Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Όντως είναι φθηνή να την προσθέσεις την <κλασσικη χειραποσκευή > . 
οπότε θα το κάνω έτσι 💪

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dieccast είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Όντως είναι φθηνή να την προσθέσεις την <κλασσικη χειραποσκευή > . 
οπότε θα το κάνω έτσι 💪

καλό ταξίδι.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, dieccast είπε

Καλά τα γράφει εδώ αλλα δεν ισχύει . Η Aegean στην οικονομική τη θέση αφήνει μόνο χειραποσκευή χωρίς backpack .

και η Ryan από ότι φαίνεται ακόμα πιο τραγική που πρέπει να πληρώσεις χειραποσκευή 

Ισχύουν οι νέοι κανονισμοί από 1 Σεπτεμβρίου που επιτρέπουν 2 χειραποσκευες.

Πετάω για Παρίσι την Δευτέρα και η Ryanair μου έστειλε email τι μπορώ να πάρω. Το λέει ρητά, δύο χειραποσκευες. Μια μικρή κάτω από τα πόδια και μια μεγαλύτερη μέχρι 10 κιλα για τον χώρο πάνω από το κεφάλι.

Screenshot_20240920-110656.png

Screenshot_20240920-110759.png

22 ώρες πριν, MikeJ είπε

Αν κλείσεις απλά το εισιτήριο και δε πληρώσεις για κάτι επιπλέον τότε δικαιούσαι μόνο μία τσάντα πλάτης (σαν σχολική) που πρέπει να χωράει και να τη βάλεις στα πόδια σου (κάτω από το κάθισμα του μπροστινού σου). Αυτό ισχύει στις low cost εδώ και χρόνια.

Από εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να πληρώσεις για βαλίτσα που να την δώσεις να πάει κάτω ή να πληρώσεις για priority όπου θα μπορείς να πάρεις την χειραποσκευή (τη μικρή βαλιτσούλα) επάνω μαζί σου. 

Γενικά στις Low cost (και εδώ που τα λέμε και σε αρκετές μη low cost) πλέον αγοράζεις απλά το εισιτήριο που σου εξασφαλίζει μεταφορά από το ένα αεροδρόμιο στο άλλο και οτιδήποτε άλλο είναι έξτρα. Ακόμα και οι θέσεις πχ ενώ κλείνεις 2 εισιτήρια και κάνεις check in μαζί με τον συνεπιβάτη σου, δε σε βάζουν να κάτσεις μαζί αν δε πληρώσεις για να διαλέξεις θέσεις. Και άδειο (τη στιγμή του check in) να είναι το αεροπλάνο σε βάζουν σε άκυρες θέσεις. 

Λάθος απάντηση σχετικά με τις αποσκευές. Ενημερώσου για τους νέους κανονισμούς από 1η Σεπτεμβρίου.

Screenshot_20240920-114409.png

22 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αυτο ειναι για την χειραποσκευη.

Το προσωπικο αντικειμενο ειναι ειτε μια γυναικεια τσαντα, ειτε μια τσαντα λαπτοπ η κατι αντιστοιχο σε μεγεθος.

Αυτό μου έστειλε η Ryanair που πετάω την Δευτέρα...

Δύο χειραποσκευες και οι διαστάσεις τους.

Δημοσ.

Έχεις πληρώσει επιπλέον για να έχεις προτεραιότητα στην επιβίβαση και να πάρεις δύο χειραποσκευές (εκτός αν η Ryan σταμάτησε να θεωρείται low cost 🤣).

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, nhzt said:

Πετάω για Παρίσι την Δευτέρα και η Ryanair μου έστειλε email τι μπορώ να πάρω. Το λέει ρητά, δύο χειραποσκευες. Μια μικρή κάτω από τα πόδια και μια μεγαλύτερη μέχρι 10 κιλα για τον χώρο πάνω από το κεφάλι.

Λάθος απάντηση σχετικά με τις αποσκευές. Ενημερώσου για τους νέους κανονισμούς από 1η Σεπτεμβρίου.

Έχεις priority για αυτό έχεις χειραποσκευη και 2η τσάντα. Χωρίς priority θα είχες μόνο τη μικρή πλάτης.

Αυτές οι "αλλαγές" είναι  clickbait όπως τις παρουσιάζουν. Δεν είναι υποχρεωμένες οι αεροπορικές να δίνουν σε όλους χειραποσκευη δωρεάν (εξάλλου δεν χωράει το αεροπλάνο τόσες στη καμπίνα). 

Απλά συζητάνε το να υπάρξει κοινό πρότυπο στο μέγεθος/βάρος της χειραποσκευης γιατί τώρα σου λέει η μία εταιρεία 56 εκ ύψος και η άλλη 55εκ ή 10 κιλά η μία, 8 κιλά η άλλη.

Τα εξηγεί ωραία στο βίντεο 

• Like 1
Δημοσ.

Μα ρεσει που λέτε για low cost λες κ η aegean έχει μεγαλύτερη αποσκευη καμπίνας όπως λέγεται σωστά. 

Επειδή υπάρχει παρανόηση τι ισχύει, η αποσκευη καμπίνας έχει συγκεκριμένες διαστάσεις, είτε ειναι σχολική τσάντα, ειτε βαλίτσα (υπάρχουν σε αυτές τις διαστάσεις) ειτε σακι μικρή σημασία έχει. Εφόσον χωράει στο κουτί την παίρνεις δωρεάν.

Οπως λεει κ ο από πάνω το μόνο που θα αλλάξει είναι να υπάρχουν κοινές διαστάσεις για την αποσκευη καμπίνας.

18 hours ago, MikeJ said:

Μπα έχει καιρό που το έχουν έτσι αλλά κάποιες φορές αυτό που συμβαίνει είναι όταν πας να κάνεις κράτηση να έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια της απόλυτα φθηνότερης βαθμίδας και έτσι αγοράζεις αναγκαστικά θέση που έχει χειραποσκευη και επιλογή θέσης κλπ. Μου έτυχε το προηγούμενο μήνα με τη wizzair.

Αυτό δεν ισχύει κάτι είχες επιλέξει. 

Σε όλες που δεν έχουν ξεχωριστό business κομμάτι, οι θέσεις ειναι απλές που απλά αναβαθμίζεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nhzt είπε

δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι πλήρωσες ,και μόνο που λεει προτεραιότητα δεν έχεις το βασικό εισιτήριο .

Screenshot 2024-09-20 10.40.47.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, bilya said:

Αυτό δεν ισχύει κάτι είχες επιλέξει. 

Σε όλες που δεν έχουν ξεχωριστό business κομμάτι, οι θέσεις ειναι απλές που απλά αναβαθμίζεις.

Κι όμως ισχύει τουλάχιστον στην Wizzair που είναι Low cost και γενικά σε όλα σχεδόν ίδια με τη Ryanair. Πήγα να κλείσω εισιτήρια (ψιλο-τελευταία στιγμή ) για ένα έκτακτο ταξίδι 2 ημερών και στο πήγαινε δεν υπήρχε καν διαθεσιμότητα για τον υπεραπλό ναύλο που έχεις μόνο τσάντα πλάτης. Έπρεπε αναγκαστικά να αγοράσεις μια κατηγορία παραπάνω που είχε χειραποσκευή, επιλογή θέσης και priority. Στη πτήση επιστροφής είχε διαθεσιμότητα στον απλό ναύλο .

Επίσης σε παρόμοια φάση με την Sky Express τον Αύγουστο που έπρεπε να πετάξω αυθημερόν (Χανιά-Αθήνα) είχαν μείνει μόνο θέσεις bussiness και τις έκλεισα μιας και ήταν παραδόξως οι φθηνότερες εκείνης της μέρας (ακόμα και από την Ryanair). ] Οπότε πέταξα για πρώτη φορά στη ζωή μου bussiness αλλά σε πτήση 30 λεπτών που ήταν τέρμα αστείο γιατί οκ μπήκαμε πρώτοι και ήμασταν στο μπροστινό κομμάτι με τη μεσσαία θέση κενή αλλά κατά τα άλλα η μόνη διαφορά ότι μας έβαλαν ένα σαν σουπλά πριν μας σερβίρουν χυμό. Οι άλλοι ήπιαν χυμό χωρίς σουπλά. 

Επεξ/σία από MikeJ
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Κι όμως ισχύει τουλάχιστον στην Wizzair που είναι Low cost και γενικά σε όλα σχεδόν ίδια με τη Ryanair. Πήγα να κλείσω εισιτήρια (ψιλο-τελευταία στιγμή ) για ένα έκτακτο ταξίδι 2 ημερών και στο πήγαινε δεν υπήρχε καν διαθεσιμότητα για τον υπεραπλό ναύλο που έχεις μόνο τσάντα πλάτης. Έπρεπε αναγκαστικά να αγοράσεις μια κατηγορία παραπάνω που είχε χειραποσκευή, επιλογή θέσης και priority. Στη πτήση επιστροφής είχε διαθεσιμότητα στον απλό ναύλο .

Επίσης σε παρόμοια φάση με την Sky Express τον Αύγουστο που έπρεπε να πετάξω αυθημερόν (Χανιά-Αθήνα) είχαν μείνει μόνο θέσεις bussiness και τις έκλεισα μιας και ήταν παραδόξως οι φθηνότερες εκείνης της μέρας (ακόμα και από την Ryanair). ] Οπότε πέταξα για πρώτη φορά στη ζωή μου bussiness αλλά σε πτήση 30 λεπτών που ήταν τέρμα αστείο γιατί οκ μπήκαμε πρώτοι και ήμασταν στο μπροστινό κομμάτι με τη μεσσαία θέση κενή αλλά κατά τα άλλα η μόνη διαφορά ότι μας έβαλαν ένα σαν σουπλά πριν μας σερβίρουν χυμό. Οι άλλοι ήπιαν χυμό χωρίς σουπλά. 

Οπότε ισχύει.Απλά είχαν τελειώσει ή "τελειωσει" τα απλά .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bilya είπε

λες κ η aegean έχει μεγαλύτερη αποσκευη καμπίνας όπως λέγεται σωστά. 

Επειδή υπάρχει παρανόηση τι ισχύει, η αποσκευη καμπίνας έχει συγκεκριμένες διαστάσεις, είτε ειναι σχολική τσάντα, ειτε βαλίτσα (υπάρχουν σε αυτές τις διαστάσεις) ειτε σακι μικρή σημασία έχει. Εφόσον χωράει στο κουτί την παίρνεις δωρεάν.

Βασικά, κάνεις λάθος. Η aegean έχει όντως μεγαλύτερες διαστάσεις για την καμπίνα. Τα 5 εκ μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά προσφέρουν αρκετά λίτρα παραπάνω χώρου 

Screenshot_20240920_160310_Opera.jpg

Screenshot_20240920_160334_Opera.jpg

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nhzt είπε

Ούτε ξέρεις τι εισιτήριο έκλεισες. Μην παίρνεις κόσμο στον λαιμό σου αν δεν ξέρεις.  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Ούτε ξέρεις τι εισιτήριο έκλεισες. Μην παίρνεις κόσμο στον λαιμό σου αν δεν ξέρεις.  

8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι πλήρωσες ,και μόνο που λεει προτεραιότητα δεν έχεις το βασικό εισιτήριο .

Screenshot 2024-09-20 10.40.47.png

Γνωρίζω ότι αγόρασα το basic.

Αν θέλω να έχω προτεραιότητα ή 2 χειραποσκευες, θα πρέπει το αγοράσω όπως δείχνω (1η και 2η φώτ)  με 20€/ατομο/προορισμό,σύνολο 100€.

Όμως η Ryanair μου έστειλε το email που παρέθεσα παραπάνω (3η και 4η φώτο)

Εσείς που γνωρίζετε μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει και γιατί η Ryanair μου έστειλε το email αυτό;

Screenshot_20240920-210421.png

Screenshot_20240920-210500.png

Δημοσ.

Δες τι τίτλο έχει το email που σου έστειλαν. Επίσης το γράφουν και μέσα στο email. Απλά σου αναφέρουν την πολιτική τους σχετικά με τις αποσκευές και ίσως για τσιμπήσουν και καμία έξτρα πώληση.

ryan.png.beb5410c3f186b8dc6fa75e028712f7a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nhzt είπε

Εσείς που γνωρίζετε μπορείτε να μου πείτε τι συμβαίνει και γιατί η Ryanair μου έστειλε το email αυτό;

Σου εξηγεί τι σημαινει αν τελικα αγορασεις το "προτεραιοτητα και 2 αποσκευες"

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά ρε παιδιά τι ισχύει ? Έχω χάσει την μπάλα . Πετάω για Βρυξέλλες 28 Νοεμβρίου με Ryanair και έχω πληρώσει μια βαλίτσα 20 κιλών . Είμαστε 2 ενήλικες και ένα κοριτσάκι 13 1/2 ετών 

Πέρα από την βαλίτσα 20 κιλών τι τσάντα απλή να πάρω μαζί μας ο καθένας μας?!?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...