του ενυδρείου και με εύκαμπτο άξονα που να αντέχει ισχύ περισσότερα απο 40-50 watt, ιδανικά και πάνω απο 60watt και ντουί Ε27 κατά προτίμηση προσελάνης. Η χρήση είναι για ενυδρείο νεροχελώνων, χρειάζομαι ένα για την λάμπα UV και ένα για το basking spop θέρμανσης. Η 1η είναι κάτω απο 20w αλλά η δεύτερη ίσως φτάσει και τα 50watt. Στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα καπέλα π.χ αυτό αλλά το κόστος ειναι πάνω απο 30 Ευρώ το ένα. Απο την άλλη όσα έχω βρει είναι κάτω απο 40watt αντοχή που δεν τα εμπιστεύομαι. Έχετε κάποια πρόταση που μπορώ να βρω? Ευχαριστώ!!

Αν κι εγώ προτιμώ τα ντουί πορσελάνης και τα μεταλλικά (πάντα με γείωση τα δεύτερα) δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να τα βρεις, προφανώς λόγω κόστους.

Στην περίπτωση που πάρω κάποιο φωτιστικό με πλαστικούρα ντουί, ελάχιστες φορές το κρατάω ενώ τις περισσότερες το αλλάζω εγώ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αν κι εγώ προτιμώ τα ντουί πορσελάνης και τα μεταλλικά (πάντα με γείωση τα δεύτερα) δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να τα βρεις, προφανώς λόγω κόστους.

Στην περίπτωση που πάρω κάποιο φωτιστικό με πλαστικούρα ντουί, ελάχιστες φορές το κρατάω ενώ τις περισσότερες το αλλάζω εγώ.

δεν ξέρω αν μπορείς σε όλα αυτα τα έτοιμα φωτιστικά γραφείου να αλλάξεις το ντουί. το θέμα είναι και πως είναι στερεομένο μέσα το αρχικό ντουί ώστε να το βγάλει και να βρείς συμβατό προσελάνης αν γίνεται.

Δημοσ.

εγώ θα σου έλεγα πάρε ένα από αυτά που είναι ειδικά για τέτοια δουλειά και μην πειραματίζεσαι, εξάλλου το καπέλο μια φορά θα το πάρεις.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...