Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ξερα πριν βγούν οι συνδρομές για youtube spotify και πριν βγει το ίντερνετ γενικά, πόσα λεφτά δίνατε για να ακούσετε μουσική ;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gassim είπε

Ήθελα να ξερα πριν βγούν οι συνδρομές για youtube spotify και πριν βγει το ίντερνετ γενικά, πόσα λεφτά δίνατε για να ακούσετε μουσική ;

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ξέρει σε ποιά εποχή αναφέρεσαι, ούτε μπορεί να φανταστεί πώς ήταν μια τέτοια εποχή. 

Τα CD που ήθελα πολύ να έχω, από καλλιτέχνες που θαύμαζα, τα αγόραζα. Άλλα που δεν με ενδιέφεραν, αλλά ήθελα να δω πώς είναι, τα εύρισκα από πλανόδιους θείους, ή μέσω φίλων. 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gassim είπε

Ή άκουγες από ράδιο, τηλεόραση ή τα έγραφες σε κασέτα από ράδιο ή φίλο δωρεάν ή αγόραζες δίσκους κασέτες CD ή και τα νοίκιαζες

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Όλα ξεκινάνε από τον καταναλωτή. Αν ο καταναλωτής θέλει να σώσει 15 ευρώ για ένα καφέ αύριο θα τον πάνε 20. Αν θέλει να δώσει 20 για μια συνδρομή στο youtube αύριο θα την πάνε 30. Και καλά θα κάνουν. Κάποτε χτύπαγα 2 πιτογυρα όταν είχαν 1.70 το ένα σήμερα πήγαν 4.90 και απλά δεν ασχολούμαι θα πάρω 1 στους 3 4 μήνες και τέλος ενώ αν τον είχαν 2.5 η 3 θα έπερνα 2 3 κάθε μήνα. Αυτοί χάνουν όχι εγώ. Γενικά ο ανεύθυνος καταναλωτης αν δεν αλλάξει θα έχουμε κάθε λογής αισχροκερδεια και όπως έχουμε πει εταιρίες είναι αν βγάλουν φέτος 1 δις του χρόνου θα θέλουν 10 και μετά 100. Εφόσον ο καταναλωτής δεν κοιτάει την τσέπη του καλά κάνουν για μένα δικαίωμα τους όπως δικαίωμα μου να κόψω τον καφέ των 4 5 ευρώ και να μην τους δίνω ούτε ευρώ όλο το χρόνο. 

Ο καταναλωτής έχει τη δύναμη απλά δεν το γνωρίζει ακόμα. 

Ακριβώς.
Εξαίρεση αποτελούν τα φυσικά μονοπώλια και τα ολιγοπώλια όπου υπάρχουν καρτέλ. Εκεί οφείλουν να παρεμβαίνουν τα κράτη.

Για όποιον ενδιαφέρεται:

Αναφορά σε κείμενο

• Like 2
Δημοσ.
14 hours ago, feelihipo said:

Υπάρχουν τουρίστες στην Αθήνα, και ίσως και περισσότεροι από κατοίκους σε σχετικούς μήνες, οπότε τι νόημα έχει η συζήτηση; 

Σωστά για την Αθήνα στο σύνολό της μεν, αλλά δε γεμίζει με τουρίστες το γνωστό σε εμάς Yabanaki, η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών φτάνουν μέχρι τις οργανωμένες παραλίες της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Που και εκεί φυσικά το ίδιο συμβαίνει. 

Στο Varkiza Resort όμως που ανέφερα πρώην Υabanaki οι περισσότεροι είναι Έλληνες και γι'αυτό λόγο το ανέφερα. 

Όπως και να έχει, το νόημα της συζήτησης είναι ότι καλώς ή κακώς η αγορά θα έρθει σε ισορροπία ή σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία που επιλέγει να χρεώνει αυτό που ο αγοραστής δε θέλει να πληρώσει, εν τέλει θα βγει εκτός αγοράς. Όσοι λοιπόν υπάρχει κόσμος που πληρώνει τις αυξήσεις για ένα αγαθό που δεν είναι είδος ανάγκης, τόσο θα αυξάνονται οι τιμές.

Είναι τόσο απλό. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ektordesign είπε

Το Sahara

ωραια γιατι δεν παω.παω επανωμη ποταμο ,πολλα και πολυ καλυτερα μπαρακια να διαλεξεις ,πολυ καλυτερη θαλασα ,ειναι νορμαλ εκτος απο ενα που εχει ελαχιστη χρεωση καταναλωσης

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, cat1967 είπε

Μπορείς να πουλήσεις όμως android συσκευή χωρίς google services; Χλωμό. Καμμία Κίνα μόνον. 

Να πουλήσεις δεν ξέρω, να χρησιμοποιήσεις όμως πολύ άνετα μπορείς.

Δημοσ.
On 22/09/2024 at 18:56, svartevarg said:

Αυτό που αναφέρεις για την Βάρκιζα δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και ακούγεται συνωμοσιολογικό αλλά μου δημιουργείται η αίσθηση ότι κάποιοι οργανωμένοι λεφτοαρπάχτες θέλουν να πληρώνουμε για να πάμε παραλία,  όπως πληρώνουμε για να περάσουμε τα διόδια. 

Το ζήτημα είναι ο καταναλωτής να κάνει υγιείς και παραγωγικές για τον ίδιο επιλογές, αλλά και να μην του στερηθεί η ελευθερία για επιλογές από οργανωμένα συμφέροντα εταιρειών και πολυεθνικών. 

Το θέμα είναι πολύ απλό και θα εξηγήσω γιατί συμβαίνει. 

Έστω ότι έχεις 100 ξαπλώστρες με 2€ η μία, θα γεμίσουν όλες άρα έχεις 200€ και χρειάζεσαι (τυχαίο νούμερο) 3 άτομα να τις εξυπηρετούν. 

Έστω ότι τις χρεώνεις 5€, θα γεμίσουν οι 70, αλλά εσύ θα έχεις βγάλει 350€, και εξακολουθείς να θες 3 άτομα προσωπικό. 

Τις χρεώνεις 10€, γεμίζουν οι 40, και πάλι έχεις βγάλει 400€, και κρατάς πλέον 2 άτομα αντί για 3, άρα κερδίζεις και από εκεί. 

Επίσης, όσο πιο πολλά είναι διατεθιμένος κάποιος να δώσει για την ξαπλώστρα, τόσο πιο πολλά αναλογικά θα είναι και άνετος να δώσει για value added services όπως πχ ένας καφές, ένα φαγητό κλπ. Ο "φτηνιάρης" των 2€ που θα σου φέρει και καφέ απ'το Γρηγόρη, τί σκατά τζίρο να σου κάνει? 

Άρα λοιπόν, ΟΛΕΣ αυτές οι μπίζνες αυτό που κάνουν είναι να τεστάρουν χρόνο με το χρόνο μέχρι που φτάνει (δηλαδή πόσο αντέχει) το πελατειακό κοινό τους. Επίσης, χρόνο με το χρόνο, μειώνεται και το "I ain't paying that shit" απ'το μέσο κόσμο, πολύ απλά γιατί συνηθίζουμε. Όλοι μας. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τουρίστες έρχονταν στην Ελλάδα ΚΑΙ την περίοδο της κρίσης. Αλλά οι εταιρείες αυτές δε στοχεύανε τους τουρίστες, αλλά τους Έλληνες, γι'αυτό και ήταν 5€ είσοδος τα ΣΚ στην πλαζ Βούλας για παράδειγμα, και 2,5€ η ξαπλώστρα μέσα (5€ το σετ!!!). 

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι οι τιμές μιας υπηρεσίας σε μια χρεωκοπημένη (και επίσημα το 2015) χώρας θα παραμείνουν ίδιες μια ζώη, αλλά από εκεί και πέρα το να πληρώνεις πλέον για ένα μπάνιο 30€ το άτομο ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ χτυπάει άσχημα. 

Από εκεί και πέρα, όσο ο κόσμος συνηθίζει σε μία υπηρεσία πχ YouTube, Spotify, Netflix, τόσο θα συναντάει (η υπηρεσία) ΛΙΓΟΤΕΡΟ resistance στις αυξήσεις τιμών. Και ακόμα και αν ένα 10-15% τη σταματήσει, η αύξηση θα είναι τέτοια που όχι μόνο δεν θα χάσουν, αλλά θα βγουν και κερδισμένοι. 

Μην κρίνετε με το τί κάνουμε εμείς εδώ σε ένα τεχνολογικό φόρουμ που ξέρουμε και 5 πράγματα. 

Το target group των υπηρεσιών αυτών είναι η ΜΑΝΑ ΜΟΥ που δεν έχει ιδέα από τεχνολογία και απλά θέλει να πατήσει ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ και να δει μια ταινία ή να ακούσει ένα τραγούδι χωρίς διαφημίσεις. 

Ούτε VPN, ούτε τίποτα από αυτά. 

Shut up and take my money και άσε με να δω ταινία είναι η φάση για το 80% του κόσμου. 

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, koutsis είπε

Αυτό είναι για τα Google services  και τις εφαρμογές της Google όχι για το Android.

Ωραία είναι open source το android σαν android όμως ουτώς ή αλλως οι περισσοτέρες αν οχι όλες commercial συσκευές εκτος βεβαία αυτών που έρχονται με grapheneOS κλπ. Έρχονται με προεγκατεστημένες όλες τις εφαρμογές της γοογλε με μια εξ αυτών τον chrome που δε γίνεται απεγκατάσταση παρα μονο disable. Οπότε οπως και προανέφερε πιό πανω ο φίλος καθε manufacturer πληρώνει ενα ποσόν στη γοογλε για το license.

Αρα αν κάτσει κανείς να μετρήσει ποσες συσκευές commercial android πωλούνται την ημέρα και ανά ωρα και βγάζω εξω κάποιους που αντι για dual sim εχουν δυο συσκευές. Τότε ίσως και να κάταλαβει κατα τη ταπεινή μου γνώμη πόσο τραγική αυτή η εταιρεία.

Στη τελική η πρόληψη είναι η καλυτέρη θεραπεια. Γι'αυτό και εγώ εχω ηδη ετοιμη οπως είπα την αλέπουδιτσα και θα ετοιμάσω κ ενα odysee οπως προείπα και όλα καλα.

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, cumulus said:

Από ότι κατάλαβα πρέπει να ρωτάμε εδώ μέσα που επιτρέπεται να ξοδεύουμε τα χρηματα μας .

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kogba είπε

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ξέρει σε ποιά εποχή αναφέρεσαι, ούτε μπορεί να φανταστεί πώς ήταν μια τέτοια εποχή. 

Τα CD που ήθελα πολύ να έχω, από καλλιτέχνες που θαύμαζα, τα αγόραζα. Άλλα που δεν με ενδιέφεραν, αλλά ήθελα να δω πώς είναι, τα εύρισκα από πλανόδιους θείους, ή μέσω φίλων. 

Να σαι κάλα ρε φίλε, μου θύμησες τη πρώτη κασσέτουλα που μου χε δώσει ενα φιλαράκι 1η γυμνάσιου απο τα live στο ροδον των active member κάποιες επιλογές απο ff.c , Σκιές.

Αξεχάστες στιγμές κ είμαι ευγνώμων που προλάβα κασσετα και μετεπειτα CD.

11 ώρες πριν, andreaspe είπε

Να πουλήσεις δεν ξέρω, να χρησιμοποιήσεις όμως πολύ άνετα μπορείς.

Αυτό ισχύει με τις custom rom...βέβαια μονο εάν είναι στη λίστα με τις supported συσκευές μπορείς πολύ άνετα.Εγώ ας πουμε εχω το moto g22 καλώς η κακώς κ δεν είναι υποστηριζόμενο σε καμια custom. παλι καλά που είναι σαν το android one περίπου οπως οι nokia κ δεν εχει το bloatware των huawei xiaomi σαμσούνγκ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, adi32 είπε

Ή άκουγες από ράδιο, τηλεόραση ή τα έγραφες σε κασέτα από ράδιο ή φίλο δωρεάν ή αγόραζες δίσκους κασέτες CD ή και τα νοίκιαζες

22 ώρες πριν, kogba είπε

Τώρα με τα λεφτά που έκανε κυριολεκτικά ένα single με 4 τραγούδια, έχεις όλη την μουσική του κόσμου στην τσέπη σου και τους φαίνεται ακριβό ρε φίλε.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gassim είπε

Τώρα με τα λεφτά που έκανε κυριολεκτικά ένα single με 4 τραγούδια, έχεις όλη την μουσική του κόσμου στην τσέπη σου και τους φαίνεται ακριβό ρε φίλε.

Ναι αλλά πληρώνεις κάθε μήνα βγάλε απ'έξω πάγια κράτικα εξοδα. Τρόφιμα κλπ.

Τουλάχιστον με τις κασσετες, βινυλια , cd πλήρωνες μια φόρα και τα άκουγες όσες φόρες ήθελες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είναι που θα πολλαπλασιαστούν σαν Λερναία Ύδρα τα ads blockers και θα προσφέρουν μπόνους και την Χάρυβδη!

Αντί να μειώσει τις τιμές για να γίνει πιο ελκυστική η premium συνδρομή του youtube και να το επιλέξουν περισσότεροι με περισσότερα κέρδη φυσικά, προτιμάει να χάσει πολύ περισσότερα με αυτή την ανόητη κίνηση...τι φάση, προσλάβανε το παλιό διαφημιστή των Jumbo; 

Επεξ/σία από Ne0n
Δημοσ.

Προσωπικά, και χωρίς να θέλω να υποστηρίξω την Google, θεωρώ πως αξίζει η συνδρομή στο YouTube Premium, και λόγω απουσίας ads, και λόγω δυνατότητα download videos (βολεύει πολύ ειδικά σε διακοπές-ταξίδια) και λόγω Youtube Music που και αυτό προσφέρει offline τραγούδια, πολλές community playlists, suggestions κτλ.

Το θέμα όπως λένε πολλοί παραπάνω είναι η τιμή που είναι διατεθειμένος ο καθένας να δώσει, με 3,50 ευρώ/μήνα το family Τουρκίας είναι εξαιρετικό vfm (0,70 το άτομο). Τώρα αν το κόψουν, γιατί πολλοί στο Reddit ανεβάζουν φωτό που η Google τους ζητάει τρόπο πληρωμής Τουρκίας για επιβεβαίωση λογαριασμού, δεν ξέρω τι θα κάνω. 'Ισως σε αυτή τη φάση κόψουν συγκεκριμένες χώρες που έχουν flagάρει (Τουρκία, Ουκρανία) και υπάρξει παραθυράκι για "μετανάστευση" σε άλλες φτηνές χώρες όπως π.χ. Ινδία. Βέβαια και Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι 13 ευρώ το family, άρα στα 5 άτομα βγαίνει ~2,5 ευρώ το άτομο, άρα πάλι θεωρώ πως αξίζει.

Συμφωνώ όμως ότι οι αυξήσεις στις οποίες προχωράνε ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες τον τελευταίο καιρό είναι εντελώς αδικαιολόγητες, χωρίς να βελτιώνουν το προϊόν τους, απλά και μόνο για κέρδος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...