Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως, και σε μένα πολύ μεγάλο φαίνεται το διάστημα, και δεν είναι σε κενό αέρος.

Βέβαια λέει ότι όταν ανοιχτεί, πρέπει να καταναλωθεί εντός τριών ημερών.

Ίσως έχει κάποιο ειδικό αέριο για συντήρηση.

Δημοσ.

Κάτι τέτοια τόπικ μου θυμίζουν μία ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γαλακτοβιομηχανία με ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ και πολλές - πολλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ πάνω στα γιαούρτια της, της οποίας υπόθεση ανέλαβα για συμβουλευτική.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος έχει δώσει το όνομά του και στη μάρκα, ρωτούσε ευθαρσώς αν υπάρχει Ευρωπαϊκός κανονισμός που να απαγορεύει την αφυδάτωση 10% στο Βουλγάρικο γάλα που φέρνει, γιατί αυτή τη στιγμή του κάνει 5%, που σίγουρα επιτρέπεται, αλλά θέλει να μειώσει τα μεταφορικά κόστη. :rolleyes:

Μύρισε Ελλάδα το γραφείο μου και μπήκα τίμια και τεχνοκρατικά να ψάξω τι να συμβουλέψω εκείνον τον τίμιο επιχειρηματία. 🤩

  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/9/2024 στις 10:34 ΠΜ, IoannisSM είπε

Όταν λέει προέλευση γάλακτος ΕΕ , είναι ελληνικό;;;

οχι, εννοει χωρες ΕΕ πλην Ελλαδας

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ερώτηση σχετική με τα τυριά.

Κοίταγα τυριά σήμερα στο ΣΜ με σκοπό να ξεψαχνίσω αν έχουν συντηρητικά ή όχι, και έπεσα πάνω σε αυτό που είναι και γνωστό:

  Απόκρυψη περιεχομένων

462562041_1722554525204638_2149571971612408345_n.jpg.100a0d029be7ec9ea99e0da09ce230d0.jpg

Στα συστατικά δεν αναφέρει κανένα συντηρητικό αλλά η ημερομηνία λήξης όπως βλέπετε είναι 1,5 χρόνο μετά την παραγωγή! Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο ειδικά όταν μιλάμε για τριμμένο τυρί, και όχι ολόκληρο κεφάλι που προστατεύεται από την φλούδα του.

Επίσης είχα την εντύπωση πως σε όλα τα τριμμένα συσκευασμένα τυριά βάζουν ένα συντηρητικό ώστε να μην κολλάει το τυρί και γίνει όλο ένα συσσωμάτωμα μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή

Εφοσον παραμεινει  κλειστο διατηρειται. Αν το ανοιξεις ομως, οπως λεει, εχεις 3 μερες καιρο να το φας, σχεδον κανενας δε το τηρει αυτο. Αλλα τυρια λενε "να καταναλωθει αμεσα". Υποψιαζομαι οτι το γαλα που αναφερει ως παστεριωμενο, ειναι στη πραγματικοτητα αποστειρωμενο.

Ως γνωστο στα ετοιμα τριμμενα τυρια, προκειμενου να μη σβολιασουν βαζουν μια ουσια που μοιαζει με πριονιδι. Γι αυτο η συμβουλη των ειδικων ειναι να τριβουμε εμεις το τυρι στο σπιτι μας🙂

4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Κάτι τέτοια τόπικ μου θυμίζουν μία ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γαλακτοβιομηχανία με ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ και πολλές - πολλές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ πάνω στα γιαούρτια της, της οποίας υπόθεση ανέλαβα για συμβουλευτική.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος έχει δώσει το όνομά του και στη μάρκα, ρωτούσε ευθαρσώς αν υπάρχει Ευρωπαϊκός κανονισμός που να απαγορεύει την αφυδάτωση 10% στο Βουλγάρικο γάλα που φέρνει, γιατί αυτή τη στιγμή του κάνει 5%, που σίγουρα επιτρέπεται, αλλά θέλει να μειώσει τα μεταφορικά κόστη. :rolleyes:

Μύρισε Ελλάδα το γραφείο μου και μπήκα τίμια και τεχνοκρατικά να ψάξω τι να συμβουλέψω εκείνον τον τίμιο επιχειρηματία. 🤩

Υπαρχει γιαουρτι που αναγραφει οτι γινεται απο ελληνικο γαλα, αλλα εχει μεσα και βουλγαρικο που δεν αναφερεται? Ποια ειναι?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
8 hours ago, fitsoulas2024 said:

Υπαρχει γιαουρτι που αναγραφει οτι γινεται απο ελληνικο γαλα, αλλα εχει μεσα και βουλγαρικο που δεν αναφερεται? Ποια ειναι?

Δεν εκθέτω τους πελάτες μου, άλλωστε αυτό που ήθελε να κάνει είναι νόμιμο.

Σκοπίμως απέκρυψα όλα τα χαρ/κά της μάρκας. Αν κάνεις την έρευνά σου στις δύο γνωστότερες αλυσίδες Αθηναϊκών σουπερμάρκετ με βάση τα στοιχεία που έχω δώσει, θα τη βρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

οχι, εννοει χωρες ΕΕ πλην Ελλαδας

Εφοσον παραμεινει  κλειστο διατηρειται. Αν το ανοιξεις ομως, οπως λεει, εχεις 3 μερες καιρο να το φας, σχεδον κανενας δε το τηρει αυτο. Αλλα τυρια λενε "να καταναλωθει αμεσα". Υποψιαζομαι οτι το γαλα που αναφερει ως παστεριωμενο, ειναι στη πραγματικοτητα αποστειρωμενο.

Ως γνωστο στα ετοιμα τριμμενα τυρια, προκειμενου να μη σβολιασουν βαζουν μια ουσια που μοιαζει με πριονιδι. Γι αυτο η συμβουλη των ειδικων ειναι να τριβουμε εμεις το τυρι στο σπιτι μας🙂

Υπαρχει γιαουρτι που αναγραφει οτι γινεται απο ελληνικο γαλα, αλλα εχει μεσα και βουλγαρικο που δεν αναφερεται? Ποια ειναι?

Η ουσία στην οποία αναφέρεσαι είναι η κυτταρίνη. Το να τη λές πριονίδι είναι σα να αποκαλείς τα πλαστικά "πετρέλαιο" ή το αλάτι "θαλασσινό νερό". Το τυρί της φωτογραφίας όμως δεν είναι τόσο ψιλά τριμμένο ώστε να χρειάζεται αντισυσσωματικό παράγοντα.

Αντίστοιχα μεγάλη ημ. λήξης είδα πρόσφατα και σε τριμμένο κεφαλοτύρι σε private label της αγαπημένης αλυσίδας Σ/Μ του insomnia. Από διαφορετικό παραγωγό. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση... αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα μέσω πιο έντονης παστερίωσης.

Επεξ/σία από majunior
Δημοσ.
Στις 24/9/2024 στις 11:16 ΠΜ, gpapadakis είπε

Φέτα Καλαβρύτων είναι από ελληνικό γάλα ντόπιων παραγωγών (το γνωρίζω γιατί είμαι από εκεί). Πουλάει ο Σκλαβενίτης πχ του συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

 

μονο αυτη παιρνω

  • Like 1
Δημοσ.

Άλλο το κίτρινο τυρί και άλλο το κασέρι. Όπως αναφέρεται και παραπάνω υπάρχει μεγάλη διαφορά στην γεύση και προτείνω να το δοκιμάσετε.

Το κασέρι είναι Π.Ο.Π. και έχει συγκεκριμένη σύσταση. https://www.elgo.gr/images/pdf/publications/demeter_magazine/dmtr7p28.pdf

Η παραγωγική διαδικασία οδηγεί στο μεγαλύτερο κόστος αλλά νομίζω ότι η γεύση δικαιολογεί την τιμή.

Η φέτα ομοίως είναι Π.Ο.Π. , όχι όμως τα λευκά τυριά.

Η γραβιέρα έχει πλέον παραγωγές Π.Ο.Π. και μη. https://www.elgo.gr/images/pdf/PDO_PGI/DISTRICTS.pdf Συνήθως η μη, έχουν μόνο αγελαδινό γάλα.

Το περίεργο είναι ότι πολλά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν το Ελληνικό σήμα για τις πρώτες ύλες (το γάλα για το παρόν θέμα) και τα ίδια εργοστάσια που τα παράγουν, στα επώνυμα τους προϊόντα δεν έχουν το Ελληνικό σήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Δεν εκθέτω τους πελάτες μου, άλλωστε αυτό που ήθελε να κάνει είναι νόμιμο.

Aν μιλας για κατι νομιμο τοτε δε καταλαβα εγω. Και δεν εκτιθεται καποιος αν ειναι νομιμος. Ειχα την εντυπωση πως ειπες οτι γινεται παρανομη προσμιξη αλλοδαπου γαλατος.

6 ώρες πριν, majunior είπε

Η ουσία στην οποία αναφέρεσαι είναι η κυτταρίνη. Το να τη λές πριονίδι είναι σα να αποκαλείς τα πλαστικά "πετρέλαιο" ή το αλάτι "θαλασσινό νερό"

στο google υπαρχει αυτη η πληροφορια, και αν αληθευει δε πρεπει να ξαναγγιξουμε ετοιμο τριμμενο τυρι

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών στα έτοιμα τριμμένα τυριά και κυρίως στην παρμεζάνα. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η κυτταρίνη, μια σκόνη που παράγεται από μικροσκοπικά κομμάτια από πολτό ξύλου, ή άλλες φυτικές ίνες. Η προσθήκη της έχει στόχο τη μείωση της υγρασίας και τον εμποδισμό των σβόλων τυριού στη συσκευασία. Ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης είναι 2-4%, ωστόσο πολλές εταιρείες βρέθηκαν να προσθέτουν έως και 8,8%!

5 ώρες πριν, $Gkuts είπε

Το περίεργο είναι ότι πολλά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν το Ελληνικό σήμα για τις πρώτες ύλες (το γάλα για το παρόν θέμα) και τα ίδια εργοστάσια που τα παράγουν, στα επώνυμα τους προϊόντα δεν έχουν το Ελληνικό σήμα.

Αν δεις ελληνικο σημα/σημαια δε σημαινει απαραιτητα οτι η πρωτη υλη ειναι απο Ελλαδα. Το εργοστασιο ειναι ελληνικο, αυτο εννοουν. Προιον απ εξω, συσκευσια εδω. Αναφερεται φυσικα.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

στο google υπαρχει αυτη η πληροφορια, και αν αληθευει δε πρεπει να ξαναγγιξουμε ετοιμο τριμμενο τυρι

Ούτε και κανένα άλλο εδώδιμο πράσινο φυτο. Όλα περιέχουν κυτταρίνη!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι κ αλλιως Δελτα  ολυμπος κρικρι εχουν ή ειχαν βουλγαρικη γαλακτοβιομηχανικη μοναδα. το θεμα ειναι οτι κ εκει ερχονται απο αλλες χωρες ...

Τα ιδια χαλια  σε παγωτα ..με φεκ  πουλανε σαν παγωτο οτιδηποτε με φυτικα λιπαρά (φοινικελαιο)

Οι πιθανοτητες να μην εχει συντηρητικο το τυρι ειναι λιγες.. εδω πετανε συντηρητικο ακομη κ στα φρεσκα ψαρια π βγαζουν οι ψαροβαρκες γιατι λεει αλλαζουν χρωμα κ δεν τα αγοραζουν  ;)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
30 minutes ago, fitsoulas2024 said:

Aν μιλας για κατι νομιμο τοτε δε καταλαβα εγω. Και δεν εκτιθεται καποιος αν ειναι νομιμος. Ειχα την εντυπωση πως ειπες οτι γινεται παρανομη προσμιξη αλλοδαπου γαλατος.

Ο εν λόγω δεν ξέρω τι το κάνει το γάλα. Μπορεί να το βάζει σε προϊόντα που δεν δηλώνει ως ''Ελληνικού γάλακτος''.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...