Προς το περιεχόμενο

Νέα Osmo Action 5 Pro action κάμερα από τη DJI που προσφέρει εγγραφή 4K/120fps και υπερ-αργή κίνηση 960fps

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Δυστυχώς βλέπεις μία gopro να την τσαλαπαταει μία άλλη εταιρεία που ξεκίνησε μόλις πριν λίγα χρόνια να ασχολείται με τις Action Cam 

Και γιατί "Δυστυχώς";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, ggelhsva είπε

Και γιατί "Δυστυχώς";

Γτ δεν παύει να ήταν πάντα μια εταιρεία που στο μυαλό μερικών ήταν μοναδική !!! Υπάρχουμε και εμείς που είχαμε συναίσθημα για κάποιες εταιρείες και προϊόντα. Όπως και η nokia 

• Sad 1

2 hours ago, Just_travel_everywhere said:

Γτ δεν παύει να ήταν πάντα μια εταιρεία που στο μυαλό μερικών ήταν μοναδική !!! Υπάρχουμε και εμείς που είχαμε συναίσθημα για κάποιες εταιρείες και προϊόντα. Όπως και η nokia 

Καταλαβαίνω πως το λες το δυστυχώς, το υγιές όμως είναι να επιβραβεύουμε και τις άλλες εταιρίες που υλοποιούν κάτι πιο άρτιο. 

Όχι μόνο για το προφανές, ότι δηλαδή θα έχουμε εμείς οι ίδιοι καλύτερη εμπειρία χρήσης, αλλά επειδή αυτό (ελπίζουμε να) συνετίσει την εταιρία που γουστάρουμε (έστω GoPro) να βελτιωθεί και να μη βαλτώνει προσφέροντας υποτιθέμενες αναβαθμίσεις χωρίς ουσία. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 20/09/2024 at 16:29, polaki said:

DJI έχω περάσει από 4 drones της, δεν ξέρω από action cams πως είναι αλλά κρίνοντας από τα drones πιστεύω σέβεται τον πελάτη και ακούει το feedback που ο πελάτης δίνει.  

H GoPro επαναπαύτηκε στις δάφνες της, και αντι να ταρακουνηθει λίγο με το failed project Karma και τουλάχιστον να δώσει σοβαρό πόνο στις action cams, ο καημός της ήταν να πληρώνει influencers τύπου Chris Rogers (ο οποίος για μένα είναι ο μάγος του travel action vlogger) να εκθειάζουν το κάθε μοντέλο. 

Ιn any case, θεωρώ η DJI αξίζει να της δώσουμε μία ευκαιρία, και η συγκεκριμένο κάμερα φαίνεται πολύ καλή περίπτωση. 

Πλέον με τα reviews side by side δεν μένει χώρος καν για influencers για να κάνουν promotions, το να την διαφημίζει κάποιος απλά δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Ακόμα και τα επαγγελματικά promotion video που βγάζουν από την ίδια εταιρία δεν λένε τίποτα. Γιατί εκείνα βασίζονται 100% στο editing καθώς και να στήνουν τις σκηνές έτσι ώτε να έχεις τα καλύτερα χρώματα.

Επίσης ο περισσότερος κόσμος δεν θα μπορούσε καν να δει τις διαφορές μιας και όλες οι κάμερες βγάζουν καταπληκτικό βίντεο την ημέρα. Αλλά όταν υπάρχει ο reviewer και σου δείχνει τις διαφορές δίπλα δίπλα, και κάνει παύση στο βίντεο και ζουμ σε ένα καρέ για να σου δείξει που υστερεί η μία έναντι της άλλης και βγάζει και βραδινό βίντεο και η μία φαίνεται ΟΚ ενώ η άλλη είναι τέρμα μάυρα σκοτάδια, τότε κανένας influencer δεν μπορεί να σου πουλήσει την κάμερα που υστερεί.

Φυσικά για να υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει GoPro σημαίνει ότι κάπου κάνω λάθος, η 10 και 11 έκλειναν από υπερθέρμανση, η 12 ήταν σαν την 11 με καλύτερη θερμική αντοχή αλλά της αφαίρεσαν το gps η 13 είναι πάλι σαν την 12 με πολύ λίγα καλούδια όπως οι νέοι φακοί που είναι πανάκριβοι.

Επεξ/σία από Diavolos666

11 hours ago, Diavolos666 said:

Πλέον με τα reviews side by side δεν μένει χώρος καν για influencers για να κάνουν promotions, το να την διαφημίζει κάποιος απλά δεν λέει τίποτα σε κανέναν. Ακόμα και τα επαγγελματικά promotion video που βγάζουν από την ίδια εταιρία δεν λένε τίποτα. Γιατί εκείνα βασίζονται 100% στο editing καθώς και να στήνουν τις σκηνές έτσι ώτε να έχεις τα καλύτερα χρώματα.

Επίσης ο περισσότερος κόσμος δεν θα μπορούσε καν να δει τις διαφορές μιας και όλες οι κάμερες βγάζουν καταπληκτικό βίντεο την ημέρα. Αλλά όταν υπάρχει ο reviewer και σου δείχνει τις διαφορές δίπλα δίπλα, και κάνει παύση στο βίντεο και ζουμ σε ένα καρέ για να σου δείξει που υστερεί η μία έναντι της άλλης και βγάζει και βραδινό βίντεο και η μία φαίνεται ΟΚ ενώ η άλλη είναι τέρμα μάυρα σκοτάδια, τότε κανένας influencer δεν μπορεί να σου πουλήσει την κάμερα που υστερεί.

Φυσικά για να υπάρχει ακόμα κόσμος που αγοράζει GoPro σημαίνει ότι κάπου κάνω λάθος, η 10 και 11 έκλειναν από υπερθέρμανση, η 12 ήταν σαν την 11 με καλύτερη θερμική αντοχή αλλά της αφαίρεσαν το gps η 13 είναι πάλι σαν την 12 με πολύ λίγα καλούδια όπως οι νέοι φακοί που είναι πανάκριβοι.

Δεν κάνεις εσύ πουθενά λάθος, το μόνο «λάθος» θα έλεγα είναι ότι εμείς παιρνουμε ως δεδομένη την προσωπική έρευνα με δεδομένο το όπως λες υπάρχουν οι (σχεδόν) ανεξάρτητοι reviewers. Κρίνουμε δηλαδή με τα δικά μας δεδομένα.

Στον «πραγματικό κόσμο», η κοπελίτσα που θέλει να βγάλει μια selfie underwater ή ο μέσος Αθηναιος που βλέπει την εξοχή 2-3 φορές το χρόνο και θέλει να βάλει μια κάμερα στο ποδήλατο του γιου του, έχουν την ίδια σχέση με τα ανεξάρτητα reviews αυτά όση σχέση έχω εγώ με τα reviews για το πια πάνα είναι καλύτερη μιας και δεν έχω παιδιά. 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, polaki said:

Δεν κάνεις εσύ πουθενά λάθος, το μόνο «λάθος» θα έλεγα είναι ότι εμείς παιρνουμε ως δεδομένη την προσωπική έρευνα με δεδομένο το όπως λες υπάρχουν οι (σχεδόν) ανεξάρτητοι reviewers. Κρίνουμε δηλαδή με τα δικά μας δεδομένα.

Στον «πραγματικό κόσμο», η κοπελίτσα που θέλει να βγάλει μια selfie underwater ή ο μέσος Αθηναιος που βλέπει την εξοχή 2-3 φορές το χρόνο και θέλει να βάλει μια κάμερα στο ποδήλατο του γιου του, έχουν την ίδια σχέση με τα ανεξάρτητα reviews αυτά όση σχέση έχω εγώ με τα reviews για το πια πάνα είναι καλύτερη μιας και δεν έχω παιδιά. 😂

Άλλο σου λέω εγώ όμως, οι reviewers ξεψειρίζουν δίπλα δίπλα και καρέ καρέ τις κάμερες και είναι τόσοι πολλοί που δεν γίνεται όλοι μαζί να συμφωνήσουν να πουν ψέματα.

Για τον μέσο χρήστη και οι δύο κάμερες είναι πολύ καλές αλλά αν κάποιος πάρει την απόφαση να αγοράσει και θέλει να δει τι παίζει και δει reviews εκεί θα δει και την υπερβολική λεπτομέρεια και την διαφορά που είναι αμελητέα αλλά και την διαφορά που κάνει μπαμ και θα αποφασίσει ανάλογα.

Γιατί μέχρι πρότινος η DJI δεν ήταν καλύτερη από την GoPro αλλά την αγόραζαν γιατί π.χ. δεν έσβηνε από υπερθέρμανση, γιατί είχε έχτρα μπαταρίες σε powerbank κτλ αλλά κυρίως γιατί ήταν και αξιόπιστη και αρκετά ΟΚ στην εικόνα και ήταν και το σημαντικότερο πιο φτηνή. Όλα αυτά τα ήξεραν από reviewers.

Τώρα που την ξεπέρασε σε specs και ποιότητα και εξακολουθεί αν είναι φτηνότερη, αξιόπιστη κτλ την πατάει στα αυτιά.

Αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει την GoPro για να μην πάθει ότι έπαθε Intel με την AMD και ξεπέσει σε δεύτερης διαλογής action cameras, γιατί η DJI παράγει και άλλα προϊόντα, η GoPro όχι οπότε αν το μοναδικό της προϊόν δεν είναι top στην αγορά ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει και κακά μαντάτα για την εταιρία τους.

Το χειρότερο που έπαθε η GoPro ήταν που έσβηνε από υπερθέρμανση, αυτό ήταν το μεγαλύτερο φάουλ, γιατί η αξιοπιστία μιας κάμερας είναι το Α και το Ω. Να πει κάποιος "αγοράζω GoPro που δεν έχει τόσο καλή απόδοση την νύχτα αλλά είναι εγγύηση σαν εταιρία και ξέρω ότι δεν θα με αφήσει στο άκυρο η κάμερα", αφού κι αυτό το έχασε.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...