Προς το περιεχόμενο

Οι κινηματογράφοι επενδύουν δισεκατομμύρια για να προσελκύσουν ξανά το κοινό

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποσό ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθενται να επενδύσουν οι μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων των ΗΠΑ και του Καναδά για τον εκσυγχρονισμό 21.000 αιθουσών προβολής μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Michael O'Leary, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Ιδιοκτητών Κινηματογράφων (NATO), δήλωσε στο Variety ότι ο κλάδος θεωρεί πως έχει ξεπεράσει την κρίση και το κοινό επιστρέφει στις αίθουσες. Ωστόσο, τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για να καταστεί η κινηματογραφική εμπειρία πιο ελκυστική.

Τα τελευταία χρόνια, οι θεατές έχουν συνηθίσει να περιμένουν την κυκλοφορία των ταινιών σε streaming πλατφόρμες, επιλέγοντας να παρακολουθούν στον κινηματογράφο μόνο τις ταινίες που θεωρούν απαραίτητο να δουν άμεσα. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα έσοδα του θερινού box office στις ΗΠΑ, τα οποία εμφανίζουν πτώση άνω του 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλες αλυσίδες κινηματογράφων όπως οι AMC, Regal Cinemas, Cinemark, Cineplex, Marcus Theatres, B&B Theatres, Harkins Theatres και Santikos Entertainment έχουν ενημερώσει τη NATO για τα επενδυτικά τους σχέδια. Οι εταιρείες αναμένεται να διαθέσουν τους προϋπολογισμούς τους στην αναβάθμιση των συστημάτων προβολής laser και των ηχητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην τοποθέτηση πιο άνετων καθισμάτων και τη βελτίωση του κλιματισμού και του φωτισμού.

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο του σχεδίου ανακαίνισης είναι η προσθήκη νέων δραστηριοτήτων, όπως γήπεδα pickleball, αίθουσες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, διαδρομές με συρματόσχοινο (zipline) και μπόουλινγκ. Αυτές οι προσθήκες ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά την έννοια της επίσκεψης στον κινηματογράφο, μετατρέποντάς τον σε έναν πολυχώρο ψυχαγωγίας.

Ο O'Leary υπογράμμισε ότι η επερχόμενη επένδυση αποτελεί το επόμενο βήμα στη δέσμευση του κλάδου να διασφαλίσει ότι η επίσκεψη στον κινηματογράφο θα παραμείνει μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για τις επόμενες γενιές. Παρόλο που η αποτελεσματικότητα αυτής της στρατηγικής μένει να αποδειχθεί, η προθυμία των εταιρειών να επενδύσουν ένα τόσο σημαντικό ποσό υποδηλώνει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με την περίοδο της πανδημίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως απάντηση στις αλλαγές που έχει επιφέρει η άνοδος των streaming υπηρεσιών στις συνήθειες των θεατών. Οι κινηματογραφικές αίθουσες καλούνται να προσφέρουν μια εμπειρία που δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο σπίτι, συνδυάζοντας την προβολή ταινιών με άλλες μορφές διασκέδασης.

Η B&B Theatres έχει ήδη εγκαταστήσει γήπεδο pickleball σε έναν από τους κινηματογράφους της, αποτελώντας παράδειγμα για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η νέα προσέγγιση στην κινηματογραφική ψυχαγωγία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Περα απο τη φαση της βολτας, αν ειναι να παω σινεμα και να εχω χειροτερη εικονα και ηχο απο αυτο που εχω σπιτι μου, καλυτερα να μη παω καν.

Πλεον ο καθενας μπορει να εχει μια φτηνη oled και μια σαπια ηχομπαρα και να ειναι ικανοποιημενος.

Ποσο μαλλον αν σκασεις κατι παραπανω και φτιαξεις κανονικο home cinema...

• Like 21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ένας κινηματογράφος έχει απαρχειωμένο ή κάτω του μετρίου σύστημα ήχου (ειδικά) και εικόνας, τότε δεν έχει και νόημα να πάει κάποιος να δει μια ταινία σε σχέση με το να τη νοικιάσει/αγοράσει/κατεβάσει/streaming και να τη δεί σπίτι του σε ένα μέτριο προς καλό σύστημα.

Στο Λονδίνο μεταξύ 2014 - 2019, αρκετά σινεμά (με ελάχιστες εξαιρέσεις φυσικά, όπως αυτή του BFI IMAX στο Waterloo για παράδειμα) ήταν απαράδεκτα από άποψη καθισμάτων, ποιότητας ήχου και εικόνας, κυρίως τα Odeon και τα Vue.

Και ομοίως και τα Odeon στην Ελλάδα κάποτε (βλέπε το Starcity που έκλεισε).

Επεξ/σία από panoulix
  • Like 3

Δεν θεωρώ το σινεμά ελκυστικό ποια, τα εισιτήρια αλμυρά και δεν ξέρεις και πώς θα σου κάτσει και η προβολή, έχω πάει να δω ταινία και οι πίσω μου είχαν πάρει τα αυτιά, γύρισα σε ένα σημείο αγριεμένος και έκανα παρατήρηση, ευτυχώς δεν το συνέχισαν και γλύτωσα το φονικό.

Επιπλέον μετά τον covid πρέπει να προσέχεις και για άλλα πράγματα.

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σεβαστό και κατανοητό πολλοί να περιμένουν να βγούνε οι ταινίες στις streaming platforms για οικονομία και για να δούνε ταινία με την ησυχία τους, καθώς πολύ συχνά άλλοι θεατές κάνουν φασαρία και δεν σε αφήνουν να βυθιστείς στην ταινία που παρακολουθείς. Και εγώ άλλωστε το ίδιο κάνω, περιμένω πολλές μέσω streaming platforms, αλλά όταν υπάρχει ταινία που περιμένω καιρό, όπως το The boy and the heron του σπουδαίου Miyazaki και του θρυλικού στούντιο Ghibli, -ένα παράδειγμα δίνω-, γενικά μια ταινία που περιμένω και αναμένω πολλά από αυτήν, η εμπειρία του κινηματογράφου είναι ασύγκριτη, ειδικά αν πας στην τελευταία βραδινή προβολή της ημέρας, που συνήθως έχει και λιγότερα άτομα, για να την απολαύσεις με την ησυχία σου!

Απαραίτητο και επιβεβλημένο οι αλυσίδες κινηματογράφων που προχωρούν σε αναβάθμιση των συστημάτων προβολής laser και των ηχητικών εγκαταστάσεων, καθώς και στην τοποθέτηση πιο άνετων καθισμάτων και τη βελτίωση του κλιματισμού και του φωτισμού, αλλά τα γήπεδα pickleball, αίθουσες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, διαδρομές με συρματόσχοινο (zipline) και μπόουλινγκ, είναι συμπληρωματικά φρου-φρου, που σε άλλους θα αρέσουν, για εμένα άνευ ουσίας imho...

Ο κινηματογράφος, δεν χρειάζεται να γίνει πολυχώρος ψυχαγωγίας, αρκεί να αναβαθμίζεται λειτουργικά για να αποδίδει τα μέγιστα η εκάστοτε ταινία στον θεατή της, ώστε να σέβεται αφενός τον θεατή που πληρώνει, αφετέρου τους δημιουργούς της ταινίας, για να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο πιστά στον θεατή την εμπειρία βίωσης της και τα μηνύματα της, όπως στοχεύουν οι δημιουργοί της. Έτσι, imho καλοδεχούμενη και ευκταία η αναβάθμιση της ποιότητας των αιθουσών προβολής, αλλά η δημιουργία πολυχώρων ψυχαγωγίας νιώθω πως είναι κενή περιεχομένου...

Οι αλυσίδες το κυριότερο που χρειάζεται να τηρούν πάντα, είναι πλήρως λειτουργικές και αναβαθμισμένες αίθουσες προβολής, -εννοείται καθαρές-, για να ξανακερδίσουν το κοινό που έχασαν ώστε να ξαναρχίσει να  πηγαίνει να παρακολουθεί ταινίες στο ναό της έβδομης τέχνης!

Επεξ/σία από tombyraider13
  • Like 8

Πολύς κόσμος απωθείται από το σινεμά (κυρίως νεες γενιές) λόγω του μηδαμινού attention span τους. Δεν μπορούν να κάτσουν 2-3 ώρες ακίνητοι παρακολουθώντας μια οθόνη χωρίς το dopamine rush. Όντας καθηγητής γνωρίζω ότι τα νέα παιδια δεν βλέπουν ταινίες.

• Like 24
  • Thanks 2
  • Sad 1

• Super Moderators
17 minutes ago, Ntinaras said:

Περα απο τη φαση της βολτας, αν ειναι να παω σινεμα και να εχω χειροτερη εικονα και ηχο απο αυτο που εχω σπιτι μου, καλυτερα να μη παω καν.

Δλδ θες να μου πεις πως όταν άκουσες ότι ο ANT1 αγόρασε τα Village, δεν σκέφτηκες κατευθείαν "ααα θα αναβαθμιστούν όλες οι αίθουσες στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας!" ? 😛

• Like 1
  • Haha 21

5 λεπτά πριν, vste είπε

Οι αγενεις που φωνάζουνε, παίζουν με το κινητό με φωτεινότητα τέρμα, μιλάνε στο τηλέφωνο την ωρα της ταινίας, έχουνε απενεργοποιημένο το αθόρυβο και χτυπάει συνέχεια με Περπινιάδη την ώρα της ταινίας & και μασουλάνε όπως ο Τυραννόσαυρος στο Jurassic Park.

Αυτοι είναι οι λόγοι που προτιμώ το σπιτάκι μου και την 85" απο τα Village και τα καθε Multiplex. Μοναδική εξαίρεση το συνοικιακό θερινό σινεμά με μπυρα και ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Αυτοί δεν είναι αγενείς, είναι λοβοτομημένοι πήθικοι...

• Like 6
  • Haha 4

6 λεπτά πριν, cpc464 είπε

έχω πάει να δω ταινία και οι πίσω μου είχαν πάρει τα αυτιά

Ο λόγος που έχω σταματήσει να πηγαίνω σε μεγάλες κυκλοφορίες, ειδικά superhero movies που μαζεύουν οι αίθουσες όλη την σαβούρα.

• Like 7
  • Thanks 2
  • Haha 1

13 minutes ago, cpc464 said:

Δεν θεωρώ το σινεμά ελκυστικό ποια, τα εισιτήρια αλμυρά και δεν ξέρεις και πώς θα σου κάτσει και η προβολή, έχω πάει να δω ταινία και οι πίσω μου είχαν πάρει τα αυτιά, γύρισα σε ένα σημείο αγριεμένος και έκανα παρατήρηση, ευτυχώς δεν το συνέχισαν και γλύτωσα το φονικό.

Επιπλέον μετά τον covid πρέπει να προσέχεις και για άλλα πράγματα.

Τα εισιτηρια ειναι παμφτηνα.

Οταν το 1999 πληρωσα 2.000δρχ δηλαδη 6 ευρω για το Matrix, και 25 χρονια μετα και με τοσο πληθωρισμο τα εισιτηρια παιζουν απο 5 εως 10 ευρω, το τελευταιο που θα με ενοιαζε ειναι το κοστος του εισιτηριου.

9 minutes ago, Thresh said:

Δλδ θες να μου πεις πως όταν άκουσες ότι ο ANT1 αγόρασε τα Village, δεν σκέφτηκες κατευθείαν "ααα θα αναβαθμιστούν όλες οι αίθουσες στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας!" ? 😛

Μετα απο χρονια ο Ant1 καταφερε να βγαλει Ant1 HD, και επιτελους το σημα του ειναι ισαξιο με αντεγραμμενης βιντεοκασσετας απο VHS μισης κεφαλης.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Πλεον ο καθενας μπορει να εχει μια φτηνη oled και μια σαπια ηχομπαρα και να ειναι ικανοποιημενος.

Ποσο μαλλον αν σκασεις κατι παραπανω και φτιαξεις κανονικο home cinema...

Οι φθηνές oled  ποιες είναι;

Γιατί κάτω από 800 € δεν υπάρχει κάτι

Επεξ/σία από 6xXx6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...