Antiriad Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Είμαι κάτοικος εξωτερικού για 25+ Χρόνια και λόγο κάποιων υποχρεώσεων η γύναικα μου και εγώ θα χρειαστεί να μεινουμε στην Ελλάδα για ορισμένους μήνες τον χρόνο η και για 1 χρόνο συνεχώμενα. Η δουλειά μου, μου επιτρέπει να μπορώ να εργάζομαι μέσω υπολογιστή εξ αποστάσεως και θα ήθελα την γνώμη απο άτομα που είναι στην ίδια κατάσταση και με παρόμοια δεδομένα και για κάποιος που έχουν προσωπική εμπειρία με το θέμα. Εγώ και η γυναίκα μου κάνουμε φορολογική δήλωση και στην Ελλάδα μιας και έχουμε εισοδήματα και επίσης είμαστε στην ΔΟΥ εξωτερικού. Εγω επίσης εργάζομαι στις ΗΠΑ και κάνω τα φορολογικά μου στο εξωτερικό και πληρώνω τους φόρους μου κανονικά. Σύμφωνα με τον λογιστή στην Ελλάδα αν υπερβούμε του 6 μήνες στην Ελλάδα τοτε βάση του νόμου για την διπλή φορολόγηση τότε θα πρέπει να πληρώσουμε στο εφορία στην Ελλάδα την διαφορά φόρου. Aν για παράδειγμα πληρώνω φόρο 10,000 τον χρόνο στις ΗΠΑ και η ίδια φορολογία στην Ελλάδα είναι 15,000 τότε θα πρέπει να πληρώσω 5,000 επιπλέον στην Ελλάδα. Όμως σύμφωνα με τον λογιστή αυτό δεν παρακολουθείτε απο την στιγμή που δεν είμαι μισθωτός με εισόδημα στην Ελλάδα. Εγώ είτε βρισκομαι στο εξωτερικό η στην Ελλάδα θα συνεχίσω κανονικά να κάνω την φορολογική μου δήλωση στο εξωτερικό και δεν τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα εισοδήματα στην Ελλάδα δίοτι οι δυντελεστές/κλίμακες στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγαλύτεροι. Ακόμα και στην Ελλάδα να βρίσκομαι θα μπορώ να κάνω τα φορολογικά μου κανονικά σαν κάτοικος της πολιτείας μου. Εχει κάποιος προσωπική εμπειρία για αυτή την περίπτωση; Δεν νομίζω οτι η εφορία στην Ελλάδα μπορεί να κάνει διασταυρώση με τα τελωνειά και να ξέρει πότε μπαίνει και βγαίνει κάποιος. Ίσως να τα βλέπω λίγο υπερβολικά αλλά έχω ακούσει μερικές ιστορίες απο γνωστούς Ελληνες του εξωτερικού που τους εκβιάζαν εφορίακοι στην Ελλάδα(Περιπτώσεις πριν 2004). Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από Antiriad
Give-me-a-hit Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Κάνε καμία επένδυση στην μαμά πατρίδα και άσε τις αμερικες.... Στο λέω για όσοι πάμε εκεί χάνουν την ελληνική ταυτότητα τους 1 1
csontheline Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Από την στιγμή που δεν θα έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα, μην ασχοληθείς. Επίσης, αν διατηρήσεις την κατοικία σου στον συνήθη τόπο φορολόγησης, "δεν" διαμένεις στην Ελλάδα.
Antiriad Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 18 ώρες πριν, Give-me-a-hit είπε Κάνε καμία επένδυση στην μαμά πατρίδα και άσε τις αμερικες.... Στο λέω για όσοι πάμε εκεί χάνουν την ελληνική ταυτότητα τους Αυτό ακριβώς σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου. Ο λόγος είναι για να επιβλέψουμε το χτίσιμο μιας οικοδομής και έναρξη επιχείρησης μίσθωσης στο νήσι καταγωγής μας και επίσης σε σχέση με κάποια προβλήματα υγείας της Μητέρας της γυναίκας μου. Εγώ έχασα και τους 2 γονείς μου τα τελευταία χρόνια 12 χρόνια και ευτυχώς η αδερφή μου στην Ελλάδα φρόντισε και τους 2 στα τελευταία τους. Δεν θέλω και παρά πολλά χρόνια για να πάρω σύνταξη αλλά σκεφτόμαστε σοβαρά να γυρίσουμε νωρίτερα και ίσος και ποιο σύντομα αν η δουλειά μου επιτρέψει να δουλέω για μεγάλα χρονικά διαστήματα απο Ελλάδα. 1
Give-me-a-hit Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 7 λεπτά πριν, Antiriad είπε Αυτό ακριβώς σκεφτόμαστε με την γυναίκα μου. Ο λόγος είναι για να επιβλέψουμε το χτίσιμο μιας οικοδομής και έναρξη επιχείρησης μίσθωσης στο νήσι καταγωγής μας και επίσης σε σχέση με κάποια προβλήματα υγείας της Μητέρας της γυναίκας μου. Εγώ έχασα και τους 2 γονείς μου τα τελευταία χρόνια 12 χρόνια και ευτυχώς η αδερφή μου στην Ελλάδα φρόντισε και τους 2 στα τελευταία τους. Δεν θέλω και παρά πολλά χρόνια για να πάρω σύνταξη αλλά σκεφτόμαστε σοβαρά να γυρίσουμε νωρίτερα και ίσος και ποιο σύντομα αν η δουλειά μου επιτρέψει να δουλέω για μεγάλα χρονικά διαστήματα απο Ελλάδα. Καλή επιστροφή! Να ξέρεις όταν κάνεις μεγάλα έργα να είσαι και εσύ παρόν , τα μαστορια βρίσκουν τρόπο να λουφαρουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα