Προς το περιεχόμενο

Nikon Z6 και Nikor 24-70 2,8G

gatos74
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από highpriest,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, gatos74 είπε

Για μένα που δέν είμαι επαγγελματίας είναι αρκετά τα χρήματα.

Τον 16άρη από γαλλία τον βρίσκω στα 450 ευρώ.

Αντίστοιχα ο 20άρης είναι στα 140.

Δέν είναι της παρούσης όμως.Μέχρι τον απρίλη που θα τον χρειαστώ έχω καιρό.

Μπορεί να πετύχω καμμιά ευκαιρία.

Τον 20άρη (αν εννοείς τον viltrox 20mm f/2.8) τον έχω
Τίμιος. Αλλά όχι στο f/2.8. Μετά το f/5.6 και κυρίως στa f/8-f/11 στρώνει απο βινιέτα. Αλλά έχει καλή και sharp εικόνα γενικά.
Στο γράφω επειδή σε εσωτερικούς σκοτεινούς χώρους η επιλογή f/2.8 θα έχει έντονη βινιέτα, ενώ αν κλείσεις τον φακό για να την αποφύγεις, θα πρέπει να ανεβάσεις χρόνους έκθεσης απο το κλείστρο.

Κατα τα άλλα πολύ τίμιος για τα λεφτά του. Και σε αρχιτεκτονικό ή τοπίο, θα πάρεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με stiching 2-3 φώτο παίρνεις και πολύ μικρούς χώρους χωρίς πρόβλημα. Το έχω κάνει με επιτυχία.

Προσωπικά (σκεπτόμενος ερασιτεχνικά) θα τον προτιμούσα απο τον 16άρη που είναι πιο ακριβός, πιο βαρύς, πιο εξειδικευμένος.
Μονο αν είσαι ταγμένος σε είδος φωτογραφίας που να απαιτεί τέτοιον φακό, έχει νόημα να δώσεις 3πλάσια+ χρήματα σε σχέση με τον 20άρη.
Πάντως να γνωρίζεις πως ο viltrox 16mm δίνει πιο ανοικτό κάδρο απο άλλους 16άρηδες. Συμπεριφέρεται δηλαδή πιο ευρυγώνια απο την ονομαστική του εστιακή τιμή.

εδω μια σύγκριση με τον Sigma 14mm (σε διαφορετικό mount αλλά δεν έχει σημασία)

https://dustinabbott.net/2023/06/sigma-14mm-f1-4-dg-dn-art-review/

38-Angle-of-View.jpg

Ο 14-30 f/4 πολύ καλός, αλλά στην Ελληνική πραγματικότητα και για χρήση ενός ερασιτέχνη είναι και πολύ ακριβός.

Επεξ/σία από highpriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, highpriest είπε

Τον 20άρη (αν εννοείς τον viltrox 20mm f/2.8) τον έχω
Τίμιος. Αλλά όχι στο f/2.8. Μετά το f/5.6 και κυρίως στa f/8-f/11 στρώνει απο βινιέτα. Αλλά έχει καλή και sharp εικόνα γενικά.
Στο γράφω επειδή σε εσωτερικούς σκοτεινούς χώρους η επιλογή f/2.8 θα έχει έντονη βινιέτα, ενώ αν κλείσεις τον φακό για να την αποφύγεις, θα πρέπει να ανεβάσεις χρόνους έκθεσης απο το κλείστρο.

Κατα τα άλλα πολύ τίμιος για τα λεφτά του. Και σε αρχιτεκτονικό ή τοπίο, θα πάρεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με stiching 2-3 φώτο παίρνεις και πολύ μικρούς χώρους χωρίς πρόβλημα. Το έχω κάνει με επιτυχία.

Προσωπικά (σκεπτόμενος ερασιτεχνικά) θα τον προτιμούσα απο τον 16άρη που είναι πιο ακριβός, πιο βαρύς, πιο εξειδικευμένος.
Μονο αν είσαι ταγμένος σε είδος φωτογραφίας που να απαιτεί τέτοιον φακό, έχει νόημα να δώσεις 3πλάσια+ χρήματα σε σχέση με τον 20άρη.
Πάντως να γνωρίζεις πως ο viltrox 16mm δίνει πιο ανοικτό κάδρο απο άλλους 16άρηδες. Συμπεριφέρεται δηλαδή πιο ευρυγώνια απο την ονομαστική του εστιακή τιμή.

εδω μια σύγκριση με τον Sigma 14mm (σε διαφορετικό mount αλλά δεν έχει σημασία)

https://dustinabbott.net/2023/06/sigma-14mm-f1-4-dg-dn-art-review/

38-Angle-of-View.jpg

Ο 14-30 f/4 πολύ καλός, αλλά στην Ελληνική πραγματικότητα και για χρήση ενός ερασιτέχνη είναι και πολύ ακριβός.

Για τον 14-30/4 επειδή ενδιαφερόμουν, δεν βλέπω και τόσο καλές κριτικές στο skroutz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ και πάλι απόστολε.

Εκτός απροόπτου δέν βλέπω να μου γλυτώνει ο 16άρης.

Επεξ/σία από gatos74

53 λεπτά πριν, konkarien είπε

Για τον 14-30/4 επειδή ενδιαφερόμουν, δεν βλέπω και τόσο καλές κριτικές στο skroutz

Βρες τον στο dpreview δες τα δείγματα που έχει. Κατεβασε τα raw αρχεία και θα δεις ότι είναι αξιοπρεπέστατος και μάλιστα στη Ζ7 που είναι και οι εικόνες που έχει.

Το πιθανότερο είναι οι κακές κριτικές ανεξαρτήτως σελίδας να οφείλονται σε κακές κοπιες που είναι decentered κάτι το οποίο ειδικά σε ευρυγώνιους φακούς είναι πιο συχνό απ' όσο θα περίμενε κάποιος.

• Like 1

Από άποψη managment/αξίας φακών . Προσωπικά θα πουλούσα και τους δύο και τον 24-70 f/2.8 f mount και τον 24-70 f/4 z-mount

και με τα χρήματα , θα έπαιρνα τον 24-70 f/2.8 z-mount από το e-infinity 

https://www.e-infin.com/eu/item/3841/nikon_nikkor_z_24-70mm_f/2.8_s_lens

Ελαφρύτερος , απροβλημάτιστος, native χωρίς αντάπτορα . 

1 hour ago, konkarien said:

Μην διαβάζεις στο skroutz. Δες τι φωτογραφίες βγάζουν οι Ιταλοί με αυτόν, εδώ

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_z14-30_f4s

• Like 1

2 hours ago, konkarien said:

Τον έχω (μαζί με άλλους αρκετούς Ζ). 
Είναι πάρα πολύ καλός για αυτό που είναι και για το ποσό που τον βρίσκεις (ιδίως σε εκπτώσεις).

Εάν περιμένουν κάποιοι στο Skroutz την ίδια ποιότητα με τον Z 14-24f2.8 S (της διπλάσιας+ τιμής), τότε κάτι λάθος κατάλαβαν πιστεύω.

• Like 1

2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Από άποψη managment/αξίας φακών . Προσωπικά θα πουλούσα και τους δύο και τον 24-70 f/2.8 f mount και τον 24-70 f/4 z-mount

Γιατί το μαγαζί αυτό τον έχει τόσο φθηνά;

3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Ελαφρύτερος , απροβλημάτιστος, native χωρίς αντάπτορα . 

Μην διαβάζεις στο skroutz. Δες τι φωτογραφίες βγάζουν οι Ιταλοί με αυτόν, εδώ

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_z14-30_f4s

Δεν αμφιβάλλω για τα γραφόμενα σου,αλλά και οι φωτογραφίες στο link που έβαλες είναι εξωπραγματικές. Θα έλεγα, too much edited (?)

1 hour ago, konkarien said:

Δεν αμφιβάλλω για τα γραφόμενα σου,αλλά και οι φωτογραφίες στο link που έβαλες είναι εξωπραγματικές. Θα έλεγα, too much edited (?)

Όση επεξεργασία και να κάνεις σε μία πατάτα, δεν γίνεται αριστούργημα. Απλά τα άτομα, ξέρουν να βγάζουν φωτογραφίες. 

Για οποιοδήποτε φακό αν έχεις αμφιβολίες, δες τι έχουν βγάλει στη συγκεκριμένη σελίδα. Αυτοί που κοιτάνε διαγράμματα και συγκρίνουν μετρήσεις φακών , απλά δεν είναι σε θέση να βγάλουν καλές φωτογραφίες, δεν θέλουν να βελτιωθούν και ψάχνουν δικαιολογίες. 

Να δούμε κιτ φακούς, των aps-c dslr ;;; Που κάποιοι τους πουλούσαν αχρησιμοποίητους από το κιτ , σχεδόν τσάμπα, επειδή οι εταιρείες τους τους έδιναν φθηνούς ;Δες για το nikon af-s dx 18-55mm f/3.5-5.6  g vr , κιτ φακό που πολλοί έλεγαν ότι είναι για πέταμα. Κοίτα εδώ

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_18-55dx_vr

Για τον "κιτ" του δικού μου rf mount , τον Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ;;;

Τον θάβουν , επειδή είναι ¨σκοτεινός" , "πλαστικός" , "κιτ" , τον πουλάει φθηνά η canon σε σχέση με τον f/4 που κάνει 1500€

και το νεο f/2.8 που κάνει 3500€ . Δες εδώ 

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=canon_rf24-105stm

Για f mount που είχα παλιά, όλοι οι internet photographers , έθαβαν τον παλιό af-d 50ρη , που έχανε σε σχέση με το νεότερο af-s διπλάσιας τιμής κτλ κτλ κτλ . Δες τι έχουν βγάλει πάλι στην ίδια σελίδα οι ιταλοί 

https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_50_f1-8d

• Like 2

17 hours ago, patatasc said:

Γιατί το μαγαζί αυτό τον έχει τόσο φθηνά;

Γιατί είναι παράγκα παραεισαγωγής από Χόνγκ Κόνγκ.

Δεν πληρώνεις ΦΠΑ και έτσι είναι κάπου 20% φτηνότερα (από τιμή λιανικής δίχως εκπτώσεις), αλλά δεν έχεις εγγύηση (πέρα του ότι σε δίνουν 1 έτος οι κινέζοι της παράγκας) και αρκετοί έχουν αναφέρει στα ξένα φόρουμ ότι τελευταία άρχισαν να αλλάζουν τις ετικέτες με τα ID code σε σώματα/φακούς.

Αρκετοί από εδώ έχουν πάρει βέβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, LongTom said:

Γιατί είναι παράγκα παραεισαγωγής από Χόνγκ Κόνγκ.

Δεν πληρώνεις ΦΠΑ και έτσι είναι κάπου 20% φτηνότερα (από τιμή λιανικής δίχως εκπτώσεις), αλλά δεν έχεις εγγύηση (πέρα του ότι σε δίνουν 1 έτος οι κινέζοι της παράγκας) και αρκετοί έχουν αναφέρει στα ξένα φόρουμ ότι τελευταία άρχισαν να αλλάζουν τις ετικέτες με τα ID code σε σώματα/φακούς.

Αρκετοί από εδώ έχουν πάρει βέβαια.

Λές να συμβαίνει το ίδιο και με αυτό το μαγαζί?

Οι τιμές του είναι αντίστοιχα φθηνές αλλά λέει ότι τα προιόντα

έχουν πανευρωπαική εγγύηση των εταιριών

Οπα....γράψε λάθος....έκρινα από μόνο έναν φακό.

Επεξ/σία από gatos74

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον ts, τον παλιότερο af-s πουλά τον και μείνε με τον z 24-70.

Εναλλακτικά θα σου κοστίσει καιγια  να τον φτιάξεις αλλά και ~200 ευρώ ο ανταπτορας για να τον δουλέψεις που δεν θεωρώ ότι αξίζει.

Τώρα εάν θέλεις σώνει και καλά 2.8 πουλά και τον f4 και συμπλήρωσε για z 24-70 2.8 η για φθηνότερα τον "Tamron" 28-75 f2.8.

Τώρα όσο αφορά τον z 24-120 f4, είναι super βολικό εύρος για ότι και να αντιμετωπίσεις αλλά ειναι και κατατι πιο σκοτεινός από 24-70 f4 (θα έλεγα μεταξύ 1/3 με 2/3 του stop- τους έχω και τους 2 και τους δουλεύω συχνά "παράλληλα" για video).

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

Υπόψιν ότι αν δουλεύεις και βίντεο έρχονται πιο δύσκολα τα νετα σου με τον 2.8. Δεν συζητάμε ότι είναι κορυφή ο φακός και ειδικά native αλλά όσο να ναι τα 120 κάπου χρειάζονται. Ράλλυ τράβηξα πρόσφατα και ο canon τερμάτισε στο 105. Προσωπικά θυσιάζω 1 στοπ για περισσότερο ζουμ. Ότι δεν θα έπαιρνα για βίντεο πότε nikon αυτό είναι άλλο θέμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, @topos said:

Για τον ts, τον παλιότερο af-s πουλά τον και μείνε με τον z 24-70.

Εναλλακτικά θα σου κοστίσει καιγια  να τον φτιάξεις αλλά και ~200 ευρώ ο ανταπτορας για να τον δουλέψεις που δεν θεωρώ ότι αξίζει.

Τώρα εάν θέλεις σώνει και καλά 2.8 πουλά και τον f4 και συμπλήρωσε για z 24-70 2.8 η για φθηνότερα τον "Tamron" 28-75 f2.8.

Τώρα όσο αφορά τον z 24-120 f4, είναι super βολικό εύρος για ότι και να αντιμετωπίσεις αλλά ειναι και κατατι πιο σκοτεινός από 24-70 f4 (θα έλεγα μεταξύ 1/3 με 2/3 του stop- τους έχω και τους 2 και τους δουλεύω συχνά "παράλληλα" για video).

O af-s πουλήθηκε ήδη.Προς το παρόν με τον 24-70 είμαι εντάξει.

Εχω και την D3400 με τον 50άρη 1,8G οπότε καί από μποκέ είμαι οκ.

Θα ήθελα τον 24-120 αλλά δέν βιάζομαι.....λέω black friday έρχεται.

Μπορεί εξάλλου να βγάλει η nikon την Z7iii κιτ με τον 24-120 και να δώ να πουλιούναι

κάμποσοι από σπασμένα κίτ.

Ασε που θέλω και τον viltrox 16mm 1,8

Δέν νομίζω να υπάρχει και κανείς αυτή την στιγμή που να έδινε-αντάλλαζε τον 24-120 για τον 24-70.

Επεξ/σία από gatos74

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...