Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα κατά καιρούς ότι και στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί από δικαστήρια πεζοί οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει κάποιο τροχαίο. Ακόμα ένα περιστατικό όπου ένας πεζός πέρασε κάθετα τον δρόμο από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση με αποτέλεσμα ένας δικυκλιστής να χάσει τη ζωή του. 

Συνελήφθη πεζός που εμπλέκεται σε τροχαίο με τον θάνατο 36χρονου οδηγού μηχανής

Συνελήφθη πεζός που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στην Ιερά Οδό και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 36χρονου οδηγού μηχανής.

Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο πεζός επιχείρησε να περάσει σε δρόμο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών.

Ο 36χρονος οδηγός μηχανής που κινούταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως προς την Ιερά Οδό, μείωσε ταχύτητα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τον 46χρονο πεζό αφού ο δρόμος ήταν στενός και δεν μπορούσε να κάνει ελιγμό, με αποτέλεσμα ο οδηγός να καταλήξει.

Ο 46χρονος, συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές.

• Like 4
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνανταω καθε μερα αρκετους πεζους υποψηφιους για προκληση τροχαιου. Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων διασχιζουν το δρομο ειτε με κοκκινο, ειτε εκτος διαβασης, ειτε μιλωντας στο κινητο, ειτε χαζευοντας στο κινητο, ειτε ολα τα παραπανω. Δυστυχως ομως πρεπει να συμβει κατι πρωτα για να τιμωρηθουν ολοι αυτοι, δεν υπαρχουν μπλοκα για πεζους.

Τωρα, για το παραπανω συμβαν, αν και δεν αμφισβητω την υπαιτιοτητα του πεζου, δεν εχουμε αρκετες πληροφοριες για το μηχανοβιο, οπως ας πουμε ποσο ετρεχε, αν φοραγε κρανος κλπ. 

• Like 4
Δημοσ.

καποια ξεκαθαρη νομοθεσια δεν υπαρχει  (οπως σε αλλες χωρες) δυστιχος θα πρεπρει να συμβει κατι χοντρο για να σκισει τον πεζο ο εισαγγελεας...... μακαρι να αλλαξει νομοθεσια οπως στο εξωτερικο και να πεσει λιγο ξυλο

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Black Demis είπε

καποια ξεκαθαρη νομοθεσια δεν υπαρχει

Tι εννοείς? Υπάρχει ο ΚΟΚ που είναι ξεκάθαρος

Δημοσ.
9 minutes ago, Nabuko said:

Tι εννοείς? Υπάρχει ο ΚΟΚ που είναι ξεκάθαρος

δεν εφαρμόζεται.... και δεν ειναι τοσο αυστηρος οπως πχ στην ελβετια που αν περάσεις εκτός διάβασης σε ξεσκίζουν (απο της κάμερες) που αν περάσεις με κόκκινο σε ξεπατώνουν (παλι απο κάμερες) και πολλα αλλα εδω κοκ δεν εφαρμοζεται ουτε υπαρχει τροπος επιβλης του σαν συνεπεια δεν υπαρχει στην πραξη

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Στον ελληνικο ΚΟΚ, προτεραιοτητα εχει παντα ο πεζος. Οσο βλαξ κι αν ειναι

Οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα ξημερώματα στη Βάρης Κορωπίου πήγε ένας πεζός να περάσει το δρόμο κάθετα πάνω σε στροφή χωρίς ορατότητα. Ευτυχώς πρόλαβε να το μετανιώσει γιατί μπορεί να είχαν κλείσει δύο σπίτια αυτή τη στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά οι πεζοί έχουν χαζέψει εντελώς το τελευταίο διάστημα. Σε σημείο που σαν οδηγός μηχανής περισσότερο φοβάμαι από πεζούς και μετά σκουτεράδες/παπιά που κάνουν βλακείες συνέχεια, παρά αυτοκίνητα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, να πετάγεται μια κοπέλα στην μέση της Πατησίων από την διαχωριστική νησίδα... Ούτε κοίταξε, ούτε περίμενε, απλά βούτηξε στον δρόμο. Που; Στην Πατησίων ρε φίλε, από τους πιο κεντρικούς δρόμους ολόκληρης της Αθήνας. Ευτυχώς έκανε πίσω και μαζεύτηκε την τελευταία στιγμή, γιατί την μηχανή δεν παίζει να μπορούσα να την σταματήσω και μετά απλά "καλή μας τύχη" και για εκείνη και για εμένα που ήμουν με μηχανή.

Σε συνέχεια αυτού που έγραψε ο phanispal, επίσης πρόσφατα Πετρούπολη σε μια στροφή πέρναγε μια θεία στην μέση της στροφής, χωρίς καν να κοιτάει από την κατεύθυνση που έρχεται η κίνηση και να πηγαίνει και με το πάσο της λες και της ανήκει ο δρόμος.

Γενικά μου ανεβαίνει το αίμα με κάτι τέτοια. Επειδή μερικοί είναι καθυστερημένοι ή έχουν αυτοκτονικές τάσεις, τι σκατά φταίνε οι άλλοι να καταλήξουν ή στον τάφο ή στην φυλακή ή ακόμα και με τύψεις για μια ζωή;

Τουλάχιστον χαίρομαι που τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση υπέρ των οδηγών σε αρκετά πρόσφατα περιστατικά.

• Like 3
Δημοσ.

Ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι άκρως επικίνδυνοι. Το χειρότερο όλων είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν περνάνε κάθετα το δρόμο αλλά διαγωνια και μαζί με το αργό περπάτημα τους δίνει περισσότερη ώρα στο δρόμο. 

• Like 7
Δημοσ.

Μεσα στην πολη (επαρχια), ως οδηγος αυτοκινητου, το μεγαλυτερο προβλημα μου το δημιουργούν οι πεζοι και μετα τα ποδηλατα , πατινια 

Δημοσ.

Οι ηλικιωμένοι, ειδικά όσοι δεν οδηγούν, έχουν μια τελείως λανθασμένη εντύπωση για το πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο. Μας πήρε πολύ καιρό να πείσουμε τη γιαγιά μου, που είναι λίγο πάνω απο 75, να μη περνάει λεωφόρο καμικάζι και δη διαγώνια. Το επιχείρημα της ήταν πάντα "άμα με δει θα σταματήσει, δε θα με πατήσει". Και κρίνοντας απο το πως περνάνε το δρόμο κι άλλοι ηλικιωμένοι, καταλαβαινω πως είναι κοινή άποψη. 

Επίσης στροφή καρμανιόλα με πεζούς είναι στον Παζαρόπουλο στο ρεύμα προς Ν. Ιωνία. Έχει στάση λεωφορείου και αποφασίζουν να περάσουν εκεί επι τόπου το δρόμο (προφανώς χωρίς φανάρι) με τα αυτοκίνητα να έρχονται απο την Καποδιστρίου κι η αριστερή λωρίδα να έχει τυφλή στροφή. Έχω αποφύγει εκεί γιαγιά κυριολεκτικά τελευταία στιγμή με ελιγμό και πάλι καλά που είχα χώρο, οπότε τώρα πηγαίνω πάντα απο τη δεξιά που έχει καλύτερη ορατότητα

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Morosana said:

Ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι άκρως επικίνδυνοι. Το χειρότερο όλων είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν περνάνε κάθετα το δρόμο αλλά διαγωνια και μαζί με το αργό περπάτημα τους δίνει περισσότερη ώρα στο δρόμο. 

Διαγώνιο τρέξιμο μέχρι την μέση του δρόμου. Μετά αραχτοί.

14 hours ago, Nabuko said:

Έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα κατά καιρούς ότι και στο παρελθόν έχουν τιμωρηθεί από δικαστήρια πεζοί οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει κάποιο τροχαίο. Ακόμα ένα περιστατικό όπου ένας πεζός πέρασε κάθετα τον δρόμο από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση με αποτέλεσμα ένας δικυκλιστής να χάσει τη ζωή του. 

Συνελήφθη πεζός που εμπλέκεται σε τροχαίο με τον θάνατο 36χρονου οδηγού μηχανής

Συνελήφθη πεζός που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στην Ιερά Οδό και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 36χρονου οδηγού μηχανής.

Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ο πεζός επιχείρησε να περάσει σε δρόμο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών.

Ο 36χρονος οδηγός μηχανής που κινούταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως προς την Ιερά Οδό, μείωσε ταχύτητα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τον 46χρονο πεζό αφού ο δρόμος ήταν στενός και δεν μπορούσε να κάνει ελιγμό, με αποτέλεσμα ο οδηγός να καταλήξει.

Ο 46χρονος, συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές.

Το δικαστήριο πολύ πιθανόν να βγάλει συνυπαιτιοτητα αν έτρεχε.

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

Διαγώνιο τρέξιμο μέχρι την μέση του δρόμου. Μετά αραχτοί.

Γενικά έχουν την ίδια κίνηση με μια κότα που της έκοψες το κεφάλι 😛 αν και πιστεύω ότι οι γριές είναι χειρότερες γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχουν βρεθεί σε θέση οδηγού όπως οι γέροι και σχεδόν πάντα σέρνουν και ένα καρότσι λαϊκής  

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω το έχω ξαναγράψει, κάποια στιγμή πριν αρκετά χρόνια, έχει γίνει ένα τροχαίο επί της Θηβών στο ρεύμα προς Περιστέρι, λίγο πριν την Ιερά οδό. Ο δρόμος κάτω γλίτσα. Βγήκε κάποιος από μια κάθετη της Θηβών με αυτοκίνητο και έπεσε πάνω του μια μηχανή. 

Θεωρητικά φταίει αυτός που βγηκε από τον κάθετο.

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι η μηχανή πήγαινε με πάνω από διακόσια, και όταν ο άνθρωπος κοίταξε αριστερα η μηχανή ήταν 250 μέτρα μακριά 

Τελικά ποιος έφταιγε;

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...