AliasAndrew Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα. Σκέφτομαι να κάνω κάτι μεταξύ αναβάθμισης και αγοράς νέου pc. Έχω να ασχοληθώ από το 2017, όταν έστησα το pc της υπογραφής και θα ήθελα την βοήθειά σας, καθώς είμαι εκτός επαφής. Αυτά που θέλω να αλλάξω είναι επεξεργαστή και μητρική, τις μνήμες (DDR 5 βάζουμε τώρα;;) και την κάρτα γραφικών. Θα κρατήσω το κουτί (silent base 600), την οθόνη 1080p, τους ssd και ιδανικά το τροφοδοτικό (pure power 10 CM 600W), αν και χλωμό με τα tdp που βλέπω σήμερα. Από προγράμματα χρησιμοποιώ Adobe Premiere Pro και Cubase. Το δεύτερο είναι παλιά έκδοση και θέλει καλή single core απόδοση. Φαντάζομαι οι σημερινοί επεξεργαστές βάζουν κάτω σε single core απόδοση τον 7700k που έχω άνετα, σωστά; Από gaming θα παίζω τους καινούριους και βαριούς τίτλους σε 1080p και θέλω η νέα σύνθεση να με κρατήσει μερικά χρόνια. Το budget είναι ας πούμε 1000 €.
nickol-us Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 46 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε Αυτά που θέλω να αλλάξω είναι επεξεργαστή και μητρική, τις μνήμες (DDR 5 βάζουμε τώρα;;) Όχι απαραίτητα. Αν πας σε 12th-14th gen Intel μπορείς να μείνεις και με ddr4 για πιο οικονομικά. Αν θες να είσαι στην αιχμή (πληρώνοντας το κατιτίς παραπάνω) πας για ddr5 46 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε και ιδανικά το τροφοδοτικό (pure power 10 CM 600W), αν και χλωμό με τα tdp που βλέπω σήμερα Μια χαρά είναι τα σημερινά tdp. Εφόσον κρατήσεις αυτή την κάρτα, σε βαστάει το 600αρι μια χαρά 51 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε Φαντάζομαι οι σημερινοί επεξεργαστές βάζουν κάτω σε single core απόδοση τον 7700k που έχω άνετα, σωστά; Να μη φαντάζεσαι, έχε το δεδομένο (όποια πρόταση κι αν δεις κάνε compare σε cpubencmark, παράδειγμα απέναντι στον πιο basic I5) Θα στήσεις εσύ; Κάποια προτίμηση άλλη υπάρχει (πχ intel ή amd); Με το 7700k είσαι κομπλέ; Θες πολλούς πυρήνες για Cubase; 32gb ram προφανώς, σωστά; Nvme θα βάλεις για os - εφαρμογές ή θα μείνεις με τους ssd; 1
AliasAndrew Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 9 λεπτά πριν, nickol-us είπε Μια χαρά είναι τα σημερινά tdp. Εφόσον κρατήσεις αυτή την κάρτα, σε βαστάει το 600αρι μια χαρά Θα στήσεις εσύ; Κάποια προτίμηση άλλη υπάρχει (πχ intel ή amd); Με το 7700k είσαι κομπλέ; Θες πολλούς πυρήνες για Cubase; 32gb ram προφανώς, σωστά; Nvme θα βάλεις για os - εφαρμογές ή θα μείνεις με τους ssd; Ευχαριστώ για την πρόταση με το cpubenchmark, δεν το γνώριζα. Την κάρτα γραφικών θα την αλλάξω, προσανατολιζομαι προς Rtx 4060Ti - Rtx 4070 ή τις αντίστοιχες της Amd (δεν έχω επαφή από μοντέλα κλπ). Ναι, θα το στήσω εγώ. Δεν έχω πρόβλημα να το γυρίσω σε Amd Cpu. Με 7700k ήμουν εξαιρετικά στο Cubase. Όποτε εστιάζουμε σε καλές επιδόσεις του CPU στο gaming. Ναι, 32 GB Ram. Nvme θα βάλω κάποια στιγμή αργότερα.
TopCLR Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/9/2024 στις 10:13 ΜΜ, AliasAndrew είπε Όποτε εστιάζουμε σε καλές επιδόσεις του CPU στο gaming. Ναι, 32 GB Ram. 17 ώρες πριν, AliasAndrew είπε Κάποια πρόταση; Χωρίς ορισμένο budget βάζεις ότι θέλεις! Εφόσον στα προγράμματα που χρησιμοποιείς είναι αρκετός ο 7700K, για το gaming καλύτερος (για τώρα) είναι ο Ryzen 7 7800X3D. Με κάποια σοβαρή ΑΜ5 μητρική (από προτάσεις σε άλλα θέματα μιλάνε για Asrock B650M Pro RS και πάνω) και μνήμη 32GB 6000Mhz. Κάρτα γραφικών, εφόσον θα μείνεις στα 1080p, θα είναι αρκετή μια 4070/4070S ή 7800ΧΤ/7900GRE. Ανάλογα με το παιχνίδι και το πόσο θέλεις το RT. Καλό θα ήταν να πάρεις και νέο τροφοδοτικό στα 750-850W (Κοίτα να είναι ATX 3.0/3.1 για να έχει και το βύσμα τροφοδοσίας των nvidia καρτών). Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από TopCLR 1
AliasAndrew Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Στις 28/9/2024 στις 2:51 ΜΜ, TopCLR είπε Χωρίς ορισμένο budget βάζεις ότι θέλεις! Εφόσον στα προγράμματα που χρησιμοποιείς είναι αρκετός ο 7700K, για το gaming καλύτερος (για τώρα) είναι ο Ryzen 7 7800X3D. Με κάποια σοβαρή ΑΜ5 μητρική (από προτάσεις σε άλλα θέματα μιλάνε για Asrock B650M Pro RS και πάνω) και μνήμη 32GB 6000Mhz. Κάρτα γραφικών, εφόσον θα μείνεις στα 1080p, θα είναι αρκετή μια 4070/4070S ή 7800ΧΤ/7900GRE. Ανάλογα με το παιχνίδι και το πόσο θέλεις το RT. Καλό θα ήταν να πάρεις και νέο τροφοδοτικό στα 750-850W (Κοίτα να είναι ATX 3.0/3.1 για να έχει και το βύσμα τροφοδοσίας των nvidia καρτών). Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά ξεφεύγουμε! Το budger όπως είπα στο αρχικό πόστ είναι 1000 €
Babis_allos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Απλά μια σημείωση επειδή λογικά όλοι θα σε σπρώχνουν σε AMD, για premiere pro οι ιντελ επεξεργαστές είναι καλύτεροι σε ό,τι έχει να κάνει με δουλειές με H.264 και HEVC codecs. Αλλά γενικότερα νομίζω το σύστημα σου δεν είναι τόσο για αναβάθμιση όσο για Νεο build οπότε με 1000ευρώ δε ξέρω τι να προτείνω. Λογικά κανέναν i5 14600K (270euro), ένα οκ MB ~150euro, 32GB DDR5 (100eur), καμιά κάρτα γραφικών κοντά στα 300 ευρώ και τα υπόλοιπα cooler (25-30euro)/case (60-70eur)/diskos (50-55euro gia 1TB NVME)/τροφοδοτικο (60-70eur). Αυτά λίγο πάνω απ το μπατζετ σου. Εντός μπατζετ αν δεν πάρεις ακόμα δίσκους. Τροφοδοτικό θα άλλαζα γιατί λογικά με ι5 και κάρτα των 300ευρώ θα είσαι κάπου στα 500W και οκ, εγώ δεν εμπιστεύομαι παλιά τροφοδοτικά με μόνο 100W headroom. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα