Valtsia34 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά , είμαι 34 ετων και φέτος τελιωνω το ΣΑΕΚ(πλήρωμα ασθενοφόρου ) και δεν μου αρκέσει αυτο το επάγγελμα. Σκέφτομαι εδω και πολύ καιρο να προσπαθήσω να μπω σε ιδιωτικοί πανεπιστήμιο στην Κυπρου, είναι ευκολά? εχω δουλευψει σε πολλές δουλείες στην ζωη μου, αλλα τωρα βλέπω ότι θέλω κατι το ποιο ποιο στάνταρ στην ζωή μου, και μου κόλλησε η ΙΔΕΑ αυτού του ιδιωτικού πανεπιστήμιου. Γίνεται βρε παιδεία να δουλευθώ και να πηγαίνω σε πανεπιστήμιο? είναι εφιτκο? ξερω θέλει πολλά λεφτά ξερω θα ζοριστω... αλλα στην ελλαδα δεν την παλεύω άλλο.. Εχω πιστοποίηση υπολογιστών, γερμανικά Β2, και τον Γενάρη δινω C1 LRn! εχω πιθανότητες? εχω κάποια λεφτά στην ακρη για το ξεκίνημα εκει περα... Κάθε απάντηση δεχτεί!
julypickles Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Παίζει να βγαίνει πιο οικονομικό να σπουδάσεις Γερμανία σε κάποια μικρή πόλη σε δημόσιο πανεπιστήμιο πάρα σε ιδιωτικό στην Κύπρο
manossynt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα , εγώ μένω και εργάζομαι στην Κύπρο τα τελευταία 5 σχεδόν χρόνια ,δεν ήμουν φοιτητής όμως αυτό που έχω να σου πω είναι ότι προσπάθησα να το κάνω σε κάποια φάση ,διότι δεν έχω χαρτί πανεπιστημίου και ήθελα να τελειώσω ένα πανεπιστήμιο. Κατά τη γνώμη μου ,είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Το καλό είναι ότι τα περισσότερα και μεγαλύτερα πανεπιστήμια είναι στη Λευκωσια ,όπου η ζωή είναι μεν ακριβή ,σε σχέση με πριν μερικα χρόνια αλλά όχι τόσο όσο σε άλλες πόλεις της Κύπρου. Αν ήμουν στη θέση σου θα έψαχνα να βρω ένα πολύ οικονομικό στούντιο κι ας μην ήταν όπως το ήθελα για να μην έχω πολλά έξοδα στο θέμα του ένοικου.Τα πανεπιστήμια είναι πολύ ακριβά ,είχα ψάξει σε κάποια φάση και ήταν τύπου 8000 ο χρόνος , τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι η εάν διαφέρει σε κάποιες περιπτώσεις. Τωρα όσον αφορά τη δουλειά ,το καλό είναι οτι βρίσκεις δουλειά εύκολα και έχει και δουλειές που είναι είτε πρωινές ,απογευματινές ,μεταμεσονύχτιες όποτε θα είσαι οκ και με το πανεπιστήμιο. Εαν πραγματικά το θέλεις ,μπορείς να το καταφέρεις και να πιεστεις λίγο μερικα χρόνια μέχρι να το τελειώσεις.Πρεπει να είναι κάτι που να σου αρέσει πραγματικά όμως ,γιατί στα 34 δεν μπορούμε με την ίδια ευκολία να κάνουμε εκπτώσεις στη ζωή μας όπως θα κάναμε στα 25. Επισης να ξέρεις ότι μπορείς να βρεις μια αρκετά καλή δουλειά στην Κύπρο με τα πιστοποιητικά με τις ξένες γλώσσες που διαθέτεις. Ειναι η προσωπική μου άποψη ελπίζω να σε βοήθησα!! Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2024 από manossynt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα