Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lefi είπε

Για τον SSD διάβασα στο διαδίκτυο ότι οι MVme είναι ταχύτεροι, είναι προτιμότερος ένας φθηνότερος στην κατηγορία του όπως ο SSD kingston NV3 (SNV3S/500G) PCIe 4.0 NVMe, 500GB από τον MV2 του προηγούμενου μηνύματος;

Καλύτερα σίγουρα θα είναι να πάρεις έναν 2tb nvme στα 110 ευρώ, από το να πετάξεις 55 ευρώ σε έναν HDD 1TB το 2024.και να δώσεις κοντά άλλα τόσα για 500gb nvme. Η αγορά HDD πλέον έχει νόημα για 4, μη σου πω 8 gb και πάνω. Στο είπε και άλλος παραπάνω. 

1 ώρα πριν, lefi είπε

Εν μέρει έχεις δίκιο για τα δύο slot στην μητρική αλλά δεν θα χρειαστώ άλλα.

Επίσης υπάρχει και η παρακάτω επιλογή στην μητρική, τι λέτε;

Gigabyte H610M H V3 DDR4 (Micro ΑΤΧ, 1700, DDR4)

Η μητρική δεν είναι μόνο τα slot. Είναι και το vrm αν μπορεί να αντέξει τον επεξεργαστή σου, τι δυνατότητες δίνει το socket κλπ. Δεν κάνουν οι Η610M μητρικές για εξαπύρηνους και ειδικά οχταπύρηνους. Είναι για να βάλεις έναν 12100, βαριά 12400 και τέλος. Θέλεις άλλη μητρική, b760 τουλάχιστον, δηλαδή ακριβότερη. Και για μένα, θα έλεγα ότι και ο 12700 αυτός καθαυτός είναι ψιλοκακή επιλογή πλέον. 

Αν δεν το κάνει κάποιο άλλο παιδί, θα προτείνω ένα build εγώ σε κάποιες ώρες (τώρα έχω δουλειά) αν σε ενδιαφέρει, παίρνοντας υπόψη και τι ζήτησες, και τα παραπάνω. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lefi είπε

Εν μέρει έχεις δίκιο για τα δύο slot στην μητρική αλλά δεν θα χρειαστώ άλλα.

Επίσης υπάρχει και η παρακάτω επιλογή στην μητρική, τι λέτε;

Gigabyte H610M H V3 DDR4 (Micro ΑΤΧ, 1700, DDR4)

Οπως είπαν και τα παιδιά, η μητρική είναι πολλά περισσότερα και προτιμότερο είναι μια καλή μητρική με χαμηλότερο επεξεργαστή πάρα φθηνιάρικη μητρική με δυνατό επεξεργαστή.

Όσο για τα slot, πότε δεν ξέρεις. Αφού θα σηκώσεις vm θέλεις μνήμη και πυρήνες και σταθερή μητρική. Τα 16gb είναι οριακά καλά για αυτά που το θέλεις, οπότε αν θελήσεις επιπλέον μνήμη στην πορεία θα πρέπει να δώσεις αυτές για να πάρεις μεγαλύτερες. Ενώ αν έχεις επιπλέον θέσεις απλά θα πάρεις δύο ντιμακια ακόμα.

Συν τα vrms, συν την σταθερότητα, συν την υποστήριξη για περισσότερα στο μέλλον.

Δημοσ.

Είδα κάποια χαρακτηριστικά από την b760 δείχνει να έχει δυνατά χαρακτηριστικά για την δουλειά που το θέλω αλλά σύμφωνα με τα σχόλια χρειάζονται για να υποστιρίξει τον επεξεργαστή, τώρα σκεύτομαι, για να μην αυξάνω υπερβολικά το κόστος από που να κόψω για να πάρω 60-70 € ακριβότερη μητρική;

Όσο αφορά τους σκληρούς δίσκους είναι προσωπική μου τακτική να έχω 2 σκληρούς έναν για το λειτουργικό σύστημα και έναν για τα αρχεία (προτατεύει και τα αρχεία από αιφνίδιο format, ναι ξέρω από partition αλλά και πάλι δεν αλλάζω εύκολα μυαλά :-) ).

Δημοσ.

image.png.fac96ef1ee7d51499779a780d40e8e9b.png

532€ μαζί με τη συναρμολόγηση, πλήρεσ μηχάνημα που θα σε βγάλει για πάρα πολλά έτη...

Συμπληρώνεις δίσκο και οθόνη καθώς δεν έχω επιλέξει.

Μερικές συμπληρωματικές πληροφορίες:

5700g, με ενσωματωμένα γραφικά, τιμιότατος και 8 πυρήνες εφόσον θες να σηκώσεις vm

Τα 32gb μνήμης είναι μάλλον αχρείαστα στην περίπτωσή σου, ωστόσο εφόσον θες πολλούς πυρήνες και να σηκώνει κανά vm, δεν είναι κακή επιλογή στο σήμερα

Ο nvme είναι gen4 που ναι δεν υποστηρίζει πλήρως τις ταχύτητές του ο 5700g (pcie gen3), ωστόσο δεν βρήκα κάτι άλλο που να αξίζει τα χρήματά του στο eshop. Επίσης είναι πολύ πιο vfm οι nvme του 1tb αντί των 500gb.

Οθόνη 17" δεν ξέρω αν θα βρεις, είναι δύσκολο μέγεθος, πιθανά να χρειαστεί να κοιτάξεις σε refurbished

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι προτείνετε πολλές συνθέσεις από eshop να έχετε υπόψη ότι το 4-7 ημέρες σημαίνει στην καλύτερη 1 μήνας. Εγώ προσωπικά ακύρωσα την παραγγελία μου με ολόκληρο πύργο στις 25 ημέρες καθώς τα μισά πράγματα έγραφαν αναμονή παραλαβής. Είναι κοροϊδία αυτό που κάνουν. Καλύτερα από σκρουτζ κομμάτι κομμάτι.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...