Προς το περιεχόμενο

XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i - 129 ευρω [ΓΕΡΜΑΝΟΣ] ~ [ΤΕΛΟΣ - ΑΚΥΡΑ]

Glikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Frame Generation. Χωρίς VRR έστω θα έχεις tearing.

Δεν έχει υποστήριξη σε Nvidia (VRR), αλλά υποστηρίζει Adaptive-Sync σε AMD δε θα έχεις θέμα λογικά. 

Επεξ/σία από Tlykog
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Tlykog είπε

Δεν έχει υποστήριξη σε Nvidia (VRR), αλλά υποστηρίζει Adaptive-Sync σε AMD δε θα έχεις θέμα λογικά.

Έχω Nvidia κάρτα. Άρα θα έχω tearing με DLSS3+FG, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Έχω Nvidia κάρτα. Άρα θα έχω tearing με DLSS3+FG, σωστά;

Σε παιχνίδια όπου δεν έχεις σταθερά fps και δε μπορείς να ενεργοποιήσεις Vsync, ναι.

Και εγώ Nvidia (RTX3080) έχω. Δεν έχω δει καθόλου tearing με dlss, αλλά τα περισσότερα παιχνίδια τα τρέχω λίγο πιο χαμηλά από όσο αντέχει η καρτα και ενεργοποιώ Vsync. Έτσι δεν έχω δει κάποιο θέμα.

Πχ Cyberpunk 2077. Σε 2Κ, όλα ultra με DLSS πιάνει 70+ fps και δεν πέφτει κάτω από αυτά. Το βάζω στα 60Hz με vsync.

Δε μπορώ να ακούω τα ανεμηστήρια της gpu και να βλέπω την κατανάλωση της 400w... Τρελαίνομαι.

Οπότε δεν θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Προφανώς άλλοι το χρησιμοποιούν. Δεν παίζω δικτυακα ή competitive παιχνίδια. Είμαι πιο πολύ των single player RPG.

Επεξ/σία από Tlykog

Σε παιχνίδια όπου δεν έχεις σχετικά fps και δε μπορείς να ενεργοποιήσεις Vsync, ναι.

Και εγώ 3080 έχω. Δεν έχω δει καθόλου tearing με dlss, αλλά τα περισσότερα παιχνίδια τα τρέχω λίγο πιο χαμηλά από όσο αντέχει η καρτα και ενεργοποιώ Vsync. Έτσι δεν έχω δει κάποιο θέμα.

Πχ Cyberpunk 2077. Σε 2Κ, όλα ultra με DLSS πιάνει 70+ fps και δεν πέφτει κάτω από αυτά. Το βάζω στα 60Hz με vsync.

Δε μπορώ να ακούω τα ανεμηστήρια της gpu και να βλέπω την κατανάλωση της 400w... Τρελαίνομαι.

Οπότε δεν θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Προφανώς άλλοι το χρησιμοποιούν.

Μέσα στο panel της Nvidia σου έχει ανοίξει και τικάρει την επιλογή "Enable G-Sync στο μενού "Set up G-SYNC";

7 λεπτά πριν, blasterdark86 είπε

ειμαι με το δαχτυλο στην σκανδαλη αλλα με εχει τρομαξει το flickering ετσι πουλησα την odyssey g7 ειχε τραγικο flickering . Ειμαι σε αναμενα καρβουνα

Δεν έχω παρατηρήσει καθόλου flickering, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κάποιοι είναι ευαίσθητοι. Εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα.

1 λεπτό πριν, Razor333 είπε

Μέσα στο panel της Nvidia σου έχει ανοίξει και τικάρει την επιλογή "Enable G-Sync στο μενού "Set up G-SYNC";

Θα το δω στο σπίτι και θα σου απαντήσω. Χτες κατέβασα το Nvidia app.

• Like 1
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, Razor333 είπε

Σύμφωνα με όσα λέει το hw unboxed εν έτει 2024 Gsync και FreeSync είναι μάρκετινγκ ορολογία. Δεν υπάρχει περίπτωση FreeSync only monitor να μην υποστηρίζεται ΚΑΙ από Nvidia κάρτα.

Αναφορά σε κείμενο

Μάλιστα η Xiaomi ενώ αναφέρει ότι ΔΕΝ είναι VRR(εννοώντας μάλλον ότι δεν είναι VRR μέσω HDMI) πιο κάτω γράφουν ότι υποστηρίζει adaptive sync(δηλαδή μεταβλητό frame rate, αλλά μέσω display port μόνο).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Σύμφωνα με όσα λέει το hw unboxed εν έτει 2024 Gsync και FreeSync είναι μάρκετινγκ ορολογία. Δεν υπάρχει περίπτωση FreeSync only monitor να μην υποστηρίζεται ΚΑΙ από Nvidia κάρτα.

Μάλιστα η Xiaomi ενώ αναφέρει ότι ΔΕΝ είναι VRR(εννοώντας μάλλον ότι δεν είναι VRR μέσω HDMI) πιο κάτω γράφουν ότι υποστηρίζει adaptive sync(δηλαδή μεταβλητό frame rate, αλλά μέσω display port μόνο).

Θα πρέπει να δω αν έχει επιλογή g-sync στο nvidia panel, όπως ανέφερε και ο @Razor333

Εδώ γράφει:

https://www.pcworld.com/article/2463736/xiaomi-g-pro-27i-monitor-review.html

image.png.791504900994c6afcdb30d34fa0ead70.png

15 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Δες λίγο και παραπάνω.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Θα πρέπει να δω αν έχει επιλογή g-sync στο nvidia panel, όπως ανέφερε και ο @Razor333

Στο 09:58 του βίντεο που ανέβασα λέει τι πρέπει να κάνεις για να έχεις variable refresh rate από nvidia κάρτα. Δοκίμασε σε παρακαλώ με HDMI και DP(αν χρειαστεί) και πες μας.

8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στο official site πάντως αναφέρει κανονικά VRR και στο reddit αναφέρουν ότι δουλεύει κανονικά με ενεργοποιημένο το HDR και το FALD, κάτι που νομίζω κάποια mini led είχαν θέμα στο να το ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα.

Γενικά αν το monitor εμφανίζεται στο πανελ σαν gsync, θα δουλεύει το VRR, μπορεί να μην είναι certified, αλλά μπορεί να μην έχει κανένα θέμα.

Τώρα για τα καλώδια, μπορεί το HDMI που φοράει να είναι παλιότερης τεχνολογίας και να καπάρει πιο χαμηλά HZ, πάντως ένα άλλο που διάβαζα πριν στο reddit είναι ότι για να παίξει 1440p/10bit/HDR θέλει display port 1.4 HBR3 capable

• Like 2

2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στο 09:58 του βίντεο που ανέβασα λέει τι πρέπει να κάνεις για να έχεις variable refresh rate από nvidia κάρτα. Δοκίμασε σε παρακαλώ με HDMI και DP(αν χρειαστεί) και πες μας.

Από ότι διαβάζω από το 2019, η NVIDIA πρόσθεσε υποστήριξη για G-Sync Compatible, επιτρέποντας σε οθόνες που υποστηρίζουν Adaptive-Sync ή FreeSync (το πρότυπο της AMD) να λειτουργούν με κάρτες γραφικών NVIDIA για χρήση του G-Sync σε λογισμικό.

Πολλές οθόνες που είναι πιστοποιημένες για FreeSync μπορούν να λειτουργούν ανεπίσημα ως G-Sync Compatible με κάρτες γραφικών NVIDIA, αρκεί να έχεις μια κάρτα γραφικών της σειράς NVIDIA GTX 10xx ή νεότερη.

Η NVIDIA έχει αναγνωρίσει ορισμένες οθόνες ως "G-Sync Compatible" μετά από εσωτερικές δοκιμές και έχει ενεργοποιήσει την υποστήριξη για αυτές μέσω των οδηγών της.

Ακόμα κι αν η οθόνη δεν είναι επίσημα πιστοποιημένη ως G-Sync Compatible, πολλές FreeSync οθόνες λειτουργούν ανεπίσημα με G-Sync, αρκεί να το ενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις της κάρτας NVIDIA μέσω του NVIDIA Control Panel.

Χρειάζεσαι μια κάρτα γραφικών NVIDIA που να υποστηρίζει G-Sync (GTX 10xx ή νεότερη) και η οθόνη σου να είναι συνδεδεμένη με DisplayPort, επειδή το G-Sync λειτουργεί καλύτερα μέσω DisplayPort.

Οπότε υπάρχει ελπίδα...

Σε 2 ώρες περίπου, ίσως και νωρίτερα, θα σας πω.

1 λεπτό πριν, Razor333 είπε

Στο official site πάντως αναφέρει κανονικά VRR και στο reddit αναφέρουν ότι δουλεύει κανονικά με ενεργοποιημένο το HDR και το FALD, κάτι που νομίζω κάποια mini led είχαν θέμα στο να το ενεργοποιήσουν ταυτόχρονα.

Γενικά αν το monitor εμφανίζεται στο πανελ σαν gsync, θα δουλεύει το VRR, μπορεί να μην είναι certified, αλλά μπορεί να μην έχει κανένα θέμα.

Τώρα για τα καλώδια, μπορεί το HDMI που φοράει να είναι παλιότερης τεχνολογίας και να καπάρει πιο χαμηλά HZ, πάντως ένα άλλο που διάβαζα πριν στο reddit είναι ότι για να παίξει 1440p/10bit/HDR θέλει display port 1.4 HBR3 capable

Σε όλα σωστός. 

• Like 2

1 hour ago, Razor333 said:

Για τις χαμηλές-μεσαίες φωτεινότητες με FALD επίσης λένε ότι είναι οκ, στις υψηλές υπάρχει blooming.

Αυτό μπορεί να το εξηγήσει κάποιος με κάποιο παράδειγμα;

Ευχαριστώ 

2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Αυτό μπορεί να το εξηγήσει κάποιος με κάποιο παράδειγμα;

Ευχαριστώ 

Δες το παρακάτω video, προς το 7ο λεπτό δείχνει τι να αναμένεις με FALD on σε χρήση desktop, αυτό προφανέστα θα είναι πιο έντονο όσο λιγότερες ζώνες έχει και όσο πιο ψηλά έχεις την φωτεινότητα.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2024 στις 6:44 ΜΜ, aki είπε

Δυστυχώς έχει PWM flicker και είναι αρκετά έντονο μάλιστα. 

Συγκριτικό αυξομείωσης με άλλες αντίστοιχες οθόνες:

image.png.104a15b745479406ac57a04d2ca93e5a.png

Πως είναι η εικόνα με τη χρήση Local Dimming;
Λένε ότι είναι σκοτεινή και πολύ κάτω από το αναμενόμενο value μέχρι και τα 500nits, που την καθιστά παραδόξως DeSaturated παρόλο που έχει 80% Rec2020, αλλά δε ξέρω αν το πρόβλημα είναι στο Calibration του tester, γιατί αναφέρει ότι είχε το Brightness σε value 20 (φαντάζομαι από τα 100) ή πρόβλημα της ίδιας της οθόνης.

Σε ποιο value έχεις το Brightness;

Από την επίσημη σελίδα:

https://www.mi.com/global/product/xiaomi-gaming-monitor-g27i/

"DC dimming can effectively reduce display flicker. Dual protection for your eyes!"

Δηλαδή, έχει flicker που μειώνεται μέσω DC dimming. Δηλαδή, μείωση φωτεινότητας μέσω μείωσης παρεχόμενης ισχύος και όχι μέσω PWM dimming που ρίχνει την PWM συχνότητα αυξάνοντας την κόπωση. Πιστεύω ότι το flicker είναι εσκεμμένο για να μην υπερθερμαίνονται με τόσο μεγάλα επίπεδα φωτεινότητας. Γιατί ακόμα και σε οθόνες των 120€ δεν το συναντάς πλέον.

υ.γ.: Παρατηρώ ότι ο συγκεκριμένος reviewer έχει λίγο ύποπτη συμπεριφορά. Σε live συγκριτικό σε φωτισμένο δωμάτιο η Xiaomi φαίνεται χειρότερα και από TN panel με άτονα χρώματα και ξεθωριασμένα μαύρα ακόμα και στις άκρες(δεν στέκει).

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Από την επίσημη σελίδα:

https://www.mi.com/global/product/xiaomi-gaming-monitor-g27i/

"DC dimming can effectively reduce display flicker. Dual protection for your eyes!"

Δηλαδή, έχει flicker που μειώνεται μέσω DC dimming. Δηλαδή, μείωση φωτεινότητας μέσω μείωσης παρεχόμενης ισχύος και όχι μέσω PWM dimming που ρίχνει την PWM συχνότητα αυξάνοντας την κόπωση. Πιστεύω ότι το flicker είναι εσκεμμένο για να μην υπερθερμαίνονται με τόσο μεγάλα επίπεδα φωτεινότητας. Γιατί ακόμα και σε οθόνες των 120€ δεν το συναντάς πλέον.

υ.γ.: Παρατηρώ ότι ο συγκεκριμένος reviewer έχει λίγο ύποπτη συμπεριφορά. Σε live συγκριτικό σε φωτισμένο δωμάτιο η Xiaomi φαίνεται χειρότερα και από TN panel με άτονα χρώματα και ξεθωριασμένα μαύρα ακόμα και στις άκρες(δεν στέκει).

Σαν να συγκρίνει την μία σε HDR και την άλλη σε SDR με χαμηλότερη φωτείνοτητα και χωρίς ενεργές ζώνες.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...