pskouras Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : Περίπου 1000 με 1500 ευρώ, χωρίς την οθόνη Χρήση υπολογιστή : Καθηγητής σε ΑΕΙ, και θα μπουν αρκετά στατιστικά προγράμματα, επεξεργασίας φωτογραφίας acrobat κλπ. Δεν παίζω παιχνίδια. Θα ήθελα να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, να είναι αθόρυβο και ωραίο για γραφείο (χωρίς πολλά πολλά φρουφρου) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: στατιστικά προγράμματα (SPSS, STATISTICA ΚΛΠ) , επεξεργασίας φωτογραφίας acrobat κλπ, office 365 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. έχω την Dell U2719D, λέω να πάρω άλλη μια παρόμοια για να τις βάλω διπλά -διπλά Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? OXI αλλά θα ήθελα κάτι για το ρεύμα. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα ήθελα από ένα χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν με ενδιαφέρει Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι, έχω από το Ίδρυμα Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από pskouras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Κάτσε ρε σύ, για να πάρεις υπολογιστή, πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός, εκτός αν δεν είσαι σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Και να σου έρθουν προσφορές. Κατά τα άλλα, μόνο το τι να βάλεις μπορεί κάποιος να σου προτείνει, το κατάστημα θα γίνει επιλογή από το πανεπιστήμιο θεωρητικά Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου από thetiesthatbind Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pskouras Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Θα πάω σε κατάστημα και θα μου δώσουν 3 προσφορές απευθείας για να πάει και πιο γρήγορα. Μέχρι τώρα ότι έχουμε πάρει δεν το έχουν χτυπήσει άλλες εκτός από αυτή που έχουμε προσφορά 18 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Κάτσε ρε σύ, για να πάρεις υπολογιστή, πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός, εκτός αν δεν είσαι σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Και να σου έρθουν προσφορές. Κατά τα άλλα, μόνο το τι να βάλεις μπορεί κάποιος να σου προτείνει, το κατάστημα θα γίνει επιλογή από το πανεπιστήμιο θεωρητικά Όπως είπες .. θεωρητικά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pskouras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Κανένας παιδιά.... καμία πρόταση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PerfectParanoia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Είναι λίγο ιδιάζουσα η περίπτωση για αυτό μάλλον δεν έχεις απαντήσεις. Θα κάνω μερικές ερωτήσεις μήπως και υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Επίσης, φιλικά, προτέινω να αλλάξεις τον τίτλο από κουτί Η/Υ σε κάτι του τύπου "Σύνθεση/Στήσιμο σταθερού υπολογιστή για στατιστική". Το "κουτί" παραπέμπει κυριολεκτικά στο εξωτερικό κουτί του Η/Υ και πολλοί ίσως προσπέρασαν το θέμα για αυτόν το λόγο. Κάποιες ερώτησεις τώρα στο θέμα. Σίγουρα μπορείς, στα ίδια χρήματα, να πάρεις κάτι καλύτερο αν στήσεις το PC κομμάτι κομμάτι, αλλά δεν σε ενδιαφέρει το support/εγγύηση; Αν πάρεις κάποιο έτοιμο πλήρες σύστημα από Lenovo/Dell ναι μεν μπορεί να έιναι τεχνικά κατώτερο αλλά λογικά θα έχει 5 χρόνια εγγύηση κλπκλπ. Όταν λες επεξεργασία φωτογραφίας, χρησιμοποιείς πχ Photoshop ή Lightroom; Κάνεις κάποιο render που θα μπορούσε να επωφεληθεί απο κάρτα γραφικών; Επίσης θα σε ενδιέφερε να πειραματιστείς ίσως με νευρωνικά δίκτυα ; Ρωτάω για να εξακριβώσουμε αν έχει κάποιο νόημα να αγοράστεί κάρτα γραφικών ή όχι. Τέλος, τι εννοείς «θα ήθελα κάτι για το ρεύμα.» ; Θα ήθελες κάποιο UPS ή εννοείς πολύμπριζα κλπ Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από PerfectParanoia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Οι αναγκες του συστηματος σας ειναι πολυ ελαφρες για αυτο δεν σας απαντησαν,δεν αξιζει ιδιαιτερα τον κοπο.Με βαση το budget που θα σας επιτρεψουνε, παρτε το πιο ισχυρο και θα ειστε ενταξει για αρκετα χρονια. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από benign Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pskouras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, benign είπε Οι αναγκες του συστηματος σας ειναι πολυ ελαφρες για αυτο δεν σας απαντησαν,δεν αξιζει ιδιαιτερα τον κοπο.Με βαση το budget που θα σας επιτρεψουνε, παρτε το πιο ισχυρο και θα ειστε ενταξει για αρκετα χρονια. Ακριβώς αυτό θέλω... Τώρα χρησιμοποιώ πολλά στατιστικά προγράμματα, το Photoshop ( απλή επεξεργασία φωτογραφιών για μετέπειτα δημοσίευση, όχι κάτι ιδιαίτερο), office 365... Στο μέλλον δεν νομίζω να αλλάξουν πολλά. Αλλά θα περάσουν αρκετά χρόνια για να ξαναπάρω, οπότε θα ήθελα να είναι σταθερό, αξιόπιστο, και αν γίνεται να μπορώ να κάνω μερικές αναβαθμίσεις (πχ σκληρός δίσκος, μνήμες ) Θα ήθελα να μπορώ να έχω πολλά tab ανοιχτά και pdf και office ταυτόχρονα. Ναι θέλω ένα ups γιατί μέσα σε περίπου ένα μήνα έχει κοπεί το ρεύμα κάνα δυο φορές Θα ήθελα, αν γίνεται όχι έτοιμο σύστημα ( έχω την δυνατότητα να πάω σε τοπικό - φιλικό μαγαζί και να μου το φτιάξει ) Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pskouras2 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Μια πρόταση από τα λίγα που έχω διαβάσει... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από pskouras2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PerfectParanoia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, pskouras είπε Θα ήθελα να μπορώ να έχω πολλά tab ανοιχτά και pdf και office ταυτόχρονα. Με τα χρήματα που διαθέτεις κάτι τετοιο δεν είναι πρόβλημα σίγουρα. Θα παραθέσω μια πρόταση σε σύνθεση που θεωρώ ότι θα σε υπέρκαλύψει. Προσπάθησα τα περισσότερα κομμάτια να υπάρχουν σε ένα μαγαζί (πχ το t-support.gr ) κάποια όμως, όπως το κουτί, θα πρέπει να αγοραστούν απο αλλου. Τα link πανε στο skroutz. CPU: AMD Ryzen 7 7700X - 307€ CPU COOLER: Noctua NH-U12A- 120€ MOTHERBOARD: ASRock X670E Steel Legend Wi-Fi - 250€ RAM: Kingston Fury Beast 32GB DDR5 5200 ή Corsair Vengeance 32GB DDR5 5200 - 105€ POWER SUPPLY: Be Quiet Pure Power 12 M 650W 80 Plus Gold - 110€ SSD: Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 - 108€ CASE: Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower - 80€ Σύνολο για πύργο: ~1080€ Αν θέλεις μπορείς να πάς και στον ολοκαίνουριο Ryzen 7 9700X με 398€ αντί 307€ ή/και σε άλλη τόση RAM και να έχουμε σύνολο στον πύργο ~1280€. Τονίζω ότι οι επιλογές αυτές είναι «υπερβολικές» για τις ανάγκες σου και έκανα και κάποιες επιλογές που αφορούν και σε προσωπικές προτιμήσεις (πχ το κουτί, μητρική, ram). Για UPS δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να κάνω πρόταση αλλά κάτι τέτοιο είναι νομίζω υπέραρκετο για τον πύργο, μια οθόνη και router : APC Back-UPS 1200VA - 150€ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pskouras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, PerfectParanoia είπε Με τα χρήματα που διαθέτεις κάτι τετοιο δεν είναι πρόβλημα σίγουρα. Θα παραθέσω μια πρόταση σε σύνθεση που θεωρώ ότι θα σε υπέρκαλύψει. Προσπάθησα τα περισσότερα κομμάτια να υπάρχουν σε ένα μαγαζί (πχ το t-support.gr ) κάποια όμως, όπως το κουτί, θα πρέπει να αγοραστούν απο αλλου. Τα link πανε στο skroutz. CPU: AMD Ryzen 7 7700X - 307€ CPU COOLER: Noctua NH-U12A- 120€ MOTHERBOARD: ASRock X670E Steel Legend Wi-Fi - 250€ RAM: Kingston Fury Beast 32GB DDR5 5200 ή Corsair Vengeance 32GB DDR5 5200 - 105€ POWER SUPPLY: Be Quiet Pure Power 12 M 650W 80 Plus Gold - 110€ SSD: Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 - 108€ CASE: Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower - 80€ Σύνολο για πύργο: ~1080€ Αν θέλεις μπορείς να πάς και στον ολοκαίνουριο Ryzen 7 9700X με 398€ αντί 307€ ή/και σε άλλη τόση RAM και να έχουμε σύνολο στον πύργο ~1280€. Τονίζω ότι οι επιλογές αυτές είναι «υπερβολικές» για τις ανάγκες σου και έκανα και κάποιες επιλογές που αφορούν και σε προσωπικές προτιμήσεις (πχ το κουτί, μητρική, ram). Για UPS δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να κάνω πρόταση αλλά κάτι τέτοιο είναι νομίζω υπέραρκετο για τον πύργο, μια οθόνη και router : APC Back-UPS 1200VA - 150€ Σε ευχαριστώ πολύ, Θα την μελετήσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PerfectParanoia Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, pskouras είπε Σε ευχαριστώ πολύ, Θα την μελετήσω Τίποτα, αν έχεις κάπου ενδιασμούς ή απορία ρώτα ελεύθερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα