Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Έχουμε μια κληματαρια 40ετιας απο την οποία ο πατέρας μου νεότερος παρήγαγε κρασί.

Εδώ και κάμποσα χρόνια την έχει παρατήσει λόγω θεμάτων υγείας και ηλικίας (~90)

Την τελευταία τριετία την έχω αναλάβει εγώ  .Τα προηγούμενα 2 χρόνια επιδίωξα να ακολουθήσω βιολογικές πρακτικές (ψεκάσματα) χωρίς όμως αποτελέσματα. Φέτος το γύρισα στη συμβατική γεωργία και τα σταφύλια επιβίωσαν (αν και δεν είναι πολλά).

Ο πατέρας μου ο οποιός και αυτός δεν ήταν γνώστης είχε κατεβάσει σωλήνα από το πατητήρι (στον 3ο) μέχρι το βαρέλι και ο μούστος πήγαινε κατευθείαν , το τάπωνε και τέλος. Παραδόξως για τη διαδικασία έβγαζε φοβερό κρασί ( αν και πολύ δυνατό).

Αγόρασα καινουργιο βαρέλι και αυτός που μου το πούλησε μου είπε τα ακόλουθα. Αρχικά να γεμίσω το βαρέλι με νερό , να το βρέξω έξω με το λάστιχο και να το αφήσω 24 ωρες πριν βάλω το μόυστο. Από την αλλή τον μούστο να τον βάλω σε ένα πλαστικό βαρέλι με τούλι από πάνω (για τις μέλισσες) να τον αφήσω στη σκιά καμιά 15αρια μέρες μέχρι να κάτσει το ίζημα και στη συνέχεια αφού πάω δειγμα σε οινολόγο για να μου πεί αν χρειάζεται να προσθέσω κάτι να το βάλω στο βαρέλι.

ΚΑι κάτι ακόμη. Το βαρέλι είναι σχετικά μεγάλο (200). Ο μουστος θα είναι λίγος (~ 50) άρα θα καλύπτεί το 1/4 περίπου του βαρελιού. Υπάρχει θέμα ως προς τη στεγανότητά του? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...