Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα .
Πήρα πρόσφατα ένα fiesta mk7 του 10
1.4 diesel , Καθε φορά που το βάζω μπρος μυρίζει πετρέλαιο σαν καυστήρας και μέσα στην καμπίνα και έξω στο αμάξι, που μετά από λίγο εξαφανίζεται η μυρωδιά. Είναι φυσιολογικό αυτό η πρέπει να πάω συνεργείο?? Πρώτη φορά σε πετρέλαιο και δεν γνωρίζω πολλά, κάποιος κάτοχος πετρέλαιο που να γνωρίζει αν είμαι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σιγουρα δεν ειναι φυσιολογικο, εχουν περασει 3 πετρελαια απο τα χερια μου, ποτε δεν συναντησα κατι τετοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, pateras88 said:

Καλησπέρα .
1.4 diesel , Καθε φορά που το βάζω μπρος μυρίζει πετρέλαιο σαν καυστήρας και μέσα στην καμπίνα και έξω στο αμάξι, που μετά από λίγο εξαφανίζεται η μυρωδιά. Είναι φυσιολογικό αυτό η πρέπει να πάω συνεργείο?? Πρώτη φορά σε πετρέλαιο και δεν γνωρίζω πολλά, κάποιος κάτοχος πετρέλαιο που να γνωρίζει αν είμαι φυσιολογικό αυτό. Ευχαριστώ 

Μάλλον είναι πρόβλημα στην εξάτμιση/καταλύτη, είχα ίδια περίπτωση στο παρελθόν.   

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.

Πήγα σε συνεργείο και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα, όταν είναι κρύο τα πετρέλαια  λέει καμία φορά μυρίζει από την ανάφλεξη , η μυρωδιά έρχεται από μπροστά όχι από την εξάτμιση.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Μάλλον είναι πρόβλημα στην εξάτμιση/καταλύτη, είχα ίδια περίπτωση στο παρελθόν.   

Τι κόστος είχε να αλλάξεις τον καταλύτη? 

Δημοσ.

Αλλαξε συνεργειο. Δεν πρεπει να μυριζει τιποτα. Αν το πηρες απο μαντρα πας πισω και απαιτεις να το φτιαξουν…

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pateras88 είπε

Πήγα σε συνεργείο και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα, όταν είναι κρύο τα πετρέλαια  λέει καμία φορά μυρίζει από την ανάφλεξη , η μυρωδιά έρχεται από μπροστά όχι από την εξάτμιση.

από μπροστά δεν μου ακούγεται λογικό! 

απο εξάτμιση οκ και εμένα το κάνει και μάλλον ευθύνονται τα μπεκ αλλά έχω και άλλα συμπτώματα. 

Δημοσ.
1 hour ago, pateras88 said:

ακομη και αυτο να ισχυε (που δεν ισχυει αλλα τεσπα) λεει καμια φορα. Εσυ λες καθε φορα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pateras88 είπε

Κάπου έχεις διαρροή ,πήγαινε και σε αλλο συνεργείο.

Οταν το βάζεις μπροστά βάλε κάποιον να κοιτά την μηχανή αν βγάζει καπνό απο κάπου.Καθώς και την εξάτμιση μην είναι τρύπια.

Δημοσ.
2 hours ago, pateras88 said:

Ηταν σε Σμαρτ και έβαλα μεταχειρισμένο με κάπου 200€. 

Δημοσ.

Θα πάρω και δεύτερη γνώμη,

Πάντως η μυρωδιά μου έρχεται από την εξάτμιση εμένα έτσι νομίζω όχι από μπροστά, και το φαινόμενο είναι πιο έντονο το πρωί στο πρώτο άναμμα μετά από όλη την νύχτα. Να διευκρινίσω ότι μυρίζει για 10, δευτερόλεπτα μόλις κάνω 2 μέτρα με το αμάξι εξαφανίζεται 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, pateras88 είπε

Καλησπέρα .

Αφού το πήρες πρόσφατα , υποθέτω έχει γίνει γενικός έλεγχος και service .

Μου είχε τύχει σε Volvo V40 D2 το πρωί να μυρίζει ελάχιστα στα κρύα . Το θέμα είναι ότι είχε ραγίσει / χαλάσει η θήκη φίλτρου πετρελαίου . Αγοράστηκε γνήσια με σετ oring και διορθώθηκε . Οι προθερμανσεις δουλεύουν σωστά ; Υπάρχει φίλτρο dpf ή έχει αφαιρεθεί και δε το ξέρεις  ;  Επιπλέον μυρίζει πάντα ή κάποιες φορές 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/9/2024 στις 7:29 ΜΜ, pateras88 είπε

Καλησπέρα .

Έχω ενα φορτηγάκι πετρέλαιο και είχα το ίδιο πρόβλημα

Πολύ μυρωδιά όταν έβαζα μπροστά.Πήγα συνεργείο δεν έβρισκαν τίποτε γιατί το έκανε όταν έβαζα μπροστά μετά δεν μύριζε.

Επειδή το εντόπιζα στην εξάτμιση στο ύψος κάπου κάτω από τις ταχύτητες σταματάω μια μέρα σε ένα εξατμισα στη Μεσογείων πριν το Νομισματοκοπείο. Μόλίς του το είπα μου λέει είναι ένα μεταλλικό πλεχτό που μποαίνει στην εξάτμιση κάπου μετά τον καταλύτη.

-Του λέω τι γίνεται έχεις;;

-Ναι μου λέει έχω μεταχειρισμένο

-Πόσο θα κοστίσει και αν μυρίζει μετά;; μου λεει 50 ευρώ όχι.Το αλλάζει αφού μου το έδειξε,  μου  έδειξε μετα  το παλιό είχαν σκιστεί οι μεταλλικές ίνες είχε τρύπα και εβγαιναν καυσαέρια μόλις έβαζαν μπροστά.. Το έβαλα μπροστά όντως μετά δεν μυρίζει εκεί ήταν το πρόβλημα. Ανεβάζω εικόνα από το ιντερνετ και ρωτα έναν εξατμισα μήπως έχεις το ίδιο πρόβλημα.

2024-09-19-191706.png

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...