mork Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά! Ψάχνω τις τελευταίες μέρες να βρω μια πιο "συμμαζεμένη" λύση για τον τρόπο που αποθηκεύω τα αρχεία της δουλειάς μου. Αυτή τη στιγμή το setup μου έχει ως εξής: α) Samsung T7 1ΤΒ πάνω στον οποίο δουλεύω (συνδεδεμένο στο 1ο TB port του Mac mini) β) Samsung T5 500GB που έχω κάποια libraries (συνδεδεμένο στo 2o TB port του Mac mini) γ) Samsung T7 1ΤΒ mirror του α (συνδέεται και αποσυνδέεται στο 2o TB port του Mac mini στο τέλος της μέρας) δ) Lacie 1TB (x2) για backup στο τέλος της εβδομάδας και αποθήκευση ολοκληρωμένων projects (συνδεδεμένοι πάνω σε USB 3.0 hub στο USB port του Mac mini) ε) Lacie 1TB για Time Machine (συνδεδεμένος πάνω στο USB 3.0 hub) Θέλω λοιπόν να συμμαζέψω όλο αυτό το χάος για τους εξής λόγους: 1) Θέλω να μειώσω όσο γίνεται τις συνδέσεις και τα καλώδια πάνω στο Mac mini 2) Θέλω να γίνει λίγο πιο ασφαλές και stable το setup 3) Να μειώσω τη manual δουλειά, γράφοντας ένα script που θα αναλαμβάνει την αντιγραφή και αποθήκευση των αρχείων Κοίταζα μερικές έτοιμες λύσεις από Synology, κλπ αλλά θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τα drives που έχω ήδη και το κόστος που θα προστεθεί να είναι απλώς ένα μεταχειρισμένο Mac mini, πιθανότατα με Intel επεξεργαστή, ώστε να το χρησιμοποιήσω σαν server. Από τους δίσκους που ανέφερα, πρακτικά θέλω οι γ, δ και ε να συνδεθούν πάνω στο server και να προστεθεί ένας ακόμα Samsung T5 που θα είναι το backup του β. Οι α και β θα παραμείνουν συνδεδεμένοι πάνω στο Mac mini. Το έχει κάνει κανένας/καμία? Πόσο stable είναι σαν setup? Κανένα θέμα που αντιμετωπίσατε? Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2024 από mork
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα