Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτηκα να βάλω σε έναν γνωστό το lubuntu 24.

Έχει έναν παλιό υπολογιστή (2 RAM), το έχω δοκιμάσει σε σχεδόν ίδιο μηχάνημα και πάει μια χαρά. Η χρήση είναι καθαρά ιντερνετ, λίγη μουσική, ανοίγει κανένα pdf.. Δε πρόκειται να σκαλίσει τίποτα και γενικά θα τον βολέψει μια χαρά μιας και κάνει στανταρ πράγματα.

Εγώ το lubuntu το είχα παλιά σε netbook, έκδοση 18 και δεν είχα θέμα. Θεωρείτε ότι είναι οκ λειτουργικό; Το έχω χρησιμοποιήσει λίγο, το έχω χρησιμοποιήσει σε virtual machine απλά για να το μάθω αλλά δε μπορώ να κρίνω γιατί ποτέ δε το είχα για βασικό OS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 2gb ram με ολο το θαρρος, δεν παιζεις ουτε super mario (πλεον).

Επισης, δεν ειναι μονο η ram. Σιγουρα θα ειναι καποιο πολυ αδυναμο 2πυρηνο με χαμηλη συχνοτητα.

Τωρα, μιας και δεν ειμαι ειδικος σε linux, αν ειναι να κανει παρα πολυ βασικες κινησεις, μια χαρα ειναι η lubuntu lts.

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.

https://q4os.org/

Είναι πολύ ελαφρύ μια χαρά για 2gb Ram για την δουλειά που το θες άψογο,εμείς έχουμε  με 1gb Ram atom  youtube και μουσική (στο youtube παιζει μεγαλύτερο ρολο αν εχεις gpu για offloading)

Δημοσ.

λάθος, 4GB πλέον με cpu e8400

Καλά πάει, δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι αν είναι οκ λειτουργικό ή πχ εμφανίζει θέματα , Μπορείς να βασιστείς σε αυτό; Όχι ότι θα κάνει κάτι ιδιαίτερο

21 ώρες πριν, Aris_ είπε

https://q4os.org/

Είναι πολύ ελαφρύ μια χαρά για 2gb Ram για την δουλειά που το θες άψογο,εμείς έχουμε  με 1gb Ram atom  youtube και μουσική (στο youtube παιζει μεγαλύτερο ρολο αν εχεις gpu για offloading)

θα το ρίξω μια ματιά

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Neptu είπε

Το θέμα είναι αν είναι οκ λειτουργικό ή πχ εμφανίζει θέματα

Μια χαρά είναι.

4 λεπτά πριν, Neptu είπε

Κάρτα γραφικών έχει το σύστημα;

Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις και κατι καλυτερο οπως xubuntu, καποιο mint κλπ. Το lubuntu ειναι πολυ απλο.

Ετσι κι αλλιως το ιντερνετ θα σκαλωνει το ιδιο ειτε λουμπουντου ειτε ξουμπουντου.

Δημοσ.

Πιθανή εναλλακτική είναι το mint mate ή xfce edition. Το xfce (μιντ 21 όμως) το έχω τώρα σε έναν δικό μου με Athlon 5150 και 4gb ram, χρησιμοποιείται μόνο για ταινίες και κανά ertflix.

Δεν πάει σφαίρα αλλά με καλύπτει μιά χαρα για την ώρα.

Παλιότερα το είχα με mate, το οποίο μου αρέσει παραπάνω και θα βάλω, όταν βρω την διάθεση, να του κάνω format.

Άποψη μου, σε τόσο παλιούς υπολογιστές, ότι ελαφρύ λειτουργικό βάλεις, δεν θα δεις τεράστιες διαφορές. Διάλεξε την έκδοση που κάθεται καλύτερα στο μηχάνημα (κλασσική περίπτωση  linux)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά δεν θα έχεις θέμα με lubuntu 24 (light ubuntu). Και με την LTS 22 έκδοση, πάλι δεν θα έχεις θέμα. Το support από το community φτάνει μέχρι τα μέσα του 2027, οπότε έχει ακόμα. Για περισσότερες πληροφορίες, τσέκαρε εδώ: https://lubuntu.me/downloads/

Δες το σύστημα τι αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιεί. Αν ο σκληρός που θα κάνεις την εγκατάσταση είναι HDD, τότε καλύτερα να το αλλάξεις με έναν SSD. Θα δεις μεγάλη διαφορά.

Έχω laptop κοντά 10ετίας που τρέχει Ubuntu και είχε HDD. Με το που άλλαξα σε SSD είδα τεράστια διαφορά. Δεν παει σφαίρα και κάποιες φορές αργεί αρκετά μέχρι να κάνει load όλα τα services, όμως μετά από λίγο δουλεύει σε ανεκτό βαθμό.

Για SSD μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώ: https://www.skroutz.gr/s/15900705/Gigabyte-GP-GSTFS31120GNTD-SSD-120GB-2-5-SATA-III-GP-GSTFS31120GNTD.html

Δεν είναι τεράστιος σε αποθηκευτικό χώρο, αλλά για τις δουλειές που προανέφερες θα σε βολέψει μια χαρά!

Επεξ/σία από grs
Δημοσ.
Στις 23/9/2024 στις 10:38 ΜΜ, Neptu είπε

Με αυτά και έναν απλό 120ρη SSD μπορείς να βάλεις και καλύτερες εκδόσεις.

Προτείνω και εγώ Mint Xfce Edition, το έχω έτσι σε 3-4 παλιά μηχανήματα αντίστοιχης ηλικίας και πάει μια χαρά.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...