Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένης μηχανής touring - sport touring έως 5000€

morningwood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum! 

Αποφάσισα μια και οι συνθήκες πλέον το επιτρέπουν να αγοράσω και γω μηχανή  και να ζήσω την εμπειρία του ταξιδιού σε 2 ρόδες που μέχρι τώρα έβλεπα σε video στο Youtube και θα ήθελα τις γνώμες σας για το αν σε αυτά τα χρήματα υπάρχει κάτι αξιόλογο που να προσφέρει αυτό που ζητάω.
Ιδανικά χαρακτηριστικά είναι άνεση οδήγησης  μαζί με συνεπιβάτη + 3βάλιτσο, αξιοπιστία κινητήρα και ευκολία εύρεσης ανταλακτικών.

Κάποια μοντέλα που είδα και μου έκαναν κλικ στο μάτι είναι τα εξής (τυχαία σειρά προτίμησης):

• Honda Varadero 1000
  • Triumph Tiger 1050
  • Yamaha Fazer 600 S1-S2
  • Yamaha FJR 1300
  • Honda CBR 1100xx Blackbird (Ίσως λιγότερο η συγκεκριμένη λόγω της πιο σκυφτής θέσης οδήγησης)

Από καινούργια αν και λίγο εκτός budget η CFMoto 700mt που βγαίνει στα 6390 αλλά έχω τους ενδιασμούς μου με την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, αντιπροσωπεία, ανταλλακτικά πιθανότητα και αξία μεταπώλησης σε σχέση με τους Ιάπωνες που ανέφερα.

Σχετικά με τα λεφτά σκέφτικα να προτιμήσω κάποιον έμπορο για την ευκολία πληρωμής ώστε να δώσω πχ προκαταβολή τα μισά και τα άλλα μισα σε δόσεις 1-2 χρόνια ώστε να δώσω τα υπόλοιπα χρήματα σε ένα σέρβις και μια καλή αναβάθμιση στον εξοπλισμό που έχω τώρα (Κράνος: MT Revenge 2 Μπουφάν: Nordcode Monza II  Γάντια: Dainese Corbin Air)

Για αρχή εννοείται μικρά ταξιδάκια γύρω γύρω και όσο πάμε πιο μακριά. (Στόχος-όνειρο είναι κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια εκδρομή στο Nord Kapp Νορβηγίας)
Από εμπειρία έχω 5 χρόνια οδήγησης με μια  Yamaha Virago 400 εντός Θεσσαλονίκης και Σερρών με κάποιες περιστασιακές διαδρομές από την μια πόλη στην άλλη (~100 χλμ εθνική).

Ύψος 1,92m 95kg

Επεξ/σία από morningwood
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεπιβάτης + 3 βαλιτσο κυμαίνει αυτόματα οχι μικρης μηχανές ετσι το cf700 που ειναι αψογο κατα τα αλλα και το fazer βγαίνουν έκτος παιχνιδιού...... τα αλλα 4 που προανέφερες ειναι τοσο παλιά που πρακτικά τα προβλήματά που θα σου βγάλει Είναι απλά άγνωστα + κατανάλωση και στα 4 ειναι τερατοδες
γνωμη μου μην πετάς λεφτά στον αέρα μάζεψέ λιγο ακόμη να πας εστο σε cf800 η voge900 καινούργια, και αυτό πάλι με προϋποθέσεις...... αν ο συνεπιβάτης σου  Είναι ίδια κιλά η κοντά με σένα ακόμη και αυτα δεν μας κάνουν και αναγκαστικά πας απο οσα ανέφερες στο FJR 1300 η varadero και ελπίζω να έχεις καλή σχέση με τον βενζίνα (καποτε ημουν κατοχος FJR 1300 2007)

Επεξ/σία από Black Demis

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Είσαι και ψηλός παναθεμα σε🤣.

Αποκλείεις fazer κλπ σε αυτό το μέγεθος και κατηγορία λόγο ύψους και τριβαλιτσου.

Πρέπει βασικά να ξεκαθαρίσεις σε τι κατηγορία θες να πας γιατί τα sport touring έχουν μεγάλη διαφορά στη θέση οδήγησης σε σχέση με τα άλλα. Δε μπορείς να συγκρίνεις το cbr με το tiger και το varadero.

Από αυτά που γράφεις τo triumph είναι καταπληκτικό μηχανάκι ιδανικό για ταξίδια και αρκετά σπορ, πολύ δυνατό με ροπή από χαμηλά, πάρα πολύ καλά φρένα και αναρτήσεις, σχετικά ακριβό και αν δεν έχεις κάνα καλό συνεργείο μη μπλέξεις σε καμία περίπτωση με την αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης. Ακριβουτσικα ανταλλακτικά γενικά.

Τσεκαρε γενικότερα, έτσι σαν ιδέα για το που θες να καταλήξεις, TDM 900, vstrom 650, transalp 700, versus 1000 ,tracer 7 κλπ.

Φιλικά πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...