Προς το περιεχόμενο

Ατύχημα με Ηλεκτρικό Σκουτεράκι που δεν απαιτεί δίπλωμα

mader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
On 21/09/2024 at 16:51, mader said:

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να μην χρονοτριβώ :
Πριν μερικες μερες επεσε πανω στο αυτοκίνητο μου (σταθμευμένο)  ενα ανήλικο (13 χρονών) με ενα ηλεκτρικό σκουτερακι και συγκεκριμένα το ECOOTER ET3
και φυσικά εφυγε σφαίρα (παιζει να ηταν και πειραγμένο στη ταχύτητα) τον βρήκα ομως ποιος ηταν απο καμερες.

Αφου το εψαξα και ρώτησα στη τροχαία το συγκεκριμένο ηλ/κίνητο,  βαση νομοθεσίας ο αναβάτης του δεν εχει την υποχρέωση να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!!
Ομως ειναι υποχρεωτική η άδεια, πινακίδα, και ασφάλεια αστικής ευθύνης προς τρίτους καθώς και καθρέπτες, φωτα, ανακλαστικά κτλ. εφόσον κινείται σε δημόσιες οδους.
(το ιδιο ισχυει και για ποδήλατα ακομα και για χειράμαξα!!)

Φυσικά το πιτσιρίκι δεν ειχε τιποτα απ ολα αυτα, ουτε καθρέπτες καν, πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομο και μαλιστα προσπάθησε να ανέβει στο πεζοδρόμιο με ταχύτητα, του έφυγε και επεσε με δύναμη στο αυτοκίνητο μου αφου καταφερε και εσπασε εμπρος φαναρι + καποιες μικρο ζημιες στη μασκα και στο φτερο. δλδ κοστος επισκευής 750€+ το οποίο η ασφάλεια μου δεν καλύπτει 

Μα παμε καλα; τι βλακ** ειναι αυτες; χωρις διπλωμα;; πως θα ξερει ο οδηγός πως να συμπεριφερθεί στο δρομο;;; προτεραιότητες; δλδ ουτε τα βασικά σήματα STOP, μονόδρομος κτλ!
Το γελίο Ελληνικό κράτος στο μεγαλείο του, καλα οσο για τη τροχαία.. εκει και εαν τον "Γιάννης Μπεζος" άγρια..

Το ερώτημα ειναι τωρα τι να κανω; Οι γονεις του μου ειπαν ξεκάθαρα οτι δεν εχουν να πληρώσουν τοσα λεφτά και να κάνουμε κάποια "κομπινα" με την ασφαλιστική οτι και καλα με χτύπησαν με το δικο τους αμαξι πραγμα που εγω σιχαίνομαι και φοβάμαι μη βγω και κουρεμένος απο πανω.. 

Αλλη λυση ειναι μήνυση και δικαστήριο αλλα ακραιο και θελω να το αποφυγω...

τι λετε να κανω,, δεν μπορω ουτε να κυκλοφορήσω 1 εβδομαδα τωρα χωρις δεξι φαναρι, και φυσικα δεν παιζει να δωσω 750€ απο τη τσεπη μου χωρις να φταίω καθολου σε τιποτα..

Έχεις επικοινωνήσει με την ασφαλιστική σου; Έχεις νομική κάλυψη; Αν έχεις, απλά την ενεργοποιείς και τα υπόλοιπα παίρνουν μόνα τους το δρόμο τους.

Τώρα τα υπόλοιπα που αναφέρεις για διπλώματα και ασφάλειες σε 13χρονο είναι στην σφαίρα της φαντασίας, όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενα πραγμα θα σας πω...

Επεσε πανω σε BMW SUV μια κυρια με καροτσι της λαικης στον Ν.Κοσμο το Σαββατο.

Του εγδαρε το μισο αμαξι...

Αυτον ποιος το πληρωνει ?

Μικτη και παλι μικτη εαν το αμαξι το παρκαρεις στον δρομο...

• Haha 1

6 ώρες πριν, k_w_t είπε

Επεσε πανω σε BMW SUV μια κυρια με καροτσι της λαικης στον Ν.Κοσμο το Σαββατο.

Ειμαι 99% (απλα για να μην πω 100%) σιγουρος οτι ηταν παρκαρισμενος παρανομα. 

• Like 2
  • Haha 1

10 ώρες πριν, lector είπε

Επεσες στο 1% δυστυχως...

Ηταν παρκαρισμενος σε καθετο στενο προς την λαική ενα τετραγωνο μακριά..

• Sad 1
  • Haha 1

11 ώρες πριν, lector είπε

Και παρανομα να ηταν, πληρωνει αυτος που πεφτει πανω σου.

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην χανεις τον χρονο σου...το συστημα ετσι ΘΕΛΕΙ  να λειτουργει..γ αυτο ξαναγυρισε η lime και η hop...κανε αυτο π σ ειπαν με την ασφαλεια αυτοκ. Ή μηχανης του..δεν ξερω ουτε εναν π να εχει ασφαλεια σε πατινι..η νομικη προστασια εχει οριο μεχρι χ ευρω κοστος ή χωρις τα παραβολα π σιγουρα δεν αξιζει γ αυτο το ποσο... τ πηραν μηχανακι γιατι προφανως ειναι πιο σταθερο  εχει κανονικα φρενα ,σε συγκριση με τα πατινια ..η τιμη ειναι λιγοτερη με την επιδοτηση...το προβλημα ομως ειναι οτι το παιδακι συνεχιζει να νομιζει οτι οδηγει ποδηλατο κ πηγε να ανεβει πεζοδρομιο χωρις να σταματησει.. πες τους αν δημιουργηθει θεμα με ασφαλεια αφου δεν εχεις λεφτα μ κανεις υπευθυνη δηλωση κ μ δινεις το μηχανακι γ να το πουλησω

Επεξ/σία από kage

Ελπίζω να έχεις πάρει ήδη το επίμαχο backup σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο και να μην είναι ακόμη στο hdd του dvr γιατί δεν γνωρίζεις πόσες μέρες καταγράφει(και σβήνει τα παλια).

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους , μην τους το χαρίσεις...

• Like 1

Aπό τη σημερινή ειδησεογραφία:  άλλο ένα ατύχημα με πατίνι. Μπα, θα έφταιγε το ...τραμ

https://www.newsbreak.gr/ellada/715306/nea-smyrni-tram-paresyre-15chrono-me-patini-diakopi-dromologion-apo-athina-pros-faliro/

Νέα Σμύρνη: Τραμ παρέσυρε 15χρονο με πατίνι – Διακοπή δρομολογίων από Αθήνα προς Φάληρο

Αναστάτωση σημειώθηκε νωρίτερα στα σύνορα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου καθώς το τραμ παρέσυρε έναν 15χρονο!

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο ανήλικος οδηγούσε το πατίνι του στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου όταν παρασύρθηκε από το τραμ με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 15χρονος αιμοραγγούσε στο κεφάλι χωρίς, ωστόσο, να είναι σοβαρή η κατάστασή του και χωρίς να κινδυενεύει η υγεία του.

Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια του τραμ από Αθήνα προς Φάληρο έχουν διακοπεί.

Στις 23/9/2024 στις 2:47 ΜΜ, Malthador είπε

Έχεις επικοινωνήσει με την ασφαλιστική σου; Έχεις νομική κάλυψη; Αν έχεις, απλά την ενεργοποιείς και τα υπόλοιπα παίρνουν μόνα τους το δρόμο τους.

Τώρα τα υπόλοιπα που αναφέρεις για διπλώματα και ασφάλειες σε 13χρονο είναι στην σφαίρα της φαντασίας, όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου.

Τελικά πρώτα πήγα σε εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής και μου έδωσε χαρτι με το κόστος επισκευής αναλυτικά.
ύστερα επικοινώνησα με δικηγόρο (100€) ο οποίος τους κάλεσε μπροστά μου μόνο και μόνο για να τους ταρακουνήσει λίγο. Θα μου δώσουν μέσω καταθέσεως 400€ για να φτιάξω το φανάρι ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει το αμάξι και τα υπόλοιπα δεσμεύτηκαν «άτυπα» πως θα μου τα δώσουν τέλος του άλλου μήνα. 

ο δικηγόρος βέβαια μου πρότεινε να απευθυνθώ σε συμβολαιογράφο για όλη αυτή τη διαδικασία αλλά το κόστος τελικά θα έφτανε τα 1500€ μαζί με τα έξοδα τα δικά του αλλά και του συμβολαιογράφου!! 

πήρα το ρίσκο. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά θα πήγαινε μακριά η βαλίτσα. 

Τελος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση από τον ΚΟΚ να επιτρέπεται 13χρονος να οδηγά σε δημόσιες οδούς όπως και βάση νέου νόμου ΟΛΑ τα οχήματα πρέπει να έχουν πινακίδα, άδεια και ασφάλεια

• Like 5
  • Thanks 2

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Μετά το ατύχημα με το τραμ ξύπνησαν οι δημοσιογράφοι και κάνουν ρεπορτάζ για τους επικίνδυνους με τα πατίνια. 

Εχουν γίνει και άλλα πχ https://www.in.gr/2023/06/14/greece/sokaristikes-eikones-apo-troxaio-patini-stin-kalamata-mas-pire-svarna-amaksi-leei-15xroni-odigos/ 

αλλά εντάξει μωρέ,παιδιά ειναι ..... κλπ κλπ κλπ.

• Like 2

Λίγο off topic αλλά....

Πρέπει να είναι by far ο χειρότερος εφιάλτης μου πλέον στο δρόμο, παρά τα μηχανάκια η τα άλλα αυτοκίνητα.

Και να πάρει ο διάολος, όπου και να τους δείς να τα οδηγάνε(δρόμος, πεζοδρόμιο, πλατείες) οδηγάνε σαν μανιακοί.

Ενα τέτοιο σκατό με πατίνι κόντεψε να πέσει πάνω στο καρότσι που είχα τον μικρό μου γιό.

Μπήκε ο μεγάλος μου σαν ασπίδα μπροστά, και επειδή τον ανάγκασε πρακτικά να αλλάξει πορεία(δεν φρέναρε ούτε χιλιοστό) ήρθε μετά να μας πουλήσει πνεύμα ότι θα τον κάναμε επίτηδες να πέσει απο το πατίνι, αφού μας έφερε παρέα και τον μεγάλο(μπαμπάς, γνωστός who the fuck knows) να μας κάνει ντα.

Αι σιχτήρ παπάριδες γονείς....

• Like 3
  • Sad 1

Και επιδιώκουν αλλαγή του ΚΟΚ ώστε "να διευκολυνθεί η μικροκινητικότητα" ε; Δεν φτάνει που πέρασαν τα όρια προς την ασυδοσία όλα αυτά τα νούμερα με τα 2κυκλα, μονόκυκλα, 4κυκλα ή ό,τι είναι, δεν φτάνουν τα μηχανάκια που ανέκαθεν έκαναν ό,τι γούσταραν με "ομιχλώδες" νομικό πλαίσιο, πρέπει να συνεχίσουν να τα κάνουν με το γράμμα του ΚΟΚ πλέον ε; Όχι ρε! Με τα ΜΜΜ. Κι όποιος δεν του αρέσει ή δεν μπορεί θα τα μαζέψει και θα γυρίσει στο χωριό του. Πολλοί μαζευτήκαμε. Το ανακάτεμα και το κουβάλημα καφέδων στην πρωτεύουσα δεν αποτελεί ούτε επαγγελματικό προσανατολισμό ούτε "καριέρα" εξάλλου.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...