Προς το περιεχόμενο

Η "δημιουργική λογιστική" κρύβει την πραγματική περιβαλλοντική επίπτωση των τεχνολογικών εταιρειών

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ολοι αυτοι οι φιλοι της γκρετρας θουμπερκ μπορουν να πανε στα βουνα να ζησουν

η τεχνολογια θελει ενεργεια τι να κανουμε

εχει πλακα με ολους αυτους του μαρξιστες οικολογους που τα βαζουν με τις πολυεθνικες

αν ηξεραν τον δασκαλο τους τον μαρξ και τον ειχαν διαβασει θα ειχαν εντυπωσιαστει ποσο καλο θεωρουνταν να υπαρχουν καμιναδες και να βγαζουν μαυρο καπνο και ποσο αυτο στελνει μνμα για την τεραστια αλλαγη που εφερε στη ζωη του ανθρωπου η βιομηχανικη επανασταση

ας σκεφτουν μερικοι ευαισθητουληδες πια θα ηταν σημερα η θεση της γυναικας αν δεν ειχαμε πλυντηρια και επρεπε απο το πρωι ως το βραδυ να πλενουν. θα ειχαν χρονο να ζησουν και να δουλεψουν? ασ σκεφτουν ολοι αυτοι οι ευαισθητουληδες χωρις το αυτοκινητο θα μπορουσε μια γυναικα να παει να δουλεψει 20 χιλιομετρα μακρια καθε μερα ή θα εμενε αναγκαστικα σπιτι? και αν δεν ταειχε ολα αυτα θα την επαιρνε να χωριζε τον αντρα της ή θα αναγκαζοταν να μενει μαζι του μεχρι σημερα να την δερνει και να την προσβαλλει και να την βιαζει καθε μερα?

• Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο γράφετε εσείς τη γνώμη σας, η Κίνα και η Ινδία η ΗΠΑ και η Ρωσία γελούν. Είναι οι χώρες με την μεγαλύτερη εκπομπη CO2. Επειδή δεν προκειται ποτέ μα ποτέ όμως οι χώρες αυτες να κάνουν κάτι για την μείωση των εκπομπών CO2 (όποιος δεν το αντιλαβλάνεται αυτό απλά ζει σε άλλο πλανήτη), το όλο θέμα έχει μετατραπεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο σε πολτικό, οπότε πέρα απο τα χαρτινα καλαμακια και τις βιοδιασπόμενες σακούλες σούπερ μάρκετ, θα επιβάλλουν στους πολίτες της δύσης τουλάχιστον φορολογια carbon tax (το έχουν δηλώσει και επίσημα). Απλά ο Μπέζος της Amazon θα συνεχίσει να βολτάρει με το ιδιωτικό του τζετ και εσύ ο μέσος αδαής πολίτης θα αναρωτιέσαι γιατί δεν σου φτανει ο μισθός να βγάλεις το μήνα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cpc464 είπε

Όταν τα δεδομένα λένε none in the us τι ενοούν?,μήπως ότι δεν έχουν δεδομένα?,γιατί ο διαχωρισμός?, και έχει και άλλους διαχωρισμούς, αλλού λέει παγκόσμιο ποσοστό ενέργειας και αλλού τοπικό, ο Π.Ο.Υ και αν κάνει ¨δημιουργική λογιστική".

Ειδικά για τα πυρηνικά ατυχήματα έχουμε 2 περιπτώσεις. Η έρευνα άντλησε τα δεδομένα από τον Π.Ο.Υ. αν θέλαν να κάνουν ειδική αναφορά στις ΗΠΑ είναι δικό τους θέμα. Δεν νομίζω να μας κρύβουν κάποιο πυρηνικό ατύχημα.

Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι σαν τα αεροπλάνα όλοι τα φοβούνται αλλά αν βάλουν κάτω τα νούμερα θα δουν ότι κάνουν λάθος. Προφανως δεν λέω ότι μπορούν όλες οι χώρες ακόμα να φιλοξενήσουν πυρηνικά εργοστάσια αλλά χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία μπορούν με απειροελάχιστες πιθανότητες ατυχήματος. Ειδικά με τους τελευταίας γενιάς.

Μέχρι να μπορέσουμε να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100% τα πυρηνικά εργοστάσια είναι η λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική. 

Επεξ/σία από Dimitris_1981

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Ειδικά για τα πυρηνικά ατυχήματα έχουμε 2 περιπτώσεις. Η έρευνα άντλησε τα δεδομένα από τον Π.Ο.Υ. αν θέλαν να κάνουν ειδική αναφορά στις ΗΠΑ είναι δικό τους θέμα. Δεν νομίζω να μας κρύβουν κάποιο πυρηνικό ατύχημα.

Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι σαν τα αεροπλάνα όλοι τα φοβούνται αλλά αν βάλουν κάτω τα νούμερα θα δουν ότι κάνουν λάθος. Προφανως δεν λέω ότι μπορούν όλες οι χώρες ακόμα να φιλοξενήσουν πυρηνικά εργοστάσια αλλά χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Ιαπωνία και Ρωσία μπορούν με απειροελάχιστες πιθανότητες ατυχήματος. Ειδικά με τους τελευταίας γενιάς.

Μέχρι να μπορέσουμε να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100% τα πυρηνικά εργοστάσια είναι η λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική. 

Πρώτα από όλα η έρευνα ψεύδεται, γαργάρα για το ατύχημα στο three mile island , εκτός και εάν η Πενσιλβάνια δεν είναι Αμερική, και ναι δεν είχε άμεσους θανάτους άλλα έμμεσους από καρκίνο, μάλιστα ήταν το ατύχημα που κλόνισε την πίστη των Αμερικάνων στην πυρηνική ενέργεια, υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσα να γράψω όπως για τον ποιο ραδιενεργό άνθρωπο στον κόσμο που έλιωσε ζωντανός γιατί το πυρηνικό εργοστάσιο τον έβαλε να διυλίζει πυρηνικό καύσιμο σε μεταλλικούς κουβάδες με ένα ξύλο, και επειδή έχουμε βγει τελείως off topic το κλείνω εδώ, δεν είναι ότι δεν έχω πίστη στην τεχνολογία ποιο πολύ είναι ο φόβος μου για το άπειρο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Τα πυρηνικά εργοστάσια είναι σαν τα αεροπλάνα όλοι τα φοβούνται αλλά αν βάλουν κάτω τα νούμερα θα δουν ότι κάνουν λάθος.

Εχει ο Π.Ο.Υ. καμια ερευνα με θανατους απο μεταφορικα μεσα ανα διανηθεντα χιλιομετρα 🙃;
Θα ηθελα να την δω.

5 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Εχει ο Π.Ο.Υ. καμια ερευνα με θανατους απο μεταφορικα μεσα ανα διανηθεντα χιλιομετρα 🙃;
Θα ηθελα να την δω.

Δεν ανήκω στο Π.Ο.Υ. μπες και ψάξε.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Δεν ανήκω στο Π.Ο.Υ. μπες και ψάξε.

Το αλλο link πως και το παράθεσες; Ησουν προσωρινός υπάλληλος 🤣

Τέλος πάντων, μπηκα στον ΠΟΥ ειδα τα νούμερα και εισαι λαθος. 

Επεξ/σία από dbrillis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cpc464 είπε

Πρώτα από όλα η έρευνα ψεύδεται, γαργάρα για το ατύχημα στο three mile island , εκτός και εάν η Πενσιλβάνια δεν είναι Αμερική, και ναι δεν είχε άμεσους θανάτους άλλα έμμεσους από καρκίνο, μάλιστα ήταν το ατύχημα που κλόνισε την πίστη των Αμερικάνων στην πυρηνική ενέργεια, υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσα να γράψω όπως για τον ποιο ραδιενεργό άνθρωπο στον κόσμο που έλιωσε ζωντανός γιατί το πυρηνικό εργοστάσιο τον έβαλε να διυλίζει πυρηνικό καύσιμο σε μεταλλικούς κουβάδες με ένα ξύλο, και επειδή έχουμε βγει τελείως off topic το κλείνω εδώ, δεν είναι ότι δεν έχω πίστη στην τεχνολογία ποιο πολύ είναι ο φόβος μου για το άπειρο της ανθρώπινης ηλιθιότητας.

Ναι βάλε και την Κιουρι μέσα αν σε ευχαριστεί. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Αν αμφισβητείς τις έρευνες δεν μπορώ να βοηθήσω. Για το three mile island η επικρατούσα θέση είναι ότι η ποσότητα ραδιενέργειας που ξέφυγε δεν ήταν ικανή  να προκαλέσει πρόβλημα. Ακόμα και οι έρευνες που εκτιμούσαν το αντίθετο δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την σύνδεση αιτίου και αιτιατού. Ο Π.Ο.Υ. δεν μπορεί να συμπεριλάβει αμφίβολα δεδομένα αλλά αυτά που λαμβάνει από κάθε κράτος.

Ειλικρινά δεν μπορώ να συνεχίσω με θεωρίες συνομωσίας. Ας πεθάνουμε αργά από το CO2 και ας χαρούμε την κλιματική μετανάστευση που έχει ήδη ξεκινήσει….

Αν θες δες το παρακάτω βίντεο δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Έτσι κι αλλιώς πλέον μοιάζει να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση.

Αναφορά σε κείμενο

52 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Το αλλο link πως και το παράθεσες; Ησουν προσωρινός υπάλληλος 🤣

Τέλος πάντων, μπηκα στον ΠΟΥ ειδα τα νούμερα και εισαι λαθος. 

Ναι στην φαντασία σου 

https://injuryfacts.nsc.org/home-and-community/safety-topics/deaths-by-transportation-mode/#:~:text=Passenger vehicles are by far,higher than for scheduled airlines.

• Like 1
  • Haha 1

20 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

α) Πως και βρήκες link; Εγω δε  εψαξα καθόλου. Ηταν πολυ εύκολο να σε βαλω να ψάξεις γιατί ήθελες να μου αποδείξεις οτι εχεις δίκιο. 

β) Που εχει αυτή η έρευνα τους νεκρούς ανα ατύχημα; Αυτό ειναι η λεγόμενη δημιουργική στατιστική, ξέρεις τι θέλεις να δειξεις και βαζεις ενα γράφημα με τα νούμερα που σε βολεύουν. Μπορείς εσυ να βγεις απο το σπίτι σου και να παρεις ενα αεροπλανο να πεταξεις στο γραφείο; Μπορείς να μπεις σε ενα αεροπλάνο και να κανεις 9 χιλιόμετρα απόσταση; Μήπως μετρώντας νεκρούς ανα χιλιόμετρο ειναι εξ αρχής υπέρ του αεροπλανου; Μπορώ να παρω αεροπλανο χωρις να μπω σε αυτοκίνητο, λεωφορείο, μετρό για να φτασω στο αεροδρόμιο; Μπορω αύριο να παρω διπλωμα και να πεταξω ωπου θελω εγω και οι φίλοι μου; Πόσοι εμπλέκονται πριν ενα αεροπλάνο βρεθεί στον αερα και ποσοι εμπλέκονται πριν βγω εγω στην αυλή και παρω το αμαξι; 

Ειδες τι ωραια συγκρινουν δυο ανόμοια πράγματα; 

Κέρδισες, μίλησες με δεδομενα. 

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

Σου είπα δεν είναι το πρόβλημά μου η τεχνολογία, ποιο πολύ η ανθρώπινη βλακεία και ίσως η απληστία.

Αν θες δες το παρακάτω βίντεο δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Πάλι γαργάρα η κυριούλα, για κόστος,διάθεση αποβλήτων, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικές επιθέσεις, στην θεωρία όλα καλά είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

α) Πως και βρήκες link; Εγω δε  εψαξα καθόλου. Ηταν πολυ εύκολο να σε βαλω να ψάξεις γιατί ήθελες να μου αποδείξεις οτι εχεις δίκιο. 

β) Που εχει αυτή η έρευνα τους νεκρούς ανα ατύχημα; Αυτό ειναι η λεγόμενη δημιουργική στατιστική, ξέρεις τι θέλεις να δειξεις και βαζεις ενα γράφημα με τα νούμερα που σε βολεύουν. Μπορείς εσυ να βγεις απο το σπίτι σου και να παρεις ενα αεροπλανο να πεταξεις στο γραφείο; Μπορείς να μπεις σε ενα αεροπλάνο και να κανεις 9 χιλιόμετρα απόσταση; Μήπως μετρώντας νεκρούς ανα χιλιόμετρο ειναι εξ αρχής υπέρ του αεροπλανου; Μπορώ να παρω αεροπλανο χωρις να μπω σε αυτοκίνητο, λεωφορείο, μετρό για να φτασω στο αεροδρόμιο; Μπορω αύριο να παρω διπλωμα και να πεταξω ωπου θελω εγω και οι φίλοι μου; Πόσοι εμπλέκονται πριν ενα αεροπλάνο βρεθεί στον αερα και ποσοι εμπλέκονται πριν βγω εγω στην αυλή και παρω το αμαξι; 

Ειδες τι ωραια συγκρινουν δυο ανόμοια πράγματα; 

Κέρδισες, μίλησες με δεδομενα. 

Ο λόγος που έψαξα είναι γιατί έδινες ψευδή πληροφόρηση.  Προφανώς και δεν  πρόκειται  να ασχοληθώ άλλο μαζί σου ότι και να πεις. Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις. Είσαι χάσιμο χρόνου....
Μπήκες στην λίστα αγνόησης μπας και ησυχάσουμε με μερικούς εδώ  μέσα.

Αναφορά σε κείμενο

Rates are expressed as deaths per 100,000,000 passenger miles.

41 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Σου είπα δεν είναι το πρόβλημά μου η τεχνολογία, ποιο πολύ η ανθρώπινη βλακεία και ίσως η απληστία.

Πάλι γαργάρα η κυριούλα, για κόστος,διάθεση αποβλήτων, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικές επιθέσεις, στην θεωρία όλα καλά είναι.

Η "κυριούλα" είναι Φυσικός και λέει στο 19ο λεπτό για τα απόβλητα. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sabine_Hossenfelder

Δεν θα κάθομαι συνέχεια να  σου αποδεικνύω τα λάθη σου και να πετάς το μπαλάκι παρακάτω. Δεν είναι μονομερής ο διάλογος. Φέρε αντίστοιχα Papers και το συζητάμε.

• Like 2

27 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Η "κυριούλα" είναι Φυσικός και λέει στο 19ο λεπτό για τα απόβλητα. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sabine_Hossenfelder

Δεν θα κάθομαι συνέχεια να  σου αποδεικνύω τα λάθη σου και να πετάς το μπαλάκι παρακάτω. Δεν είναι μονομερής ο διάλογος. Φέρε αντίστοιχα Papers και το συζητάμε.

Θες στοιχεία?, το NRC τα λέει καθαρά και σε έξι σελιδούλες, η κυριούλα για την διάθεση αποβλήτων λέει για site που ΘΑ ανοίξει στην Φινλανδία και δεν κάνει λόγο για το κόστος φύλαξης και συντήρησης.

https://www.nrc.gov/docs/ML1210/ML12101A419.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...