Προς το περιεχόμενο

Ο Jony Ive και ο Sam Altman συνεργάζονται σε νέο project τεχνητής νοημοσύνης


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Jony Ive, ο διάσημος πρώην σχεδιαστής της Apple, και ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, συνεργάζονται σε ένα νέο project τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ), σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του Ive στους New York Times.

Η συνεργασία αυτή, που είχε αρχικά αναφερθεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο, επιβεβαιώθηκε πλέον επίσημα.

Το εγχείρημα, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον στον κόσμο της τεχνολογίας. Η ομάδα, που αποτελείται προς το παρόν από μόλις 10 υπαλλήλους, περιλαμβάνει τους Tang Tan και Evans Hankey, δύο βασικά στελέχη που συνεργάστηκαν με τον Ive στη σχεδίαση του iPhone. Η εταιρεία του Ive, LoveFrom, ηγείται του σχεδιασμού της συσκευής.

Σύμφωνα με τους New York Times, το project χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον Ive και την Emerson Collective, μια εταιρεία που ανήκει στην Laurene Powell Jobs. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά στον Masayoshi Son, τον διευθύνοντα σύμβουλο της SoftBank, ο οποίος φημολογούνταν πέρυσι ότι είχε επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο project.

Η ομάδα εργάζεται σε ένα κτίριο γραφείων 32.000 τετραγωνικών ποδιών στο Σαν Φρανσίσκο, μέρος ενός ακινήτου αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων που ο Ive έχει αγοράσει σε ένα μόνο οικοδομικό τετράγωνο της πόλης.

Όσον αφορά τη συσκευή, οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς. Ο Ive και ο Altman συζήτησαν πώς η γενετική ΤΝ θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας υπολογιστικής συσκευής, καθώς η τεχνολογία αυτή μπορεί να κάνει περισσότερα για τους χρήστες από το παραδοσιακό λογισμικό, λόγω της ικανότητάς της να χειρίζεται πολύπλοκα αιτήματα. Πέρυσι, υπήρχαν φήμες ότι η συσκευή θα εμπνέεται από την τεχνολογία οθόνης αφής και το αρχικό iPhone.

Ο Marc Newson, συνιδρυτής της LoveFrom, δήλωσε στους New York Times ότι το τελικό προϊόν ΤΝ και η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην αγορά βρίσκονται ακόμη υπό διαμόρφωση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια παρα πολυ λεπτή συσκευή, με μικρή αυτονομία, χωρίς κουμπιά, ισως και χωρίς οθόνη που θα μοιαζει σαν κοσμημα. 

Θα προσφέρει λυσεις ΤΝ με παρα πολυ μεγάλο κόστος. 

Jony Ive. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, δεν υπάρχει αναφορά στον Masayoshi Son, τον διευθύνοντα σύμβουλο της SoftBank, ο οποίος φημολογούνταν πέρυσι ότι είχε επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο project".

Begging Season 3 GIF by PBS

(δώστε κάτι καλέ κύριε..)

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...