Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κάποιος ποιο κίτρινο τυρί για τοστ και φέτα παρασκευάζεται από ελληνικό γάλα; Αν θεωρείται διαφήμιση, στειλτε pm.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ekrepali είπε

Όλες οι φέτες Π.Ο.Π είναι από ελληνικό γάλα. https://www.gastronomos.gr/agora/proionta/ti-einai-i-feta-pop/54862/

Για κίτρινα είμαι 100% σίγουρος ότι Διβάνης (Τρικάλων) και Έξαρχος (Ελασσόνας) χρησιμοποιούν ελληνικό γάλα.

 

Όταν λέει προέλευση γάλακτος ΕΕ , είναι ελληνικό;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, IoannisSM said:

Όταν λέει προέλευση γάλακτος ΕΕ , είναι ελληνικό;;;

Κάτι που γενικά λέει για «προέλευση γάλακτος από ΕΕ», μπορεί να είναι από οπουδήποτε εντός της ΕΕ. Όταν είναι φέτα (ΠΟΠ) πρέπει υποχρεωτικά να είναι όχι απλά ελληνικό, αλλά συγκεκριμένα από τις περιοχές που έχουν την ΠΟΠ για το συγκεκριμένο τυρί. Π.χ. δε μπορείς να πουλήσεις φέτα με γάλα από την Κρήτη - κι ας είναι η σωστή «συνταγή». Αυτό είναι το νόημα του ΠΟΠ.

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

ο διβανης για εμενα ειναι το καλυτερο για τοστ.σωστη αναλογια αγελαδινο και προβειο γαλα και ισοροπημενο αλατι.επισης ο μασουτης στο δικο του μπραντ εχει ενα ωραιο κιτρινο τοστ.οι τιμες βεβαια λογω αισχροκερδειας ειναι τσιμπημενες.

εγω επαψα να τα αγοραζω απο την στιγμη που ακριβυναν υπερβολικα.αγοραζω πλεον adoro creamy gouda επειδη βρισκω την καλυτερη γευση για τοστ στην φθηνοτερη τιμη λογω μονιμης εκτπωσης της εταιρειας στον αβ και στον μασουτη,κοντα στα 9-9,5 ευρω..

αν θελω αιγοπροβειο αγοραζω οποιο ειναι σε καλη εκπτωση κοντα στα 11.00-12.00  ευρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι δεν πρόκειται να βρεις τυρί από ελληνικο γάλα.

Είναι τόσο φθηνό το γάλα που προέρχεται από άλλες χώρες που είναι ασύμφορο να ασχοληθούν με ελληνικό.

Από ελληνικό γάλα είναι μόνο τα κασερια τα οποία είναι κ προϊόν ΠΟΠ.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Παει η σκονη συννεφο ,δεν υπαρχει γαλα πια,η φετα (ο θεος να την κανει φετα) γινεται με σκονη γαλακτος ,αυτο που λεω δεν το πεταω ετσι η πληροφορια ειναι εκ των εσω...

Δημοσ.

Φέτα Καλαβρύτων είναι από ελληνικό γάλα ντόπιων παραγωγών (το γνωρίζω γιατί είμαι από εκεί). Πουλάει ο Σκλαβενίτης πχ του συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Η φέτα από ντόπιο γάλα φεύγει από το τυροκομειο πάνω από 8€, και επιπλεον μπαίνουν μεταφορικά κέρδος πωλητή και ΦΠΑ. Οπότε φέτες με 9€ και παραπλήσιες τιμές δε βγαίνει με ελληνικό γάλα.

  • Like 4
Δημοσ.

Κίτρινο τυρί του Τοστ που λέμε, έψαξα αρκετά. Από διαφημιζομενα μέχρι άγνωστα, ακριβά, φθηνά. Όλα αυτά που είδα (14 διαφορετικά) αναφέρουν προέλευση γάλακτος ΕΕ.

Δημοσ.
Στις 23/9/2024 στις 1:48 ΜΜ, phanispal είπε

Και πες ότι είναι γάλα, με το ζόρι να είναι ελληνικό;

Έχει αποδειχθεί κάπου ότι είναι ανώτερο από των άλλων χωρών;

Στηρίζεις Έλληνες κτηνοτρόφους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του τρώει μισό κιλό τυρί στην καθισιά του και στα περισσότερα χωριά οι αγελάδες έχουν εξαφανιστεί άρα δεν μπορεί να μας καλύψει η εγχώρια παραγωγή. Επίσης αν ήσασταν αγελάδα πού θα νιώθατε πιο υγιής , στην Ολλανδία ή στα κατσάβραχα τα δικά μας; Όσο για τους μεσάζοντες αν βρεθείτε στην Κρήτη και πάρετε γραβιέρα απευθείας από τον κτηνοτρόφο θα σας τη δώσει πολύ ακριβότερα από το Super Market (ειδικά αν σας κόψει για Αθηναίο).

Επεξ/σία από KyrGR
Δημοσ.

Κίτρινο τυρί φέτες τοστ νομίζω είναι από το αυθεντικό Ελληνικό κασέρι το οποίο φυσικά έχει και τσιμπημένη τιμή καπου στο υψος της γραβιέρας.

Σκέτο το τρως και βλέπεις αμέσως τη διαφορά. Φέτες δυστυχώς οι περισσότερες είναι ίδιες στα s/m.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ερώτηση σχετική με τα τυριά.

Κοίταγα τυριά σήμερα στο ΣΜ με σκοπό να ξεψαχνίσω αν έχουν συντηρητικά ή όχι, και έπεσα πάνω σε αυτό που είναι και γνωστό:

Spoiler

462562041_1722554525204638_2149571971612408345_n.jpg.100a0d029be7ec9ea99e0da09ce230d0.jpg

Στα συστατικά δεν αναφέρει κανένα συντηρητικό αλλά η ημερομηνία λήξης όπως βλέπετε είναι 1,5 χρόνο μετά την παραγωγή! Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο? Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο ειδικά όταν μιλάμε για τριμμένο τυρί, και όχι ολόκληρο κεφάλι που προστατεύεται από την φλούδα του.

Επίσης είχα την εντύπωση πως σε όλα τα τριμμένα συσκευασμένα τυριά βάζουν ένα συντηρητικό ώστε να μην κολλάει το τυρί και γίνει όλο ένα συσσωμάτωμα μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...