Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, PerfectParanoia είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει αν έχεις το ίδιο θέμα σε όλα τα  panel που χρησιμοποιείς.

Στο προηγούμενο θέμα που είχες ανοίξει, μια αυτά που περιγράφεις μοιάζουν με smearing όπως το βίντεο σου εδώ (συγκρινε και με αυτό το βίντεο για να μας πεις αν αυτό βλέπεις)  και μια λες για τρεμόπαιγμα που μπορεί να είναι stuttering ή ίσως tearing ; Οι οθόνες που έχεις (AOC και Samsung G3) είναι και οι δυο VA από ότι καταλαβαίνω και είναι λογικό να έχουν κάποιο smearing που δεν σώζεται πλήρως με g/freesync ούτε με FPS.

Η τηλεόραση σου τι panel έχει; Μπορεί να είναι και αυτή VA και να βλέπεις σε διαφορετικό βαθμό το θέμα με το είδος του panel σε κάθε περίπτωση αφού λες ότι έχεις δοκιμάσει και με άλλες καρτες καλώδια κλπ Ειδικά αν παίζεις shooters και κάνεις απότομες κινήσεις θα ήταν εμφανές.

Φίλε όχι δεν έχω το πρόβλημα όπως στο παραπάνω βίντεο. Η τηλεόραση μου έχει led panel 4k 60hz. Και στα fps games είναι πολύ εμφανές όταν πέφτουν τα fps. 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, adamidisgr είπε

Φίλε όχι δεν έχω το πρόβλημα όπως στο παραπάνω βίντεο. Η τηλεόραση μου έχει led panel 4k 60hz. Και στα fps games είναι πολύ εμφανές όταν πέφτουν τα fps. 

LED είναι το είδος του backlight τα va/ips/tn είναι είδος τεχνολογίας του panel. Εκτός αν είναι OLED η τηλεόραση πολύ πιθανό να έιναι VA το panel της. Επιμένω λίγο γιατί το κλιπ που ανέβασες μοιάζει πολύ με smearing.

Λές όμως κάτι σαν αυτό πχ ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PerfectParanoia είπε

LED είναι το είδος του backlight τα va/ips/tn είναι είδος τεχνολογίας του panel. Εκτός αν είναι OLED η τηλεόραση πολύ πιθανό να έιναι VA το panel της. Επιμένω λίγο γιατί το κλιπ που ανέβασες μοιάζει πολύ με smearing.

Λές όμως κάτι σαν αυτό πχ ;

Ναι ακριβώς όπως το βίντεο που μου έστειλες. Σαν να έχει λίγο stuttering. Στα 75fps στο war zone που παίζω κολλάει παρά πολύ δλδ ενοχλητικό. Η τηλεόραση ναι va panel είναι 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, adamidisgr είπε

Ναι ακριβώς όπως το βίντεο που μου έστειλες. Σαν να έχει λίγο stuttering. Στα 75fps στο war zone που παίζω κολλάει παρά πολύ δλδ ενοχλητικό. Η τηλεόραση ναι va panel είναι 

Οκ αρα ενοχλέι το γεγονός ότι δεν έχεις σταθερά frametimes από ότι καταλαβαίνω και όχι ό,τι smearing κλπ. Δηλαδή μπορεί να πιάνεις 70-80-120 fps, η οθόνη να είναι αρκετά Hz για να στα βγάλει όλα αλλά αν καμία φορά πέσεις σε περίπτωση μπορεί να κάνει ενα frame κάποια εκατοστά του δευτερολέπτου παραπάνω να κάνει render οπότε έχεις αυτα τα μικροstutter.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να κάνεις frame limit τα παιχνίδια που παίζεις σε κάποια fps που σε ικανοποιούν και πίανεις, πχ 90-100, μέσω όμως το rivatuner/afterburner και όχι από το μενού του παιχνιδιου. Μπορείς και μέσα απο αυτό ,πριν κανεις limit, να δεις τι frametime πιανεις και αν όντως είναι εκεί το θεμα.

Δες και αυτό το βιντεάκι να σε καθοδηγήσει.

Επεξ/σία από PerfectParanoia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...