Προς το περιεχόμενο

Οι κινηματογράφοι επενδύουν δισεκατομμύρια για να προσελκύσουν ξανά το κοινό

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Περα απο τη φαση της βολτας, αν ειναι να παω σινεμα και να εχω χειροτερη εικονα και ηχο απο αυτο που εχω σπιτι μου, καλυτερα να μη παω καν.

Πλεον ο καθενας μπορει να εχει μια φτηνη oled και μια σαπια ηχομπαρα και να ειναι ικανοποιημενος.

Ποσο μαλλον αν σκασεις κατι παραπανω και φτιαξεις κανονικο home cinema...

Για να λέμε και την πικρή αλήθεια, το Cinema είναι άλλο πράγμα. 

Ενδεικτικά, εγώ έχω και Home Theater (όχι Home Cinema, Theater) με dedicated χώρο, projector 145 ίντσες και ηχεία λίγο καλύτερα απο την σάπια ηχομπάρα. Οταν λέω λίγο εννοώ κοντεύουν να σπάσουν τα μπετά απ'τα μπάσα. Τόσο λίγο. 
Δεν χρειάζεται να αναφέρω τιμές και μηχανήματα. Δεν τις μετράμε εδώ. Απλά το λέω για να μην νομίσεις οτι μιλάω χωρίς εμπειρία. 

Ε δεν έχει καμία σχέση το σπίτι με το σινεμά. Μην τρελαθούμε. Μέρα με την νύχτα. 
Αρκεί το σινεμά να είναι τυπικά ΚΑΛΟ. Αν είναι κατα διαόλου άστα βράστα. 
Σε ένα καλό σινεμά η εμπειρία είναι 150 φορές καλύτερη, ακόμα και απο ένα σοβαρό Home Theater Setup. Εκτός αν φτάσεις στην κατηγορία Home Theater που κοστίζουν όσο ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. :) 

Τέλος, γενικά για το θέμα, κι εγώ έχω ελαττώσει αρκετά το σινεμά, και δεν είναι λόγω των Streaming Services. Δεν έχω καμία και ούτε θα ξαναπληρώσω καμία αν συνεχίσουν έτσι. Προτιμώ τις θάλασσες ;) και γι'αυτό τον λόγο έστησα και δικό μου server με διπλάσιο κατάλογο απο αυτόν του νέτφλις. 
Έχω ελαττώσει το σινεμά λόγω της έλλειψης καλών ταινιών.
Απο εκεί και πέρα όμως, οταν μια ταινία φαίνεται πως ΑΞΙΖΕΙ, θα πάω να πληρώσω να την δω και να την απολαύσω. 
10άρικο για woke κωμωδίες δεν πάω να δώσω. Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από bonamin
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, bonamin είπε

Για να λέμε και την πικρή αλήθεια, το Cinema είναι άλλο πράγμα. 

Ενδεικτικά, εγώ έχω και Home Theater (όχι Home Cinema, Theater) με dedicated χώρο, projector 145 ίντσες και ηχεία λίγο καλύτερα απο την σάπια ηχομπάρα. Οταν λέω λίγο εννοώ κοντεύουν να σπάσουν τα μπετά απ'τα μπάσα. Τόσο λίγο. 
Δεν χρειάζεται να αναφέρω τιμές και μηχανήματα. Δεν τις μετράμε εδώ. Απλά το λέω για να μην νομίσεις οτι μιλάω χωρίς εμπειρία. 

Ε δεν έχει καμία σχέση το σπίτι με το σινεμά. Μην τρελαθούμε. Μέρα με την νύχτα. 
Αρκεί το σινεμά να είναι τυπικά ΚΑΛΟ. Αν είναι κατα διαόλου άστα βράστα. 
Σε ένα καλό σινεμά η εμπειρία είναι 150 φορές καλύτερη, ακόμα και απο ένα σοβαρό Home Theater Setup. Εκτός αν φτάσεις στην κατηγορία Home Theater που κοστίζουν όσο ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. :) 

Τέλος, γενικά για το θέμα, κι εγώ έχω ελαττώσει αρκετά το σινεμά, και δεν είναι λόγω των Streaming Services. Δεν έχω καμία και ούτε θα ξαναπληρώσω καμία αν συνεχίσουν έτσι. Προτιμώ τις θάλασσες ;) και γι'αυτό τον λόγο έστησα και δικό μου server με διπλάσιο κατάλογο απο αυτόν του νέτφλις. 
Έχω ελαττώσει το σινεμά λόγω της έλλειψης καλών ταινιών.
Απο εκεί και πέρα όμως, οταν μια ταινία φαίνεται πως ΑΞΙΖΕΙ, θα πάω να πληρώσω να την δω και να την απολαύσω. 
10άρικο για woke κωμωδίες δεν πάω να δώσω. Ευχαριστώ. 

σωστος.

ενα αλλο benefit του σινεμα που ειναι "κρυφο" ειναι η αδυναμια σου να σταματησεις την ταινια. υποσυνείδητα σε αναγκάζει να μεινεις καθηλωμενος εκει να προσεχεις. σε βαζει στην ταινια μεσα θελοντας και μη.

• Like 3

3 ώρες πριν, Arkin είπε

Τσεκαρε the father τσεκαρε next sohee. Και μπορώ να σου αναφέρω άλλες 100 της τελευταίας χρονιάς που για μένα είναι αριστουργήματα από ευρωπαϊκό αλλά και ιρανικό Ινδικο κορεάτικο κινηματογράφο που οι περισσότεροι θα σνόμπαραν δυστυχώς. Ταινίες υπάρχουν απλά βρίσκονται στην αφάνεια. 

Μισό.  Παίζουν αυτές οι ταινίες σε σινεμά? Bytheway ινδικά και κορεατικά βλέπω πολύ ευχάριστα... Αλλά παίζουν σινεμά αυτές οι ταινίες? Εννοώ στα ελληνικά σινεμά.  Έχω πολλές δεκαετίες να πάω σινεμά για αυτό ρωτάω.  Μόνο Avatar, avengers και τέτοιες ταινίες έχω πάει σινεμά μόνο για ήχο και 3D... 

24 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

σωστος.

ενα αλλο benefit του σινεμα που ειναι "κρυφο" ειναι η αδυναμια σου να σταματησεις την ταινια. υποσυνείδητα σε αναγκάζει να μεινεις καθηλωμενος εκει να προσεχεις. σε βαζει στην ταινια μεσα θελοντας και μη.

Και αυτό ισχύει. :)

9 ώρες πριν, oldnew είπε

Σε λιγα χρονια προβλέπω το μεσο σπίτι να εχει 120 ιντσες oled (ή εστω καλη lcd).  Μαύρες μέρες έρχονται για τα σινεμά. Μάλλον θα γίνουν σουπερμάρκετ. 

Μάλλον ξενοδοχεία.

https://www.ethnos.gr/culture/article/295285/intealoistorikoskinhmatografoskleineioristikametaapo102xroniatitloiteloysmepulpfiction

Δυστυχώς στην χώρα μας απαξιώθηκαν όταν κάποτε τα θετικά σινεμά ήταν όαση δροσιάς. Τώρα όλοι μένουμε σπίτι και απέχουμε κοινωνικά 

Α, ναι! Γιατί προφανώς αυτό που χρειάζονται οι κινηματογράφοι για να προσελκύσουν το κοινό είναι... γήπεδα pickleball και διαδρομές με συρματόσχοινο! Λες και το πρόβλημα είναι ότι οι millennials και η Gen Z βαριούνται να κάθονται για 2 ώρες και να παρακολουθούν μια ταινία.

Εμείς οι παλιοί πηγαίναμε σινεμά για να δούμε ΤΑΙΝΙΕΣ, όχι για να παίξουμε μπόουλινγκ! Αλλά φαίνεται πως η νέα γενιά έχει το attention span μύγας και χρειάζεται συνεχή διέγερση. Τι θα κάνουν μετά; Θα βάλουν τσουλήθρες δίπλα στα καθίσματα για όσους βαριούνται στη μέση της ταινίας;

Ίσως θα έπρεπε απλά να επενδύσουν σε καλύτερες ταινίες αντί να μετατρέπουν τους κινηματογράφους σε λούνα παρκ. Αλλά όχι, ας ρίξουμε 2,2 δις για να φτιάξουμε αίθουσες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, γιατί προφανώς αυτό λείπει από την κινηματογραφική εμπειρία!

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ποιότητα του κινηματογράφου πέφτει. Όταν το κοινό-στόχος είναι άτομα που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια ταινία χωρίς να παίζουν pickleball στα διαλείμματα, τι να περιμένεις;

• Like 1

14 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Το άρθρο μιλάει για την Αμερική αλλά προφανώς τα ίδια συμβαίνουν παντού. Εγώ που είμαι από Σέρρες θεωρώ ότι δεν υπάρχει καν σινεμά στις Σέρρες. Ότι πιο απαρχαιωμένο σε εξοπλισμό και η αίθουσα λάθος φτιαγμένη, δεν είναι τόσο αμφιθεατρική όσο πρέπει.

Δύο~τρεις φορές στην ζωή μου πήγα και το σκυλομετάνοιωσα εκτός από μία φορά. Την πρώτη εκεί που έκατσα η μπροστινή μου φρόντισε να κάνει ντομάτα το μαλλί σαν τα teletubby και στα @@ της όλα, ο από πίσω μου είχε ξαπλώσει λες και καθόταν σε chaise longue ψυχολόγου, οπότε να τεντωθώ δεν μπορούσα γιατί μου έλεγε ο από πίσω να κάνω λίγο πιο κάτω και η μπροστά φρόντισε να φορέσει τον πύργο του Άιφελ στο κεφάλι της. Αυτό έγινε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια.

Πριν μία δεκαετία πήγα για χάρη του ανιψιού μου. Μπήκαμε και περιμέναμε για ποπ κορν λες και ήμασταν στην ΕΣΣΔ και περιμέναμε στην ουρά για ψωμί, ΔΕΚΑ ώρες. Η ταινία είχε ξεκινήσει και έστειλα τον ανιψιό να βλέπει όσο εγώ περίμενα. Μέσα στην αίθουσα χαμός, γιατί αρκετοί έστειλαν τα παιδιά τους και περίμεναν κι αυτοί να πάρουν ποπ κορν και όταν ήταν να πάνε μέσα φώναζαν να τους βρουν. Τόσος θόρυβος, τόση ανοργανωσιά πρώτη φορά βλέπω απορώ τι πληρώσαμε τόσα λεφτά.

Πλέον εκτός από την τηλεόραση έχω κι έναν προτζέκτορα 1080p καλούτσικο, αν θέλουμε να δούμε ταινία ο φίλος μας ο YIFY θα μας την στείλει τσαμπέ και καθόμαστε με την άνεσή μας στο σαλόνι μας και τρώμε τηγανητές πατάτες, κοτομπουκιές, ποπ κορν αναψυκτικό/ποτό ότι θέλουμε και δεν μας βγαίνει ο κούκος αηδόνι.

~~

Το ΜΟΝΟ που αξίζει να δεις σε κινηματογράφο είναι ξεκαρδιστική κωμωδία. Γιατί γίνεται ο χαμός από τα γέλια κάτω και σε συνεπαίρνει. Είδαμε το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο και είχαμε κατουρηθεί από τα γέλια, ακριβώς η ίδια ταινία στο σπίτι μας δεν είχε τόση φάση, ήταν η μόνη φορά που απόλαυσα κινηματογράφο.

Στις Σέρρες πλέον αξίζει ο θερινός κινηματογράφος στην κοιλάδα και αυτό λόγω της όλης εμπειρίας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/09/2024 at 04:00, trackbytrack said:

Στις Σέρρες πλέον αξίζει ο θερινός κινηματογράφος στην κοιλάδα και αυτό λόγω της όλης εμπειρίας

Δεν είχα ιδέα ότι έχουμε θερινό κινηματογράφο στις Σέρρες. Σε ποιο σημείο είναι;

Επεξ/σία από Diavolos666

9 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Μισό.  Παίζουν αυτές οι ταινίες σε σινεμά? Bytheway ινδικά και κορεατικά βλέπω πολύ ευχάριστα... Αλλά παίζουν σινεμά αυτές οι ταινίες? Εννοώ στα ελληνικά σινεμά.  Έχω πολλές δεκαετίες να πάω σινεμά για αυτό ρωτάω.  Μόνο Avatar, avengers και τέτοιες ταινίες έχω πάει σινεμά μόνο για ήχο και 3D... 

Έχεις δίκιο εδώ εγώ κυρίως μίλησα για πιο γενικα στο θέμα ταινιών όχι τόσο cinema απλά τι βλέπει ο κόσμος οπότε και τι προσπαθούν να δώσουν τα στούντιο. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/09/2024 at 15:55, kurkosdr said:

Πάντως το άρθρο δεν αναφέρεται στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική, όπου το μέσο εισιτήριο είναι 11 δολάρια και το 3D το χρεώνουν έξτρα και μπορεί να φτάσει τα 16 δολάρια. Προφανώς όταν ο κόσμος βλέπει τέτοιες τιμές, και με τις ταινίες να φτάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες στα τορρεντάδικα στις υπηρεσίες streaming, "μαζεύεται" και δεν ξοδεύει για εισιτήρια σινεμά. Υπάρχει και μια κρίση που καραδοκεί στη γωνία, όλο ειδήσεις για μειώσεις προσωπικού ακούμε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι μεγαλες εταιριες ειναι παντου τωρα και εχουν σιγουρακι οτι θα ειχαν επιστροφη στις μεγαλες αιθουσες .... Για αλλη μια φορα ειναι βαθια νυχτωμενοι και αποκομενοι απο τη πραγματικοτητα ... Και εδω νομιζω τα χρεωνουν extra στις διανομες . Τουλαχιστο στο θερινο μπορεις να ανασανεις γιατι στο κορναρο εσκαγες απο τη ζεστη ουτε κλιμα δε δουλευε σωστα  γμο τα imax τους που εχουν σαπισει τοσα χρονια ασυντηρητα ..... και δεν ειναι1998 να παμε ολοι να δουμε τον Τιτανικο :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Στις 23/9/2024 στις 8:15 ΜΜ, vagos789 είπε

4D ταινια θα πηγαινα να δω

Ισχύει, έχουν όλα τα Βαλκάνια κινηματογράφους με 4D αίθουσες αλλά εμείς κλασικά χρόνια πίσω. Οι μόνες υλοποιήσεις που έχουν γίνει είναι από κάτι Allou Fun Park ή μενομωνένες εκδηλώσεις που σου προσφέρουν μια παρόμοια 4D εμπειρία για 5-10 λεπτά, όχι για φουλ ταινία και όχι για πολύ κόσμο ταυτόχρονα.

Από την άλλη βέβαια, με τον κινηματογράφο παντού να βουλιάζει και το 3D να έχει αποτύχει ως τρόπος διασκέδασης, ποιος θα βρεθεί να επενδύσει σε 4D αίθουσες? Όπου οι θεατές θα πρέπει μετά να πληρώνουν 15 ευρώ εισιτήριο (στην καλύτερη), δεν θα μπορούν να τρώνε και ΚΥΡΙΩΣ δεν θα μπορούν να χαζεύουν ανενόχλητοι στα κινητά τους κατά τη διάρκεια της προβολής. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση πως θα βγαίνουν ταινίες που θα βλέπονται, και θα είναι γυρισμένες με την αντίστοιχη τεχνολογία...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...