Προς το περιεχόμενο

Οι κινηματογράφοι επενδύουν δισεκατομμύρια για να προσελκύσουν ξανά το κοινό

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το άρθρο μιλάει για την Αμερική αλλά προφανώς τα ίδια συμβαίνουν παντού. Εγώ που είμαι από Σέρρες θεωρώ ότι δεν υπάρχει καν σινεμά στις Σέρρες. Ότι πιο απαρχαιωμένο σε εξοπλισμό και η αίθουσα λάθος φτιαγμένη, δεν είναι τόσο αμφιθεατρική όσο πρέπει.

Δύο~τρεις φορές στην ζωή μου πήγα και το σκυλομετάνοιωσα εκτός από μία φορά. Την πρώτη εκεί που έκατσα η μπροστινή μου φρόντισε να κάνει ντομάτα το μαλλί σαν τα teletubby και στα @@ της όλα, ο από πίσω μου είχε ξαπλώσει λες και καθόταν σε chaise longue ψυχολόγου, οπότε να τεντωθώ δεν μπορούσα γιατί μου έλεγε ο από πίσω να κάνω λίγο πιο κάτω και η μπροστά φρόντισε να φορέσει τον πύργο του Άιφελ στο κεφάλι της. Αυτό έγινε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια.

Πριν μία δεκαετία πήγα για χάρη του ανιψιού μου. Μπήκαμε και περιμέναμε για ποπ κορν λες και ήμασταν στην ΕΣΣΔ και περιμέναμε στην ουρά για ψωμί, ΔΕΚΑ ώρες. Η ταινία είχε ξεκινήσει και έστειλα τον ανιψιό να βλέπει όσο εγώ περίμενα. Μέσα στην αίθουσα χαμός, γιατί αρκετοί έστειλαν τα παιδιά τους και περίμεναν κι αυτοί να πάρουν ποπ κορν και όταν ήταν να πάνε μέσα φώναζαν να τους βρουν. Τόσος θόρυβος, τόση ανοργανωσιά πρώτη φορά βλέπω απορώ τι πληρώσαμε τόσα λεφτά.

Πλέον εκτός από την τηλεόραση έχω κι έναν προτζέκτορα 1080p καλούτσικο, αν θέλουμε να δούμε ταινία ο φίλος μας ο YIFY θα μας την στείλει τσαμπέ και καθόμαστε με την άνεσή μας στο σαλόνι μας και τρώμε τηγανητές πατάτες, κοτομπουκιές, ποπ κορν αναψυκτικό/ποτό ότι θέλουμε και δεν μας βγαίνει ο κούκος αηδόνι.

~~

Το ΜΟΝΟ που αξίζει να δεις σε κινηματογράφο είναι ξεκαρδιστική κωμωδία. Γιατί γίνεται ο χαμός από τα γέλια κάτω και σε συνεπαίρνει. Είδαμε το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο και είχαμε κατουρηθεί από τα γέλια, ακριβώς η ίδια ταινία στο σπίτι μας δεν είχε τόση φάση, ήταν η μόνη φορά που απόλαυσα κινηματογράφο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όσο πολλές ταινίες είναι μέτριες και χειρότερα, όσο οι αίθουσες έχουν αυτά τα χάλια από πλευράς εξοπλισμού και θεατών, θα πηγαίνω σινεμά μόνο για πολύ επιλεγμένες ταινίες, τις άλλες σπίτι μου.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα εισιτήρια στα σινεμά έχουν πάει και αυτά στο θεό.
Για τους περισσότερους το σινεμά θα συνδιαστεί με βόλτα, ψώνια, φαγητό κλπ.
Αν τώρα πάς π.χ. σε ένα Village (που θεωρείται το "καλό" σινεμά), μόνο το εισιτήριο έχει 9.50 στην απλή αίθουσα, στριμωγμένος με τους διπλανούς και χωρίς κάποια έξτρα παροχή.

Με τα streaming platforms τώρα, δινεις πάνω-κάτω τα ίδια για να είσαι στον χώρο που έχεις διαμορφώσει εσύ στις δικιές σου ανάγκες (οι ταινιό-φιλοι κυρίως).
Για να τραβίξουν πίσω τέτοιο κόσμο, άποψή μου, θα ήταν να κάνουν τις αιθούσες πιο δελεαστικές (χωρίς να σου πάει το εισιτήριο στα 15 ευρώ) από το σαλόνι του κόσμου αυτού.
Αυτό σημαίνει όχι μονο καλύτερη τεχνολογία σε ήχο και εικόνα αλλά να είναι και πίο άνετα οι θέσεις, να σου δίνει ίσως δώρο ένα αναψικτικό, ίσως κανα μίνι στάντ στην πλάτη του μπροστινού να ακουμπάς τα 3 ποπ-κόρν και 2 άατσος που πήρες (το παρατράβηξα :P ). Λέω εγώ τώρα.... 

Κάτι που σίγουρα θα μου άρεσε προσωπικά θα ήταν να έχει αίθουσες/προβολές μονο κάποιας ηλικίας και πάνω. Ώστε να μπορείς να απολαύσεις την ταινία που πλήρωσες να δείς χώρις την συνεχή φασαρία της πιτσιρικαρίας.

Επεξ/σία από fibs
  • Like 1

21 minutes ago, koutsis said:

Σου αρεσαν τα deadpool και twisters? Εγώ τα βρήκα κάτω του μετρίου...

Θα μπορούσαν να είναι καλύτερες θα πω. Δεν λέω instant classic, αλλά θα περάσεις καλά. Μακάρι για όλες τις υπόλοιπες του καλοκαιριού, να λέγαμε το ίδιο.

Σε λιγα χρονια προβλέπω το μεσο σπίτι να εχει 120 ιντσες oled (ή εστω καλη lcd).  Μαύρες μέρες έρχονται για τα σινεμά. Μάλλον θα γίνουν σουπερμάρκετ. 

• Like 3
  • Haha 1

Μόνο θερινό & early χειμερινές προβολές κατά προτίμηση σε μέρες μειωμένου εισιτηρίου..

Το πρόβλημα είναι οι ταινίες (& δευτερευόντως ο κόσμος), όχι τόσο οι αίθουσες (που φυσικά & χρήζουν ανακαίνισης οι περισσότερες..)

Πλέον μόνο θερινό, αραχτός με το ποτάκι μου... 

Έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες blockbuster έρχονται στα θερινά, και με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες είναι ανοιχτά τουλάχιστον 6-7 μήνες...

• Like 1

καθε μα καθε μα καθε φορα που βγαινει καλη ταινια τα σινεμα ΞΕΣΚΙΖΟΝΤΑΙ στα εισιτηρια. οποιος ασχολειται να χαζευει box office το ξερει αυτο ηδη. ο εξοπλισμος εχει μικρη εως ελαχιστη σημασια. οι πελάτες κυριολεκτικα δεν δινουν δεκαρα για αναλυσεις και ηχους. η πλειοψηφια ειναι νεαρα ατομα που θελουν να κανουν το ραντεβου τους, να περασουν το βραδυ τους, να βγουνε παρεα 4-5-6 ατομα να γουσταρουν, να μασουλησουν κανα ποπ κορν κτλ. 

• Like 5
  • Thanks 1

Το σινεμά το λατρεύω και πήγαινα πάντα για την εμπειρία, όχι τόσο για την ταινία.

Τελευταία χρόνια το έχω περιορίσει. Πρώτος λόγος, ότι νιώθω πως τα 3/4 των ταινιών που φέρνει είναι ή κάποιου... σύμπαντος (DC, Marvel κτλ) ή κάποια τρόμου. Δεύτερον, ότι η εμπειρία καταστρέφεται από την πιτσιρικαρία αλλά και τους ενήλικες κάφρους που κάνουν φασαρία ή παίζουν με τα κινητά τους γιατί έχουν μηδενικό attention span ή ενδιαφέρον για την ταινία. Ο τρίτος λόγος, λιγότερο σημαντικός αλλά υπάρκτός είναι το κόστος - εισιτήριο μαζί με ένα σνακ είναι 10€, και αν το κάνεις δυο ή παραπάνω φορές τον μήνα αρχίζει να γίνεται ένα ποσό συγκρίσιμο με άλλα πάγια έξοδα.

• Like 3

Υπάρχουν ωραίοι δημοτικοί κινηματογράφοι που έχουν 5€ κάοιες καθημερινές και κάποιες άλλες 2 εισιτήρια με 7€. Έχω δει άπειρες ταινιούλες έτσι

• Like 1

Μονο εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους υπόλοιπους θεατές σε ένα σινεμά? Οκ μπορεί να μιλήσει κανένας καμία φορά, αλλά σε νορμάλ πλαίσια. Ισως βέβαια επειδή είμαι επαρχία. Και έτσι και αλλιώς ο κόσμος έχει μειωθεί θεαματικα, οπότε και το οποίο πιθανό πρόβλημα φασαρίας μειώθηκε αντίστοιχα. Ισα ίσα, προσωπικά θέλω να έχει κάμποσο κόσμο. Να βλέπεις ταινία σε άδειο κινηματογράφο, καλύτερα κάτσε σπίτι σου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, oldnew said:

Μονο εγω δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους υπόλοιπους θεατές σε ένα σινεμά? Οκ μπορεί να μιλήσει κανένας καμία φορά, αλλά σε νορμάλ πλαίσια. Ισως βέβαια επειδή είμαι επαρχία. Και έτσι και αλλιώς ο κόσμος έχει μειωθεί θεαματικα, οπότε και το οποίο πιθανό πρόβλημα φασαρίας μειώθηκε αντίστοιχα. Ισα ίσα, προσωπικά θέλω να έχει κάμποσο κόσμο. Να βλέπεις ταινία σε άδειο κινηματογράφο, καλύτερα κάτσε σπίτι σου. 

Αν είναι κωμωδία έχει τεράστια φάση να έχει πολύ κόσμο, εκεί γίνεται της μουρλής. Είχαμε κατουρηθεί στα γέλια με "Το Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο".

Για δράσης πάλι ας έχει κόσμο ή και τρόμου, να ακούς τις κορασίδες να τσιρίζουν και οι άντρες να γελάνε με τις τσιρίδες τους

Για τίποτα κοινωνικές ή συναισθηματικές προτιμώ μόνος στο δωμάτιό μου.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

5 minutes ago, Diavolos666 said:

Αν είναι κωμωδία έχει τεράστια φάση να έχει πολύ κόσμο, εκεί γίνεται της μουρλής. Είχαμε κατουρηθεί στα γέλια με "Το Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο".

Για δράσης πάλι ας έχει κόσμο ή και τρόμου, να ακούς τις κορασίδες να τσιρίζουν και οι άντρες να γελάνε με τις τσιρίδες τους

Για τίποτα κοινωνικές ή συναισθηματικές προτιμώ μόνος στο δωμάτιό μου.

Όπως τα λες ακριβώς. Τα σενάρια που γράφεις σκεφτόμουν όταν έγραφα το παραπάνω σχόλιο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...