Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το δικό μου ισοπεδωτικό,το δικό σου ουτοπικό.

Δεν ειναι ουτοπικο, εγω μια χαρα το εφαρμοζω. Οταν εχω πιει τοσο που δε μπορω να οδηγησω με ασφαλεια, δεν οδηγω.

Αν εγω ειμαι εξαιρεση στον κανονα αυτο ειναι αλλο ζητημα.

• Haha 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lector είπε

Ισοπεδωτικο. Πιο σωστο θα ηταν "δεν οδηγας οταν εχεις πιει τοσο που δεν εισαι ικανος να οδηγησεις με ασφαλεια οπως θα ησουν αν δεν ειχες πιει τιποτα".

Και ποιος μπορεί να το ορίσει αυτό;, ο οδηγός;  Ο οδηγός αν τα έχει πιεί μπορεί να νομίζει ότι είναι κράμα Λεκλερκ, Σουμάχερ και  Μάριου Ηλιοπούλου 😛

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μεθησει παλια πολλες φορες, ασχημα κιολας. Παρα πολυ.

Την τελευταία φορα που εγινε, σε ενα πανηγυρι με ρετσινες, πιναμε σαν να ηταν νερο, δεν καταλαβαινα τιποτα.

Ομως την αλλη μερα που ξυπνησα, ηταν εφιαλτης για μενα. Μου ηρθε τουαλετα μαζι με εμετο. Και για καποια λεπτα ολα μαυρα, εχασα την οραση μου για λεπτα. Ημουν ξυπνιος και εριχνα νερο στο προσωπο μου και ξαφνικα μαυρα ολα.

Απο κεινη την μερα ειμαι ο ξενερωτος της παρεας, αν και μπορω να πιω, απο επιλογή ολα κομμενα. Ειμαι αυτος που θα πει πιετε, εγω δεν θα πιω γιατι οδηγαω και αυτο γινεται. 

Ακομα και στο σπιτι δεν υπαρχει ουτε μπυρα, δεν με τραβαει. Οταν λεω δεν πινω αλκοολ, με περιεργα και θεωρουν πως δεν γινεται, καπου λεω ψεμματα. 

Παλια ηταν και σαν μαγκια να πινεις πολυ.

Και ενα αλλο που εχω παρατηρησει σε ανθρωπους ηλικιας 55 φευγα. Με οτι φανε μεσημεριανο, βραδινό, παντα πρεπει να το συνοδεύουν με αλκοόλ και δεν μενουν στο ενα ποτηρι.

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, lector said:

Πολυ σωστη και ευστοχη η διατυπωση αυτη, αλλα αυτο δεν ειναι μετρησιμο στην πραγματικοτητα, τουλαχιστον οχι με μοναδα μετρησης το αλκοολ στο αιμα. 

Επειδη ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι, δεν ειναι δυνατον απλα και μονο η ποσοτητα αλκοολ να καταδεικνυει αν καποιος ειναι υπο επηρεια και δεν ειναι σε θεση να οδηγησει με ασφαλεια.

σωστο αυτο αλλα επειδη πρακτικα ανα ατομο δεν γινεται να μπει οριο για αυτο και μπηκε ενα γενικο οριο οπως σε ολα τα πραγματα.προσωπικα μακαρι να βαζαν μηδενικο οριο

14 hours ago, lector said:

Δεν ειναι ουτοπικο, εγω μια χαρα το εφαρμοζω. Οταν εχω πιει τοσο που δε μπορω να οδηγησω με ασφαλεια, δεν οδηγω.

το τι θεωρεις εσυ ασφαλεια δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. οταν εσυ θα καταλαβεις οτι δεν εισαι ασφαλης τοτε θα ειναι ηδη αργα.

και αυτο ισχυει σε απειρα πραγματα.

καπως ετσι πολλα ατομα ελεγαν μια χαρα ειμαι δεν νυσταζω μεχρι που ξυπνησαν οταν ηταν αγκαλια με την κολωνα

επισης αν τα αντανακλαστικα σου πεσουν 10 τοις 100 λογω αλκοολ εσυ δεν θα το καταλαβεις. θα μου πεις και ο παππους 90 χρονων δουλευει με πολυ λιγοτερα αντανακλαστικα.δεν θα επρεπε ουτε αυτοι να οδηγουν αλλα τι να κανουμε που δυστυχως απλα δινεις τεστ ορασης και σου κανουν ανανεωση ακομα και στα 90.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
13 ώρες πριν, lector είπε

"Εσύ"  μπορεί να είσαι τόσο λιάρδα που να μην το καταλαβαίνεις όμως.Δεν μπορεί ο νόμος και το γενικό καλό (ακόμα και το "δικό " σου καλό )  να επαφίεται στην ευσυνειδησία και αντιληπτικότητα του καθενός. 

• Like 1
Δημοσ.

Μια φορά..

Πίστευα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και ότι μάλιστα όσες παρόμοιες εμπειρίες είχα ακούσει νόμιζα ήταν υπερβολές ή λόγο κατανάλωσης "άλλων" ουσιών.

Οπότε κάπου στα 20 μου, καλεσμένος σε ένα πάρτι στην Κρήτη, όπου είχα πάει σεζόν, κέρασμα στο κέρασμα - σφηνάκι στο σφηνάκι, άρχισα να κάνω κεφάλι πολύ γρήγορα. Μία που μιλούσα με κάτι κοπέλες, μία που πάω στην τουαλέτα να ξεράσω και το επόμενο που θυμάμαι είναι την επόμενη μέρα να ξυπνάω στο κρεβάτι μου.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής κάποιες αναλαμπές τις είχα, όπως ας πούμε ότι σε κάποια φάση ήμουν στο αμάξι του φίλου μου στο πίσω κάθισμα και την στιγμή που έπεσα στο κρεβάτι νιώθοντας λες και με έχουν χτυπήσει στο κεφάλι με βαριοπούλα. Σημειωτέον σίγουρα δεν είχε μπει κάτι στο ποτό, απλά δεν έπινα αλκοόλ μέχρι τότε και ξαφνικά άρχισα να φορτώνω τις τσικουδιές την μία μετά την άλλη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Την τελευταία φορα που εγινε, σε ενα πανηγυρι με ρετσινες, πιναμε σαν να ηταν νερο, δεν καταλαβαινα τιποτα.

Ομως την αλλη μερα που ξυπνησα, ηταν εφιαλτης για μενα. Μου ηρθε τουαλετα μαζι με εμετο.

Με την Ρετσίνα ξερνας και με λίγο, τι γευση ειναι αυτή; Δεν πίνεται αυτο το πραγμα. Σε κανα κουτουκακι μονο με ρεμπετικη μουσικη, και θα ξερασεις συντομα στην τουαλετα :) αν ειναι οκ αυτο.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
4 hours ago, Ukforthemoment said:

"Εσύ"  μπορεί να είσαι τόσο λιάρδα που να μην το καταλαβαίνεις όμως.Δεν μπορεί ο νόμος και το γενικό καλό (ακόμα και το "δικό " σου καλό )  να επαφίεται στην ευσυνειδησία και αντιληπτικότητα του καθενός. 

Το πρόβλημα είναι συνήθως οταν φτάνεις στο σημείο που σε κάνει να μην έχεις αναστολές, τότε σταματάς να έχεις και αναστολή για την οδήγηση με ασφάλεια

Πάντα όμως μπορείς να το κάνεις epic

https://www.antenna.gr/weird/article/4/616671/methysmenos-xathike-kai-symmeteixe-se-ereynes-psaxnontas-ton--eayto-toy-binteo-

• Haha 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vault13 είπε

Με την Ρετσίνα ξερνας και με λίγο, τι γευση ειναι αυτή; Δεν πίνεται αυτο το πραγμα. Σε κανα κουτουκακι μονο με ρεμπετικη μουσικη, και θα ξερασεις συντομα στην τουαλετα :) αν ειναι οκ αυτο.

Ξεκινησαμε με μαλαμο και μετα του τελειωσαν, μας εφερε μια τσακνινα λεγοταν, ακομα μετα απο 10 χρονια+, θυμαμαι το ονομα της.

Ενω ξυπνησα γιατι επρεπε να παω τουαλετα αρχικα. Βλεπωντας. Πηγα τουαλετα, μου ηρθε να ξερασω ταυτοχρονα. Μετα σηκωθηκα να πλυθω. Και εκει που πλυθηκα. Ολα μαυρα. Μπλακ ουτ. Δεν εβρεπα τιποτα. Και επιανα τα ματια μου να δω αν ειναι ανοιχτα.

Λεω για ενα μεθυσι θα τα χασω ολα. Απο κεινη την μερα αντε να πιω ενα ποτηρι, μεσα στο χρόνο, σπιτι μου. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liverpool89 είπε

Πηγα τουαλετα, μου ηρθε να ξερασω ταυτοχρονα. Μετα σηκωθηκα να πλυθω. Και εκει που πλυθηκα. Ολα μαυρα. Μπλακ ουτ. Δεν εβρεπα τιποτα. Και επιανα τα ματια μου να δω αν ειναι ανοιχτα.

Δεν ειναι memory loss, ειναι αλλο αυτο, ακομα πιο σοβαρο. Τυφλωθηκες.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Δεν ειναι memory loss, ειναι αλλο αυτο, ακομα πιο σοβαρο. Τυφλωθηκες.

Τυφλωθηκα απο την βλακεια που με εδερνε, οταν ημουν 20 χρονων.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Morosana είπε

Και ποιος μπορεί να το ορίσει αυτό;, ο οδηγός;  Ο οδηγός αν τα έχει πιεί μπορεί να νομίζει ότι είναι κράμα Λεκλερκ, Σουμάχερ και  Μάριου Ηλιοπούλου 😛

Ναι μπορει να το ορισει. Το θεμα ειναι αν θα ειναι ειλικρινης με τον εαυτο του ή αν θα το παιξει αντρακλας. Και επισης πιστευω οτι παιζει ρολο και το ποσο συντηρητικος και ασφαλης οδηγος ειναι ο ιδιος οταν ειναι νηφαλιος. Αν οντας νηφαλιος οδηγαει καγκουρικα, πιωμενος θα ειναι ακομα χειροτερος, και το αντιστροφο.

8 ώρες πριν, poulinos είπε

σωστο αυτο αλλα επειδη πρακτικα ανα ατομο δεν γινεται να μπει οριο για αυτο και μπηκε ενα γενικο οριο οπως σε ολα τα πραγματα.προσωπικα μακαρι να βαζαν μηδενικο οριο

Μα γι'αυτο ειπα κι εγω οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, πραγμα που ειναι αδικο.

8 ώρες πριν, poulinos είπε

το τι θεωρεις εσυ ασφαλεια δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. οταν εσυ θα καταλαβεις οτι δεν εισαι ασφαλης τοτε θα ειναι ηδη αργα.

και αυτο ισχυει σε απειρα πραγματα.

καπως ετσι πολλα ατομα ελεγαν μια χαρα ειμαι δεν νυσταζω μεχρι που ξυπνησαν οταν ηταν αγκαλια με την κολωνα

επισης αν τα αντανακλαστικα σου πεσουν 10 τοις 100 λογω αλκοολ εσυ δεν θα το καταλαβεις. θα μου πεις και ο παππους 90 χρονων δουλευει με πολυ λιγοτερα αντανακλαστικα.δεν θα επρεπε ουτε αυτοι να οδηγουν αλλα τι να κανουμε που δυστυχως απλα δινεις τεστ ορασης και σου κανουν ανανεωση ακομα και στα 90.

Εγω παντως το καταλαβαινω για τον εαυτο μου, μπορω να αντιληφθω αν εχω ξεπερασει το οριο που θεωρω ασφαλες. Αλλα ειμαι και συντηρητικος οδηγος ουτως ή αλλως.

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Υπαρχουν πολλοι νομοι που με προφαση το γενικο καλο στρεφονται εναντια στον μεμονωμενο ιδιωτη.

Δημοσ.
4 minutes ago, lector said:

Μα γι'αυτο ειπα κι εγω οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, πραγμα που ειναι αδικο.

Εγω παντως το καταλαβαινω για τον εαυτο μου, μπορω να αντιληφθω αν εχω ξεπερασει το οριο που θεωρω ασφαλες. Αλλα ειμαι και συντηρητικος οδηγος ουτως ή αλλως.

δυστυχως οπως ειπες μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα και αυτο ισχυει παντου.και αν εσυ εγω και 5 αλλα ατομα μπορουμε να το ελεγξουμε υπαρχουν αλλοι 100 που δεν μπορουν. οποτε καλως ή κακως μαζι με αυτους θα πρεπει να συμμορφωθουμε και εμεις σε ενα γενικο πλαισιο. δεν λεω συγκεκριμενα για το αλκοολ μια που δεν πινω αλλα γενικα.

• Like 2
Δημοσ.

Τις προαλες πηγαμε σε εναν γαμο καλεσμενοι, με τα πεθερικα. Η συμφωνια ηταν εγω να μην πιω καθολου.

Ε περνανε οι ωρες, μονο σοδα εγω. Παει 3 τα ξημερωματα, με λεει η γυναικα μου, να πιουμε ενα ποτο. Η συμφωνια ειναι συμφωνια, αντεξα τοσο, δεν θα το χαλασω τωρα.

Και πολυ καλα εκανα.  Δυο χιλιομετρα πριν φτασω στο σπιτι τροχαια που σταματουσε αβερτα αμαξια μονο για αλκοτέστ. Αν ειχα πιει, ξερω την μοιρα μου θα με σταματουσαν, θα χαλουσα ολη την βραδια. Ομως δεν ηπια και με χαλαρότητα, λεω ας με σταματησουν, ειμαι σωστος. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...