lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Σκέφτομαι να κάνω πρώτη φορά την μετάβαση από Android (huawei nova 10 8/128gb) σε apple και έχω μερικές απορίες. Σκέφτομαι το απλό ή το plus. Το σκέφτομαι λίγο το μέγεθος αλλά κατά πάσα πιθανότητα στο plus θα πάω. 1) Αν πάρω την έκδοση 128gb πόσο είναι δεσμευμένο από εφαρμογές και πόσο μένει ελεύθερο για χρήση? Θα με καλύψει ή θα φουλάρει σε μια βδομάδα? 2) Επειδή οι browser στο Android και πολλές από τις εφαρμογές πετάνε πολλές διαφημίσεις έχω βάλει έναν dns στις ρυθμίσεις της συσκευής. Στα iPhone χρειάζεται κάτι τέτοιο? 3) κάπου είχα ακούσει ότι έχει θέματα με υψηλές θερμοκρασίες. Ότι ζεσταίνετε πολύ. Ισχύει? Επίσης επειδή δεν έχω πάρει ποτέ κινητό με δόσεις γίνεται να πληρώσω τα μισά στο κατάστημα και τα άλλα μισά να μπουν με δόσεις στην κάρτα; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεκτή. 1
koutsis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 19 minutes ago, lek88 said: Σκέφτομαι να κάνω πρώτη φορά την μετάβαση από Android (huawei nova 10 8/128gb) σε apple και έχω μερικές απορίες. Σκέφτομαι το απλό ή το plus. Το σκέφτομαι λίγο το μέγεθος αλλά κατά πάσα πιθανότητα στο plus θα πάω. 1) Αν πάρω την έκδοση 128gb πόσο είναι δεσμευμένο από εφαρμογές και πόσο μένει ελεύθερο για χρήση? Θα με καλύψει ή θα φουλάρει σε μια βδομάδα? 2) Επειδή οι browser στο Android και πολλές από τις εφαρμογές πετάνε πολλές διαφημίσεις έχω βάλει έναν dns στις ρυθμίσεις της συσκευής. Στα iPhone χρειάζεται κάτι τέτοιο? 3) κάπου είχα ακούσει ότι έχει θέματα με υψηλές θερμοκρασίες. Ότι ζεσταίνετε πολύ. Ισχύει? Επίσης επειδή δεν έχω πάρει ποτέ κινητό με δόσεις γίνεται να πληρώσω τα μισά στο κατάστημα και τα άλλα μισά να μπουν με δόσεις στην κάρτα; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεκτή. 1. Περίπου 100gb θα έχεις διαθέσιμα. Τώρα αν σου φτάνουν εσύ ξέρεις. Ασν σου φτάνουν σε android το ίδιο είναι. 2. Βάζεις έναν ad blocker και είσαι οκ. 3. Μια χαρά είναι, μην αγχώνεσαι. Τώρα αν το δουλεύεις 1 ώρα κάτω από ήλιο θα ζεσταθει. 4. Ρώτησε το κατάστημα για αυτό... 1
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, koutsis είπε 1. Περίπου 100gb θα έχεις διαθέσιμα. Τώρα αν σου φτάνουν εσύ ξέρεις. Ασν σου φτάνουν σε android το ίδιο είναι. 2. Βάζεις έναν ad blocker και είσαι οκ. 3. Μια χαρά είναι, μην αγχώνεσαι. Τώρα αν το δουλεύεις 1 ώρα κάτω από ήλιο θα ζεσταθει. 4. Ρώτησε το κατάστημα για αυτό... Μετά από δύο χρόνια είμαι έτσι. Οπότε λογικά θα μου φτάσει και στο iphone ο χώρος. Και έχω πολλή σαβούρα μέσα δεν κάνω οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πόσο ελεύθερο χώρο άφηνε το huawei Επίσης, δέχεται ασύρματα ακουστικά άλλων εταιριών ή πρέπει να πάρω της apple? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2024 από lek88
aces Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lek88 είπε Μετά από δύο χρόνια είμαι έτσι. Οπότε λογικά θα μου φτάσει και στο iphone ο χώρος. Και έχω πολλή σαβούρα μέσα δεν κάνω οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πόσο ελεύθερο χώρο άφηνε το huawei Επίσης, δέχεται ασύρματα ακουστικά άλλων εταιριών ή πρέπει να πάρω της apple? Με δυσκολία αλλα βρεθηκε μετα απο αναζητηση.....το τοπικ. Τα ειχαμε συζητησει αναλυτικα εδω. Συντομη απαντηση με 80-120 εφαρμογες θα εισαι οκ με 128.(κ θα εχεις και 40 εως 60gb free κατα προσεγγιση) Ακουστικα καλυτερα AirPods για πιο ομαλη λειτουργία. 16 vs 16 Plus στο 1 κερδιζεις εργονομία/compact κλπ στο αλλο αυτονομία/μπαταρία αλλα χανεις σε εργονομία οποτε επιλεγεις αναλογα. το old τοπικ ειναι εδω περι storage Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2024 από aces 1
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Το βράδυ θα παραλάβω το iphone 16 plus. Δεν κρατήθηκα. 4
aces Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, lek88 είπε Το βράδυ θα παραλάβω το iphone 16 plus. Δεν κρατήθηκα. Καλοδουλευτο & εγκατάσταση το move to ios στην παλιά συσκευή για μεταφορά δεδομένων στο 16 plus 1
gz205 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, lek88 είπε Το βράδυ θα παραλάβω το iphone 16 plus. Δεν κρατήθηκα. Καλά έκανες. Είναι ωραίο το πλας σε σχέση με τα προ μαξ λόγω βάρους, κάνει μεγάλη διαφορά στο χέρι. Θα το χαρείς σίγουρα. Bάλε 1blocker και παίξε με σαφάρι. Εαν σπάνε μερικά sites έχε απο διπλα και τον firefox στο strict mode. Eαν γεμίσεις απο χώρο, άσε τις φωτογραφίες στο cloud και κανε optimize iphone storage. 1
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, aces είπε Καλοδουλευτο & εγκατάσταση το move to ios στην παλιά συσκευή για μεταφορά δεδομένων στο 16 plus Την μεταφορά μου την έκαναν στο κατάστημα. Ήταν δωρεάν. 16 λεπτά πριν, gz205 είπε Καλά έκανες. Είναι ωραίο το πλας σε σχέση με τα προ μαξ λόγω βάρους, κάνει μεγάλη διαφορά στο χέρι. Θα το χαρείς σίγουρα. Bάλε 1blocker και παίξε με σαφάρι. Εαν σπάνε μερικά sites έχε απο διπλα και τον firefox στο strict mode. Eαν γεμίσεις απο χώρο, άσε τις φωτογραφίες στο cloud και κανε optimize iphone storage. 100gb έμειναν ελεύθερα. Έκαναν μεταφορά αρχείων στο κατάστημα. Βέβαια άλλο πρόβλημα έχω τώρα. Φορτίζω με τον παλιό φορτιστή 66W και δεν φορτίζει καθόλου σχεδόν. Θέλει μισή ώρα να πάρει 1%
G10rgos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Αν και λογικά τώρα το έχεις παραλάβει ήδη, αν δεν έχεις 1000000 φωτογραφίες και βίντεο μια χαρά θα είσαι με το 128, επίσης εννοείται θα πας στο Plus, μεγάλο μεν απολαυστικότερο δε. Επίσης υπάρχουν εφαρμογές adblock που θα κάνουν την δουλειά που θέλεις όμως φυσικά μπορείς να βάλεις συγκεκριμένο DNS και στο iPhone όπως και στα Android. Να προσθέσω ότι αυτό με τις θερμοκρασίες δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί, ειδικά στην σειρά 16 το έχουν βελτιώσει ακόμα περισσότερο αν και δεν υπήρχε κανένα θέμα στα απλά, στα Pro και στα Max στα 15 στην αρχή λόγω software για κάποιες μέρες ήταν το θέμα αλλά με ένα update αποκαταστάθηκε, φαντάζομαι αυτό άκουσες. Τέλος αυτό που χρειάζεσαι για τις δόσεις το κάνει σίγουρα ο Κωτσόβολος, μπορείς να δώσεις κάποια χρήματα μετρητά ή με χρεωστική κάρτα και να βάλεις τα υπόλοιπα σε δόσεις με πιστωτική. 1
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, G10rgos είπε Αν και λογικά τώρα το έχεις παραλάβει ήδη, αν δεν έχεις 1000000 φωτογραφίες και βίντεο μια χαρά θα είσαι με το 128, επίσης εννοείται θα πας στο Plus, μεγάλο μεν απολαυστικότερο δε. Επίσης υπάρχουν εφαρμογές adblock που θα κάνουν την δουλειά που θέλεις όμως φυσικά μπορείς να βάλεις συγκεκριμένο DNS και στο iPhone όπως και στα Android. Να προσθέσω ότι αυτό με τις θερμοκρασίες δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί, ειδικά στην σειρά 16 το έχουν βελτιώσει ακόμα περισσότερο αν και δεν υπήρχε κανένα θέμα στα απλά, στα Pro και στα Max στα 15 στην αρχή λόγω software για κάποιες μέρες ήταν το θέμα αλλά με ένα update αποκαταστάθηκε, φαντάζομαι αυτό άκουσες. Τέλος αυτό που χρειάζεσαι για τις δόσεις το κάνει σίγουρα ο Κωτσόβολος, μπορείς να δώσεις κάποια χρήματα μετρητά ή με χρεωστική κάρτα και να βάλεις τα υπόλοιπα σε δόσεις με πιστωτική. Έψαξα στις ρυθμίσεις και δεν βρίσκω να βάλω DNS πουθενά... Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά το πήρα με κάρτα δεν έβαλα δόσεις Επίσης δεν βρίσκω πως ενεργοποιώ το 5G Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2024 από lek88
G10rgos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, lek88 είπε Έψαξα στις ρυθμίσεις και δεν βρίσκω να βάλω DNS πουθενά... Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά το πήρα με κάρτα δεν έβαλα δόσεις Μπαίνεις ρυθμίσεις > Wi-Fi > Στο δίκτυο που έχεις συνδεθεί πατάς δεξιά το i > εκεί που σε πηγαίνει κατεβαίνεις κάτω κ επιλέγεις διαμόρφωση DNS και από αυτόματα το αλλάζεις σε χειροκίνητα επιλέγοντας το DNS που θέλεις Επίσης για το 5G πας ρυθμίσεις > Κινητό δίκτυο > πας στο κάρτες sim και επιλέγεις τον αριθμό που θέλεις > Ομιλία και δεδομένα και το βάζεις 5G αυτόματο ή 5 ενεργό. Εγώ θα πρότεινα να το βάλεις στο αυτόματο. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2024 από G10rgos 1
gz205 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 41 λεπτά πριν, lek88 είπε Βέβαια άλλο πρόβλημα έχω τώρα. Φορτίζω με τον παλιό φορτιστή 66W και δεν φορτίζει καθόλου σχεδόν. Θέλει μισή ώρα να πάρει 1% Ναι κατι δεν παει καλα, μην το προσπαθεις περισσοτερο. Δοκιμασε καποιον αλλον αν εχεις ή αγορασε τον 20W της apple. 21 λεπτά πριν, lek88 είπε Έψαξα στις ρυθμίσεις και δεν βρίσκω να βάλω DNS πουθενά.. Για το wifi σου απαντησαν. Στο cellular δεν μπορεις να βαλεις DNS δικους σου στο iOS. 1
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, G10rgos είπε Μπαίνεις ρυθμίσεις > Wi-Fi > Στο δίκτυο που έχεις συνδεθεί πατάς δεξιά το i > εκεί που σε πηγαίνει κατεβαίνεις κάτω κ επιλέγεις διαμόρφωση DNS και από αυτόματα το αλλάζεις σε χειροκίνητα επιλέγοντας το DNS που θέλεις Επίσης για το 5G πας ρυθμίσεις > Κινητό δίκτυο > πας στο κάρτες sim και επιλέγεις τον αριθμό που θέλεις > Ομιλία και δεδομένα και το βάζεις 5G αυτόματο ή 5 ενεργό. Εγώ θα πρότεινα να το βάλεις στο αυτόματο. Δεν βλέπω να λέει κάπου κάρτες σιμ 8 λεπτά πριν, gz205 είπε Ναι κατι δεν παει καλα, μην το προσπαθεις περισσοτερο. Δοκιμασε καποιον αλλον αν εχεις ή αγορασε τον 20W της apple. Για το wifi σου απαντησαν. Στο cellular δεν μπορεις να βαλεις DNS δικους σου στο iOS. Θέλω να πιστεύω ότι φταίει ο φορτιστής και δεν έπεσα σε προβληματική συσκευή
G10rgos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, gz205 είπε Ναι κατι δεν παει καλα, μην το προσπαθεις περισσοτερο. Δοκιμασε καποιον αλλον αν εχεις ή αγορασε τον 20W της apple. Για το wifi σου απαντησαν. Στο cellular δεν μπορεις να βαλεις DNS δικους σου στο iOS. Εγώ εδώ στο Wi-Fi μια χαρά DNS βάζω... μόνο στα δεδομένα δεν μπορείς όντως, όμως φαντάζομαι για το Wi-Fi εννοεί 8 λεπτά πριν, lek88 είπε Δεν βλέπω να λέει κάπου κάρτες σιμ Θέλω να πιστεύω ότι φταίει ο φορτιστής και δεν έπεσα σε προβληματική συσκευή Εκεί που είναι το μαύρο στη δεύτερη φωτογραφία γράφει κάρτες sim, θα πας από τη διαδρομή που έγραψα πιο πάνω Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2024 από G10rgos
lek88 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, G10rgos είπε Εγώ εδώ στο Wi-Fi μια χαρά DNS βάζω... Εκεί που είναι το μαύρο γράφει κάρτες sim, θα πας από τη διαδρομή που έγραψα πιο πάνω Εμενα είναι έτσι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα