Προς το περιεχόμενο

Κινητό δουλεύει μόνο σε ψυγείο!


user27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, δεν είναι πρωταπριλιά όπως φαντάζομαι πήγε πρώτα το μυαλό σας :)

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Είχα σε ένα συρτάρι παρατημένο ένα huawei p20 pro που λειτουργούσα για ένα χρόνο περίπου (σημειωτέον μεταχειρισμένο από το 2018). Το δούλευα χωρίς πρόβλημα έως ότου άρχισε να κολλάει και συγκεκριμένα να παγώνει η οθόνη και να κάνει επανεκκινήσεις χωρίς λόγο ακόμα και κλειδωμένο και χωρίς κάποια υπόνοια για υπερθέρμανση. Έκανα hard reset αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Μια μέρα μου πέταξε και μήνυμα να κάνω επειγόντως backup γιατί οδεύει προς brickαρισμα. Όντως μετά από 2 εβδομάδες και εφόσον πήρα άλλο κινητό, το huawei έσβησε οριστικά και δεν ξανάδωσε σημάδι ζωής ούτε και αν το έβαζα σε φόρτιση. 

Το είχα σε συρτάρι λοιπόν και μια μέρα μου ήρθε φλασιά ότι οι επανεκκινήσεις ξεκίνησαν με την έναρξη του καλοκαιριού. Οπότε κάνω το τρελό πείραμα να το βάλω στην κατάψυξη με συνδεδεμένο το φορτιστή. Ε...σε 5 λεπτά το huawei αναστήθηκε και άρχισε να φορτίζει! Το βγάζω από την κατάψυξη και το βάζω στο ψυγείο χαμηλά στη θήκη με τα φρούτα χαχα...Το άφησα και φόρτισε πλήρως....

Η χαρά κράτησε για λίγο όμως γιατί όταν το έβγαλα και άρχισα να το δουλεύω τότε άρχισαν τα κολλήματα και οι επανεκκινήσεις. Μετά από κάποιες ώρες έσβησε οριστικά πάλι και δεν αντιδρούσε ούτε καν με φόρτιση. 

 Όπως καταλαβαίνετε το ξανά έβαλα στη θήκη μαζί με τα σταφύλια και τις βανίλιες ξαναζωντάνεψε, το παίρνω στο χέρι ξαναψόφισε και ούτω καθεξής....

 Κάπου έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα ότι έχει συμβεί και σε άλλους οι οποίοι λένε ότι μάλλον τα έχει παίξει η πλακέτα και ιδιαίτερα ο επεξεργαστής που μπορεί να έχει ξεκολλήσει ελαφρώς. Μιας και δεν είχα να χάσω τίποτα έχοντας και μια μικρή εμπειρία μπήκα στον κόπο να το λύσω και να πάρω στο χέρι την πλακέτα, να την κάψω με πιστολάκι και να πιέσω τον επεξεργαστή και τα διπλανά τσιπακια ελαφρώς. Εν τέλη δεν άλλαξε κάτι. Τα ίδια λοιπόν το κινητό ζωντανεύει μόνο στο ψυγείο. 

Τώρα πάει το μυαλό μου μήπως φταίει η μπαταρία. Ωστόσο ποτέ δεν μου έχει δώσει κάποιο σημάδι φθοράς. Μέχρι τα τελευταία του είχε πολύ καλή αυτονομία. Έχετε κάποια γνώμη; Εκτός από το να αγοράσω φορητό ψυγείο :)

 

  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να μην αγοράσεις φορητό ψυγείο και να αγοράσεις νέο κινητό. το 6ετίας μεταχειρισμένο κιόλας έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για χάριν της επιστήμης ασχολούμαι περισσότερο και για να γελάσουμε κιόλας. Δε θα με χαλούσε να το έχω για δεύτερο, βέβαια τσιγκουνεύομαι να αγοράσω και μπαταρία χωρίς λόγο. Εν τέλη όντως αρχίζω να το λυπάμαι που το βασανίζω...το καημένο που μου είχε προειδοποιήσει κιόλας ότι θα με χαιρετούσε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...