logokrimenos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Ψάχνει η κοπέλα μου να πάρει C2 αγγλικών για να πάρει μερικά μόρια ως αναπληρώτρια δασκάλα. Επειδή βρίσκω διάφορα που υπόσχονται πιστοποιήσεις με ελάχιστη προσπάθεια και πανεύκολες εξετάσεις, το οποίο μου φαίνεται περίεργο. Θέλω να ρωτήσω αν έχει πάρει κάποιος κάτι αντίστοιχο για τον ίδιο λόγο και έχει να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο, αν είναι και στην Θεσσαλονίκη ακόμα καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Θέλει να μάθει και να είναι σε επίπεδο C2 ή απλώς ενδιαφέρεται για την πιστοποίηση; Δεν υπάρχει "πανεύκολη" πιστοποίηση. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί φορείς πιστοποίησης, από τους οποίους κάποιοι είναι σημαντικά πιο βατοί και αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ. Μην πιστεύετε δράκους που υπόσχονται πιστοποιητικά με ελάχιστη ή καθόλου προσπάθεια, ειδικά τώρα που απαιτείται η εξέταση και στις τέσσερις δεξιότητες. Εγώ θα πρότεινα να πάει σε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών που να έχει τμήματα ενηλίκων και να κάνει ένα τεστ κατάταξης, το οποίο θα δείξει το επίπεδό της σύμφωνα με το CEFR και θα της προτείνουν πόσο διάστημα χρειάζεται για να φτάσει σε επίπεδο C2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logokrimenos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 15 minutes ago, BritGreek said: Θέλει να μάθει και να είναι σε επίπεδο C2 ή απλώς ενδιαφέρεται για την πιστοποίηση; Δεν υπάρχει "πανεύκολη" πιστοποίηση. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί φορείς πιστοποίησης, από τους οποίους κάποιοι είναι σημαντικά πιο βατοί και αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ. Μην πιστεύετε δράκους που υπόσχονται πιστοποιητικά με ελάχιστη ή καθόλου προσπάθεια, ειδικά τώρα που απαιτείται η εξέταση και στις τέσσερις δεξιότητες. Εγώ θα πρότεινα να πάει σε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών που να έχει τμήματα ενηλίκων και να κάνει ένα τεστ κατάταξης, το οποίο θα δείξει το επίπεδό της σύμφωνα με το CEFR και θα της προτείνουν πόσο διάστημα χρειάζεται για να φτάσει σε επίπεδο C2. Προφανώς και θέλει απλά μια πιστοποίηση και όχι να μάθει. Προφανώς και δεν περιμένουμε οτι θα έρθει ενας κούριερ στο σπίτι να μας φέρει το χαρτί, αλλά θα πρέπει να διαβάσει και να ασχοληθεί σοβαρά. Αυτό που περιμένουμε είναι μια πιο "βατή" εξέταση. Πχ το michigan που εχω πάρει εγω το θεωρώ μια απαιτητική εξέταση, δεν θα θέλαμε κάτι τέτοιο που χρειάζεται να αφοσιωθείς αρκετά για να έχεις ελπίδες να το πάρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 9 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Αυτό το "προφανώς και θέλει απλά μια πιστοποίηση και όχι να μάθει", το λέει η ίδια ή είναι δική σας άποψη; Ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση μια νέα εκπαιδευτικός να επιθυμεί απλώς το χαρτί, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, ό,τι κι αν υπόσχονται διάφορα sites και είναι και άδικο για τους συναδέλφους που έχουν επενδύσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αν το επίπεδο της δεν είναι για C2 και δεν μπει στη διαδικασία να μάθει, θα έχετε δαπανήσει χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Ως προς το πόσο βατά είναι κάποια πιστοποιητικά, ναι, υπάρχουν μερικά που είναι σημαντικά πιο βατά σε σχέση με αυτό που γράψατε εσείς. Το πιο βασικό από όλα είναι να διαπιστωθεί το επίπεδό της, έτσι ώστε να ξέρει το διάστημα προετοιμασίας που απαιτείται. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logokrimenos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 21 hours ago, BritGreek said: Αυτό το "προφανώς και θέλει απλά μια πιστοποίηση και όχι να μάθει", το λέει η ίδια ή είναι δική σας άποψη; Ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση μια νέα εκπαιδευτικός να επιθυμεί απλώς το χαρτί, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, ό,τι κι αν υπόσχονται διάφορα sites και είναι και άδικο για τους συναδέλφους που έχουν επενδύσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αν το επίπεδο της δεν είναι για C2 και δεν μπει στη διαδικασία να μάθει, θα έχετε δαπανήσει χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Ως προς το πόσο βατά είναι κάποια πιστοποιητικά, ναι, υπάρχουν μερικά που είναι σημαντικά πιο βατά σε σχέση με αυτό που γράψατε εσείς. Το πιο βασικό από όλα είναι να διαπιστωθεί το επίπεδό της, έτσι ώστε να ξέρει το διάστημα προετοιμασίας που απαιτείται. Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα απευθυνθούμε σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών για περισσότερες πληροφορίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VonLoutsos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου On 09/10/2024 at 12:48, BritGreek said: Αυτό το "προφανώς και θέλει απλά μια πιστοποίηση και όχι να μάθει", το λέει η ίδια ή είναι δική σας άποψη; Ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση μια νέα εκπαιδευτικός να επιθυμεί απλώς το χαρτί, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, ό,τι κι αν υπόσχονται διάφορα sites και είναι και άδικο για τους συναδέλφους που έχουν επενδύσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αν το επίπεδο της δεν είναι για C2 και δεν μπει στη διαδικασία να μάθει, θα έχετε δαπανήσει χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Ως προς το πόσο βατά είναι κάποια πιστοποιητικά, ναι, υπάρχουν μερικά που είναι σημαντικά πιο βατά σε σχέση με αυτό που γράψατε εσείς. Το πιο βασικό από όλα είναι να διαπιστωθεί το επίπεδό της, έτσι ώστε να ξέρει το διάστημα προετοιμασίας που απαιτείται. Αν δεις πόσοι <<νέοι>> εκπαιδευτικοί αναζητούν το εύκολο/φτηνό/χωρίς απαιτήσεις μεταπτυχιακό, πιστοποίηση ξένων γλωσσών, πιστοποίηση υπολογιστών θα εκπλαγεις. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε Αν δεις πόσοι <<νέοι>> εκπαιδευτικοί αναζητούν το εύκολο/φτηνό/χωρίς απαιτήσεις μεταπτυχιακό, πιστοποίηση ξένων γλωσσών, πιστοποίηση υπολογιστών θα εκπλαγεις. Από τη μια μπορώ να καταλάβω τις αιτίες, καθώς οι περισσότεροι θα πρέπει να γυρίσουν όλη την παραμεθόριο και τα μικρά νησιά, μπας και καταφέρουν να διοριστούν κανονικά, με αρκετούς πονηρούς να τους παίρνουν τον μισό μισθό για ένα δωμάτιο, σε μέρη που έχει 3 με 4 ευρώ ένα πακέτο μακαρόνια, "λόγω μεταφορικών". Όμως, προσωπικά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή τη νοοτροπία, γιατί όσοι επιλέγουν τέτοια σταδιοδρομία, γνωρίζουν από την αρχή τα δεδομένα. Τουλάχιστον, όσοι είμαστε της δουλειάς, ξέρουμε ότι με ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, αλλάζουν τα πάντα και γίνονται τα πάντα σημαντικά πιο εύκολα και γρήγορα. Μιλάω για αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logokrimenos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 22 minutes ago, BritGreek said: Από τη μια μπορώ να καταλάβω τις αιτίες, καθώς οι περισσότεροι θα πρέπει να γυρίσουν όλη την παραμεθόριο και τα μικρά νησιά, μπας και καταφέρουν να διοριστούν κανονικά, με αρκετούς πονηρούς να τους παίρνουν τον μισό μισθό για ένα δωμάτιο, σε μέρη που έχει 3 με 4 ευρώ ένα πακέτο μακαρόνια, "λόγω μεταφορικών". Όμως, προσωπικά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με αυτή τη νοοτροπία, γιατί όσοι επιλέγουν τέτοια σταδιοδρομία, γνωρίζουν από την αρχή τα δεδομένα. Τουλάχιστον, όσοι είμαστε της δουλειάς, ξέρουμε ότι με ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, αλλάζουν τα πάντα και γίνονται τα πάντα σημαντικά πιο εύκολα και γρήγορα. Μιλάω για αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Είναι ήδη απο ειδικής αγωγής και ένα πιστοποιητικό C2 θα βοηιούσε αισθητά στα μόρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου Στις 9/10/2024 στις 11:48 ΠΜ, BritGreek είπε Ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση μια νέα εκπαιδευτικός να επιθυμεί απλώς το χαρτί, εεε ? το 99% των εκπαιδευτικών απλά κυνηγάνε χαρτιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα