nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Ο παππούς είχε ζόρια ήθελε να φτιάξει το σπιτη 1988 και δανείστηκε 2 εκ δραχμές τότε, από την αδερφή του με ένα χαρτί στο δικηγόρο που έλεγε ότι σαν ενέχυρο σου αφήνω τα 10 στρέμματα γηπεδου από τα 20 που είχαν από κοινού. ο παππούς μετά από 2 χρονια βαράει εγκέφαλικο και δεν ηξερε που παν τα τέσσερα και έτσι έφυγε από την ζωή δεν τα έδωσε τα χρήματα και η αδερφή του πήρε το την γη . ΕΡΏΤΗΣΗ εάν γίνεται και πως. Υπάρχει κάποιος δεν ξέρω οικομολογος στατιστιστικολογοςπου μπορεί να μου ότι τα χρήματα αυτά βάσει πληθωρισμού η δεν ξέρω πως... αντιστοιχούν σήμερα σε τόσα ευρ? Υπάρχει κάποια ειδίκευση στις επιστήμες για κάτι τέτοιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martkonsta Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Υπάρχει αυτό εδώ που βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google (`δραχμές σε ευρώ μετατροπή με πληθωρισμό`) https://ergatika.gr/programmata/inflation/ Βάζοντας τα στοιχεία που αναφέρεις, βγαίνει ως αποτέλεσμα το ποσο των 31630.23€ (Βέβαια δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο σωστό είναι αυτό το νούμερο) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1988 ;;; Αν πούμε ότι ένας μισθός τότε ήταν 100-150 χιλιάδες δραχμές περίπου οπότε μπακαλίστικα το ΑΡΧΙΚΟ ποσό αντιστοιχεί σε 20 σημερινούς μισθούς. Εκεί αν προσθέσεις τόκους ΕΠΙΤΌΚΙΑ κλπ αντε να βρεις τι ποσό είναι σήμερα;;; Το θέμα είναι ότι από το 1988 που η άλλη έχει το κτήμα βάσει χρησικτησίας νομιμα είναι δικό της εκτός και υπάρχουν νομιμοι τίτλοι ακόμη σε κάποιοι Υποθηκοφυλάκειο στο όνομα του παππού αλλά εκεί θες δικηγόρο και ειδικούς να βρεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Η ερώτηση ποια ειναι; Αν γίνεται να σου πάρει κάποιος το ενέχυρο για ενα χρεος που δεν ξεχρέωσες; Το αν το ποσο ειναι μεγάλο ή μικρό ειναι άσχετο μιας και για τόσο συμφώνησαν. Εσύ τι θες να κάνεις; Να βρεις ποσο ειναι σήμερα τα 2 εκατομμύρια δραχμές του 1988 και να τα πληρώσεις ή να πας να πεις "καλα ρε αδερφή είσαι εσυ πηρες τα κτήματα για ενα κομμάτι ψωμί"; Τέλος να κοιτάξεις και τι αξία είχαν τα κτήματα τότε που εγινε η συμφωνία, γιατί μπορεί τα 2 εκατομμύρια να ήταν και μεγαλο πόσο για την αξία τους τότε και να του εκανε "χαρη" η αδερφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Επειδη να λέμε αλήθειες μπας και βγει μια άκρη η κάποια συμβουλή.. το κομμάτι αυτό 20 στρέμματα από προπαππου απο το 1912 κληρονομιά δεν ξέρω και εγώ νομίζω από πρόσφυγες... μην σας λέω ψέματα. Τίτλοι υπάρχουν. Το θέμα ότι από το 1970 μπορεί και πιο πίσω το δασαρχειο το χαρακτήρισε δασικη έκταση. Δικαστήρια των δικαστηρίων που ο παππούς μου και δεν το λέω έτσι, αυτός έτρεχε. Πάμε στο σήμερα τελικά το κομμάτι ξεκαθαριστικε από το δασαρχείου το χαρακτήρες δικό μας όχι δασική. Είναι σε καλό σημείο θέα θάλασσα. Κτλ. Με βάση τα γύρω γυρω που είναι οικόπεδα. Όλο πουλιέται 400χιλ και τα 20 στρε άρα τα 10 στρεμ 200 Χιλ ευρ. Η αδερφή του παππού πεθάνε και ο γιο της λέει δηλ ο θείος μου . Λεει Έχω αυτό το χαρτί από τότε. Και δεν έχετε ούτε μέτρο από το γήπεδο. Τότε 1985-1990 τα 2εκ σύμφωνο ήταν λεφτά ..αλλά είναι αντίστοιχα 200 Χιλ ευρ σημερινά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου ποιο γηπεδο? 1 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, nik416 είπε Επειδη να λέμε αλήθειες μπας και βγει μια άκρη η κάποια συμβουλή.. το κομμάτι αυτό 20 στρέμματα από προπαππου απο το 1912 κληρονομιά δεν ξέρω και εγώ νομίζω από πρόσφυγες... μην σας λέω ψέματα. Τίτλοι υπάρχουν. Το θέμα ότι από το 1970 μπορεί και πιο πίσω το δασαρχειο το χαρακτήρισε δασικη έκταση. Δικαστήρια των δικαστηρίων που ο παππούς μου και δεν το λέω έτσι, αυτός έτρεχε. Πάμε στο σήμερα τελικά το κομμάτι ξεκαθαριστικε από το δασαρχείου το χαρακτήρες δικό μας όχι δασική. Είναι σε καλό σημείο θέα θάλασσα. Κτλ. Με βάση τα γύρω γυρω που είναι οικόπεδα. Όλο πουλιέται 400χιλ και τα 20 στρε άρα τα 10 στρεμ 200 Χιλ ευρ. Η αδερφή του παππού πεθάνε και ο γιο της λέει δηλ ο θείος μου . Λεει Έχω αυτό το χαρτί από τότε. Και δεν έχετε ούτε μέτρο από το γήπεδο. Τότε 1985-1990 τα 2εκ σύμφωνο ήταν λεφτά ..αλλά είναι αντίστοιχα 200 Χιλ ευρ σημερινά? δεν μετρας ετσι αξια γης. αν πας να κανεις ξερη αντιστοιχία χρηματων θα βγει κατι στα 50-70 περιπου χιλιαρικα. αλλα απο το 88 μεχρι σημερα η γη δεν ανεβηκε οσο ανεβηκε το ψωμι, οι μισθοι η οτιδηποτε αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisxkar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 hours ago, papoys1 said: 1988 ;;; Αν πούμε ότι ένας μισθός τότε ήταν 100-150 χιλιάδες δραχμές περίπου οπότε μπακαλίστικα το ΑΡΧΙΚΟ ποσό αντιστοιχεί σε 20 σημερινούς μισθούς. Εκεί αν προσθέσεις τόκους ΕΠΙΤΌΚΙΑ κλπ αντε να βρεις τι ποσό είναι σήμερα;;; Το θέμα είναι ότι από το 1988 που η άλλη έχει το κτήμα βάσει χρησικτησίας νομιμα είναι δικό της εκτός και υπάρχουν νομιμοι τίτλοι ακόμη σε κάποιοι Υποθηκοφυλάκειο στο όνομα του παππού αλλά εκεί θες δικηγόρο και ειδικούς να βρεις άκρη. Μπορεί να υπέγραψαν για άτοκο δάνειο οπότε εκεί μόνο ο πλυθωρισμός παίζει με τα οποία βγαίνει κάπου στα 33χιλιάρικα.Αν δεν υπέγραψαν άτοκο άστα θα έχει φτάσει κανένα εκατομμύριο. Σε περιπτώσεις μη χαρακτηρισμού του δανείου νομίζω παίρνει το υψηλότερο επιτόκιο,αν υπάρχει αυτή η περίπτωση συμβουλέψου δικηγόρο αλλά ο συμβιβασμός ίσως να είναι η καλύτερη περίπτωση Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου από chrisxkar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Καταλαβαίνω οτι εχεις μπερδευτεί. Τα 2 εκατομμύρια δραχμες του τότε (1988) δεν μπορείς να ξέρεις αν ηταν η αξια του οικοπέδου ή τα χρήματα που χρειαζοταν ο παππούς σου. Εστω ότι ήταν. Η αξια ενος οικοπέδου δεν ανεβαίνει γραμικα επειδη περνανε τα χρονια, ανεβαίνει ή και πέφτει καποιες φορες αναλογα με το ποσο έχει ανέβει η αξια της περιοχής γενικότερα. Τα 400 χιλιαδες ευρώ που λες σαν αξια σήμερα ειναι το ποσο που διατίθεται να δώσει καποιος για να αγοράσει αυτο το οικόπεδο και δεν εχει και πολυ σχεση με το ποσο κόστιζε το 1988. Αν ο παππούς ειχε υπογράψει οτι δανείζεται 2 εκατομμύρια δραχμες απο την αδερφή του με ενέχυρο τα 10 στρέμματα και ο παππούς μετα για τον οποιοδήποτε λόγο δεν ξεπληρώσε το χρέος ή δεν εχει αποδειξη οτι ξεπληρώσε, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για εσενα. Βλέποντας οτι μαλλον δεν εχεις τη δυνατότητα να ρωτήσεις και καποιον ειδικο, τα πράγματα γίνονται ακομα πιο δύσκολα. Δεν πιστεύω οτι θα βγάλεις ακρη εδω στο insomnia κυρίως γιατι εσυ δεν μπορείς να κατανοήσεις και με τη σειρά σου να εξηγήσεις σε εμας το πραγματικο προβλημα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, tutuyo είπε ποιο γηπεδο? Έτσι λέγεται η έκταση λόγο ότι η μηχανική εάν είναι αξεκαθαροστο δεν ξέρουν βοσκότοπος χορτολιβαδικη εκτός εντός . Τα λένε γηπεδα 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε δεν μετρας ετσι αξια γης. αν πας να κανεις ξερη αντιστοιχία χρηματων θα βγει κατι στα 50-70 περιπου χιλιαρικα. αλλα απο το 88 μεχρι σημερα η γη δεν ανεβηκε οσο ανεβηκε το ψωμι, οι μισθοι η οτιδηποτε αλλο. Δεν νομίζω να υσχυει πλέον ιδικά οικόπεδα σπιτια εάν πχ 2012 έκανε 15 τώρα κάνει 20 25 Το έβαλε σαν ενέχυρο δεν είχαν κάνει πχ γραμματεία. Ότι εάν μέσα σε 2 χρόνια δεν δώσει τα χρήματα τα 10 στρέμματα θα τα πάρει εκείνη. Δεν ξέρω τη αξία είχε τότε γιατί πρώτα από όλα ήταν φρακαρισμενο με από το δασαρχειο. Αλλά θεωρω ότι εάν η αποφάσει η τωρινή έβγαινε κατά μας Σίγουρα ο θείος θα μας κυνηγούσε να πάρει τα 2 εκ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, nik416 είπε Λεει Έχω αυτό το χαρτί από τότε. Και δεν έχετε ούτε μέτρο από το γήπεδο. Τότε 1985-1990 τα 2εκ σύμφωνο ήταν λεφτά ..αλλά είναι αντίστοιχα 200 Χιλ ευρ σημερινά? Αρα με λιγα λογια ο θειος σου λεει οτι του ανηκει ολοκληρο, εφοσον ο παππους σου δεν ξεχρεωσε στην αδερφη του τα 2εκ δραχμες. Οποτε εσυ ψαχνεις να δεις ποσα ειναι τα 2εκ δρχ σε ευρω για να του τα δωσεις και να παρεις το μισο κομματι. Για αρχη θα σου ελεγα να δεις τι αξια εχει αυτο το χαρτι που εγινε σε δικηγορο απ οτι λες. Συνηθως αυτα θελουν συμβολαιογραφο. Ενα απλο χαρτι μπορει να θεωρηθει και πλαστο. Επισης δεν εχει γινει κτηματολογιο; Ενφια κλπ ποιος πληρωνε τα τελευταια χρονια. Ποιος το εκμεταλλευόταν πχ γεωργικες εργασιες κλπ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 10 ώρες πριν, nik416 είπε Ο παππούς είχε ζόρια ήθελε να φτιάξει το σπιτη 1988 και δανείστηκε 2 εκ δραχμές τότε, από την αδερφή του με ένα χαρτί στο δικηγόρο που έλεγε ότι σαν ενέχυρο σου αφήνω τα 10 στρέμματα γηπεδου από τα 20 που είχαν από κοινού. ο παππούς μετά από 2 χρονια βαράει εγκέφαλικο και δεν ηξερε που παν τα τέσσερα και έτσι έφυγε από την ζωή δεν τα έδωσε τα χρήματα και η αδερφή του πήρε το την γη . ΕΡΏΤΗΣΗ εάν γίνεται και πως. Υπάρχει κάποιος δεν ξέρω οικομολογος στατιστιστικολογοςπου μπορεί να μου ότι τα χρήματα αυτά βάσει πληθωρισμού η δεν ξέρω πως... αντιστοιχούν σήμερα σε τόσα ευρ? Υπάρχει κάποια ειδίκευση στις επιστήμες για κάτι τέτοιο? Άρα στην πράξη ο καθένας τους είχε από 10 στρέμματα. Άρα ο παππούς σου δεσμεύτηκε για τα δικά του 10 . Αν το χαρτί είναι νόμιμο, δε νομίζω ότι μπορείς να κάτι, ασχέτως της αξίας του ενεχυρου. Θα μπορούσε να είναι και για 100.000 δραχμές. Τις ανάγκες μας μόνοι μας τις αντιλαμβανόμαστε , εκείνος θεώρησε ότι τόσα χρειάζεται και ότι είναι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Γενικώς αυτές οι κληρονομικές υποθέσεις φέρουν πολύ κακό κάρμα. Αν ήμουν ο θείος σου θα σου έλεγα να τιμήσεις την υπόσχεση του παππού σου. Δεν υπάρχει λόγος να τα σκαλίζεις Τα δύο εκατομμύρια το 1986 σου αγόραζαν ένα αυτοκίνητο 8 φορολογησιμων ίππων. Δηλαδή ένα αμάξι έως 1200 κυβικά. Από εκεί και πέρα κρίνε μόνος σου πως θα προχωρήσεις 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panostza Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1. Μιλάς/πας σε δικηγόρο 2. Οπωσδήποτε μιλάς/πας σε δικηγόρο. 3. Ο δικηγόρος θα σου εξηγήσει τι αξία έχει αυτό το χαρτί που έκανε ο παππούς σου, ποια είναι η σημερινή κατάσταση του γηπέδου, θα κάνει έρευνα σε κτηματολόγιο/υποθηκοφυλακείο να δει σε ποιον "ανήκει". Επίσης θα σου πει κατά πόσον ο όποιος όρος για αποπληρωμή με το οικόπεδο ήταν καταχρηστικός ή όχι. Λογικά χρειάζεται προσημείωση υποθήκης, μετά πλειστηριασμός και τέλος από το όποιο ποσό αποπληρωμή του δανείου και ότι περισσέψει στον παππού σου. Αλλά τότε πολλά γινόταν "στα λόγια" οπότε ... 4. Δικηγόρος να σου πει ποια είναι η πραγματική τωρινή κατάσταση και ποιες επιλογές έχεις (αν έχεις). Το μόνο που μπορεί να είναι θέμα συζήτησης εδώ είναι αν αξίζει να κάνεις έναν έντιμο συμβιβασμό (αν το θέλετε και οι δυο) ή να πλακωθείς με τα σόγια. Γιατί ναι μεν τώρα η αξία των 10στρ είναι €200.000 (θεωρητικά, δεν ήρθε κανείς με μια βαλίτσα €€€ να στο ζητήσει) , αλλά το 1988 μπορεί η αδελφή του παππού σου να του έκανε και χάρη γιατί λόγω των προβλημάτων που λες, η αξία του μπορεί να ήταν κοντά μηδενική. Και πολύ πιθανό να ήταν μηδενική ή πάντως όχι το αντίστοιχο των €200.000 αλλιώς δεν θα έβαζε τέτοιο μεγάλο ενέχυρο για ένα ποσό που τότε αγόραζε ένα μικρό αυτοκίνητο όπως είπε και κάποιος άλλος. Γιατί εκτός από την ανάγνωση τη δική σου , μας πήραν οικόπεδο €200.000 για €6.000 χρέος, υπάρχει και το δανείστηκαν €6.000 για ένα οικόπεδο μηδενικής αξίας αλλά 40 χρόνια μετά, όταν το οικόπεδο πήρε αξία, πάνε να το πάρουν πίσω. Και για να το τελειώσω... 5. Σε δικηγόρο να πας 9 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Υπάρχουν άλλοι συγγενείς;Γιατί αν επιστρέψει στην κατοχή του παππού και εφόσον δεν υπάρχει διαθήκη που θα λέει αλλιώς θα έχουν και άλλοι μερίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα