Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω την φορολογική μου δήλωση και δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει το πεδίο 413 "Ζημιά του ίδιου φορολογικού έτους από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας".

Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς παρακαλώ;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, operPanayotis11 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω την φορολογική μου δήλωση και δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει το πεδίο 413 "Ζημιά του ίδιου φορολογικού έτους από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας".

Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς παρακαλώ;

Ευχαριστώ!

Το λέει και η λέξη ζημιά του έτους. 

Αν βάλεις τα έσοδα - έξοδα της επιχείρησης σου θα βγει μείον οπότε έχει ζημιά. Αυτό είναι 😊

Δημοσ.

Με λιγα λογια αγορασες περισσοτερα πραγματα αποτι πουλησες,φυσικα μιλαμε για το τι εχεις κοψει σε αποδειξεις..Καλο ειναι να μην βγαζεις ζημιες αλλα μην φοβασαι ,το 80% των επιχειρηματιων ζημιες βγαζουν😃

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν όμως συμβαίνει κάτι τετοιο στην περίπτωσή μου...

Έσοδα μείον έξοδα στο συνοπτικό βιβλίο mydata 2023 είναι θετικό, αρά κέρδη και όχι ζημίες....

Δημοσ.
Στις 25/9/2024 στις 12:28 ΜΜ, operPanayotis11 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν όμως συμβαίνει κάτι τετοιο στην περίπτωσή μου...

Έσοδα μείον έξοδα στο συνοπτικό βιβλίο mydata 2023 είναι θετικό, αρά κέρδη και όχι ζημίες....

Μπορεί ο λογιστής να μην τα έχει περάσει όλα στο my data 

Αφού είναι επιχείρηση έχει μαλλον και λογιστή μιλάς μαζί του και στο εξηγεί και όχι εδώ να προσπαθούμε να μαντέψουμε από που προκύπτει αφού δεν έχουμε πλήρη εικόνα.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να "μιλησω στον λογιστη" ειναι μια μεγάλη συζήτηση....

Μην πω περισσότερα, απλά ότι είναι τόσο πολυάσχολοι όλοι τους που δεν έχει ελπίδα η "μαρίδα" να παρει απαντήσεις.

Και τελος πάντων ΓΙΑΤΙ να μην μπορώ να καταλάβω τι μου γίνεται; προσπαθω να αποκδωικοποιήσω το εκκαθαριστικό και ΔΕΝ βγάζω ακρη.

Και είμαι των δεδομένων, αναλύσεων, excel κλπ

"Μπορεί ο λογιστής να μην τα έχει περάσει όλα στο my data" --- μα στο mydata (συνοπτικό βιβλίο) πώς εγώ τα βλέπω κανονικά;

Επεξ/σία από operPanayotis11
Δημοσ.

Επίσης στη ζημιά, εκτός από τα τιμολόγια αγορών υπολογίζονται και όλα τα υπόλοιπα έξοδα, πληρωμές δανείων (επιχειρηματικών), μισθοί υπαλλήλων, ενοίκια έδρας, γενικά όλα τα επιχειρηματικά έξοδα/κόστη. Ακόμα και οι αποσβέσεις μετράνε μείον στο αποτέλεσμα.

Δηλαδή αν έχεις εσοδα 10, αγορες εμπορευμάτων 7, ενοίκιο έδρας 2, πληρωμες υπαλλήλων 5, αποσβέσεις 2 και ρεύμα/νερό/τηλέφωνο επαγγελματικά 2 έχεις ζημιά. Και ας είναι τα τιμολόγια στο mydata με θετικό ισοζύγιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά τα λέτε, το Ε3 τα περιγράφει αναλυτικά... ευχαριστώ για το insight

Ουσιαστικά, οι ζημίες μου προκύπτουν από ασφ. εισφορές...

...ΑΡΑΓΕ αυτές οι ζημιές επηρρεάζουν την φορολογητέα ύλη (ιδίως μετά την εφαρμογή τεκμαρτού);

Επεξ/σία από operPanayotis11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...