Προς το περιεχόμενο

Ατύχημα με Ηλεκτρικό Σκουτεράκι που δεν απαιτεί δίπλωμα

mader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 22/9/2024 στις 8:22 ΜΜ, Vagosman είπε

την εκδοση με τα 1000W δεν απατειται διπλωμα αλλα χρειαζεται ασφαλεια τουλαχιστον αστικης ευθυνης.

Στην αλλη εκδοση θελει τα panda ολα.

To τυπάκι ειναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει τον κοκ οσο ειναι στο οδοστρωμα. Ακομα και με το χιλιάρι, το ίδιο ισχύει κ με τα ποδήλατα. Εξαίρεση αν το έχει στα χέρια κ πάει πεζοδρόμιο aka πεζός.

Ο νόμος ειναι σαφής και ειναι υπερ σου. Το κυνηγάς και δεν το αφήνεις. Μάθημα στο παιδί και στους γονείς.

Να ενημερώσω ότι σήμερα πήγα στους γονείς του πιτσιρικά μιας και είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τέλος του μήνα και έως ώρα 12am θα έκαναν την κατάθεση. Μου είπαν βλακείες. Έτσι έκανα καταγγελία στη τροχαία και μήνυση. 

θα κατάσχουν το σκούτερ, πρόστιμο 500€ και οι γονείς θα πρέπει να απολογηθούν. 

εαν ήταν πατίνι θα ήταν πιο απλα τα πράγματα για αυτούς διότι είναι νόμιμο ο οδηγός να έχει ηλικία 12+ για το σκούτερ όμως που ανοίκει σε άλλη κατηγορία είναι 15+ και με υπογραφή γονέα. Έτσι μου είπαν στη τροχαία 

• Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, mader είπε

Να ενημερώσω ότι σήμερα πήγα στους γονείς του πιτσιρικά μιας και είχαμε συμφωνήσει ότι μέχρι τέλος του μήνα και έως ώρα 12am θα έκαναν την κατάθεση. Μου είπαν βλακείες. Έτσι έκανα καταγγελία στη τροχαία και μήνυση. 

εαν ήταν πατίνι θα ήταν πιο απλα τα πράγματα για αυτούς διότι είναι νόμιμο ο οδηγός να έχει ηλικία 12+ για το σκούτερ όμως που ανοίκει σε άλλη κατηγορία είναι 15+ και με υπογραφή γονέα. Έτσι μου είπαν στη τροχαία 

Πάρτους και τα σώβρακα φίλε! Όχι μόνο κάνανε την βλακεία και προσπάθησαν να βγουν από πάνω, στο παίζανε παράλληλα ότι δεν έχουν για να σε χτυπήσουν στο φιλότιμο, αλλά και όταν κάνατε μια συμφωνία την αθέτησαν! 

Με τα πόδια ο μικρός απεδώ και στο εξής, πλέρω μισό χιλιάρικο παραπάνω, συν τα δικαστικά έξοδα. Ας μάθουν ότι οι παγαποντίες πληρώνονται ακριβά, πόσο μάλλον όταν πάνε να αποφύγουνε τα λίγα. 

• Like 4
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, mader είπε

Αν αυτοι αρνηθουν καθε αναμιξη τι θα γινει?

Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Αν αυτοι αρνηθουν καθε αναμιξη τι θα γινει?

οι γονεις να αρνηθούν; δεν μπορούν. εχουν εξ ολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού τιους.
και φυσικα εχω στη διαθεση μου, οπως εχω πει στην αρχη, βιντεο απο διαφορετικες καμερες που καιει τον πιτσιρικά!!

• Like 1

6 λεπτά πριν, mader είπε

οι γονεις να αρνηθούν; δεν μπορούν. εχουν εξ ολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού τιους.
και φυσικα εχω στη διαθεση μου, οπως εχω πει στην αρχη, βιντεο απο διαφορετικες καμερες που καιει τον πιτσιρικά!!

Οκ, ειχα ξεχασει για το βιντεο :D

50 λεπτά πριν, mader είπε

Αυτο πως προκύπτει σαν κίνηση απο την πλευρά της τροχαίας;

• Like 3

Αν το όχημα είναι ανασφαλιστο , γίνεται συντηρητική κατάσχεση απο την τροχαία και φυλάσσεται σε μέχρι να αποζημιωθεί ο παθών 

• Like 3
  • Thanks 2

17 hours ago, Vagosman said:

Αυτο πως προκύπτει σαν κίνηση απο την πλευρά της τροχαίας;

Προκυπτει οτι προκειται για scooter κατηγοριας σαν 50cc με ταχυτητα 25Km/h το οποιο θα επρεπε να εχει πινακιδα, ασφαλεια και ο πιτσιρικας να ειναι ανω των 15 χρονων. Ειμαι σιγουρος οτι αν το ψαξουν, παιζει να εχει βγαλμενο και τον περιοριστη…

• Like 4

1 ώρα πριν, SaFiS είπε

Προκυπτει οτι προκειται για scooter κατηγοριας σαν 50cc με ταχυτητα 25Km/h το οποιο θα επρεπε να εχει πινακιδα, ασφαλεια και ο πιτσιρικας να ειναι ανω των 15 χρονων. Ειμαι σιγουρος οτι αν το ψαξουν, παιζει να εχει βγαλμενο και τον περιοριστη…

υπάρχει περίπτωση να ειναι πειραγμένο, οπως φαίνεται και στο βιντεο. θα δείξει

τελικα φοβερα θελει κ ο Αγιος που λεμε!

Οι γονεις με καλεσαν χθες βραδυ, και πηγα απο εκει σημερα το πρωι, στην αρχη προσπάθησαν να μου πουν κατι για μεταχειρισμένο φαναρι στο αυτοκίνητο και σε δικο τους φαναρατζη κτλ κτλ φυσικά διέκοψα αμεσως τη συζήτηση. μου εκαναν την καταθεση 550€ αμεσως.

ειπαν πως θα πουλήσουν το μηχανακι αλλα θα μου δωσουν τα υπόλοιπα οταν πουληθεί ομως τους ειπα οτι θα μου δωσουν 100€ ακομα (κοστος μήνυσης) . φυσικα ο πατερας εκανε το τρελο και μου φώναζε,  πολυ ηρεμα του ειπα οτι αλλιως συνεχίσουμε με δικαστήριο και ισως μετα θα πληρώσει τετραψήφιο νούμερο.

τους εδωσα προθεσμία μεχρι τελος του μηνα για να μου καταθεσουν το υπολοιπο ποσο, εφυγα, και πριν λιγο ειδα καταθεση με το υπολοιπο ποσο. οποτε ολα καλα, θα μιλήσω με το δικηγόρο μου το απογευμα και εαν συμφωνήσει θα αποσύρω τη μήνυση.

Όλα αυτα για την απερισκεψία των γονέων αλλα και πρωτίστως για την εγκληματική αμέλεια τυ Ελληνικού Κράτους.

Α και ενα αλλο ανέκδοτο:

Εκει που φωναζε ο πατερας μου πεταξε και μια χαζομαρα οτι απο εκει που αγορασαν το σκουτερ τους ειχαν πει οτι δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ουτε καν υπάρχει πρόβλημα που θα το οδηγουσε το ανήλικο παιδι και "τραβα βρες τα με αυτους στο ταδε μαγαζι"

Και οντως τον πιστευω γιατι εχω δει και εγω καποιες επιγραφές σε παρόμοια μαγαζια του στυλ ¨το παίρνεις και φεύγεις"
'η "χωρις καμια υποχρεωση¨ κτλ κτλ
ρε φιλε ελεος, τι βλακειες λενε και αυτοι για να πουλήσουν; κανονικα πρεπει να τα φροντισει αυτα καποια αρμοδια υπηρεσια.

• Like 5

47 λεπτά πριν, mader είπε

Όλα αυτα για την απερισκεψία των γονέων αλλα και πρωτίστως για την εγκληματική αμέλεια τυ Ελληνικού Κράτους.

Α και ενα αλλο ανέκδοτο:

Εκει που φωναζε ο πατερας μου πεταξε και μια χαζομαρα οτι απο εκει που αγορασαν το σκουτερ τους ειχαν πει οτι δεν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ουτε καν υπάρχει πρόβλημα που θα το οδηγουσε το ανήλικο παιδι και "τραβα βρες τα με αυτους στο ταδε μαγαζι"

Και οντως τον πιστευω γιατι εχω δει και εγω καποιες επιγραφές σε παρόμοια μαγαζια του στυλ ¨το παίρνεις και φεύγεις"
'η "χωρις καμια υποχρεωση¨ κτλ κτλ
ρε φιλε ελεος, τι βλακειες λενε και αυτοι για να πουλήσουν; κανονικα πρεπει να τα φροντισει αυτα καποια αρμοδια υπηρεσια.

Συγνώμη αλλά εδώ εισαι λάθος.Αν τους έλεγαν να πέσουν στον γκρεμό θα έπεφταν;Σου έχουν ζητήσει ποτέ δίπλωμα όταν αγόρασες αμάξι;

Ανήλικο είναι το παιδί και έχουν υποχρέωση να το προστατευουν αυτοί.

Ελπίζω η τροχαία να συνεχίσει το έργος της και να τους πάρει τα σώβρακα .

• Like 3

9 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Μονο ετσι θα βαλουν μυαλο.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν βάζουν κανένα "μυαλό" με κάτι τέτοια. Ίσα ίσα με στην πρώτη ευκαιρία θα συμπεριφερθούν τρισχειρότερα. Το θέμα είναι εμείς οι υπόλοιποι να έχουμε τα μέσα να μετριάζουμε την ζημιά κάπως.

Αλλά βλέπουμε η κοινωνία μας πόσο σάπια είναι και ούτε ένας από την αλυσίδα βρέθηκε να κάνει το αυτονόητο.
Θέλεις οικογένεια; (και πατέρας και μάνα)
Ιδιώτης; (ασφαλιστική απ τα λιντλ)
Τροχαία/αστυνομία; (δεν είμαστε αρμόδιοι)
Για να αναγκαστεί ο πολίτης να πάει δικαστικά το θέμα που κι εκει παίζεται ποια θα είναι η κατάληξη.
Και μετά λέμε οι Έλληνες είναι δικομανείς γι αυτό υπολειτουργεί η "δικαιοσύνη" μας...

9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ελπίζω η τροχαία να συνεχίσει το έργος της και να τους πάρει τα σώβρακα .

Στάνταρ. Εξπέρ στην κουτοπονηριά κατάφεραν και τούμπαραν τον άμεσα θιγόμενο.
Ευθυνόφοβος ΔΥ που μόλις μάθει ότι τα βρήκαν οι δύο πλευρές σιγά μην συνεχίσει ανεξάρτητα το έργο... Στην χειρότερη με έναν "κερασμένο καφέ" έχει ξεχαστεί το θέμα.

• Like 2

Θεωρώ ότι αφού συμμορφώθηκαν έστω και με πίεση να λήξει το θέμα. Το υπόλοιπο θα είναι ψυχοφθόρο, χρονοβόρο και εν τέλει πήραν το μάθημά τους.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kalmik είπε

Θεωρώ ότι αφού συμμορφώθηκαν έστω και με πίεση να λήξει το θέμα. Το υπόλοιπο θα είναι ψυχοφθόρο, χρονοβόρο και εν τέλει πήραν το μάθημά τους.

Νομίζω μόνο 550€ του έδωσαν "τα υπόλοιπα όταν πουληθεί". Δεν ξέρω ας ξεκαθαρίσει ο OP.
Αλλά και πάλι γιατί να αναγκαστεί κάποιος να τρέξει τόσες μέρες και στο τέλος "πάρε φτιάξε το φανάρι τώρα και μην μιλάς";

Και δική μου προτροπή θα ήταν να συνέχιζε κανονικά και ας πήρε μέρος της αποζημίωσης.

Επεξ/σία από grinder_
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...