Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 11 hours ago, nik416 said: Ο παππούς είχε ζόρια ήθελε να φτιάξει το σπιτη 1988 και δανείστηκε 2 εκ δραχμές τότε, από την αδερφή του με ένα χαρτί στο δικηγόρο που έλεγε ότι σαν ενέχυρο σου αφήνω τα 10 στρέμματα γηπεδου από τα 20 που είχαν από κοινού. ο παππούς μετά από 2 χρονια βαράει εγκέφαλικο και δεν ηξερε που παν τα τέσσερα και έτσι έφυγε από την ζωή δεν τα έδωσε τα χρήματα και η αδερφή του πήρε το την γη . ΕΡΏΤΗΣΗ εάν γίνεται και πως. Υπάρχει κάποιος δεν ξέρω οικομολογος στατιστιστικολογοςπου μπορεί να μου ότι τα χρήματα αυτά βάσει πληθωρισμού η δεν ξέρω πως... αντιστοιχούν σήμερα σε τόσα ευρ? Υπάρχει κάποια ειδίκευση στις επιστήμες για κάτι τέτοιο? Τα δύο εκατομμύρια δραχμές αντιστοιχούν σε 5.869,41 ευρώ. Εάν βάλουμε τόκους υπερημερίας για το χρέος από το 1988 έως σήμερα, αυτοί ανέρχονται σε 32.944,46 ευρώ. Ήτοι σύνολο οφειλής 38.813,87 ευρώ. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 23 minutes ago, paredwse said: Τα δύο εκατομμύρια δραχμές αντιστοιχούν σε 5.869,41 ευρώ. Εάν βάλουμε τόκους υπερημερίας για το χρέος από το 1988 έως σήμερα, αυτοί ανέρχονται σε 32.944,46 ευρώ. Ήτοι σύνολο οφειλής 38.813,87 ευρώ. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτό. Θέλει να δει τι μπορεί να κερδίσει από όλο αυτό. Να πει στον θείο πουλά το 400 δώσε μου εμένα 100, και είμαστε όλοι χαρούμενοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, nik416 είπε Ο παππούς είχε ζόρια ήθελε να φτιάξει το σπιτη 1988 και δανείστηκε 2 εκ δραχμές τότε, από την αδερφή του με ένα χαρτί στο δικηγόρο που έλεγε ότι σαν ενέχυρο σου αφήνω τα 10 στρέμματα γηπεδου από τα 20 που είχαν από κοινού. ο παππούς μετά από 2 χρονια βαράει εγκέφαλικο και δεν ηξερε που παν τα τέσσερα και έτσι έφυγε από την ζωή δεν τα έδωσε τα χρήματα και η αδερφή του πήρε το την γη . ΕΡΏΤΗΣΗ εάν γίνεται και πως. Υπάρχει κάποιος δεν ξέρω οικομολογος στατιστιστικολογοςπου μπορεί να μου ότι τα χρήματα αυτά βάσει πληθωρισμού η δεν ξέρω πως... αντιστοιχούν σήμερα σε τόσα ευρ? Υπάρχει κάποια ειδίκευση στις επιστήμες για κάτι τέτοιο? Δεν έχει νόημα να μάθεις πόσα είναι τα λεφτά, παρα μόνο για να νιώθεις ότι αδικήθηκες εσύ ή ο παππούς ή ο θείος και να στεναχωριέσαι. Πραγματικά αυτό που έχει σημασία όμως είναι να καταλάβεις τι ισχύει. Δικηγόρος μπορεί μόνο να σου εξηγήσει 1) Σε ποιον ανήκει η έκταση αυτή. 2) Αν ανήκει σε εσάς, τι ισχύ έχει το χαρτί αυτό, αν το δανειο ηταν καταχρηστικό και αν αξιζει να πατε στα δικαστήρια να το κρίνετε νόμιμο ή παράνομο. Στο insomnia δε θα πάρεις απάντηση για αυτα τα θέματα. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και πολιτικοί μηχανικοί είναι καστες, δεν δίνουν δωρεάν συμβουλές και από την αποψη της συντεχνίας τους καλά κάνουν. Η αίσθηση που έχω προσωπικά αν με ρωτάς είναι ότι δε θα βγάλετε άκρη και θα τσακωθείτε κιόλας. Ειδικά αν όλα αυτά τα χρόνια διαχειριζοταν όλο το οικόπεδο από την οικογένεια της αδερφής του παππού. Αλλά αυτό είναι αίσθηση και όχι νομική συμβουλή. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από tzavardin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 46 minutes ago, paredwse said: Τα δύο εκατομμύρια δραχμές αντιστοιχούν σε 5.869,41 ευρώ. Εάν βάλουμε τόκους υπερημερίας για το χρέος από το 1988 έως σήμερα, αυτοί ανέρχονται σε 32.944,46 ευρώ. Ήτοι σύνολο οφειλής 38.813,87 ευρώ. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτό. Με βάση αυτό https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=3&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_documentID=114834&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_Mr0GiQJSgPHd_locale=el, τα 2000000 δρχ του 1988 αντιστοιχούν σε 5837000 δρχ το 2002 δηλαδή 17117 ευρώ. Πάνω σε αυτό το ποσό υπολογίζεις τόκους υπερημερίας τους οποίους μπορείς να τους δεις εδώ: https://www.sakkoulas.gr/el/utils/interest-calc/?srsltid=AfmBOoq59CrtoHFY498VIjlRH94rPB9WdogG2hZ9YNQ641UoSbLCHbSz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 13 ώρες πριν, nik416 είπε ήθελε να φτιάξει το σπιτη 1988 και δανείστηκε 2 εκ δραχμές τότε, από την αδερφή του με ένα χαρτί στο δικηγόρο που έλεγε ότι σαν ενέχυρο σου αφήνω τα 10 στρέμματα γηπεδου Το σπίτι πόσο κοστίζει σήμερα? 7 ώρες πριν, nik416 είπε Πάμε στο σήμερα τελικά το κομμάτι ξεκαθαριστικε από το δασαρχείου το χαρακτήρες δικό μας όχι δασική Πίσω στο 1988 όταν το άφησε ενέχυρο ήταν χαρακτηρισμένο σαν δασική έκταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 19 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το σπίτι πόσο κοστίζει σήμερα? Πίσω στο 1988 όταν το άφησε ενέχυρο ήταν χαρακτηρισμένο σαν δασική έκταση? Το σπιτη αγοράστηκε καινουργιο τότε 3εκ 800 Χιλ τώρα γύρω στα 150 160 χιλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos00 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, papoys1 είπε ν πούμε ότι ένας μισθός τότε ήταν 100-150 χιλιάδες δραχμές ούτε καν 8 λεπτά πριν, nik416 είπε Το σπιτη αγοράστηκε καινουργιο τότε 3εκ 800 Χιλ τώρα γύρω στα 150 160 χιλ Άρα με τα 2 εκ. πήρε περίπου το μισό σπίτι. Με τα 10 στρέμματα ούτε τα θεμέλια δεν χτίζεις. Πρόσεξε μην πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος... Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από jimakos00 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το σπίτι πόσο κοστίζει σήμερα? Πίσω στο 1988 όταν το άφησε ενέχυρο ήταν χαρακτηρισμένο σαν δασική έκταση? Ήμασταν στα δικαστήρια την είχα χαρακτηρίσει δασικη και εμείς δικαστήρια από το 1970 εαω το 2023 που ξεκαθάρισε Και μια,ερωτήσεις ρε παιδιά η πιο μεγάλη σε ηλικία πόσο ήταν ο μέσος μισθός στην Ελλάδα δεκ από 1985 έως 1990 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 23 minutes ago, nik416 said: Και μια,ερωτήσεις ρε παιδιά η πιο μεγάλη σε ηλικία πόσο ήταν ο μέσος μισθός στην Ελλάδα δεκ από 1985 έως 1990 Εργατοτεχνίτες και εργατοτεχνίτριες, που δεν έχουν συµπληρωµένη τριετή υπηρεσία ή προϋπηρεσία, συνολικό ηµεροµίσθιο από 1.1.1990 δρχ. 2911. Υπάλληλοι, που δεν έχουν συµπληρωµένη τριετή υπηρεσία ή προϋπηρεσία, συνολικός µισθός από 1.1.1990 δρχ. 65.105. Για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία ο βασικός μισθός διαμορφώνεται από 1.7.1998 στις 144.900 δρχ. και για τον εργάτη το βασικό ημερομίσθιο διαμορφώνεται στις 6.492 δρχ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neptu Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου ούτε εγώ έχω καταλάβει το νόημα αυτής της συζήτησης και που αποσκοπεί ο ts. Βασικά είναι αυτό που λέμε Ψύλλους στα άχυρα θέλει να φάει το σπίτι του θείου, που ο θείος το έφαγε από τον παππού του. Οκ αλλά με τι επιχείρημα; Ότι τελικά το πήρε για ένα κομμάτι ψωμί; Νομίζω πως πρέπει να προσπαθήσει κάπως διαφορετικά. Τι σημασία έχει σε πόσα € αντιστοιχούν τα 2εκ του 1988; Έγινε μια συμφωνία τότε. Τέλος. Το αν η συμφωνία ήταν νόμιμη είναι άλλο θέμα και μάλλον εκεί πρέπει να επικεντρωθεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Η ισοτιμία είναι 5689,4 ευρώ με στρογγυλοποίηση προς τα κάτω,αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, αν έγινε μεταγραφή στο όνομα της θείας και το έχει χωρίς καμία ένσταση στην χρήση της για τόσα χρόνια είναι δικό της, καλύτερα να πας σε ένα δικηγόρο να το ελέγξει αν και προσωπικά εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, cpc464 said: Η ισοτιμία είναι 5689,4 ευρώ με στρογγυλοποίηση προς τα κάτω,αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, αν έγινε μεταγραφή στο όνομα της θείας και το έχει χωρίς καμία ένσταση στην χρήση της για τόσα χρόνια είναι δικό της, καλύτερα να πας σε ένα δικηγόρο να το ελέγξει αν και προσωπικά εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο. 6 hours ago, paredwse said: Τα δύο εκατομμύρια δραχμές αντιστοιχούν σε 5.869,41 ευρώ. Εάν βάλουμε τόκους υπερημερίας για το χρέος από το 1988 έως σήμερα, αυτοί ανέρχονται σε 32.944,46 ευρώ. Ήτοι σύνολο οφειλής 38.813,87 ευρώ. Ακόμη προσπαθώ να καταλάβω που αποσκοπεί αυτό. Η ισοτιμία που αναφέρετε ίσχυε το 2002. Όχι το 1988 ούτε το 2024. το ασφαλέστερο είναι να συγκρίνει τιμή χρυσού το 1988 και το 2024 και να κάνει την αναγωγή για να βρει το ποσό σε αντίστοιχα ευρώ του σήμερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 9 minutes ago, JakeKaufman said: Η ισοτιμία που αναφέρετε ίσχυε το 2002. Όχι το 1988 ούτε το 2024. το ασφαλέστερο είναι να συγκρίνει τιμή χρυσού το 1988 και το 2024 και να κάνει την αναγωγή για να βρει το ποσό σε αντίστοιχα ευρώ του σήμερα Γιατί να μην την κάνει σε δολάρια Μοζαμβίκης; Δεν υπάρχει κάποιο νόημα να υπάρχει αντιστοιχία των δραχμών τότε με τα ευρώ τώρα. Δεν εξετάζουμε αγοραστική δύναμη ή τον πληθωρισμό. Το δάνειο έχει συγκεκριμένους όρους σχετικά με τον τόκο, ή αν δεν είχε υπάρχει νομοθεσία. Από το 1988 μέχρι το 2002 τοκίζεται. Το 2002 μετατρέπετε σε ευρώ με την αναλογία 1:340,75 και ξαναρχίζει να τοκίζεται μέχρι σήμερα. Το ποσό "κόστιζαν" τα λεφτά εκείνη την εποχή και πόσο έκανε το χωράφι είναι άσχετα πράγματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gakost Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Το τι νομίζει ο καθένας στο μυαλό του για τα κληρονομικά είναι πολλές φορές μεγάλο μπλέξιμο όπως αυτή η περίπτωση. Θέλει έρευνα πρώτα απ όλα να δεις σήμερα σε ποιον ανήκει επίσημα το οικόπεδο. Αν ανήκει στον παππού σου τι έγινε με την κληρονομιά, έγινε αποδοχή, αποποίηση, από ποιον; Είναι η περιοχή στο κτηματολόγιο; Εάν είναι, το έχει δηλώσει κάποιος γιατί αν όχι μπορεί να πήγε στο κράτος. Στην πράξη μπορεί να έχει γίνει και χρησικτησία. Δηλαδή, να το χρησιμοποιούσε κάποιος γείτονας συγγενής ή και άσχετος για χρόνια για οποιοδήποτε λόγο, πχ να βάζει λαχανικά και επειδή δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να κάνει τίποτα το έκανε δικό του. Αφού βρεις πρώτα ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης θα δεις τι επιλογές έχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Η ισοτιμία που αναφέρετε ίσχυε το 2002. Όχι το 1988 ούτε το 2024 Μικρό χρέος που είχε αφήσει ο δικός μου πάππους στο δημόσιο με αυτή την ισοτιμία το είχανε υπολογίσει,δεν έχει σημασία όμως γιατί αν δεν μάθει πρώτα ο συμφορουμίτης τι ισχύει με τους τίτλους ιδιοκτησίας δεν γίνεται τίποτα,αυτό μόνο δικηγόρος θα το λύσει, όχι το insomnia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα