Προς το περιεχόμενο

Amazon.de - δωρεάν μεταφορικά μονο σε επιλεγμενα προιοντα και FBA αγορες > 59€

aissaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περίμενε μερικές ημέρες. Μου έχει τύχει να παραγγείλω εν γνώσει μου προϊόν με διαθεσιμότητα 5-6 μήνες, μαζί με άλλα διαθέσιμα, μου έστειλαν τα υπόλοιπα της παραγγελίας και το υπόλοιπο μετά από περίπου 1,5 μήνα. Η χρέωση ήταν ξεχωριστή (χρεώνουν την ώρα της αποστολής)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

35 λεπτά πριν, thewildones είπε

Η χρέωση ήταν ξεχωριστή (χρεώνουν την ώρα της αποστολής)

Ευχαριστώ για το μήνυμα. Θυμάμαι παλιότερα που χρέωναν λίγο πριν την αποστολή, ωστόσο η χρέωση πια γίνεται την στιγμή της αγοράς.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Η χρέωση εξακολουθεί να γίνεται με την αποστολή. Την ώρα της παραγγελίας απλά δεσμεύει το ποσό το οποίο σταδιακά οριστικοποιεί όταν γίνεται η αποστολή. Και αν σπάσει την παραγγελία η χρέωση γίνεται τμηματικά ανάλογα με το τμήμα παραγγελίας που αποστέλλεται.

Επιπλέον κι επειδή όλοι ψαχνόμαστε σχετικά με την υφιστάμενη νέα πολιτική για δωρεάν μεταφορικά από το Amazon.de και για το ποια προϊόντα περιλαμβάνει σας παραθέτω την πρόσφατη εμπειρία μου μήπως και βοηθήσει κάποιους!

Έκανα μια ενιαία παραγγελία 15 πραγμάτων. Από τα 15, τα 2 ΔΕΝ είχαν δωρεάν μεταφορικά αλλά επειδή το Amazon.de υπολογίζει για όλα μαζί τα μεταφορικά στην αρχή και τα αφαιρεί ως promo στο τέλος εμένα με χρέωσε μόλις 2€ για τα υπολειπόμενα 2 τεμάχια που αν τα έπαιρνα μόνα τους θα χρέωνε 7€ μεταφορικά.

Η παραγγελία έσπασε σε 5 χωριστές αποστολές και όλες υποτίθεται πως εστάλησαν με Hrvatska Posta (τα ΕΛΤΑ της Κροατίας) με ιχνηλάτηση της μορφής PW123456789GR. Έχω διαβάσει πως υπάρχει μεγάλη συνεργασία της Amazon με τη Hrvatska Posta από το 2020 αλλά δεν ξέρω τι μορφής είναι γιατί η Amazon δεν έχει αποθήκες στην Κροατία και δεν φαίνεται να εμπλέκονται τα κροατικά ταχυδρομεία στη φυσική μεταφορά προϊόντων προς Ελλάδα.

Και οι 5 αποστολές (σύμφωνα με το αυτοκόλλητο στο κουτί αποστολής) φαίνεται να έφυγαν όλες από τις αποθήκες της Amazon στο Sered της Σλοβακίας (Amazon Slovakia s.r.o) αφού online το Amazon έλεγε μόνο "Package left the courier facility".

Από την άλλη οι 5 αποδείξεις για τις παραγγελίες ήταν από 3 διαφορετικά Amazon: Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας!!! Τρέχα γύρευε..!

Η καθεμία από τις δωρεάν αποστολές ακολούθησε διαφορετική πορεία αρχικά προς άλλη ευρωπαϊκή αποθήκη του Amazon π.χ. Casirate D'adda, Bergamo (Ιταλία) ή Spilamberto, Modena (Ιταλία) ή Plzen (Τσεχία) αλλά ΟΛΕΣ κατέληξαν στην αποθήκη Prato della Corte, Rome στην Ιταλία.

Η αποστολή που είχε τα προϊόντα με χρέωση μεταφορικών πήγε αρχικά στο Eggolsheim, Bayern (Γερμανία) και κατέληξε και αυτή στην αποθήκη της Ρώμης Prato della Corte.

Όλες έφυγαν από τις αποθήκες της Ρώμης περίπου 01:00-02:00 το πρωί της εκάστοτε ημέρας και έφτασαν προφανώς αεροπορικώς στην Αθήνα οπότε γύρω στις 09:00 σκαναρίστηκαν από τα ΕΛΤΑ Courier και παραδόθηκαν την επόμενη.

Κάθε πακέτο ήταν ιχνηλατίσημο αρχικά στο Amazon.de και δευτερευόντως στη σελίδα των ΕΛΤΑ / ΕΛΤΑ Courier μόνο από τη στιγμή που έφτανε Ελλάδα.

Το μόνο σίγουρο από τα παραπάνω είναι πως όλες οι αποστολές προς Ελλάδα φαίνεται να συγκεντρώνονται στη Ρώμη, να στέλνονται Αθήνα αεροπορικώς και να παραδίδονται από ΕΛΤΑ Courier.

Το από ποιες αποθήκες του Amazon φεύγουν τα προϊόντα με δωρεάν μεταφορικά στην πραγματικότητα δεν προκύπτει. Υποψιάζομαι ότι μάλλον με δωρεάν μεταφορικά είναι προϊόντα από τις αποθήκες στη Σλοβακία και στην Ιταλία.

Πάντως αν κάτι θέλετε αλλά έχει μεταφορικά προσπαθήστε να το παρακολουθείτε κάθε μέρα γιατί μπορεί ξαφνικά να σας το δείξει με δωρεάν μεταφορικά ελπίζοντας να συνεχιστεί αυτή η πολιτική και να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα.

• Like 10

3 ώρες πριν, garros είπε

Πάντως αν κάτι θέλετε αλλά έχει μεταφορικά προσπαθήστε να το παρακολουθείτε κάθε μέρα γιατί μπορεί ξαφνικά να σας το δείξει με δωρεάν μεταφορικά ελπίζοντας να συνεχιστεί αυτή η πολιτική και να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα.

Επισης μπορει να συμβει το αναποδο, να κοιτατε κατι που ειναι με δωρεαν μεταφορικα και καποια στιγμη να εχει!!

Ενδιαφερον κι αυτο που εγραψες για συνδυασμο προιοντων ωστε αυτα που εχουν μεταφορικα να πληρωσουν λιγα στο τελος, θα το δοκιμασω.

Εκανα κ εγω παραγγελία αξίας 67€ και ήρθε με δωρεάν αποστολή (ΕΛΤΑ κούριερ) σε 3 εργάσιμες ημέρες. 
Δυστυχώς όμως δεν ήταν συμβατό το προϊόν με τον πάγκο της κουζίνας και έκανα αίτηση επιστροφής. Μου έδωσε δυνατότητα τα λεφτά να πιστωθούν στον λογαριασμό μου στο αμαζον για μελλοντική αγορά ή επιστροφή πίσω στην κάρτα (νομίζω έγραφε 5~6 ημέρες). Εκδόθηκε αμέσως voucher για δωρεάν επιστροφή / αποστολή με DHL COURIER με προορισμό Γερμανία 🇩🇪, ενώ το πακέτο ήρθε αρχικά από Ιταλία 🇮🇹 .

• Like 4

Δε μπορώ να καταλάβω πως δουλεύουν τα δωρεάν μεταφορικά.... 
Πρέπει να βάλω κάποιο κουπόνι ; Ότι και να κάνω μου τα χρεώνει. Είμαι στο Γερμανικό

Κάποια βοήθεια;; Σας ευχαριστώ
image.png.b0c4fe4806307d7846541f5231e6fad3.pngimage.png.8ee7aa9e3146c062fa94ea608e999370.pngimage.png.18a5db13194e65e809ad541922a22578.png

Επεξ/σία από KenJiNx

Δεν ισχύει σε όλα τα αντικείμενα. Το συγκεκριμένο είναι και απο άλλον πωλητή κ όχι το amazon.
Αν ήταν free θα το έγραφε στην σελίδα του προιόντος, και θα αφαιρούσε το shipping fee αυτόματα στο checkout.

4 hours ago, IVIetaCreatoR said:

Δεν ισχύει σε όλα τα αντικείμενα. Το συγκεκριμένο είναι και απο άλλον πωλητή κ όχι το amazon.
Αν ήταν free θα το έγραφε στην σελίδα του προιόντος, και θα αφαιρούσε το shipping fee αυτόματα στο checkout.

Σ ευχαριστώ! Νόμιζα πως ήταν σε όλες τις fulfilled by amazon αγορές
Γενικά σε όσα προιόντα έχω ψάξει, από διάφορες κατηγορίες, και πάνω από 60€, που είναι sold και fulfilled by amazon, σε κανένα δε βγάζει δωρεάν μεταφορικά. 

Και σε προιόντα που αναφέρουν παιδιά στις προηγούμενες σελίδες ότι πήραν με δωρεάν μεταφορικά, μου τα χρεώνει κανονικα εμένα. 
Μήπως τελείωσε η "προσφορά" ; 

• Like 1

Μήπως έχεις business account? Σε αυτά δεν ισχύει. Δεν έχει τελειώσει, πχ το τελευταίο που πήρα ήταν το παρακάτω:

Instant Pot IP-DUO60 Programmable 7-in-1 Electric Pressure Cooker κλπ https://amzn.eu/d/c7GvlVU

• Like 2

5 minutes ago, IVIetaCreatoR said:

Μήπως έχεις business account? Σε αυτά δεν ισχύει. Δεν έχει τελειώσει, πχ το τελευταίο που πήρα ήταν το παρακάτω:

Instant Pot IP-DUO60 Programmable 7-in-1 Electric Pressure Cooker κλπ https://amzn.eu/d/c7GvlVU

Ναι μάλλον το business account φταίει! Σ ευχαριστώ!
image.png.b549e99afc68fcc927b33c744f35379c.png
Εντωμεταξύ, δεν έχω βρει τρόπο απ το ίδιο account να κάνω αγορές για την επιχείρηση ή προσωπκές.. 

1 ώρα πριν, Thanasis159 είπε

Αυτό δεν θα «έπρεπε» να έχει δωρεάν μεταφορικά;

Όχι.

Είναι για ορισμένα προϊόντα, δυστυχώς.

Ο τίτλος είναι λάθος.

Βέβαια αν πάρεις 2 τεμάχια, έχει και voucher -35€ και δωρεάν μεταφορικά.

image.png.8ac79cfd1b4c1535c113c3f807b7af94.png

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 2
  • Thanks 1

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Amazon.de - δωρεάν μεταφορικά μονο σε επιλεγμενα προιοντα και FBA αγορες > 59€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...