Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους, επειδή αυτό τον καιρό είμαι σε διαδικασία προσφορών για να στήσω καινούριο pc build και θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας για κάποια pc build που μου προτείνανε διάφορα μαγαζιά και εαν έχετε τίποτα αντιπροτάσεις είναι αποδεχτές 

1η προσφορά από κατάστημα των νοτίων προαστίων FOXSTORE α) ΣΥΣΤΗΜΑ AMD Socket AM5 

Μητρική MSI B650 Gaming Plus

Επεξεργαστής AMD RYZEN 5 8600G 6-core 4.3ghz 

ψυκτρα NOCTUA NHD15S 

μνήμες G SKILL Ripjaws s5 32gb(2 X 16GB) DDR5 6400mhz

SSD WESTERN DIGITAL BLACK SN850x m2 nvme 1tb

Τροφοδοτικό CORSAIR RM750e 750W ATX 12V 

λειτουργικό windows 11 

τιμή 754.41 ευρώ 

β) ΣΥΣΤΗΜΑ INTEL Socket 1700 από FOXSTORE

Μητρική Gigabyte z790d https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=179133&search=FS179133

Επεξεργαστής i5-14600k  14-core 2.6ghz https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/236799/intel-core-i5-processor-14600k-24m-cache-up-to-5-30-ghz/specifications.html 

ψύκτρα NOCTUA NHD15S 

μνήμες G SKILL Ripjaws s5 32gb(2 X 16GB) DDR5 6400mhz

SSD WESTERN DIGITAL BLACK SN850x m2 nvme 1tb

Τροφοδοτικό CORSAIR RM750e 750W ATX 12V 

λειτουργικό windows 11 

τιμή 906 ευρώ

Υ.Σ Στις 2 παραπάνω προσφορές σκέφτομαι(με το φτωχό μου μυαλό) να πάω στις εξής διαφορές στο α' pc build αντί για τόν ryzen 5 8600g να βάλω ή τον ryzen 9 7900 ή ryzen 9 7900x ή ακόμα και να άλλαζα την μητρική και αντί για την B650 GAMING PLUS να έβαζα την B650 MAG Tomahawk(θα δείξει) και στο β' pc build σκέφτομαι να αλλάξω τα εξής την μητρική και αντί για την gigabyte Ζ790, να πήγαινα σε MSI MAG z790 Tomahawk ή MSI MAG Z790 Tomahawk Max ή σε MSI Z790 Gaming Plus και επίσης θα άλλαζα τον i5-14600k και να έβαζα τον i5-13600k ενώ όλα τα υπόλοιπα θα τα κράταγα εαν θα προχωρούσα εκτός και εαν άλλαζα στο μέλλον το τροφοδοτικό και να έβαζα έναν seasonic focus ή vertex 750w

Γ) ΣΥΣΤΗΜΑ Intel από E-SHOP

ΜΗΤΡΙΚΗ MSI PRO H610M-G D5 

Επεξεργαστής I9-12900k 16-core 24-threads 2.4ghz https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/134599/intel-core-i9-12900k-processor-30m-cache-up-to-5-20-ghz.html 

μνήμη kingston fury beast 32gb(1 dimm), ddr5 5600mhz cl36 xmp

τροφοδοτικό be quiet bn30 system power 10 850w 

ψυκτρα stock 

(δίσκο δεν μου έβαλε στην προσφορά τώρα το πρόσεξα)

τιμή 604.14 ευρώ 

Υ.Σ Σε αυτό το σύστημα θα αγόραζα μια από τις παρακάτω μητρικές και όχι αυτή που μου προτείνανε είναι απαράδεκτη, έχει μόνο 2 θέσεις για μνήμες και είναι από τις φθηνές του 50άρικου που λέμε και θα πήγαινα ή σε MSI MAG B760 Tomahawk, MSI B760 Gaming Plus wifi, MSI Z790 Gaming Plus ή MSI Z790 MAG Tomahawk(οι τιμές σε αυτές τις μητρικές είναι μεταξύ 149-225 ευρώ έκαστη) και η τιμή η συνολική θα πάει μεταξύ των 666.14 ευρώ μέχρι 742.14 ευρώ + nvme αναλόγως ποιά μητρική θα διαλέξουμε από τις 4 που γράφω

Όμως ξέχασα να σας γράψω ότι υπάρχει κουτί που θα στηθεί το καινούριο pc build είναι το corsair obsidian 750d(όμως θέλω να βρω να πάρω το καπάκι μπροστά από την έκδοση με το airflow για να είναι ποιό ωραίο όχι μόνο αισθητικά αλλά και να έχει πολύ καλό airflow), έχω εντός του κουτιού 2 hdd 4tb(western digital blue 3.5'' και Toshiba P300 4tb 3.5'' sata και οι 2), επίσης έχω 8 case fans(4 case fans corsair AF 140 140mm έκαστο, 2 της THERMALTAKE Riing 14 140mm/έκαστο που είναι με blue led φωτισμό και 2 coolermaster 120mm/έκαστο με green και prurple led φωτισμό έκαστο) και επίσης έχει το κουτί και dvd-rw της samsung(που το χρειάζομαι για την δουλειά μου), η χρήση που του έκανα και που θα του κάνω είναι internet, ελαφριά χρήση γραφείου(word, excel), ελαφρύ gaming, μετάδοση ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω ειδικών προγραμμάτων όπως sam broadcaster, radio boss κ.τ.λ. πο δεν τραβάνε πολύ ρεύμα και χώρο στον pc. Περιμένω τις απαντήσεις σας και τις αντιπροτάσεις σας Budget 800-950 ευρώ. Καλό σας βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο Insomnia Fans

Υ.Σ 2 Εαν έχετε να μου προτείνετε καμία κάρτα γραφικών για μελλοντικά να μπεί απλά θέλω να μου πείτε τις απόψεις σας, εγώ σκέφτομαι για RX6600, RX 6700, RX 6700XT ή ΡΧ 7600 τι λέτε?

Επεξ/σία από panagossss13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέθανα να ξέρεις με την προσφορά του Eshop... ο τύπος πάει για προαγωγή μιας και δείχνει να ξεφορτώνεται ότι σαβούρα βρει μπροστά του.

Ποιο δαιμόνια μυαλό πάντρεψε τέτοια γυμνή και βασικού chipset μητρική με τον 12900k;

Από πότε ο 12900k συνοδεύεται από στοκ ψύκτρα;

1 dimm μνήμης κρίνεται σχεδόν απαγορευτικό στο 99% των περιπτώσεων, το συγκεκριμένο στικ με τόσο χάλια συχνότητα και cl..... 🙄

Γενικά έχεις "απλώσει" πολύ το νήμα και προσωπικά δεν έχω καταλάβει τι θες.

Δεν έχει καμία σχέση ως προς τη φιλοσοφία ο 8600g με τους 7900 και 12900k, ούτε έχει λογική να κοιτάς τέτοιους επεξεργαστές και internet, radio κλπ

Επίσης αν κινηθείς προς τους τελευταίους, πως τους συνδυάζεις με τόσο "αδύναμες" κάρτες;

Ανέλυσε την χρήση που θες να κάνει το μηχάνημα αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης, έτσι όπως τις σκέφτεσαι.

Μπορείς να χρησιμοποιείσεις τα στοιχεία από εδώ και να βγάλεις τη φόρμα με αυτά που θες.

Αν καταλάβει κάποιος το ζητούμενο, θα "στήσει" μηχάνημα πάνω στα δικά σου ζητούμενα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ό,τι λέει ο @nickol-us@panagossss13 Γράψε απο την αρχή μέ τη φόρμα τα πάντα, χρήση μπάτζετ κλπ, και θα πάρεις βοήθεια αναλογα τις ανάγκες σου. 

Γράφω κυρίως για να πω ότι μου βγήκανε τα μάτια με τα build.  Ακραία εγκλήματα. Με αυτη τη λογική απο τα μαγαζια δε θα ξαναστησει ανθρωπος pc από αυτούς που θα παρουν αυτά τα συστήματα. Καλύτερα premade dell και hp δηλαδή, χιλιες φορές από αυτά τα αίσχη. Τουλάχιστον έχουν custom μητρικές με vrm που αντέχουν την εγγύηση. Όχι 610m με 12900k.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tzavardin είπε

Ό,τι λέει ο @nickol-us@panagossss13 Γράψε απο την αρχή μέχρι τη φόρμα τα πάντα, χρήση μπάτζετ κλπ, και θα πάρεις βοήθεια αναπογα τις ανάγκες σου. 

Γράφω κυρίως για να πω ότι μου βγήκανε τα μάτια με τα build.  Ακραία εγκλήματα. Με αυτη τη λογική απο τα μαγαζια δε θα ξαναστησει ανθρωπος pc από αυτούς που θα παρουν αυτά τα συστήματα. Καλύτερα premade dell και hp δηλαδή, χιλιες φορές από αυτά τα αίσχη. Τουλάχιστον έχουν custom μητρικές με vrm που αντέχουν την εγγύηση. Όχι 610m με 12900k.

Καλημέρα σας, για αυτό σας τα έβαλα εδώ και σας ρωτάω και να μου προτείνετε εσείς τίποτα για να μπορώ να φτιάξω κάτι καλό setup

Δημοσ.
2 hours ago, panagossss13 said:

Καλημέρα σας, για αυτό σας τα έβαλα εδώ και σας ρωτάω και να μου προτείνετε εσείς τίποτα για να μπορώ να φτιάξω κάτι καλό setup

Δεν ακους τι σου γραφουν ομως. Σου ειπε, ''ανέλυσε την χρήση που θες να κάνει το μηχάνημα αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης, έτσι όπως τις σκέφτεσαι.

Μπορείς να χρησιμοποιείσεις τα στοιχεία από εδώ και να βγάλεις τη φόρμα με αυτά που θες.''

Γραψε αναλυτικα τα στοιχεια της φορμας.

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, benign είπε

Δεν ακους τι σου γραφουν ομως. Σου ειπε, ''ανέλυσε την χρήση που θες να κάνει το μηχάνημα αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης, έτσι όπως τις σκέφτεσαι.

Μπορείς να χρησιμοποιείσεις τα στοιχεία από εδώ και να βγάλεις τη φόρμα με αυτά που θες.''

Γραψε αναλυτικα τα στοιχεια της φορμας.

καλημέρα το διάβασα αλλά που να τα γράψω αυτά εδώ στο post που έγραψα ή εκεί στο link που μου έγραψε ο άλλος παραπάνω?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panagossss13 είπε

καλημέρα το διάβασα αλλά που να τα γράψω αυτά εδώ στο post που έγραψα ή εκεί στο link που μου έγραψε ο άλλος παραπάνω?

εδώ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

όχι φίλε, εδώ είπαμε

ok, το ετοιμάζω και το επισυνάπτω εδώ. Σε ευχαριστω πολύ.

3 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

όχι φίλε, εδώ είπαμε

να γράψω και το παλαιό pc build που είχα ή δεν χρειάζεται?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panagossss13 είπε

να γράψω και το παλαιό pc build που είχα ή δεν χρειάζεται?

Αφού θα πας σε νέο δε νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : γύρω στο 1000 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : χρήση γραφείου, internet, ελαφρύ gaming, ζωντανές ραδιοφωνικές μουσικές εκπομπές μέσω διαδικτύου, γράφω κείμενα για την δουλειά μου στο word και να αποθηκεύω φωτογραφίες για την δουλειά μου

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: sam broadcaster, radio boss, mix 2.0, spreaker

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι δεν χρειαζόμαστε οθόνη, έχω μια 24’’ tv-monitor LG FULL HD, IPS LED PANEL

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι έχω από αυτά, έχω πληκτρολόγιο και ποντίκι της Logitech και ηχεία της creative 2.0

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αμπελόκηποι

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με ενοχλεί αυτό εάν είναι από ένα ή από διαφορετικά καταστήματα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα δείξει στην πορεία, μπορεί να το στήσει ο δικός μου τεχνικός , μπορεί και από το μαγαζί που θα αγοράσω τα πράγματα, θα το δούμε αυτό.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . windows 10 pro 64bit-office 2021

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Έχω

μητρική gigabyte 970A-DS3P FX(socket AM3+)

επεξεργαστή AMD FX-6200 3.8ghz

cpu cooler ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO Rev.2

μνήμες 16gb(2 X 8gb) ddr3 1600mhz Kingston τις πράσινες

gpu 3d club gtx550Ti 1.5gb ddr3

hdd (Toshiba p300 4tb 3.5’’ sata 3 αγορά νοέμβριο του 2023 εβδομάδα black Friday, western digital blue 4tb 3.5’’ sata 3 εάν δεν κάνω λάθος που το έχω κοντά 3 χρόνια και ssd crucial bx500 500gb 2.5’’ sata 3 αγορά και αυτό τον νοέμβριο του 2023 με 98% υγεία και από την πρώτη στιγμή λειτουργίας μου δημιουργούσε πρόβλημα ο δίσκος με blue screen και επανεκινήσεις και reboot μου ζήταγε). Dvd-rw Samsung, 6 case fans(4 corsair AF140 140mm/έκαστο, 2 thermaltake Riing 14 140mm/έκαστο και τα 6 case fans είναι με blue led φωτισμό) και 2 coolermaster 120mm με πράσινο και μωβ led φωτισμό, όλα αυτά είναι μέσα σε ένα corsair obsidian 750d full tower διαστάσεων ύψος 55.5cm, βάθος 55 cm και πλάτος 23.5cm που μπορεί να μπουν μέχρι 6 hdd και 4 ssd υπάρχουν οι αναμονές και οι υποδοχές για να μπούν γιατί το κουτί αυτό μαζί με τους 2 hdd και το dvd μαζί με τα case fans θα χρησιμοποιηθούν και στο καινούριο pc build. Περιμένω τις προτάσεις σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάσει της χρήσης το οποίο προορίζεται το μηχάνημα, θα πρότεινα να πας κατευθείαν σε vfm σύστημα με am4 / ddr4.

Από τις προηγούμενες επιλογές όμως, συμπεραίνω οτι ζητάς το κάτι παραπάνω κι εφόσον έχεις το budget να το υποστηρίξεις, η πρόταση μου πάει σε am5 κι έχει ως εξής:

https://www.skroutz.gr/s/41278033/Corsair-RM750e-ATX12V-rev-3-0-750W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html#reviews

ένα καλό gold psu 750w που θα σου δώσει άπειρα περιθώρια αναβάθμισης - επέκτασης στο μέλλον

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=50783229%2C46587113%2C39227603

μια b650, σχετικά πλήρες μητρική, με καλά vrm όπου θα αντέξει και μια αναβάθμιση στο μέλλον αν χρειαστεί

https://www.skroutz.gr/s/40307498/AMD-Ryzen-5-7600-3-8GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti-me-PSyktra.html

ένας σύγχρονος εξαπύρηνος, ικανός να σηκώσει όλα όσα ζητάς ώντας κοιμισμένος...

https://www.skroutz.gr/s/52234019/Thermalright-Peerless-Assassin-120-SE-ARGB-PSyktra-Epexergasti-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700.html

μια dual tower ψύκτρα τέρας , καθαρά επειδή έβαλες σε όλες τις προτάσεις τη noctua. Η συγκεκριμένη θα κρατάει χαμηλά σε θερμοκρασίες και σε λίγα db το cpu σου (δε νομίζω να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές...)

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=41964667%2C33641272

ένα vfm κιτ 32gb (μάλλον δε θα ξανασχοληθείς ποτέ) με καλά cl

https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=44728627%2C33965982

ένα πιο vfm nvme από τον 850 που έβαλες και στις δύο προτάσεις καθώς θεωρώ πέταμα χρημάτων με τη χρήση που κάνεις να κοιτάξεις για κάτι περισσότερο

https://www.skroutz.gr/s/31749296/Sapphire-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Pulse-Karta-Grafikon-11310-01-20G.html,

η top vfm (έστω κατ'εμε) 1080p gpu, όπου θα σηκώσει ότι σύχρονο παιχνίδι τραβάει η ψυχή σου σε αρκετά υψηλό detail level, ακόμη και τους 3Α titles

Αν τα υπολόγισα σωστά, τα παραπάνω βγαίνουν περίπου στα 900€.

Η συναρμολόγηση αν δεν βρεθούν σε ένα κατάστημα, μπορεί να αυξήσει το κόστος κατά ~50€

Όλα τα παραπάνω, τα ψάχνεις σε όλες τις πλατφόρμες αλλά και καταστήματα εκτός αυτών, για τις καλύτερες κατά το δυνατόν τιμές.

Αναμένεις αντιπροτάσεις και ρωτάς αν έχεις απορίες

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...