nik416 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Να σας ρωτήσω κάτι εάν ξέρετε, έχω 2 χωράφια από 3 στρέμματα το κάθε ενα τα οποία τα άφησε ο παππούς που έχει πεθάνει στην μητέρα μου που έχει έχει πεθάνει. Το θέμα είναι ότι είναι είναι εξαδιαιρετου και τα δύο, το ένα ελαιώνας μισο εμένα και μισό στον αδερφό της μητέρας μου και στο άλλο πάλι μισο εμένα και μισο στον αδερφό της μητέρας μου που έχει χτίσει ένα σπιτη στην μεριά που του αναλογη. Έχω θέλω να χωριστούν και τα δύο να γίνουν ανεξάρτητα με ποια διαδικασία γίνετε εάν ξέρετε? Είναι εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού , υπάρχουν τοποπογραφηκα.
ekechagi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Πας σηκώνεις μια περίφραξη, λες αυτό είναι δικό μου και τελειώνει το παραμύθι εκεί. 1
Morosana Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Γίνεται να χωριστούν, ένας συμβολαιογράφος θα σε κατευθύνει. Το κακό με τα εξ αδιαιρέτου είναι ότι μπορεί η άλλη πλευρά να μην θέλει να μπει σε τέτοια διαδικασία κυρίως γιατί δεν θέλει να κάνει έξοδα και να σου πουν να αναλάβεις εσύ όλα τα κόστη.
mercator84 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Πανε σε έναν τοπογράφο με το τοπογραφικό για να σε ενημερώσει αν μπορεί να γίνει κατάτμηση. Αλλιώς δυστυχώς τίποτα 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, nik416 said: Να σας ρωτήσω κάτι εάν ξέρετε, έχω 2 χωράφια από 3 στρέμματα το κάθε ενα τα οποία τα άφησε ο παππούς που έχει πεθάνει στην μητέρα μου που έχει έχει πεθάνει. Το θέμα είναι ότι είναι είναι εξαδιαιρετου και τα δύο, το ένα ελαιώνας μισο εμένα και μισό στον αδερφό της μητέρας μου και στο άλλο πάλι μισο εμένα και μισο στον αδερφό της μητέρας μου που έχει χτίσει ένα σπιτη στην μεριά που του αναλογη. Έχω θέλω να χωριστούν και τα δύο να γίνουν ανεξάρτητα με ποια διαδικασία γίνετε εάν ξέρετε? Είναι εκτός σχεδίου, εκτός οικισμού , υπάρχουν τοποπογραφηκα. Θα απευθυνθείς σε συμβολαιογράφο με τοπογραφικό για να δεις αν μπορεί να γίνει κατάτμηση σε εκτός σχεδίου (ήξερα ότι απαγορεύεται αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν εξαιρέσεις ανά περίπτωση). Αν μπορεί, με συμβολαιογραφική πράξη γίνεται διανομή/κατάτμηση. Αν δεν γίνεται, ρωτάς τον συμβολαιογράφο για σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας.
xp-user Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Σε εκτος σχεδιου απαγορευεται κατατμηση κατω απο 20 στρεματα Αν συμφωνησετε μεταξυ σας παραμενει μεν το εξ αδιαιρετου αλλα βαζετε ενα συρματοπλεγμα - τοιχο μεταξυ σας και ξερετε τι ανηκει στον καθενα. 2
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Ναι αλλά εάν το πουλήσω πχ τη θα αγοράσει ο αλλοε εξ διαιρετου ?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 1 hour ago, nik416 said: Ναι αλλά εάν το πουλήσω πχ τη θα αγοράσει ο αλλοε εξ διαιρετου ? Ναι, μπορείς να πουλήσεις το εξ αδιαιρέτου μερίδιο σου. Το θέμα είναι γιατί να το αγοράσει άλλος - εκτός φυσικά από τον εξ αδιαιρέτου συγκύριο (στην περίπτωση σου ο αδελφός της μητέρας σου). 1
nik416 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Γιατί μπορεί να μην θέλει μπορεί, να μην έχει λεφτά χίλια δύο....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 5 hours ago, nik416 said: Γιατί μπορεί να μην θέλει μπορεί, να μην έχει λεφτά χίλια δύο.... Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω: εκτός από τον ήδη συγκύριο, ένας τρίτος δύσκολα θα αγόραζε ένα εξ αδιαιρέτου ακίνητο. Είναι μπλέξιμο και μπελάς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα