Προς το περιεχόμενο

Ληξη συμβολαιου, απο 40 ευρω , πηγε στα 62;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το εχω ανεβασει και σε αλλο φορουμ. Μου ηρθε ο λογαριασμος 62.22 και δε καταλαβαινω το λογο. Στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι οταν τελειωνει το συμβολαιο προπληρωνω για τον επομενο μηνα και οτι τα 62.22 ειναι λογαριασμος διμηνου.. Δε στεκει κατι τετοιο..  Μπορει να μου εξηγησει καποιος;

Τι εννοει 62 ευρω για 2 μηνες;; Και το pdf δε βγαζει και πολυ νοημα.. Ανεβαζω και ορισμενες φωτογραφιες απο τον τωρινο και τους 2 προηγουμενους λογαριασμους. Ποια ειναι η τακτικη της cosmote; Εχω κανει αιτηση ακυρωσης και θα με παρουν τηλεφωνο για προσφορα στις επομενες ημερες.

Εγω τι ακριβως να πληρωσω; 62.22 δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω παντως..

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

cosmote.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως εδω ενα αλανι ηταν σιγουρο 100% οτι ο λογαριασμος οχι μονο δεν θα πηγαινε στα 53 ευρω, αλλα θα εξακολοθουσα να πληρωνω την τιμη με την επιδοτηση στα 41 ευρω, ακομα και χωρις να κανω συμβολαιο. Και εβαζε και στοιχημα, ελεγε οτι παραπανω ερθει να τα πληρωσει ο ιδιος.

Ποιο μελος ειναι να του στειλω το IBAN μου;

Oταν ληγει ενα συμβολαιο , αλλαζει η τιμη. Απο τα σκρινσοτς τι συμπερασμα να βγαλουμε ? Εχει μεσα χρεωσεις εκτος παγιων , προηγουμενα υπολοιπα , τελη τηλεφωνιας , τηλεορασης , φπα , κερατα... 

Μην πληρωσεις τιποτα φιλε μου και καλο τηλεφωνικο τειρεσια :)

• Confused 1

2 hours ago, mphxths said:

Oταν ληγει ενα συμβολαιο , αλλαζει η τιμη. Απο τα σκρινσοτς τι συμπερασμα να βγαλουμε ? Εχει μεσα χρεωσεις εκτος παγιων , προηγουμενα υπολοιπα , τελη τηλεφωνιας , τηλεορασης , φπα , κερατα... 

Μην πληρωσεις τιποτα φιλε μου και καλο τηλεφωνικο τειρεσια :)

Τι τηλεφωνικο τειρεσια λες; Και ποια κερατα; Ολοι οι λογαριασμοι εχουν μεσα ΦΠΑ και τα τελη. Δεν εχεις δει ποτε αναλυτικο λογαριασμο δικο σου;

Εδω και 2 χρονια πληρωνω 40,72.

Ο λογαριασμος που δειχνει 81.44 ειναι 40,72 χ 2, επειδη 1 μηνα αργησα να πληρωσω 5 ημερες. Πληρωθηκε κανονικα.

Εγω ρωταω, γιατι απο 40.72, μου ηρθε 62.22

** Βασικα μολις τωρα προσεξα οτι η πρωτη χρεωση ειναι απο 8/9-15/9 δλδ μεχρι τη ληξη του συμβολαιου. Και μετα εχουν χρεωση απο 16-9/15-10, αλλα για ποιο λογο να πληρωσω για τον επομενο μηνα; Αυτο δεν καταλαβαινω.

Επισης, οπως και να εχει, η τιμη οντως αλλαζει. Αλλα εαν κανω τους υπολογισμους βγαινει κοντα στα 55-58 ευρω να πληρωνω. Τιμη που ειναι κανονικα για 200αρα με Cosmote Full + Sports. Ενω εγω εχω το απλο πακετο με τα βασικα καναλια.

Ο τειρεσιας που λες που κολλαει; Αμα θελω φευγω τωρα, πληρωνω μεχρι 18-9 και δεν εχω κανενα τειρεσια και ιερεμια. Γιατι να πληρωσω για τον επομενο μηνα; Τους τα χρωσταω; Φιλε μπηχτης σε ειχα για ατομο ψαγμενο, με απογοητευεις εαν δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο 5 φωτογραφιες.. Να τις κανω 2,3 μηπως γινει ευκολοτερο;

Κατ'αρχάς για λόγους πνευματικής υγείας θα πρότεινα να μην κοιτάς τους αναλυτικούς της Cosmote. Άκρη θα βγάλεις δύσκολα. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρεις ποιο πρέπει να είναι το τελικό νούμερο που πρέπει να πληρώνεις.

Το κουπόνι sfbb και το συμβόλαιο είχαν διάρκεια 24 μήνες. Μόλις έληξαν είδες τον επόμενο λογαριασμό του μήνα 62 ευρώ και είναι λογικό. Δεν είναι του διμήνου - κάτι θα μπέρδεψε ο φίλος από την εξυπηρέτηση.

Χονδρικά αφού λήξει το συμβόλαιο το πάγιο αυξάνεται περίπου 10 ευρώ από την τιμή καταλόγου. Η τιμή καταλόγου για το πακέτο σου ήταν 53 ευρώ (40+13) και έγινε 62. Δες το συμβόλαιο που υπέγραψες. Λέει κάτι του στυλ "μετά το πέρας των 24 μηνών το συμβόλαιο γίνεται αορίστου με νέο πάγιο χ". Γι' αυτό κάνουμε νέο συμβόλαιο πριν λήξει πάντα.

Πάντως θα πρότεινα να μιλήσεις με την εξυπηρέτηση και να το αναφέρεις. "Ξέχασα να ανανεώσω/δεν πρόλαβα εγκαίρως. Μπορείτε να μου κάνετε κάποια έκπτωση?". Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις και η Cosmote από ότι έχω δει κάνει κάποιες φορές κάτι τέτοιες χάρες σε "φουσκωμένους" λογαριασμούς.

7 minutes ago, Witcher1st said:

Επισης, οπως και να εχει, η τιμη οντως αλλαζει. Αλλα εαν κανω τους υπολογισμους βγαινει κοντα στα 55-58 ευρω να πληρωνω.

Αφου ξερεις οτι οντως αλλαζει , τι συζηταμε ? Το πως τα υπολογιζεις εσυ ειναι ασχετο. Δες το συμβολαιο σου , και δες εκει τι λεει για το πόσο παει το ποσό μετα το περας του συμβολαιου. Eσυ τι νομιζες ? Οτι θα γυρισεις σε τιμη καταλογου ? Οταν ειχα adsl 24 , σε nova , χωρις συμβολαιο , πληρωνα παραπανω απο 100αρα vdsl τιμη καταλογου !!

11 minutes ago, Witcher1st said:

Ο τειρεσιας που λες που κολλαει; Αμα θελω φευγω τωρα, πληρωνω μεχρι 18-9 και δεν εχω κανενα τειρεσια και ιερεμια. Γιατι να πληρωσω για τον επομενο μηνα; Τους τα χρωσταω;

Aρχικα μιλησα για "τηλεφωνικο" τειρεσια. Προσεχε τις λεξεις , εχουν σημασια. Εσυ νομιζεις , οτι μπορει ενας (δεν μιλαω για σενα) , να πηδαει απο παροχο σε παροχο , να τους φεσωνει και να μην εχει συνεπειες ? Να του λεει ο επομενος παροχος "καλωσηρθατε κυριε , δεν πειραζει που χρωστατε της μιχαλους στον προηγουμενο , εμεις σας υποδεχομαστε με ανοιχτες τις αγκαλες" ? Ασε που καποια στιγμη θα μπουν και δικηγορικα γραφεια στο θεμα αν χρωστας σε παροχο. Μου εχει τυχει , και δεν ηταν δικη μου υπαιτιοτητα.

13 minutes ago, Witcher1st said:

Δεν εχεις δει ποτε αναλυτικο λογαριασμο δικο σου;

Οχι , πληρωνω ηλεκτρονικα , και ξερω ποσο πρεπει να μου ερχεται. Αν δω διαφορετικο νουμερο , θα κοιταξω τον αναλυτικο. Ασε που δεν ερχεται πλεον σε χαρτι , ενω τους εχω πει να ερχεται σε χαρτι. Στα @@ τους τελειως. Και επειδη δεν εχω επιλεξει e-bill δεν μπορω να δω αναλυτικο. Και σε χαρτι ειπαμε δεν ερχεται γιατι ετσι γουσταρουν ;) 

Η λυση , οπως λεει και ο engimek , ειναι να μιλησεις με το τμημα εξυπηρετησης ή πωλησεων , για νεο συμβολαιο και μεσα σε αυτο να γινει καποια τακτοποιηση και του εκκρεμμουντος ποσου ...

1 minute ago, Engimek said:

Κατ'αρχάς για λόγους πνευματικής υγείας θα πρότεινα να μην κοιτάς τους αναλυτικούς της Cosmote. Άκρη θα βγάλεις δύσκολα. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρεις ποιο πρέπει να είναι το τελικό νούμερο που πρέπει να πληρώνεις.

Το κουπόνι sfbb και το συμβόλαιο είχαν διάρκεια 24 μήνες. Μόλις έληξαν είδες τον επόμενο λογαριασμό του μήνα 62 ευρώ και είναι λογικό. Δεν είναι του διμήνου - κάτι θα μπέρδεψε ο φίλος από την εξυπηρέτηση.

Χονδρικά αφού λήξει το συμβόλαιο το πάγιο αυξάνεται περίπου 10 ευρώ από την τιμή καταλόγου. Η τιμή καταλόγου για το πακέτο σου ήταν 53 ευρώ (40+13) και έγινε 62. Δες το συμβόλαιο που υπέγραψες. Λέει κάτι του στυλ "μετά το πέρας των 24 μηνών το συμβόλαιο γίνεται αορίστου με νέο πάγιο χ". Γι' αυτό κάνουμε νέο συμβόλαιο πριν λήξει πάντα.

Πάντως θα πρότεινα να μιλήσεις με την εξυπηρέτηση και να το αναφέρεις. "Ξέχασα να ανανεώσω/δεν πρόλαβα εγκαίρως. Μπορείτε να μου κάνετε κάποια έκπτωση?". Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις και η Cosmote από ότι έχω δει κάνει κάποιες φορές κάτι τέτοιες χάρες σε "φουσκωμένους" λογαριασμούς.

image.png.53a4b26bc282396e7dfdf23c88b2ba6f.png

Εδω παντως αν δεις τα υπογραμμισμενα, ειναι για περιοδο 2 μηνων.. Επισης το αναλογικο παγιο που λεει απο 8/9 - 15/9 ειναι μαλλον η κανονικη χρεωση, δλδ 11,1690 για μια εβδομαδα ( χωρις ΦΠΑ ), καθως απο τις 8/9 και μετα ειμαι χωρις συμβολαιο.

Αλλα και παλι δεν βγαζει λογικη. Να ξαναπαρω τηλεφωνο; ΄Η να περιμενω να με παρουν για την προσφορα;

Παντως μου τονισε οτι εαν κανω συμβολαιο, δεν θα χρειαστει να πληρωσω το 62.22..

1 minute ago, mphxths said:

Η λυση , οπως λεει και ο engimek , ειναι να μιλησεις με το τμημα εξυπηρετησης ή πωλησεων , για νεο συμβολαιο και μεσα σε αυτο να γινει καποια τακτοποιηση και του εκκρεμμουντος ποσου ...

Το θεμα ειναι οτι κατα πιθανοτητα θα παω στη NOVA, καθως ειναι 25% φθηνοτερη, για ακριβως τις ιδιες παροχες. Αλλα τι ποσο θα πρεπει να πληρωσω εγω στη Cosmote για να μην εχω οφειλες; Θα προπληρωσω τον μηνα; Θα μου πεις η φορητοτητα θελει και 20+ ημερες..

2 minutes ago, Witcher1st said:

Παντως μου τονισε οτι εαν κανω συμβολαιο, δεν θα χρειαστει να πληρωσω το 62.22..

Ε τοτε τι συζηταμε ... βοοοουρ για συμβολαιο !!

9 minutes ago, mphxths said:

Ε τοτε τι συζηταμε ... βοοοουρ για συμβολαιο !!

Οι τιμες καταλογου ειναι στα 50.90 , ενω η NOVA κοστιζει 36 ευρω. Λες να κανω συμβολαιο στη Cosmote; Εκτος αν μου κανουν καποια καλη προσφορα, αλλα αμφιβαλλω..

26 λεπτά πριν, Engimek είπε

Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου, απλώς να συμφωνήσω κι εγώ με άλλο φίλο ότι:

1. Μετά το πέρας του συμβολαίου, οι επόμενοι μήνες είναι με ΤΕΛΕΙΩΣ αλλο τιμολόγιο (άνευ της όποιας έκπτωσης είχες λάβει)

2. Όπως λέει ο φίλος, γενικά, αν έχεις περάσει κατα 1 μήνα τη λήξη του συμβολαίου και χρεωθείς με ένα πολύ άλλο ποσόν, με το που συμφωνείς άλλο συμβόλαιο με την ίδια εταιρεία, ζητάς αν μπορούν να σου κάνουν συμφηψισμό/αφαίρεση της έξτρα χρέωσης κλπ, γιατί είσαι πελάτης και θέλεις να παραμείνεις και μπλα μπλα,

ή πας σε άλλη εταιρεία - και μόλις κάνεις το αίτημα της μεταφοράς, σε παιρνει η cosmote στην περιπτωη σου, σου κάνει αντιπροσφορά, και ζητάς ευγενικά να σου διαγράψουν το χρέος για τους ίδιους λόγους (καλός πελάτης, τους αγαπάς κλπ)

Επίσης έβαλα πριν λίγους μήνες εκτός Αθήνας 300mbit οπτική NOVA (fiber to the home) με 26€ και 4 πάγια δωρεάν, χωρίς άλλη χρέωση.

Τα 26€ αφορούν μόνο Ίντερνετ και τηλεφωνία, όχι τηλεόραση

3 minutes ago, Witcher1st said:

Οι τιμες καταλογου ειναι στα 50.90 , ενω η NOVA κοστιζει 36 ευρω. Λες να κανω συμβολαιο στη Cosmote; Εκτος αν μου κανουν καποια καλη προσφορα, αλλα αμφιβαλλω..

Εχεις και cosmote tv. Παιζει αυτο χωρις cosmote συνδεση και με συνδεση σε αλλον παροχο ? Η οπτικη στην περιοχη σου σε ποιον ανηκει ? Cosmote ? Αν ναι , τοτε μενεις cosmote . Αν οχι τοτε θελει προσοχη. Η βοντα δινει εως 1gbps απο οπτικες αλλων παροχων , η nova δεν ξερω. Το γνωστο ειναι οτι δινει μεχρι 200mbps αν και αυτο παιζει να εχει αλλαξει τον τελευταιο καιρο. Δεν εχω προσωπικα εγκυρη ενημερωση για αυτο το θεμα. Απλα ο,τι καταλαβαινουμε απο το σαιτ της που τελευταια εχει κανει αλλαγες στα πακετα και στα κοστολογια.

13 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εδω παντως αν δεις τα υπογραμμισμενα,

Φίλτατε δεν το έγραψα αυτό τυχαία

26 λεπτά πριν, Engimek είπε

για λόγους πνευματικής υγείας θα πρότεινα να μην κοιτάς τους αναλυτικούς της Cosmote. Άκρη θα βγάλεις δύσκολα

Δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί αναφέρει ο αναλυτικός το διάστημα που ρωτάς. Ούτε κανένας άλλος εδώ θα μπορέσει να στο εξηγήσει. Ούτε η cosmote παίζει να ξέρει πώς να στο εξηγήσει. Απλώς γνωρίζεις ποιο είναι το μηνιαίο ποσό που πληρώνεις και τσεκάρεις αυτό κάθε φορά. Με το συμβόλαιο ήταν 40 μηνιαία. Τώρα θα είναι 62 μηνιαία αν το αφήσεις αορίστου. Αν θέλεις το επιβεβαιώνεις τσεκάροντας και το συμβόλαιο όπου αναγράφεται το νέο πάγιο, όπως είπα.

15 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Παντως μου τονισε οτι εαν κανω συμβολαιο, δεν θα χρειαστει να πληρωσω το 62.22

Τότε είσαι τέλεια. Οπότε είτε κάνεις συμβόλαιο κοσμοτέ και το γλυτώνεις - είτε πληρώνεις το 62, φεύγεις αζημίως και πας νόβα αν πιστεύεις ότι σε βάθος χρόνου σε συμφέρει χρηματικά.

Λάβε υπόψιν εκτός από τιμή και την εξυπηρέτηση της cosmote που κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά δυνατή, καθώς και το σε ποιόν ανήκει το δίκτυο στην περιοχή σου, ώστε να μην έχεις μεσάζοντα σε περίπτωση προβλήματος (αν και δύσκολο να έχεις θέμα με οπτική ίνα).

53 minutes ago, mphxths said:

Εχεις και cosmote tv. Παιζει αυτο χωρις cosmote συνδεση και με συνδεση σε αλλον παροχο ? Η οπτικη στην περιοχη σου σε ποιον ανηκει ? Cosmote ? Αν ναι , τοτε μενεις cosmote . Αν οχι τοτε θελει προσοχη. Η βοντα δινει εως 1gbps απο οπτικες αλλων παροχων , η nova δεν ξερω. Το γνωστο ειναι οτι δινει μεχρι 200mbps αν και αυτο παιζει να εχει αλλαξει τον τελευταιο καιρο. Δεν εχω προσωπικα εγκυρη ενημερωση για αυτο το θεμα. Απλα ο,τι καταλαβαινουμε απο το σαιτ της που τελευταια εχει κανει αλλαγες στα πακετα και στα κοστολογια.

Οκ, τελικα δεν εισαι γνωστης, σε μπερδεψα με αλλο προσωπο. Προφανως και η NOVA δινει 200αρα με EON στα 39 ευρω με 2 μηνες δωρο παγια, οποτε βγαινει ο μηνας 36.25, επισης μια χαρα μπαινει και NOVA, παρολο που η οπτικη ειναι της Cosmote, απλα δινει μεχρι 200αρα, πραγμα που δε με χαλαει.

54 minutes ago, Engimek said:

Τότε είσαι τέλεια. Οπότε είτε κάνεις συμβόλαιο κοσμοτέ και το γλυτώνεις - είτε πληρώνεις το 62, φεύγεις αζημίως και πας νόβα αν πιστεύεις ότι σε βάθος χρόνου σε συμφέρει χρηματικά.

Γιατι να προπληρωσω ενα μηνα; Βαφτιστηρια τους εχω;

Απ'οτι καταλαβαινω, ο επομενος λογαριασμος θα πρεπει να ερθει ειτε μηδενικος, ειτε αρκετα μειωμενος.. Τα εχουν κανει αχταρμα..

Μόλις τώρα, Witcher1st είπε

Γιατι να προπληρωσω ενα μηνα; Βαφτιστηρια τους εχω;

Από ό,τι καταλαβαίνω, οι λογαριασμοί προπληρώνονται για τον εκάστοτε επόμενο μήνα.

Αν εσύ θες να πας σε μια άλλη εταιρεία - που κατά τη γνώμη μου μια χαρά και μην ακούσεις τις υπερβολές υπέρ της μίας και κατά της άλλης εταιρείας - η διαδικασία της φορητότητας θα πάρει κάποιες μέρες.

Αυτές τις μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της φορητότητας θα παραμένεις στον τωρινό πάροχο που είναι η Cosmote
και για αυτές τις μέρες αναλογικά θα χρεωθείς επί του μηνιαίου παγίου.
Η χρέωση αυτή θα συμψηφιστεί στον τελικό λογαριασμό που λογικά θα είναι αρνητικός.

Αν και πιστεύω θα σε καλέσει η Cosmote όταν δει τη φορητότητα
κι εκεί όχι μόνο θα σου κάνει αντιπρόταση αλλά λογικά θα ζητήσεις να διαπραγματευτείς και την αναδρομική ισχύ της ανανέωσης από την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου συμβολαίου.

ΥΓ:
Μην ακούτε εύκολες διαδόσεις ότι τάχα με τη λήξη δέσμευσης συμβολαίου, δε χρεώνεσαι παραπάνω.
Σε κάποιους μπορεί να έχει παίξει, αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν είναι ρίσκο.
Η δέσμευση συμβολαίου υπάρχει για να εξασφαλίσεις και την επιδότηση στην τιμή,
αν δεν εξασφαλίσεις την επιδότηση - έκπτωση
τί θα πας να πεις στον πάροχο, για ποιό λόγο χρεώθηκες την ονομαστική τιμή που είχε κάθε δικαίωμα να χρεώσει με τη λήξη του συμβολαίου;

11 minutes ago, Neda7325 said:

Από ό,τι καταλαβαίνω, οι λογαριασμοί προπληρώνονται για τον εκάστοτε επόμενο μήνα.

Σε εσενα ετσι γινεται δηλαδη; Μπορει να επιβεβαιωσει και καποιος αλλος; Αν και δεν εχει λογικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...