Προς το περιεχόμενο

Οι κινηματογράφοι επενδύουν δισεκατομμύρια για να προσελκύσουν ξανά το κοινό

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι πολύ πιθανό το σινεμά να έχει ήδη πεθάνει και απλά να ζούμε τα τελευταία του. Είναι ενδεικτικό και το πόσες αίθουσες στην Αθήνα έχουν κλείσει. Το θέμα δεν είναι τόσο ότι είναι ακριβό το σινεμά, όσο το ότι είναι συγκριτικά πολύ φτηνό το streaming σε συνδιασμό με την απουσία αξιόλογων ταινιών.

Παλιότερα για να έχεις επιλογή ταινίας εκτός σινεμά, περίμενες πότε θα βγει σε dvd ή αν ήσουν ψαγμένος πότε θα την κατεβάσεις και η ποιότητα που την έβλεπες απείχε πολύ από την αίθουσα. Οπότε το να δεις μια νέα ταινία στο σινεμά ήταν κάτι διαφορετικό. Τώρα έχει τόσο υλικό στο streaming που οι περισσότεροι δεν ασχολούνται. Βέβαια το νέο υλικό στις πλατφόρμες είναι κατά 90% σαβούρα, αλλά και οι ταινίες στις αίθουσες δεν πάνε πίσω. Μάλλον βαρέθηκε ο κόσμος να βλέπει τα ίδια και τα ίδια.

Όταν αλλάξει πρακτικές το Χόλιγουντ, θα επιστρέψει ο κόσμος στις αίθουσες... αν έχει απομείνει καμία.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να προσθέσω την φωνή μου σε αυτούς που ζητάνε καλές ταινίες.

Φέτος ήταν πάνω από δέκα φορές που μπήκα στην ιστοσελίδα του village να βρω μια ταινία που θα μου έκανε κλικ να την δω, και δεν κατάφερα να βρω ούτε μία. Ήμουν έτοιμος να πάω να χαλάσω το πενηντάρικο που χαλάω κάθε φορά όταν πάω με την καλή μου να δούμε μια ταινία, και απλά δεν είχαν προϊόν να μου δώσουν! Σαβούρα-σαβούρα-σαβούρα, με τόσες αίθουσες και να μην έχουν μία (1) καλή ταινία (για τα γούστα μου), να δω. Και δεν είναι ότι βλέπω μόνο Ταρκόφσκι και Σκορτσέζε...

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το άρθρο δεν αναφέρεται στην Ελλάδα αλλά στην Αμερική, όπου το μέσο εισιτήριο είναι 11 δολάρια και το 3D το χρεώνουν έξτρα και μπορεί να φτάσει τα 16 δολάρια. Προφανώς όταν ο κόσμος βλέπει τέτοιες τιμές, και με τις ταινίες να φτάνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες στα τορρεντάδικα στις υπηρεσίες streaming, "μαζεύεται" και δεν ξοδεύει για εισιτήρια σινεμά. Υπάρχει και μια κρίση που καραδοκεί στη γωνία, όλο ειδήσεις για μειώσεις προσωπικού ακούμε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Επεξ/σία από kurkosdr

3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ταινιών της προκοπής και όχι ο εξοπλισμός.

Μια χαρα υπάρχουν ταινίες της προκοπής αλλά το 90% τις σνομπάρει γιατί δεν έχουν εφέ οι πολύ γνωστούς ηθοποιούς. Ενώ έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Έχει χαθεί το νόημα για πιο λόγο βλέπει κάποιος μια ταινία. 

• Thanks 1

οπως ειπωθηκε το προβλημα ειναι οι ταινιες.και οταν λεμε ταινιες ενοουμε  νεες ιστοριες,νεα σεναρια οχι νεα τεχνολογια και εφε.

θυμαμαι τις καλες μερες του '90, '00ς δνε ηξερες καεθ εβδομαδα ποια ταινια να πρωτοδεις?τοτε παραπονιοσουν οτι δνε εφταναν τα χρηματα για να τις δεις ολες.

θεωρω οτι δνε φταιει το στριμιγκ. μια παρεα θελει να παει να δει ταινια,ειναι σχετικα φθηνη με τις προσφορες που εχουν καποιες μερες μεσα στην εβδομαδα,τα φοιτητικα κ.λ.π. δεν υπαρχει κατι νεο και καλο. ποιος νεος θα πηαγαινε να δει το πρασινο βιβλιο τωρα? ολοι θα πηγαιναν σε ενα ανιμεσιον η' κομικ για δραση.ειναι και λιγο σημεια των καιρων,κουλτουρας,προωθουνται χαζομαρες που ο κοσμος τις υιοθετει.

η βιομηχανια του σινεμα δινει και ο κοσμος δεχεται αντι να αρνειται να παει.ετσι συνεχιζει να δινει τα ιδια.εχει χαθει και ο ρομαντισμος,το νεο στην ζωη μας.αυτο το βλεπεις σε ολες τις τεχνες αλλα και στον σχεδιασμο,στην φαντασια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι είναι αδύνατον να πάω σε κινηματογράφο γιατί όποτε πήγα με πέταξαν έξω με τις κλωτσιές: στις κωμωδίες έκλαιγα στα δράματα γελούσα και στις περιπέτειες ροχάλιζα, (εγώ φταίω που είναι μάπα οι ταινίες τους;). 

Επεξ/σία από Fotoalexandros

5 ώρες πριν, tombyraider13 είπε

Σεβαστό και κατανοητό πολλοί να περιμένουν να βγούνε οι ταινίες στις streaming platforms για οικονομία και για να δούνε ταινία με την ησυχία τους, καθώς πολύ συχνά άλλοι θεατές κάνουν φασαρία και δεν σε αφήνουν να βυθιστείς στην ταινία που παρακολουθείς. Και εγώ άλλωστε το ίδιο κάνω, περιμένω πολλές μέσω streaming platforms, αλλά όταν υπάρχει ταινία που περιμένω καιρό, όπως το The boy and the heron του σπουδαίου Miyazaki και του θρυλικού στούντιο Ghibli, -ένα παράδειγμα δίνω-, γενικά μια ταινία που περιμένω και αναμένω πολλά από αυτήν, η εμπειρία του κινηματογράφου είναι ασύγκριτη, ειδικά αν πας στην τελευταία βραδινή προβολή της ημέρας, που συνήθως έχει και λιγότερα άτομα, για να την απολαύσεις με την ησυχία σου!

Απαραίτητο και επιβεβλημένο οι αλυσίδες κινηματογράφων που προχωρούν σε αναβάθμιση των συστημάτων προβολής laser και των ηχητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην τοποθέτηση πιο άνετων καθισμάτων και τη βελτίωση του κλιματισμού και του φωτισμού, αλλά τα γήπεδα pickleball, αίθουσες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, διαδρομές με συρματόσχοινο (zipline) και μπόουλινγκ, είναι συμπληρωματικά φρου-φρου, που σε άλλους θα αρέσουν, για εμένα άνευ ουσίας imho...

Ο κινηματογράφος, δεν χρειάζεται να γίνει πολυχώρος ψυχαγωγίας, αρκεί να αναβαθμίζεται λειτουργικά για να αποδίδει τα μέγιστα η εκάστοτε ταινία στον θεατή της, ώστε να σέβεται αφενός τον θεατή που πληρώνει, αφετέρου τους δημιουργούς της ταινίας, για να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο πιστά στον θεατή την εμπειρία βίωσης της και τα μηνύματα της, όπως στοχεύουν οι δημιουργοί της. Έτσι, imho καλοδεχούμενη και ευκταία η αναβάθμιση της ποιότητας των αιθουσών προβολής, αλλά η δημιουργία πολυχώρων ψυχαγωγίας νιώθω πως είναι κενή περιεχομένου...

Οι αλυσίδες το κυριότερο που χρειάζεται να τηρούν πάντα, είναι πλήρως λειτουργικές και αναβαθμισμένες αίθουσες προβολής, -εννοείται καθαρές-, για να ξανακερδίσουν το κοινό που έχασαν ώστε να ξαναρχίσει να  πηγαίνει να παρακολουθεί ταινίες στο ναό της έβδομης τέχνης!

Τι τηλεόραση έχεις σπίτι σου αν επιτρέπεται?

Εγώ δεν πηγαίνω κινηματογράφο γιατί εξαρχής δεν μπορώ τα 24fps (θέλω smooth 60fps ή 120fps όπως το Gemini Man) και 2ον δεν βγαίνουν πολλές καλές ταινίες

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Μια χαρα υπάρχουν ταινίες της προκοπής αλλά το 90% τις σνομπάρει γιατί δεν έχουν εφέ οι πολύ γνωστούς ηθοποιούς. Ενώ έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Έχει χαθεί το νόημα για πιο λόγο βλέπει κάποιος μια ταινία. 

Για πες μια.  Του Λάνθιμου να υποθέσω για παράδειγμα?

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά.  Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη και θέλω.  Αυτό που σε συγκινεί, σε βυθίζει και στο τέλος λες θέλω να το ξαναδώ μπορεί σε κάποιο άλλο να είναι εμετικό. 

Εγώ για παράδειγμα η κουλτούρα και η "τέχνη" η αφηρημένη μου προκαλεί αηδία και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στα πρώτα 10 λεπτά αντιλαμβάνομαι τι παίζει και το προχωράω γρήγορα να δω μήπως κάνω λάθος.  Στο 99% δεν κάνω.  Προτιμώ λοιπόν ρεαλισμό στο παραμύθι σε ταινίες φαντασίας που είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία και γενικά προχωρημένα εφέ που θα με βυθίσουν και θα ξεχάσω την καθημερινότητα.  Αυτό είναι και το νόημα.  Οι ταινίες είναι τροφή για το μυαλό. 

Τώρα αν τα σινεμά αναβαθμιστούν και φτάσουν την ποιότητα της OLED (χλωμό), την άνεση του σαλονιού και την ευελιξία του σπιτιού τι να πω μάκαρι αλλά χλωμό το βλέπω.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Αμερική δισεκατομμύρια για να ξαναπάμε σινεμά και Ελλάδα τα odeon 50 λεπτά έξτρα χρέωση ανά εισιτήριο, επειδή το κλείνεις μέσω ίντερνετ

Επεξ/σία από morfeas-dsl-
  • Haha 4

υπάρχουν πλέον τηλεοράσεις τόσο μεγάλες και με καλό ήχο που πλέον δεν χρειάζεται να πας σινεμά το σινεμά έρχεται σε εσένα και αράζεις το κορμάκι σου στον κάναμε με την μπύρα 1.5 ευρώ και 1.2 pop corn απο σούπερ μάρκετ και ότι άλλο θέλεις, πας τουαλέτα όποτε θέλεις και επίσης κάνεις και οτι θελεις με το αμόρε αγκαλιά 

Γενικά έχω μεγαλώσει με σινεμά και το λατρεύω. Είτε είναι Star Wars είτε είναι καμία γαλλική κοινωνική ταινία, δεν έχει σημασία. Το σινεμά έχει την δύναμη να σε τραβήξει και να σε καθηλώσει για 2 ώρες σε κάτι διαφορετικό απο την καθημερινότητά σου. όπως ανέφεραν κύριοι παραπάνω τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα εξής:

1. Έλλειψη ιδεών για κάτι πιο καινούργιο, φόβος των στούντιο να ρισκάρουν σε αχαρτογράφητα νερά και να βγάλουν καινούργια IPs πέραν απο τα sequel, trequel kai ούτω καθεξής....

2. Τρομερά μικρό attention span των παιδιών. Σας μιλάω απο εμπειρία, ως πατέρας 2 αγοριών στην εφηβεία, λόγω των ταχύτατων ρυθμών των social media, τα παιδιά δεν έχουν υπομονή. Πρέπει κατι να είναι ΠΟΛΥ κοντά στα ενδιαφέροντά τους ώστε να αφεθούν στην εμπειρία μιας 2ωρης ταινίας. Π.χ. είδαμε Deadpool3 το καλοκαίρι, το είδαν και τους άρεσε. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, θεωρώ θα ήταν μεγάλο στοίχημα να καθήσουν να του δώσουν σημασία. 

Δυστυχώς ο κόσμος αλλάζει, η αντίληψη των νέων ανθρώπων είναι διαφορετική απο την δική μας των λίγο πιο μεγάλων, και στην λογική του Hollywood του "πιο πολύ και ας είναι σαβούρα με λίγο woke springling on the side", δεν γίνεται δουλίτσα. Σέβομαι τον κόσμο όλο και τις εκάστοτε αντιλήψεις του. Αλλά.... Ας μήν έχει ο Batman απαραίτητα υπαρξιακά προβλήματα, ας μην έχουμε πρόβλημα με τα λιγοστά καύσιμα στο Star Wars (επεισόδιο 8), ας βοηθήσουμε με το escapism που είναι ενα απο τα μεγαλύτερα ατού του κινηματογράφου να πηγαίνουμε για 2 ώρες εύκολα to a long time ago, in a galaxy far far away....

• Like 2

1 ώρα πριν, georgiosmag είπε

Για πες μια.  Του Λάνθιμου να υποθέσω για παράδειγμα?

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά.  Δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη και θέλω.  Αυτό που σε συγκινεί, σε βυθίζει και στο τέλος λες θέλω να το ξαναδώ μπορεί σε κάποιο άλλο να είναι εμετικό. 

Εγώ για παράδειγμα η κουλτούρα και η "τέχνη" η αφηρημένη μου προκαλεί αηδία και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στα πρώτα 10 λεπτά αντιλαμβάνομαι τι παίζει και το προχωράω γρήγορα να δω μήπως κάνω λάθος.  Στο 99% δεν κάνω.  Προτιμώ λοιπόν ρεαλισμό στο παραμύθι σε ταινίες φαντασίας που είναι και η αγαπημένη μου κατηγορία και γενικά προχωρημένα εφέ που θα με βυθίσουν και θα ξεχάσω την καθημερινότητα.  Αυτό είναι και το νόημα.  Οι ταινίες είναι τροφή για το μυαλό. 

Τώρα αν τα σινεμά αναβαθμιστούν και φτάσουν την ποιότητα της OLED (χλωμό), την άνεση του σαλονιού και την ευελιξία του σπιτιού τι να πω μάκαρι αλλά χλωμό το βλέπω.  

Τσεκαρε the father τσεκαρε next sohee. Και μπορώ να σου αναφέρω άλλες 100 της τελευταίας χρονιάς που για μένα είναι αριστουργήματα από ευρωπαϊκό αλλά και ιρανικό Ινδικο κορεάτικο κινηματογράφο που οι περισσότεροι θα σνόμπαραν δυστυχώς. Ταινίες υπάρχουν απλά βρίσκονται στην αφάνεια. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...